Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- Nem beszél az AMD a Ryzen 7 5700X3D-ről
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Az EFI egy jól definiált szabvány.
A Plug&P... is az volt. Meg a DirectX is az. Úgymond. Meg a Win API is. Nagyjából. Meg az egész PCI busz is. Ja, és az AGP, mind logikai, mind fizikai szinten.
Nomeg az ATX.
Ha a piac úgy kívánja, még egy 'szabványos' fakockát is el lehet követni úgy, hogy semmi más 'szabványos' fakockával se működjön együtt igazán jól. Attól, hogy 'jól definiált', meg 'szabvány', valahogy nem tudok hasra esni. Elnézést.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Ezt én tudom.
Azt meg sejtem, hogy rakás firmware akadni fog mindennel, amivel az aktuális piaci érdekek szerint akadnia kell.
Ui.: a felhasználó meg hozni fogja hozzám szerelni a cuccost, szóval a fusim fellendül. Hamár az alacsonyszintű HW-SW kapcsolati gyakorlatom alól kihúzzák ezzel a sámlit, akkor ennyi örömem legyen benne
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
A BIOS egy rakás szar, ócska, elavult. Jó 10 éve mikrokontrollerekkel meg beágyazott oprendszerekkel dolgoztam, és már akkor fel nem foghattam, hogy miért jó az, hogy a PC a kernel betöltődéséig arra nem képes, hogy pl. megparticionáljon egy hdd-t, miért jó az, hogy az oprendszer betöltődéséig a PC egy rakás működésképtelen ócskavas, miért ne jöhetne pl. flash romból a kernel. Nem igazán értem, mi ez a nagy ragaszkodás a BIOS-hoz.
A dolog gyökere ott van, hogy a 'PC' csak vas, és csak névleg kompatibilis. Rengeteg gyártó készít hozzá mind szoftvert, mind hardvert. Ezen gyártók egymás közti versengése eddig is gyakran eredményezett olyan helyzeteket, amikoris valamely gyártó piacvédelmi okokból némileg szabadosabban értelmezte a szabványokat.
Emiatt a a versengés miatt maradhatot meg a BIOS jelen formájában mint afféle 'legkisebb közös nevező'.
Hozzáteszem, ezek után is meg fog maradni: az 'új' szisztéma inkább csak extra BIOS bővítés, nem pedig a rendszer gyökeres felforgatása. Egyelőre.
A változással némely dolgok, amik eddig az OS feladatkörébe tartoztak, átkerülnek egy elemibb szintre. Akinek lehetősége lesz beleszólni ezen elemibb szint specifikációiba, az nagy hatással lehet a szoftver- és hardverpiacra. Már, ha sikerül ezt elterjeszteni illetve kizárólagossá tenni.
Azaz, kérlek, ez keményen piacvédelem. Ha nem tetszik a képed a specifikáció kiötlőinek, akkor csinálhatod a teljes driverkészletet, kernelt, mindent, ahogy eddig is.
Ennek a fajta versenynek az elkerülése tartotta életben a BIOS-t.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Parfüm topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 - 12700 12Mag / 20Thread - LGA1700 - 3.6GHz - 4.90 GHz, 25M Cache
- ÚJ! Razer Blade 17" RTX 3070 - i7 11800H - 16GB - 1TB - FHD 360hz - EU / BeszámítOK
- Rapoo V500 Alloy magyar mechanikus billentyűzet
- Eladó PC AMD Ryzen Threadripper 2990WX/ X399 Xtreme/ 128gb RAM
- Macbook Air M1 2020 A2337 (Több db)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Playstation 5 Slim Disc Edition! CFI-2016. Mint az új!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest