- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
''nem mintha valaha is állítottam volna, hogy a CRT rontja a szemet''
Elírás. Azt akartam írni, nem mintha valaha is állítottam volna, hogy a CRT nem rontja a szemet. A szövegkörnyezetből szvsz kitűnik azért.
'' 1-2-3 év alatt mindehol sietve LCD monitorra vált,''
Jobban néz ki. Kb ennyi. Ne keress racionális okot mögötte. Illetve nyilván a szemkímélőbb mivolta miatt is, csak az a kérdés, hogy ebből mennyi a realitás, és mennyi a pletyka.
''a CRT monitor leginkább 3-féleképpen sugároz.''
Igaz, de az ebből még nem derül ki, hogy ez milyen hatással van a látásra! (Nem az egészségre általában.) Konkrétan a vibrálás fárasztó hatásáról tudok, és arról tudom is, hogy miért rontja a szemet, de hogy az elektromos és mágneses sugárzás hogyan befolyásolja a látást, azt nem tom.
'' ha szembefúj a szél, attól kiszárad a szem''
Ja, egyesek ilyenkor szoktak pislogni. És? Ráadásul asszem ezt már megcáfolták. (Valamelyik korábbi topicban szó volt róla...) -
L3zl13
nagyúr
Remek akkor most olvasd át megint miből indult ki az egész. Nevezetesen abból, hogy fifi_addict szerint a TFT nem lehet káros. Mi erre reagáltunk. És akkor most áruld el miért is kötöttél bele...
Ettől függetlenül:
''Egy sugárzó és egy kevésbé sugárzó tárgy bámulása közül az utóbbi az egészségesebb.''
Ezt most úgy mondod, mintha bombakészítésre alkalmas plutóniumot bámulnál.
A monitor sugárzása káros az egészségre? Elhiszem.
De hogy konkrétan a szemre pontosan milyen hatással van? Fogalmam sincs. Szvsz neked sem. Ha mégis akkor szivesen hallanék erről. De ha tényleg nem tudod, akkor ne gyere ilyen hatásvadász érvekkel. -
L3zl13
nagyúr
''Nekem van egy használaton kívüli LG monitorom. 800x600-ban bőven tudja a 100Hz-et, mégis nagyon szemet erőltető tevékenység előtte ülni már 30 perc után is -- szemben bármelyik eddig próbált LCD monitorral.''
Ó, ez ám az ultimate bizonyíték...
És akinek olvasástól romlott el a szeme az milyen sugárzás okozta?
Nem mintha én valaha is állítottam volna, hogy a CRT rontja a szemet, vagy hogy jobban rontaná, mint a TFT. Azt állítottam, hogy a TFT is ronthatja a szemet helytelen használat mellett. Úgyhogy emiatt felesleges volt elmesélni az összes kijelző működési elvét, főleg az OLED-ét, amiről szó nem volt eleddig... -
L3zl13
nagyúr
válasz
fifi_addict #34 üzenetére
Nem tudom. Előírásban meg ven különböztetve a TFT ebből a szempontból?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
fifi_addict #32 üzenetére
Azért mert az csak tévhit, hogy csak a CRT rongálja a szemet.
Az új CRT-k jó képfrissítéssel (~100Hz) már nem is annyira a vibrálás miatt károsak. Hanem mert a folyamatosan azonos távolságra fókuszálás, fárasztó a szem számára.
Ez viszont fennáll a TFT-kre is.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Szvsz egyértelmű, hogy hacsak nem égeti ki az ember szemét fél óra allatt, akkor a hosszabb távú szemrontó vagy egyébb hatásairól nem lehet így hasraütéssel biztosat mondani.
Mondjuk ha nem fárasztó/kényelmetlen a szem számára, akkor az már elég jót jelent szerintem.
Lehet, hogy nemsokára jönnek majd szélesebb körben az erre a technikára alapozó sztereo gamer perifériák? (Persze a játékok megfelelő támogatásával.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest