Aktív témák
-
@aMoRF
tag
Csak az alapcikhez szolva.... NV-nál nagy vérfürdő lessz még az idén.... :)
Fejek fognak a porba hullani.... Jövőre új vezetés és érdekes ár harc lessz szerintem... -
eddie303
őstag
körülbelül hasonlót akartam mondani, az ATI tetszik mint videókártya, de Linuxos drivereinek szegényessége eltántorít tõle. Készültem rá, hogy valami ATI-alacsonykategóriás kártyát veszek, de asszem NV lesz belõle. Egészen addig bizakodtam, míg magam nem próbáltam ki linuxon egy 9200SE-t, nem lehetett a 3D-t belõni rendesen. Akkor azt mondtam, hogy míg nincs rendes driver, nem lesz Ati kártyám. Most egy TNT2 van, egyelõre megfelel, ha lesz rendes driver, ATI, hanem NV. Schluss
-
polika
senior tag
ati driverekkel windowson már nincs gond régebben a cataclyst mejelenése előtt nem volt olyan tuti az biztos, ami fáj az ati drivereknél az hogy linux alatt gyatrák és sokaknál ez szempont gondolom ezektől az emberektől hallod hogy baj van plusz az ügyeletes fikázóktól akik nem az alapján itélik meg hogy mit teljesít hanem a márka alapján...
nekem most is még egy ati 7200-es radeonom van 32 megával és tökéletes, sőt én is ati párti vagyok, de jövőre mégis ha minden igaz 6600 gt-t fogok venni mert az az áráért többet ad mint egy x700 lenne plusz linuxos driverei MOST jók nem csak esetleg holnap, és én nem a márkát hanem a teljesítményt fizetem meg akármennyire is ATI párti vagyok. Kapjon észhez az ATI az árazással, nem kell elszálnia most amikor egyenesbe jött. -
egyértelmüen a control center hibája :) a sima control panelen shima ügy.
bár a tvtool ügyességét eddig egyik gyárto sem tudta überelni! ez ugye a geforce kártyák tvoutját vezérli, akár parancssori modon is... igy pl. távirányitorl válthatok 800x600/ntsc és 720x576/pal között - ha akarok. -
Shim
őstag
hogy lehet vkit ''lelépni'' :F
-
myrra
senior tag
valaki magyarázta ezerrel az 5600-as fx-ét
szóval: nos? hogy megy rajt a Vice city?
56nál korábbi detonátorral?
szép csíkok vannak? -
t-shirt
veterán
HDR [L]http://members.chello.hu/gal.istvan2/FarCry0004.jpg[/L]
HDR nélkül[L]http://members.chello.hu/gal.istvan2/FarCry0005.jpg[/L]
nekem két ok miatt sem tetszik, ha a HDR be van kapcsólva akkor nem lehet az élsimítást használni, egy kicsit túl színes olyan ''kodak gold'' persze mind a kettő orvosólható még egy kis finomítással -
Club
őstag
Valóban úgy fest, hogy a Nvidia a GF4 TI széria sikereinél kicsit ''ráült a babérjaira''.
Aztán az ATI ''küzdött'' és megérdemelten elérte azt amit akart.
Csak nehogy most megy az ATI kövesse el ezt a hibát..
Jelenleg az Nvidia ''küzd'' és eddig úgy fest az új sorozat valóban beváltja a hozzáfűzött reményeket.
A kérdés már csak az, az árversenyt ki nyeri meg.:U -
DarkFater
tag
Kicsit visszakanyarodva az ATI TV kép problémához engem ez a vélemény kicsit meglepett mert minden TV-out topicban azt olvasom, hogy 2D és TVout téren MATROX a király a mai napig, ATI ott liheg mögötte és NVIDIA lemaradva. :D:D:D
Ami a drivereket illeti tény, hogy az ATI driverek régen nagyon gyengék voltak, de már egy ideje úgy a 8000-es széria megjelenése óta nagyon odafigyelnek és tényleg jók.
Anno emlékszem az NVIDIA GF2 MX200-am ami NONAME volt:)) igencsak nem ment jól a driverekkel, aztán cseréltem egy ugyanolyan MX200-asra, de ASUS-ra és láss csodát teljesen jól ment az NVDIA driverekkel probléma nélkül. Szóval a gyártó is számít...
Az is igaz viszont, hogy a másik gépünk amibe valami ATI kártya volt annak viszont tényleg állandó driverproblémái voltak.
jelen tapasztalat, hogy eladtam a kártyámat és beugrott a gépbe egy öreg 7500-as ATI, ami teljesen problémamentesen megy a legújabb Catalyst driverekkel. -
Egon
nagyúr
Nem kell lebecsülni a csúcskategóriát... Anno _csak_ a GF2 Ultra-ból (ami az első, hihetelenül húzós árú vga volt: egyes gyári tuningolt verziói nálunk elérték a bruttó 200K-t (!!!), évekkel ezelőtt...) eladtak 100.000 db-ot. Ezeken lehet hogy 10x-es haszonkulcs van az alsó-középkategóriához képest, tehát 100K eladott 6800-as felér 1M eladott FX5200-5600-zal...;]
-
scart
tag
Tenyleg nem olvastam el eleg figyelmesen :)
Akkor 6800 es x800 szeriara vonatkozik, ott meg meg 6800 es x800pro-t leszamitva, attol felfele a tobbi kartya honapok utan is hianycikk.
Igy viszont ez a 64% par tizezer darabos eladast jelenthet, ami az osszesitett eredmenyhez merve minimalis, tehat az nv sajat szeletenek nagyon kis reszet teszi ki, es ez igaz az ati 36%-ra is, igy ez beveteli oldalon se egetrengeto bevetelt tesz ki.
Kovetkezo negyedeves elemzes erdekes lesz, nv meg nyogi jelenleg az fx szeria hatasat.
Ott konnyen felzarkozhatnak ujra, foleg ha az agp-s x700 szeria sokat kesik. -
ArGab
őstag
Ez érdekes. Engem pont a TV kimenet egyszerű kezelhetősége az, ami megragadott tavaly az első ATI kártyával.
És nekem személy szerint semmi gonddom nem volt még ATI-val, pedig már 3 van a családban. Viszont nem ATI tulajoktól folyton driver gondokról hallok (szerk.: ATI kártyák driver gondjairól). Szerintem ez már olyan, mint a forró AMD procik, csak rajtamaradt a gyártón.
Control Center: én jobban szeretem a sima Control Panelt. És nem muszály ezt használni.
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
Hát nem tom,de én úgy vagyok vele ha holnap megjön a 6800Gt-m széthasítok vele minden gamét!:DD
-
faster
nagyúr
TV-out kimenet tekintetében nem tudok nyilatkozni, soha nem használtam egyik kártyámét sem. A Control Center tényleg nem egy matyóhímzés, azt szvsz teljesen át fogják írni és a .NET platformból (remélem) natív windows alkalmazást csinálnak. Egyébként a Control Center opcionális, nekem sincs fönt.
A Forcewareval is akadtak gondok, pl. 6x.xx verzió driver vs. Far Cry 1.0 -
kokobe
őstag
Na ez jó hír de én mind a kettőnek drukkolok eddig ati kartyam volt most nv lessz de utana meg lehet megint atit veszek ki tudja:F
-
affli
tag
Hát nemtudom, de a havernak pl. ATI9800Pro van a gépében és bármikor fent vagyok, soha nem sikerül rendesen kiraknia TV-re... Ráadásul az a Contol Center nevezetű segédprogi sem éppen a programozás csúcspontja:)) Nekem f*s FX5600-om van, de driver szinten semmiféle problémám nem volt vele eddig.
-
divot
veterán
''...míg az NVIDIA felhívta a figyelmet arra, hogy a piackutató adatai szerint a csúcskategóriás DirectX 9-gyorsítók szegmenségben 64 százalékos szeletet hasított ki a tortából.''
Az mit jelent? Olyan nyolc, tíz darab kártyát kontinensenként? :DDD -
affli
tag
7végen beszéltük haverokkal, hogy teljesen jó kártyákat gyárt az ATI, csak a driverekkel vannak ''kisebb'' problémák....:( szvsz ez elég fontos része a történetnek... Vagy az Nvidia-nak kellene jobb kártyákat gyártani, vagy az Ati-nak jobb drivereket!?:)
-
MUŁĐER
addikt
úgy olvastam a címet hogy Az ATI LETÉPTE az Nvidia-t :D
-
nemcso
őstag
Hajrá egyik, ne hagyd magam másik ! :D
-
Loretto
veterán
azért az nv próbálta egy picit fényezni a dolgot. amugy ezek valós tényszerű számok?
Faster: :C naggyon klassz mondat -
L3zl13
nagyúr
Igen, mostanában nem is látni jóformán nVidiás notikat...
-
erdoke
titán
Úgy tűnhet, hogy az nVidia jobb híján hívta fel a figyelmet a jelenlegi csúcskategóriában elért fölényére, de mint tudjuk ennek a szegmensnek erős befolyása van a többire. Ráadásul általában a középkategória (és részben a belépőszint is) a csúcskártyák butításával, illetve darabolásával jön létre, aminek eredményét már láthatjuk az X700XT és a 6600GT harcában. Ez a jövő évet tekintve kiegyensúlyozottabb versenyt sejttet.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest