- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
12'' wide szeritnem is LOL kategória, hogy másképp ne fogalmazzak
A hordozhatósághoz jobban illik a 4:3-as kijelző, már csak a noti optimális alakja és helykihasználása miatt is. 15-17''-ban már lehet értelme. Amúgy egy 14''-os 2 kilós notim van most 1.73-as dothannal, ez a főgépem is egyben. Most rendeltem hozzá egy 20'' WIDE tft-t...
Wide kjelzős notit amugy sohasem vennék
Más:
kíváncsi lennék, mikor jönnek már ki kecsesebb notikkal. Ez a picike is eszik 15 wattot, nincs benne komolyabb VGA, akkor miért nem lehet kicsit összepréselni, mondjuk 2.5cm köré, de inkább alá Ez lenne az én nagy vágyam. Egy vékonyka, könnyűcske 13-14'' noti
bocs az offértA vér nem válik VAZZE!™
-
atosz
őstag
erdoke: Sztem rossz a szemed, ha neked minden bolhaszar meretu. No offense!
Mindenesetre ez az MSI szep meg minden, csak epp nagy es nehez, inkabb neveznem T&L-nak... -
erdoke
titán
Pont ezt magyarázom, a 4:3 kisebb méretben még a nagyobbakhoz képest is jobban használható mint a wide. Az enyém 4:3 nem wide (szerencsére).
Majd meglátod, amikor 12,1-es wide notit veszel. Nekem már a 15,4-es wide se az igazi, de az is lehet, már túl öreg vagyok és túl sok 4:3-as notim volt.A legjobb aláírás a héten
-
dat
senior tag
Úgy hogy a fennt említett clevo-nál, a kasztni ugyanaz. Mint a nagyobb Acereknél, ahol a wide és a nem wide modell is ugyanarra az alapra épül, a nem wide modellnél van két vastagabb csík a panel szélén. Szóval elég sok modellnél a méret ugyanakkora.
'Láttál már 12,1-es wide kijelzőt? Baromi kicsi, filmnézésen kívül semmire nem jó.'
Már csak azért sem értem, mert neked is 12''-os géped van. Ha a gép mérete maradhat ugyanakkora, akkor miért nem jobb az 1280X800 mint az 1024X768? -
erdoke
titán
válasz Jim Tonic #17 üzenetére
Ez nem elmélkedés kérdése. Adott a kijelző mérete, ami jelen esetben mindkét képernyőaránynál 12,1''. Adott a felbontás, és ugye adott a képarány.
Ha ugyanakkora dokumentumot (A4 praktikusan) nézel mindkét kijelzőn, a wide-on automatikusan kisebb lesz a szélessége, ha az egészet akarod nézni, magyarul bolhaszar betűk lesznek. Viszont milyen csúcs érzés, egymás mellett két bolhaszar is elfér.A legjobb aláírás a héten
-
-
erdoke
titán
Munkahelyen van hozzá dokkoló nagyobb monitorral, külső perifériákkal, itthon meg erős asztali gép, szóval nem kell ezt kuksizni napi 8 órában.
A mostani gépem 1,7 kg (2 GHz Dothan, 1 GB DDR2, 12,1'' 4:3 TFT), ennek az MSI-nek se a súlyával, hanem a praktikátlan mini wide kijelzőjével van gondom.A legjobb aláírás a héten
-
Petya25
őstag
Nem azt mondtam, hogy napi 8 órában a munkahelyen ezt kellene kuksizni, meg nem azt hogy egész éjszakán keresztül ezen kell CS-zni, hanem hogy a hordozhatóság (méret, súly) és teljesítmény jó keveréke. Nyilván ha valaki sok órán kersztül dolgozik egy gépnél az nem ezt választja, viszont aki elmegy egy projektoros bemutatót tartani az nem szívesen cipel magával egy 2x ekkora súlyú gépet.
Az én notimban pl az zavar leginkább, hogy a ventillátor szinte folyamatosan teker, alig halkul el, ha meg hajtom valamivel, akkor meg beindul a szélkavaró benne, mint az őrület.
Hát a tábla PC az egy kicsit más már, az egy spec kategória. Olyat csak akkor vennék ha 1 cm vastag lenne (meg ha lenne rá egyáltalán szükségem).Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
erdoke
titán
Nekem több mint 6 éve van notebookom, és az ilyen kicsi wide kijelző minden, csak nem ideális választás. Különösen nem igazi üzletembereknek. Otthonra se praktikus, bolhaszar méretű betűkkel, rosszul kihasználható kijelzőfelülettel. Még ha el lehetne forgatni 90 fokkal. Attól tartok, nem venné jó néven ez a noti sem.
A legjobb aláírás a héten
-
Petya25
őstag
Van notebookom és tudom mennyi mennyire nehéz tud lenni, ha cipelni kell hosszabb távon. Ez a noti viszont jó választás annak, aki gyakran mozog vele és a teljesítmény is kell neki. Szerintem egy ideális választás, mind otthoni, mind céges használatra.
Játékra úgyis a Clevo 19''-os sli-s go 7800GTX kellene.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
erdoke
titán
válasz janpotocki #5 üzenetére
Ez nyilván nem ok arra, hogy a mindennapi használatban kevesebbet érő megoldást válasszam. Persze akinek nem volt előtte notija, az nem fogja tudni a különbséget. Manapság pedig egyre több ''fontos'' ember lesz, köszönhetően az áraknak.
Én inkább azt várom már, amikor megfizethető lesz az általános iskolába vihető, sokat bíró, akár ellopható noti is.A legjobb aláírás a héten
-
janpotocki
senior tag
a hétvégén notis prospektusokat böngészve találtam egy érvet: kisebb panel mehet a gépbe, ugyanakkor sem a billentyűzetet, sem az alatta lévő elektronikát nem kell széltében összehúzni. felhasználói oldalról amúgy az is örülhet az alacsonyabb panelnak, akinek utazás közben kell nyitogatnia.
-
dat
senior tag
Minek egy 12''-os, utazásra tervezett, full mobil kis gépbe kétmagos proci?
-
Doviziozo
aktív tag
Ez a ''Dolby-minősített hangrendszer'' mit takarhat?
Forza Rossoneri!
-
erdoke
titán
Úgy tűnik, ma már minden rétegnek a legfontosabb a wide kijelző. Ez érthető is, hiszen a DTR, az allround és a sub tulajdonosok is főleg mozizásra használják a gépet, illetve hatalmasat nyernek azzal, hogy 1,5 Word dokumentum helyett 2,5 fér el a kijelzőn. Igaz, bolhaszarnyi betűkkel, mert a magassága kisebb mint az ugyanekkora 4:3-as 12,1'' kijelzőnek.
A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Háztartási gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Dell 7400 Laptop 14" FHD/i7-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s