- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
#64791808 #118 üzenetére
''Ettől függetlenül a rambus lényege továbbra is a dual. Az i820-on kívül tudsz olyan platformot, amelyik single módban hajtja?''
Én nem értem, hogy lehet egy memóriatechnológiát úgy minősíteni, hogy a más által hozzárakott dolgokkal együtt vizsgáljuk? (Ha valamihez az Intel nem tud jó chipsetet csinálni, akkor az a technológia rossz?)
Egyébként nekem volt RDRAMos VGA kártyám, és azon 1 csatornás 8bites RDRAM volt, 600MB/sec sávszélességgel.
''A rambus eleve skálázhatóra van tervezve, optimalizálva.''
Tudomásom szerint a Rambust eredetileg multimédia felhasználásra tervezték. (<-ez nincs ellentétben azzal, amit írtál, viszont processzorokhoz nem feltétlenül optimális.)
''Gyakorlatban viszont ezek a technológiák időbeli megjelenései nem fedik egymást.''
Ennek utánanéztem. Amikor a RAMBUS bejelentette az 1066-os változatot, akkor a 800-as volt piacon. Ebben az időben az SD-DDR vonalon még csak PC133-as SD-ket használták az alaplapok.
Tehát sávszélességben az 1100MB/s(SD) vs. 1600MB/s(RD) volt az erőviszony.
(A duált ne nézzük, mert azt az Intel tette az alaplapokra. A duálSD-t technikailag ugyanúgy meg lehetett volna valósítani már akkor is.)
''ha a rambus inc. nem játsza a kapzsi nagyfiút.''
Ennek is utána néztem: nem a Rambus volt kapzsi!
A DDR azért volt olcsó(bb) mert az SDgyártósorok kicsi fejlesztésével lehetett gyártani. A RD-hez viszont új gyártósorok kellettek. Hogy a memóriáját terjessze, a RAMBUS olyan megállapodást kötött a gyártókkal, hogy csak 2(kettő)% liszenc-díjat kapott az eladott memóriák árából. Tehát a nagy lóvé a gyártók zsebét tömte, amiből RDgyártósorokat kellett volna üzembeállítaniuk. (De nem tették...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest