Hirdetés
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Pánik a memóriapiacon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
Annak az átméretezésnek vannak minőségbeli problémái, nem is állítottam, hogy nincs
Csak annyit akartam mondani, hogy az MP3-ba capture az nem feltétlen cseszi el a szinkront.. Ami elcseszheti, az a Windows API-ja, ami nincs csúszás ellen védve. Másik APIt használó progi (pl. VirtualDub, saját APIval) védett (lehet) ez ellen.
A VHS szalagon a kép és a hang nem egy helyen van tárolva, és ha a szalag megnyúlt (és az, kivéve, ha üres..), akkor a kép-hang távolság kap egy modulációt (kb AM), valamint a képszinkronjelek is csúsznak előre-hátra, ami meg tudja őrjíteni a digitalizáló áramkört, és sok-sok képdobást eredményezhet.. Amíg van olyan jó a szalag, hogy nem csúszik át a fej a szalagon levő félképhez tartozó sáv elején/végén másik félkép sávjába, addig a különbség akár elhanyagolható is lehet, de ha igen, akkor digikártya legyen a talpán, ami szinkronban tartja a dolgokat..
A Virtualdubos csúszás-korrigálás pont ezért nem működik, mert nem fix, hanem összevissza hullámzik. -
LordX
veterán
A PCTV szoftvere tud tömöríteni DV-t, az MP3 meg szerintem Lame, de az is a szoftver beépítettje.. A felbontás ha PAL (720x576i), akkor csak 15 FPS, többet nem bír, ha 640x480, akkor épp bírja a 25-öt. Asszem, mert már egy éve nem használtam..
De a VHS digizés az pont nem megy (az előbb a forrás az a tuner volt), mert VHS-nél a hang és a kép nem szinkronban jön, a VHS szinkront tartó chip annyit tesz, hogy késlelteti a képet. -
LordX
veterán
-
erdoke
titán
Azt gondolom, hogy egy jobbfajta hardveresen tömörítő digitalizáló és egy jobbfajta TV tuner + egy asztali DVD lejátszó (esetleg egy videomagnó) árába belefér egy asztali felvevő, és egyszerűebben, kényelmesen tudja mindazt, amit a felsoroltak. Persze akinek tengernyi ideje van több tömörítési ciklusra, vágásra, DVD authorizálásra, az vegye meg a fenti 3-4 eszközt külön-külön...

-
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Csak annyit akartam mondani, hogy az MP3-ba capture az nem feltétlen cseszi el a szinkront.. Ami elcseszheti, az a Windows API-ja, ami nincs csúszás ellen védve. Másik APIt használó progi (pl. VirtualDub, saját APIval) védett (lehet) ez ellen.