Hirdetés

Hétköznapi sci-fi a Scalar tálalásában

A tokiói székhelyű Scalar bejelentette, hogy megkezdte Teleglass nevű mini kijelzőinek kereskedelmi forgalmazását. Az eszköz egy szemüveg egyik lencséjére rögzíthető, a felhasználó maga dönt arról, hogy jobb vagy bal oldalon kívánja-e hordani. A Teleglass nemcsak szövegek, állóképek megtekintésére alkalmas; kellően gyors (pontosabban nem adatolt) reakcióidővel rendelkezik videók megjelenítéséhez is, így egyebek mellett az ehhez a feladathoz felnőtt újabb mobiltelefonok ideális kiegészítője lehet.

Az eszköz olyan képet vetít viselője szeme elé, mintha egy 70 cm képátlójú tévéképernyőt szemlélne mintegy 2 méter távolságból – s mindezt állítólag a szem megerőltetése nélkül. A szemüvegre tapadó rész 8 grammot nyom, de a külön dobozban helyet foglaló vezérlőelektronikával együtt sem nehezebb 70 grammnál.

A Teleglassban az amerikai Kopin egyik CyberDisplay aktív mátrix LCD-panelje kapott helyet. A 0,24 hüvelyk képátlójú, 800x225 pixel felbontású, színes megjelenítő fogyasztása 15 milliwattnál is kisebb. A CyberDisplay 180K klasszikus felhasználási területét a fejre csatolható kijelzőkön kívül különféle ipari alkalmazások és digitális kamerák keresői jelentik.

A Teleglass ára 450 dollár körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés