- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Aktív témák
-
Male
nagyúr
Teljesen biztos, hogy nem bírná teljes terheléssel, mert alapon 2700 körül pörög a venti a procin, ilyenkor 32 fok körül van, viszont teljes terheléskor felmelegszik 50 fokosra (ennél tovább sohasem megy) és ilyenkor már a venti 3600 körül megy (ebben a 3600-ban most nem vagyok biztos, majd holnap megnézem). Esetleg ha visszavenném a feszt, de inkébb nem próbálkozom, mert túl sokba került a gép (amilyen szerencsém mostanában van, biztosan nálam nem működne a P4 hővédelme).
-
RiddleR
aktív tag
Visszatérve az Eliminatorhoz, azért kíváncsi leszek, hogy mikor lehet kapni majd itthon. (Kipróbálnám, hogy mit zúz egy 80-as ventivel)
A gyártónál ajánlott online boltok közül egyiknél sem lehet még kapni. (Legalábbis én nem találtam) -
atus
senior tag
Ez igen szép eredmény, én is ki akarom próbálni! Jah, elfelejtettem, hogy nincs P4em! :)
Tényleg ütős eredmény lett, főleg a gyári intel bordával. Ahogy te is írtad, ez idle hőmérséklet, és ez WinXPnél sokat számít a HLT mód miatt, valószínűleg terhelés alatt nem lenne elég a hűtés. Ez persze csak találgatás... Egy módja van, h megbizonyosodjunk, teszteld le :D zárt házban mondjuk két órán keresztül SiSoft-al a cuccodat, és nézd a hőmérsékletet! P4 mondjuk szeret visszavenni a sebességből ha melege van, szóval kárt nem fox tenni. -
Male
nagyúr
Kipróbáltam: P4 2.0A, gyári hűtővel, venillátor fordulatszáma: 0 rpm (a SpeedFan-nal állítottam le), internetezés közben tartósan (kb egy fél órát ment így, és már nem emelkedett tovább a hőmérséklete) 38 fokos Win XP Prof. alatt (85-90% idle). A szobában 20-22 fok volt, a gépen rajta volt a burkolat, csak a tápegységventi ment (semmi extra ventit nem raktam be). Persze ha feljebb menne a prociterhelés, akkor melegebb lenne, gondolom játszani így nem lehetne rajta, viszont internetezéskor ha a vinyót is lekapcsolná a win (amire valamiért most nem hajlandó), akkor szinte hangtalan lenne a gép (mivel a videokártyán passzív hűtés van, a tápventim meg elég halk).
-
atus
senior tag
Azért egy P4es passzív hűtés ötlete egy ekkora bordával tényleg erős egy kicsit. Nekem nem 500g-nyi, hanem 1200g-nyi réz figyel a PIII 450-esemen, és passzívan fél óra után már gázos a dolog, egy óra után pedig csontra fagy. Vki említette, hogy az a nagy rakás réz lehűti a procit. Nem hűti le, csak sok hőt tud felvenni, és jobban elszállítja(a réz, nem a radiátor) mint mondjuk egy alu borda. Az én esetemben ''swiftech/alpha jellegű'' a borda kialakítása, tehát nem csak egy kocka réz, ráadásul a házamban is elég szép huzat van, a belső hőmérséklet általában egy fokkal magasabb a külsőnél. Ventivel viszont figyelemreméltó hűtést biztosít a borda, szóval nem azzal van a baj. A passzív hűtés marad a VIAsok kiváltsága, egy P4, de főleg egy Athlon túl sok hőt termel ahhoz, h venti nélkül lehetséges legyen elégségesen lehűteni. (heatpipeot procira hiszem ha látom)
-
Plumpy
aktív tag
AZ ok, hogy kéményhatás, nade szerintem nem elég gyorsan távozik... Na mindegy, lehet, hogy ez már azért túlzás, de nemtom... Majd a tesztek kiderítik a dolgokat... Az viszont simán hihető, hog yegy írtó halk ventivel, kis légszállítással bazijó eredményt lehet elérni...
-
esteban
senior tag
[L]http://www.enlightcorp.com/ewebsite/product/show_product_pre.asp?SN=79[/L]
no comment ... -
Don Vittorio
őstag
1. a cikk olyan, mintha valami hihetetlen teljesítményre képes forradalmi vívmány lenne.
A cikkek azért kerülnek föl, hogy megismerjük a különböző újdonságokat. :)
2. miért képes más gyártó bordája hasonló hűtést csak mondjuk egy 5400-as ventivel elérni?
Nyilván jól eltalálták az ötvözetet, a mag és a bordák, azaz a hűtőfelület nagyságát és egymáshoz viszonyított arányát. -
Plumpy
aktív tag
Jajaj! Elcseszerintettem!!!! Az nem az! ez az:
[L]http://www.ocztechnology.com/images/Eliminator-Whisper-web.jpg[L]
Bocsesz. Ja és két változata van, egy kis kék venti, meg egy nagy 80mm-es normál fekete..... -
Plumpy
aktív tag
Neje ... Ehun róla egy kép ventillátorral együtt... Hát.... Jó hatalmas....
[L]http://www.ocztechnology.com/images/cooling_fan_1.jpg[/L] -
Plumpy
aktív tag
Egy másik oldalon olvasható, hogy a gyárilag hozzű adott halk ventilátorral egy 3 GHz-es P4-et is elbír.... Szerintem venti nélkül azért sok aza 2 GHz... Semmi nem viszi ki a bordák közül a levegőt, meg semmi nem kavarja a házban. Szal majd teszt...
-
twollah
nagyúr
Mikor jelenik meg az AMDs verzió?
Bár a Quantum 3.1esemtől (kegyetlenül visít) úgy sem hallom a ventit. :) -
HEBI
senior tag
Valaki behozza, mi meg vihetjük a MÉH-be. Fél kiló tiszta vörösréz... :)
Ezt nem kell felcsavarozni a lapra? Egyes ''gyengébb'' lapokba nem ajánlott.
Lassan ott lesz a lapok technikai paraméterei között, hogy teherbírás.
Ki kellett valamit találni az újabb P4eknek, hát kitaláltak. Szerintem nem az igazi. -
Manta
tag
Nem vágom teljesen: mi ebben az újítás? Full réz borda jól megtervezve, de a cikk olyan, mintha valami hihetetlen teljesítményre képes forradalmi vívmány lenne. (nem kötekedni akarok) Vagy másképp megközelítve a dolgot: miért képes más gyártó bordája hasonló hűtést csak mondjuk egy 5400-as ventivel elérni?
-
Agyzuzo
addikt
A Cooler Master L71-es hűtője is hasonló, igaz azon van egy 2500 rpm-es venti (25dB), de cserébe egy 2,8 Ghz-s procit is elbír...
-
arn
félisten
dehogynem... van hatekonyabb: heatpipe. az sem hangosabb... de ennel azert lenyegesen jobban hut.
-
Ketama
aktív tag
Utoljára ilyet 486-on, meg PI-en láttam. Ott bevált mert nem sok hő termelődött. Ennél halkabb hűtés nincs az biztos, és nem is romlik el, mert nincs benne mozgó alkatrész.
Aktív témák
Hirdetés
ph Passzív hűtés a Pentium 4-es processzorokra.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest