- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
szélerőmű
tag
A64 X2 5000+ Brisbane teszt elsősorban fogyasztásra kihegyezve (Anandtech): [link]
2925 MHz-ig szaladt. Gyári hűtővel tesztelték1 példány alapján még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Jövőre várhatóan lesz ez jobb is.
A 90 nm-es standard 5000+ procinál 25 Celsiussal fokkal hűvösebb -
Andre1234
aktív tag
Mikor lesz már a PH brisbane teszt?
még külföldi oldalon se láttam csak a fogyasztási adatokra vonatkozóan.
Már 4 napja lehet elvileg kapni.
mi tart ennyi ideig?
(nem komoly)
nem, tud valaki belső infót a ph-ról hogy mikor lesz teszt?
zh-ra kellene készülnöm de nem tudok mert csak ez érdekel és egész nap itt és a neten lógok. -
Oliverda
félisten
Roadmap: [link]
Szerintem az Agena meg a Kuma lesz ott az érdekes... -
válasz
VaniliásRönk #54 üzenetére
Core 2 Duo E6300 44 279 Ft
Most azt akarod mondani,hogy a E4200 40k lesz? -
Utólag mégsem tűnik jó gondolatnak
''Sot, sajnos elegge sok helyen celeronon kivul mast nem is ismernek''
Hát azt a céget amit én ismerek ott a legtöbb gép Amd-és(lehet,hogy a rendszergazda tehet róla,de tény sok a Celeron)
Meg elfelejtettem(Vagy el akartam felejteni),hogy jönni fog az E4300.Így az is olcsó lesz
4,4 ghz:Lehet hogy két E6400 proci van a gépben és 2,2+2,2=4,4
2,13 tudom,de úgy nem lenne poén -
korcsi
veterán
Hali!
[link] -
Zull
senior tag
válasz
Foglalt név #38 üzenetére
H erted? Csak annyi volt odairva hogy ''intel 4.4ghz-es cpu'' meg gondolkodtam is hogy bemek a pulthoz es leoltom oket, de aztan elment a kedvem a hozzanemerto emberekkel valo vitatkozashoz
Multkoris oda ment egy no hogy mittudez a fenykepezogep, es a srac meg felolvasta ami a dobozon van
-
korcsi
veterán
válasz
Andre1234 #45 üzenetére
Véleményem szerint ez a szinkron hajtásos dolog csak a régi athlon xp-nél volt fontos, mivel itt a memória működési frekvenciáját a cpu órajeléből leosztva hozzák létre.
Készítettem egy amd procikhoz való memória órajel számító táblát [link]
Beirod az fsb-t meg az effektiv órajelet és kiszámolja az összes szorzóhoz (5-16) tartozó sebességet.
Az effektív órajelet pontossan kell megadni, pl.: nem ''533'' hanem ''=1600/3''
Beleraktam a feles szorzókat is, az új brisbane már úgy is megy. -
Andre1234
aktív tag
már nagyon várom a tesztet hogy mit tud majd.
csak tudod amikor kijött a 939 számora tök világos volt hogy az integrált mem vezérlő volt igazán technikai előre lépés a csíkszélesség melett meg.
Utasítás készletben meg szinte u.a.
Az am2 és a 939 között a ddr2 meg időzítés miatt nem volt túl nagy előrelépés.
még sztem forrnia kell annak ellenére hogy a ddr2 már mikor kijött.
pl az én 3700 SD ment 300ht-n csak kellene szinkronba mellé 600-ram és akkor ott lenne a csúcs.
de a kóró is ddr2-őt használ és mikor meghúzzák akkor meg odalép.
az világos hogy a hőmérséklet az ellenség és erre a 65nm előre lépés de van-e még vmi hátulütője a k8nak a kóróval szemben.
Mindig is amd-s voltam és leszek is csak ez most olyan hogy Rossi fan vagy és a Hayden lett a vb.
Ez viszont a merketingesek hibája mert mindig bepaliznak hogy ezt vegyél és azt vegyél.
És mindig megfogadom és sose úgy lesz. -
Andre1234
aktív tag
Hát szerintem ha a AM2-es lapkakészlet HT-jét heletne följebb húzni mint a kórót akkor az is szárnyalna.
-
Zull
senior tag
Mivel egyedul az amd-nek lesz a legujabb procija
(nyelvtanbol tom hogy leg-es kepzot csakis egy darab dolog kaphat
) 1 indulobol pedig nem nehez elsonek lenni
Bazzameg, szeretek kotozkodni, csak ez oan magyartalan mondat volt na!
''Csomó cég pedig ár alapján dönt.''
Figy, cegek altalaban ket dolgot neznek:
-Vagy legyen elbaszottuluberbrutaluldedurva teljesitmenye egy procinak (lasd szerverek es renderfarmok, miegyeb) ahol az ar NEM szamit.
-Vagy legyen valami eszmeletlenul olcso, teljesitmenye nem szamit, csak fusson rajta a wörd meg a szekszel, a sok titkarnonek legyen mi elott gubbadni, arra meg jo a cerka... Sot, sajnos elegge sok helyen celeronon kivul mast nem is ismernek
Ehhez kapcsolodik egy jo story-m, auchan-ba multkor lattam egy configot 4.4Ghz-es intellel :ASDASD csak erdekelne hogy csinaltak
[Szerkesztve] -
Go Go Go Amd
Ha az Intel is csökkent árat,akkor is a legújabb procik közül az Amd-nek lesz a legolcsóbb procija.Csomó cég pedig ár alapján dönt.
Végre megint lesz árverseny(amin persze mi nyerünk) -
EQMontoya
veterán
válasz
afterburner_ #18 üzenetére
Az feltünt valakinek, hogy a core2duo e6300 többet eszik eist-el, mint anélkül?
Ez nem tünik túl valósnak
-
Gtxtt
tag
Kár,hogy s939-re nem lesz ilyen proci.
-
Csapi007
veterán
Hajrá AMD, hajrá.
-
Foglalt név
addikt
Tesztet látott már valaki?
-
törölt tag
Ellensúlyozandó a 2x512KB L2 cache okozta teljesítményveszteséget. Ha megnézed, láthatod, hogy a felsorolt típusok eddig 2x1MB L2-vel készültek.
Az AMD pedig továbbra sem különbözteti meg árban az azonos kategóriába sorolt és azonos jelzésű processzorait. Szóval ha drágább lesz a 65nm-es, azért a kereskedőket kell szídni, náluk keletkezik az eltérés.
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Figy, pistike bemegy a boltba, megnezi, ez is 2.4ghz, meg az is, egyik 8k-val olcsobb mint a masik... vajon meiket veszi? Persze hogy az olcsobbat (morbidabb eset hogy az egyik 65nm masik 90nm, megnezi, ''ha a 90 nagyobb mint a 65, akkor biztos az a jobb
) Marketing az egesz... A fentmaradt 90-es procikat is el kell passzolni valahogy...
A hsz-ben levo szereplok kitalaltak, barminemu egyezes a valosaggal csak a veletlen muve! -
Ősember
őstag
jonak igérkezik, valoszinü azonos orajelen nem hoz gyorsulást, de tuningban szinte biztos hogy jobban teljesit elödjénél a 65nm
alakul
-
bnss
veterán
Üdv!
Ha jól látom, most egy 4200+-os CPU dobozos kivitelben (90nm-es) ~45-46k. Ennél - remélem - nem lesz sokkal (<8-10k) drágább a Brisbane magos CPU-k. Azt hozzáteszem, h 4000+-ost néztem ki magamnak, mivel az bőven elég!
Hajrá AMD!Le az árakkal!
-
Ste
addikt
végre-végre
kíváncsi leszek a tuningra -
Mackósajt
senior tag
válasz
afterburner_ #18 üzenetére
A linkelt tesztben nem az új processzorok vannak, hanem a jó ideje kapható 90 nm-en készült, de 65 W TDP-s ''energy efficient'' processzorok. Ezek válogatott darabok az előző szériából, és drágábban adják őket, mint a 89 W-os testvéreiket. (Amelyekkel egyebekben teljesen megegyeznek.)
-
-
whitehand
senior tag
pár napon belül minden am2 alaplaphoz jön a biosfrisstés a feles szorzo miatt
-
orbano
félisten
válasz
macilaci78 #8 üzenetére
C2D E6400 => 51-55K (PH!-s piacos fórum)
A PH! fórumon árult termékek sem a magas ÁFA és vámtartalmukról híresek -
Savage5
senior tag
Jaja, én is azt néztem, hogy az a 43-44k-s ár piszok jól hangzik, viszont ha figyelembe vesszük, hogy ''a táblázatban a dobozos kiszerelésre, illetve ezerdarabos közvetlen rendelésre vonatkozó listaárakat tüntettük fel, melyek nem tartalmazzák a helyi adókat, akkor mire ideér, lesz ebből is 50k körüli ár (vagy jóval több). Egy E6300-ast meg hozzádvágnak ha jól látom kb. 43-46k-ért, az új X2-esek tuningjáról meg eddig nem sok infó, majd kiderül, várjuk a teszteket
. Szerintem mindkettőnél lesz árcsökkenés. Mindenesetre úgy néz ki, kezdődik újra a verseny
.
[Szerkesztve] -
a gyárakban ezek az átállások hogy néznek ki? még jobban befinomítják a gyártó gépeket? vagy új géepekt helyeznek üzembe? a régivel mi lesz? lecsapnék egyre procit gyártani
-
Stalker-2572
veterán
Tuning tesztet szeretnénk
-
Szlovi
senior tag
C2D E6400 => 51-55K (PH!-s piacos fórum)
X2 4000+ => 44K (260HUF / EUR árfolyamon)
Jó árral indít az AMD! Nemsokára újabb Inteles árcsökkenés várható
?
-
-
Szipi
aktív tag
Teszt is lessz vmikor mostanában?
-
Yutani
nagyúr
Érdekes, hogy nem 2000-2200-2400 MHz-esek a procik, hanem 100 MHz-cel feljebb rakták őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Négy új modellel bővült az Athlon 64 X2 család.
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Napelem
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Google Pixel topik
- Diablo IV
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest