- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Hogyan tuningold a PC-det, hogy a maximális teljesítményt hozd ki a játékodból
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus33
tag
válasz
Jim Tonic #43 üzenetére
JimTonic, Leslie:
Hoztam egy elméleti (''a CRT sugároz'', gy.k. Cathod ''RAY'' Tube) és egy gyakorlati példát, amely saját tapasztalaton alapul. Ez nem sok, de asszem még így is jobb, mint indoklás nélkül azt hajtogatni, hogy 85 vagy 100 vagy akárhány herz felett a CRT is ugyanolyan jó, kész.
Akinek CRT monitorja van, nézze. Főleg, ha jó minőségű. De azt, hogy a CRT monitor egy bizonyos herz fölött ugyanolyan ergonómikus, mint egy LCD, azt nekem senki sem fogja tudni bemagyarázni, mert nem így tapasztaltam (több CRT és LCD monitor huzamos használata során), és mert számomra világos a különbség a technológiák elméleti háttere alapján is. Egy sugárzó és egy kevésbé sugárzó tárgy bámulása közül az utóbbi az egészségesebb.
Az, hogy minden monitorfajtának van egy közös hátránya -- t.i. hosszú ideig egy adott távolságba fixálásra készteti az előtte dolgozót --, az nem semlegesíti az egyes fajták technológiájából eredő hátrányokat / előnyöket.
Az OLED-et a teljesség kedvéért tettem bele a listába, mint még inkább ergonomikus megoldást. -
WN31RD
addikt
válasz
Jim Tonic #38 üzenetére
Én még nem használtam ilyesmit. Lehet, hogy egyelőre nem elég kiforrott a technológia ilyen célra, de szerintem ígéretesnek tűnik. Mondjuk én eleve sztereóban gondolkodok, ez a félszemű változat szerintem csak átmeneti megoldás. Meglátjuk...
Az biztos, hogy nem leszek az elsők között, akik ezt rendszeresen használni fogják. Csábító ugyan a dolog, de szívjanak inkább mások a kezdeti nehézségekkel (főleg az esetleges egészségügyi kockázatokra gondolok).
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Dell UltraSharp U2412m monitor -több db - 1920x1200 full HD+ IPS panel PIVOT is!
- PHILIPS 279M1RV/00 - 4K, USB-C, 144Hz
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest