- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
-
Воланд
titán
mert az atlagfelhasznalot, a szeles vasarlotomegeket nem erdekli, hogy milyen chip van benne. hiaba irnak oda, hogy boardcom bcm2763, vagy akarmi, a geek-eken kivul ez senkit nem hatna meg es meg sem nezne, hogy ez mit takar.
max odairjak az orajelet (de ahogy a fentebbi pelda mutatja meg ezt sem tettek meg minden esetben) es ennyi. a kulonbozo tesztekben meg majd le lesz irva, hogy milyen cpu van benne.
-
MR007RM
addikt
Azt nem állítom, hogy szándékosan. Csak azt, hogy nem értem miért. Szégyellik? Egy mai okostelefonnál minden paraméter számít. Jó, hogy nem játékra van kitalálva, de könyörgöm, mire is fizetek? Rossz üzletpolitika még akkor is, ha vmit éppen kivezetnek. Ha meg nem akkor mégjobban.
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #173 üzenetére
Mintha azt olvastam volna vhol, hogy pont ezért beépítettek egy plusz chip-et, ami segít a számolásban. Bezzeg az SGS széria nem ilyen titkos.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #173 üzenetére
ezt a reszet mar passzolom, mindenhol ezt a chipet irjak.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #171 üzenetére
nem egeszen. magaba a processzorba (tehat egy magba) 8 kulonbozo funkciot integraltak (gpu es a hozza tartozo memoria, isp es a hozza tartozo memoria, video feldolgozas es a hozza tartozo memoria, hdmi es usb 2.0).
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #168 üzenetére
nem, nem negy magos. a videocore iv csak a hasznalt technologia elnevezese.
-
Воланд
titán
meg mielott ismet belemelegednel egy ujabb osszeeskuves-elmeletbe, hogy szandekosan vannak elhallgatva a 808-as technikai reszletei, ajanlom figyelmedbe az alabbi, hivatalos nokia oldalakat:
900
800
710remelem feltunik, hogy meg ezeknel a termekeknel sincs feltuntetve a cpu/gpu paros (kiveve a 900-ast, de azzal, hogy 1,4ghz snapdragon sokra lehet menni).
-
MR007RM
addikt
válasz
Einstvan #163 üzenetére
"Ha a mobil adatlapján nincs feltüntetve hogy hány magos a procija, szemmel észre veszi az ember?"
Erről az jut eszembe, hogy a 808-as adatlapján sok helyen a GPU-nál semmit sem látsz. Nincsen feltüntetve. Az oké hogy a 701 kb ugyanaz, vagy majdnem, én tudom, de akkor is nem értem. Lehet hogy azért mert xar, de ne már így! Az 1st. gen.-hoz képest 4x gyorsabb más számozással ellátva. Lehet hogy soha a büdös életben nem írnak többet Symbian-ra játékot, de tiszteljük már meg kérem a gyártót! Ezért egyébként szerintem a Nokia vezetése tehet.
-
Misály
addikt
válasz
Quasi_modo #164 üzenetére
Amíg fel kell egy laikust világosítani, miért nem erősebb a 2 magos laptopjánál a 4 magos telefon, addig van értelme a magozásnak. Parasztvakitás a köbön és androiddal vígan fogyasztják. Az is marketing diadala, hogy egy ótvar java alapú cuccot elfogyaszt a nép boldogan. Igazán szakmai ( nem elolvastam pár prospektust meg okoskodtam hostess-nek kiállításon ) szemmel nézve jelenkorunk legmenőbb rendszere egy technikai szégyen. És viszik...
-
Einstvan
aktív tag
Ezt kiegésziteném, ha már itt vok.:
A szám, magháboru a konkurenciának is szól szerintem. felhivás keringöre. Olyan ez mint a divatbemutató; mindenféle értelmetlen drága ruhákat mutatnak be a cégek de kicsit sem azért, hogy utcán azokat hordják.
Pl.: Ha a mobil adatlapján nincs feltüntetve hogy hány magos a procija, szemmel észre veszi az ember? -
-
MR007RM
addikt
válasz
RaveForce #155 üzenetére
Nézzük úgy, hogy az egyiknek nagyobb míg a másiknak kisebb a felhasználói oldala, reklámfelülete, kínálata........ Amíg a Nokiánál minimum 1 rajta dolgozó ember kapja a fizetését, addig nem halott. Mert azért biztos vannak még. És ehhez tedd hozzá azt, amit nem kötnek az orrodra.
-
negyedes
addikt
válasz
Quasi_modo #149 üzenetére
made my day.
-
Honkydoo
őstag
Nokia telefon + MeeGo + OpenSource = SIKER
Szerintem.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #149 üzenetére
-
NoMagix
addikt
válasz
Einstvan #147 üzenetére
Bocs, lehet, hogy erősen fogalmaztam, természetesen a gyári androiddal is el van az ember!
Sőt, nagyon sokan - köztük én is így vagyok - soha nem is buherálják!Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy talán miért is lehet jó választás a Nokia részéről a WP7!
Köszi az ajánlásodat, még megfontolom! -
Einstvan
aktív tag
-
NoMagix
addikt
válasz
staccato #145 üzenetére
Lehet, sok mindent nem tudunk, ami a színfalak mögött zajlik.
Sokan lehetnek úgy ahogy én is, hogy eleinte fújtam a WP7-re, még mindig Androidot szeretnék, de már kacsingatok arra felé.
Régen volt egy WinMo-m, de egy életre elvette a kedvemet az a rendszer!
Turkálni buherálni kellett ahhoz, hogy használni lehessen!
Majd jött a droid, óóó micsoda ugrás volt! de lassan megint ott tartunk, hogy ezt is buherálni lehet (kell, igaz én nem szeretem, de követem az eseményeket a fórumokon).Viszont a WP7 simán megy, igaz még vannak hiányosságai, de a rendszer nagyon jól működik!
Kezdek arra felé hajlani, hogy nem kell más nekem, csak üzembiztosan menjen, de mindig!
Hegesztések nélkül! -
staccato
tag
szerintem a WP jó döntés volt
-
-
NoMagix
addikt
válasz
Quasi_modo #136 üzenetére
Ebben igazad van, minden újdonság drágán indul.
MR007RM
-
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #139 üzenetére
Mióta lehet manapság bárkiben is megbízni azzal kapcsolatban, amiről állít vmit?
-
MR007RM
addikt
válasz
Einstvan #130 üzenetére
A csúcs androidos telók meg azért drágák, mert optimalizálás helyett (ami a symbinél igen látványosan működik) inkább erősebb hardvert adnak, illetve lehet velük jókat játszani. Játék telefon, és számháború(magszámláló) Nekem ez elég röhelyes. Pont a Symbian az, ahol az oprendszer fejlesztése igen jól halad, amit leszolsz. És már írtam korábban vhol, én nagyon kiváncsi lennék egy-két tesztprogram kapcsán a mostani hardver erejére az adott platformon. Nem hiszem hogy csak fényképezésre lehetne használni, amit ügye kiemelünk. Fogok várni azért pár új Gameloft játékot is, ha a Nokia úgy döntene, és hírül adná, azért lehet rá fejleszteni is, visszavonjuk a "kuka" elgondolást.
Lefogadom, hogy a kijelzőnél van egy HD projekt a háttérben, és ha eljön az ideje, akkor a nyilvánosság is fog róla tudni. Ha már jól működik a dolog.
-
NoMagix
addikt
Örülnének egy 3 - 4. helynek, ha nem lenne mellette nagy veszteségük!
A 2 év lemaradás teljesen valós.
Talán faraghatnának belőle, ha megszórnák a népet egy 808-as tip. kamerás olcsóbb telefonokkal minden fronton!
Jelenleg ez a legnagyobb ütőkártyájuk!Tigerclaw!
A symbian a legtöbb telefonjuk, de van még mit csiszolni rajta!
-
negyedes
addikt
válasz
Quasi_modo #133 üzenetére
En eszre em vettem, addig mig nem mondtak.
sh4d0w: 610, de meg pontosat errol nem tudunk, mar van ahol elerheto amugy. Az egyediseget meg vagy symbiannal vagy meegoval tarthattak volna meg.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
negyedes #129 üzenetére
amibe en is bele tudok kotni az a csempek keves valasztahato szinei es a mogottuk levo hatter.
A magam részéről a minü aszimmetriájába is belekötnék.Einstvan: Nem mellékes, hogy egy eszközben van minden integrálva. (Foto, mobil, GPS, zemelejátszó, rádio,stb), azt meg nem adják ingyen. Nekem egy kirándulás/túrázás alkalmából így jobb.
-
válasz
negyedes #129 üzenetére
Mindegyik felsőkategóriás telefon drága, de nem ez volt a mondanivalóm lényege, hanem az, hogy csak WP-vel a Nokia máshová nem is tud telefont kínálni.
Az egyediségről: régen, ha egy telefont a kezedbe vettél, ha nem is tudtad, hogy Nokia, azonnal leesett a tantusz, amint ránéztél. Most ez közel sincs így - ezért lenne fontos a Nokiának az egyediség.
-
Einstvan
aktív tag
Olvastam, pont erre válaszoltam. nem mennyiség, hanem minöség. Ha ez egy külön fényképezögépben van, korrekt.
De mobil készülékröl beszélünk! ami ráadásul pont a kamerája miatt nem lesz olcsó elég sokáig. Valaki csak azért vesz méreg drága mobilt, mert benne van egy ilyen fotós megoldás? Vagy pont akar venni egy akármilyen mobilt, és pont akar venni egy ilyen megoldásu fényképezögépet, ami sokkal drágább mint ha külön fényképezöt venne? Esélye?
Szerintem ez a projekt is ugyan olyan mint a gps foto vagy a hangvezérlés... csak ez ráadásul még drágább is. Halott ügy.
Én sajnálom hogy nem inkább a oprendszert fejlesztik felhasználobarátra. (lsd. droid)(#129) negyedes
Ugy látom te vagy a jo példa arra hogy a mobil felületet kellene fejleszteni egy Mobilban és nem a mellékszolgáltatást. legalább is annak a mobilcégnek amelyik bajban van. -
negyedes
addikt
Melyik felsokategorias telefon nem draga? Iphone is draga.... testre szabas.... nekem nem kell es sok masnak sem. amugy meg azt ui-t valahogy nincs minek tesre szabni, max amibe en is bele tudok kotni az a csempek keves valasztahato szinei es a mogottuk levo hatter.
pl en droidon az ikonokat csereltem le mert az erdetei tw iszonyat ronda meg a lock kepernyot mert annak is szornyuk a szinei es meg nem is emlitettem a hivaskezelo csuszkak szinet.
-
Pl. az, hogy a WP-s Nokiák drágák. A hardvermegkötések miatt nem igazán lehet olcsón WP-s telefont piacra dobni, de a nagy bevételt nem a felső kategória hozza (itt sem). Másrészt amíg Droidnál van lehetőséged testre szabni a rendszert, Windows-nál nincs. Apró különbségek vannak a Samsung, a HTC és a Nokia WP7-es telefonjai között, de alapvetően mindegyik ugyanúgy néz ki a felhasználó felé.
-
jacis
nagyúr
Szerintem a jelenlegi vagy a múlt évi pozíciójuk után egy 3.-4. hely már simán nevezhető összeroppanásnak. Gondolom nekik inkább az lenne cél, hogy visszaszerezzék a legnagyobb gyártó címet illetve ha már azt nem is akkor legalább ne legyenek kénytelenek akkora veszteséget elkönyvelni mint pl. legutóbb is.
Nem vagyok piaci elemző, de ha megnézi valaki azt, hogy a Nokián kívül a többi gyártó milyen ütemben dobálja ki a jobbnál jobb és fejlettebbnél fejlettebb telókat akkor nem is kell érteni a piaci elemzéshez, hogy lássa egy egyszerű ember is akár, hogy a Nokia legalább 2 évvel le van maradva és a általuk oly nagy reményeket tartogató rendszer is nagyon lassan és nehezen fejlődik. Szerintem az Elop féle vezetési stratégia miszerint a világ legnagyobb mobilgyártója beáll egy 2-3%-os OS mögé, hogy majd az Ő általuk kidobott 45%-os részesedéssel bíró OS kiváltsák egy ökörség volt.Az meg, hogy az újságot azzal nyugtatgatják a népet, hogy Elop is a vagyon X %-át Nokia részvényekbe fekteti és akkor biztos nincs nagy baj senki nem érdekel! -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Einstvan #118 üzenetére
Kár hogy nem olvastad el, amit linkeltem. A többség nem azért venné, hogy 41 megapixeles képeket csináljon, hanem azért hogy hihetetlen jó 5 megapixeles képeket, felhasználva a nagy érzékelőt, ami egyébként nem csak képpontokban nagy, hanem méretben is. Sokat tud nappal és éjjel is javítani a képeken. Nagyon jó arra is, ha nem tudsz elég közel menni és jól jönne egy optikai zoom, ami ugye nincs telefonokban. Még full HD videók felvételekor is van lehetőség 4x-es zoomra. Apropó, zoom video alatt...nincs beszűrődő motorhang a zoomolás alatt, mert nincs motor. Nem helyettesít egy profi kamerát, de egy kompaktot talán igen, ráadásul egy eszközben.
-
NoMagix
addikt
válasz
Quasi_modo #121 üzenetére
Igen, ez is lehet.
Azért az is benne van a pakliban, hogy (B vagy C tervnek) a Nokiának nem kerülne sokba újra beindítani a Symbiant!
Biztosan vannak -voltak- tervek, hogyan lehetne ismét versenyképessé tenni a rendszert, kicsit másolnának innen-onnan, hiszen mindenki ezt csinálja és néha megbocsájtható bűn, és megmaradhatna egy biztos "láb" a Nokiának az S40 mellett! -
renee7
tag
Kedves Barátaim,
mosolyogtató olvasni, hányan írtok itt sommás véleményt egy platformról, annak a jövőjéről, meg általában ki húzza le a rolót egy év múlva, meg mi lesz öt év múlva. Kb. zéró piaci, elemzői ismerettel. Aztán ha nagyon a sorok között olvasunk, oda lyukadunk ki, hogy "nem lehet "személyre szabni", meg "nem tetszenek a csempék" !
Szerintem ezek komolytalan érvek. Kb. kitalálhatatlan, hogy melyik platform lesz sikeres 5 év múlva.
Az én példám: a Symbian volt a nagy kedvenc a 7650 óta. (2001. november) Két éve nyáron elegem lett a szerencsétlenkedésből vele, átnyergeltem az Androidra egy Motorola Milestone 1.-el. Azt mondtam, fantasztikus, gyors, soha többet Nokia! Eltelt két év. Ezalatt több felső kategóriás Androidos mobilt használtam huzamosabb ideig. Mígnem teljesen elegem nem lett az Androidból. Mert készüléke válogatja, laggos, melegszik, fagy, egyes hardver komponensek gagyik, vagy maga a kivitelezés, nem akarom az időmet az XDA-ra vesztegetni, és főzött kernelekkel, meg romokkal sz@rakodni. Tuti, hogy kicsomagolás után nem lesz tökéletes. A kaput az utolsó, egy LG O3D tette be, amely több, nem kezdeti gyári rommal 5-6 óra alatt lemerült és számos esetben fel sem lehet hívni a telefont. A basebandban volt/van a hiba. 1 hónapja Lumia 800-at használok. Az Androidok után úgy gondolom, egy felüdülés, gyors, stabil, minőséginek találom a készüléket, nagyszerű kamera, jó hang, elegáns, igazi üzleti mobil. Az engem érdeklő kb. 15 app minőségi kivitelben megvan a piactéren, fele-fele arányban ingyenes, fizetős. Kibírható az a pár darab ezres, amit kifizettem a fizetősökért. Elégedett vagyok.
Nem tudom, hogy két év múlva is ez a rendszer lesz a kedvencem, vagy másik.
De ez a piac sosem fog telítődni, mert két-három éves ciklusokban komoly elmozdulások várhatóak az erőviszonyokban.
-
vince
őstag
válasz
Einstvan #118 üzenetére
olvastad a hivatkozott whitepapert? Szerintem nem, mert nem tudsz elszakadni a 41 Mpix = plakátkészítő vagy családi fotóknál megabájtokkal küzdő sablonoktól, holott a lényeg éppen nem ez! Idézek a dokumentum 6. oldaláról:
Quality, not quantity
People will inevitably home in on the number of pixels the Nokia 808 PureView packs, but they’re missing the point. The ‘big deal’ is how they’re used.Nem az a lényeg, hogy hatalmas felbontású fotókat készíthetsz (bár erre is van lehetőséged), hanem az, hogy a rögzített rengeteg képpontból normál (5-8 Mpix) fotók készülhetnek sokkal-sokkal jobb minőségben, mintha egy ténylegesen ekkora (5-8 Mpix) szenzort használnál. Ismétlem: Quality, not quantity
-
Quasi_modo
nagyúr
Talán az lehet majd a "legnyitottabb zártrendszer"
Az az érdekes, hogy ha az S40-et "megnyitják", akkor máris a WP elé kerül bizonyos dolgokban.
Lehet az a B terv, hogy az S40-et hozzák fel a Symbian szintjére. Csak ugye ezt már nem Symbiannak hívják és emiatt nem lehet rá köpködni. -
MR007RM
addikt
válasz
Einstvan #118 üzenetére
Az "idős" szócskát a te szövegedből kölcsönöztem. Inspirált. Vmi válasz féle akart lenni. Helyesírás kritika pedig nem volt. A megfogalmazásod nem tetszett. Nekem durva, bántó volt.
Mindenkinek lehet véleménye, más mint a többié, de nem mindegy milyen szavakkal, hogyan írjuk le.
-
Einstvan
aktív tag
válasz
Tigerclaw #107 üzenetére
Ezt max. egy plakátkészitö értékeli. Ha valakinek profi fényképezö kell, vesz egy tükörreflexeset. Normál felhasználo családi fotózásra csak a hatalmas megákkal küzd. Aki meg kisebb felbontásra állitja, annak meg minek ilyen teljesitményü kameráju mobil?! Megint csak a gyerekeknél kötünk ki akik baráti körökben villognak vele. Értelme?
Jol mondta itt a forumtárs; nokiának kellett valami nagy durranás... a cég ezt a batár nagy kamerában látta. Ebböl nem lesz ujra néptelefon.
(#108) MR007RM
nagyon helyes hogy tele tetted szmájlival a hsz.-ed mert komolytalan.! Elöször jösz hogy ki mennyi idös, aztán majd a témábol kifogyva tipikus helyesirás kritika jön. Vigyázz ne ess ebbe a gyerekbetegségbe! Maradj a témánál. -
NoMagix
addikt
-
attisx
addikt
Azért azt se felejtsük el, hogy a Nokiának van egy halom értékes szabadalma, amit csőd esetén fillérekért fel lehet majd vásárolni. Ezek, ha maga az MS nem is fog telefonokat gyártani, szabadalmi trollkodáshoz kiválóak alapot fognak képezni, amitől tovább nő az MS profitja...
-
jacis
nagyúr
Teljesen egyetértek a véleményeddel. Én még annyit hozzátennék, hogy az MS a Nokiát egy olyan lépcsőfoknak használja ami a végén össze fog roppani az MS alatt persze az más kérdés, hogy addigra a WP tényleg eljut olyan rétegekhez is aki eddig az sem tudta, hogy létezik.
Aki meg azt írja, hogy az MS megveszi a céget az nagyot téved... az MS-nek ez az ideális felállás! A Nokia jelenleg a második legnagyobb gyártó aki csak és kizárólag a WP terjesztése mellett van elkötelezve ami miatt folyamatosan esik össze és termeli a veszteséget. Ki az a bolond akinek egy ilyen cég kellene? -
NoMagix
addikt
Lehet,hogy ez lett volna a jó irány, de az mind pénz pénz és pénz.
A Nokiának pénz kellett és egy olyan rendszer ami szerintük hosszútávon kifizető lehet!
Ezért "választották" WP-t, viszont az MS-nek a Nokia név kellett, hogy szélesebb réteghez jusson el a WP7.
Az én körömben ha azt mondanám, hogy HTC, akkor kapnék egy zsebkendőt, mert azt hiszik tüsszentettem.
A NOKIA jobban beivódott az emberek agyába, ez a legjobb név a mobilpiacon és ez lehet egy nagy lökés a rendszernek.
Az már megint más kérdés, hogy miért úgy indult a WP, hogy nem volt az alsóbb kategóriában telefonjuk! Szerintem sokakat elriasztott, hogy drága volt ( még mindig az) és ismeretlen.
És a cikk kérdésére válaszoljak, szerintem nem ez a "sárga köves" út! lett volna mellette másik ösvény is! -
LonGleY
veterán
a Meegoo-t nagyon sajnálom, az lett volna a legjobb rendszer, ehelyett elbuzultak teljesen, aztán már csak egy lépés lesz az MS részéről a felvásárlás...
-
Brutális eb
addikt
Vannak a mai világban hosszú évei?Pont, hogy akár negyedéves előrejelzés is eldönthet kulcsfontosság dolgokat.
(#82) gabe8719
Te még hiszel a mesékben?
Mert biztos azért nem lett nokla-droid üzlet mert annyira rendes a nokia és védeni akarta a piacot...
A fenét egyszerüen anyagilag,stratégiailag jobbnak látta a microsoft kapcsolatot.
mi meg látjuk,hogy ez egyenlőre csodát nem hozott de nagyon rövid időn belűl kellene. -
MR007RM
addikt
"Amugy, meg mar sokan rajottek, kamerakba nem erdemes szamhoboruzni."
De azért lesz majd 12mpx egyre több androidos telóba. Meg jövőre 60 magocska a telókba kb 5 perces üzemidővel.
Na jó egy kicsit túloztam, de a számháború mindenütt ott van. A lényeg hogyan hajtsák fel a vásárlókat.
Persze hogy kellett az a nagy durranás. Szerintem mások is így tettek volna. A szenzor 41mpx és a fotók pedig elég jók. Aki ezt kifütyüli az utána néző tájékozódást követően is az nem őszinte. Ott van vmi más is mellette.
-
gzbotii
nagyúr
Szerintem, meg a kornak, a muveltseggel semmi kapcsolata nincs (tapasztalat -igy, 20 evesen.. )
Amugy, meg mar sokan rajottek, kamerakba nem erdemes szamhoboruzni. Van mas, ami fontosabb. De persze ezt allig tanultak meg, ugy kezdtek is el a magok szamval az androidal
Csak ugye a Nokianak kellet valami nagy durranas most.. -
MR007RM
addikt
válasz
Einstvan #105 üzenetére
Miért? Szerinted tökön kéne szúrnia magát, amiért előrukkolt egy olyan fejlesztéssel amire a konkurensek köpni-nyelni sem tudnak.
Te se véletlen rinyálsz most itt. Dühös vagy, mert nem a kedvenc összeállításodban szerepel az a technika és, most így adod le a felesleges gőzt.
A fogalmazásod pedig egyértelműen troll !
Tuti hogy nem vagy vmi idős.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Einstvan #105 üzenetére
Csak olvasd el mielőtt leszólod: http://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/doc/nokia-808-pureview-whitepaper.pdf
Sok előnnyel jár egy ilyen nagy méretű érzékelő. Ha kell készíthetsz nagyon nagy felbontású képeket, ha elég a kisebb felbontás, akkor használhatod kvázi optikai zoomként, vagy javíthatod a kép minőségét is, csökkentheted a zajt.
Vagy nézz pár mintafotót.
-
Einstvan
aktív tag
válasz
Quasi_modo #101 üzenetére
Vélemény nyilvánitás kritika és segitö jótanács.!
Bár lehet hogy már idös vagyok az ilyen miti-muti pixelharcos gyerekmobilokhoz, csak az értelmét keresem hogy miért is erölködik egy fuldoklo mobil cég überfasa fényképezögéppel egy mobiltelefonban.Ja, hogy dicsérnem kell öket és akkor már nem troll?
-
p2pp
őstag
Azt mi nem tudjuk, mi áll az MS-el kötött szerződésben.
A lényeg hogy a Nokia helyében csináltam volna 3 Androidos mobilt is.
(Alap, közép, felső kategóriát). Sztem a pureview-al nagyon ütős páros lehetett volna.
Nem csak is kizárólag Androidost, hanem a mostaniak mellett.
Sztem jó biznisz lett volna. Ugyanúgy meghagytam volna a Meego-t,
Win-t, Symbiant, stb. Sok ember sokféle igény. -
kiskaktusz
addikt
válasz
Quasi_modo #101 üzenetére
Az.
-
Einstvan
aktív tag
válasz
kiskaktusz #99 üzenetére
Pfff... pláne...!
-
MR007RM
addikt
Szerintem a részvényeseknek le kellene váltani azt a bohóc Stephen Elop-ot és helyére a képalkotási részleg fejét Damian Dinning-et ültetni a vezérigagatói székbe, ha elfogadja. Míg Elop egy rossz ómen, szerencsétlenség, addig Dinning egy hatalmas márka. Egy olyan ember aki már többször bizonyított, és hatalmas tiszteletnek örvend. Az ő éleslátásával, szavahihetőségével a Nokiával szembeni bizalmatlanság feloldódna.
-
Einstvan
aktív tag
Most néztem ezt a 808 PureView-rol videot. Hát ezt a baromságot öcsém!!
Mi a gyíkomnak 41 megás kamera?! fotós piacra akarnak betörni mobil ruhában? Ahelyett hogy az os-en agyalnának, bohóckodnak. -
Воланд
titán
válasz
kiskaktusz #90 üzenetére
a samsung egyedul a droidos vonalat nyomatja, a masik ketto csak ugy van.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Quasi_modo #92 üzenetére
Pedig addig kell ezzel aratni a piacon, amíg nincs másnak. Ez jelenleg egy nagyon egyedi és kiemelkedő feature, szóval minél több modellt építenek rá, annál jobb. Sok embert nem zavar, hogy kicsit vastagabb a telefon, ha cserébe ilyen kamerája van. Viszont ha a túl magas árral elijesztik az embereket, akkor felesleges volt kifejleszteni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem minél hamarabb piacra kell dobniuk mindenhol a teljes Lumia szériát és a Pureview-t is. Engem speciel hidegen hagynak az okostelefonok, de ha telefonméretben kapnék egy megbízható és minőségi kamerás gépet az biztos elcsábítana. Mondjuk nem ártana, ha lenne egy WP7-es pureview modell 100 ezer FT alatt.
-
kiskaktusz
addikt
A samunak jól megy a 3 platform nyomatása a badával a wo7-tel és az androiddal, ógyhogy a cikk második fele nettó baromság. Az első felében írt "..egy lábon álló stratégia sem lehet jó választás." is szintén baromság,mert ez meg almáéknak megy...
Egyszerűen csak nem tudják nokiáék, hogy ma mi is kell a vásárlóknak.. 10 éve tudták.. ..lehet vissza kéne hívniuk a régi embereket..
-
olbaidhun
őstag
Sajnos a nokia meredek lejtőre érkezett. Ez egy idő után megtörténhet a legtöbb céggel.
-
Lirion
addikt
Ha vminek nem nézel utána, miért gondolod, hogy meg kell szólalnod?
Bányászd elő az elmúlt 3 év negyedéves eredményeit, azt fogod látni, hogy a symbian eladások folyamatosan nőttek, egészen a februári (gyilkos) bejelentésig. Rádásul nem is kis mértékben nőttek.. De a magadfajta csak addig lát, hogy a MA tesztek leszarozzák, és következtet, hogy akkor mindenkinek ez a véleménye...
Persze tolhatod a baromságaiddat a többiekkel együtt, de a tények nem fognak megváltozni, mégpedig hogy a symbian eladások intenzív növekedése közben jelentette be elop, hogy megszüntetik. Ez tény. Amit te (és sok más tájékozatlan) állít csak maszlag. -
törölt tag
(#81) gekkoXT: Ha a Symbiant gyorsabban fejlesztik, rendesen naprakészen tartják és ha kb. két éve olyan lenne mint most, akkor nem itt tartana a Nokia. Piacvezetőként ellustultak sajnos és az érintős korszakot nem reagálták le jól. Amit írtál azzal maximálisan egyetértek: A Symbian halott.
---
Viszont ezt a gomb nélküli vezérlést jó lenne ha ráeröltetnék valahogy WP-re. Nem úgy tűnik hogy bárki is próbálkozik ilyennel (a google kijelzőn megjelenő kezelőgombja csak látszatmegoldás, mielőtt bárki ezzel érvelne), és ez azért eléggé jövőbe mutató és elég nagy feeling így kezelni egy mobilt ahhoz, hogy ezzel hatalmasat robbantsanak. Ahogy ők anno nem reagálták le kellően az érintőkijelzős mobilokat, most a többiek nem reagálnak a gomb nélküli kezelésre.
Android+Nokia=<3 fanboyoknak: Mennyire lehetne sikeres egy túlélésért kűzdő vállalat egy olyan szegmensben, ahol úgy 10 gyártóból csak kb. kettő tud nyereséges lenni? Gyanítom hogy lemorzsolódna. Samsung uralja ezt a piacot, szerintem egy új szereplő olyan pénzügyi gondokkal mint amilyenekkel most a Nokia kűzd halálra van ítélve.
-
gabe8719
senior tag
Volt már erről szó anno, nagyon egyszerű oka van, hogy a Nokia nem gyárt droidot és nem is fog. Egyszerűen az van, hogy ha a világ akkor legnagyobb gyártója kezet fog a google-el, és elkötelezik magukat a robot mellett, az igencsak rosszul érintette volna a piacot, és különösen a versenyt.
Persze a google igyekezett megszerezni őket - talán a Nokiát akarták megnyerni először -, de ez nyilván nem sikerült, nem is nagy baj ez. Azóta sok gyártó lenne elég nagy bajban.
-
gekkoXT
senior tag
Aki a Symbiant vagy annak bármilyen leszármazottját lehetséges útnak kezeli, az felelős a veszteségekért.
Symbian R.I.P. and never see again!
-
emev
csendes tag
Nem mintha ez túl sokat jelentene, de Eldar barátunk azt twittelte, hogy röviddel a WP8 bemutatása után meg fog halni a Nokia.
Ennek a cikknek az alján vannak felsorolva a dolgok, amiket írt a W(P)8-ról. -
zord01
senior tag
A Nokiának két lehetősége van. Vagy előrángat valami nagyon-nagyon-nagyon komolyat a kalapból, vagy hatalmas bukta elé néz. Az elmúlt 2 év teljesítményét nézve én inkább az utóbbira tippelek, és arra, hogy a márka megy a kukába, és 1-2 éven belül felvásárolja őket az MS.
Remélem nem lesz igazam...
-
=Mentor=
őstag
A Nokia volt igazgatója szerint a következő pár évben dől el a stratégia sikeressége, tehát semmiképen nem negyedévekben kell mérni a platformnak adott időt. Idán a "túlélés" és átalakulás befejezése a cél, jövőre aztán lehet lassan növekedni, de a piacvezető pozíció visszaszerzése hosszú évekbe fog telni a legjobb esetben is.
-
daniel909
addikt
mert elvileg nem tudták volna átültetni a NOKIA szolgáltatásokat (ingyen navi, zene..stb), meg mert a microsoft fizetett nekik egy valag pénzt reklámért, meg mert elop szíve a microsofthoz húz. kőkemény üzleti indokok miatt sem csinálnak droid telefont, mert nem olyan egyszerű ez, mint amilyennek tűnik.
más kérdés, hogy a felhasználóknak tökéletes lenne egy droidos L900, de szép droidos telefon már van a piacon (One széria). van miből válogatni szerencsére.ha tippelnem kéne, utolsó helyre tenném a droidos Nokiát. az már jelezné, hogy hatalmas baj van.
-
Einstvan
aktív tag
Aki csak telefonálni akar, az vesz egy klaszikus nyomogombosat! Még mindig van belöle elég... söt most dobott ki egyet a samu.
Az androidot nem muszály szénné modolni. (Én pl. egyszer berendeztem az oldalakat és ugy használom más fél éve)
Uj Nokiát még ritkábban látok embereknél mint szifont. Van egy érzésem hogy váltanak még ök os-t mert ezekkel pengeélen mozognak. -
Integra
titán
válasz
fordfairlane #70 üzenetére
szerinted egy pureview nokia lumia androiddal és mai hardverrel meddig porosodna a polcokon?!
-
jacis
nagyúr
válasz
fordfairlane #68 üzenetére
Ebben egyetértünk
-
rainmen
aktív tag
Ami szerintem a WP mellett szól, az az, hogy annak jó, aki nem tuningolja szénné a vasat és nem akarja teleszórni mindennel az AndroidMarketből/AppStoreból.
Tehát kikopik a "butatelefonja", de nem akar/mer szórakozni mindenféle letöltögetéssel, kiegészítővásárlással. Csak telefonálni akar.Vagy épp tele van a cerkája azzal, hogy mindenki virtuálisan hosszabbítja a sajátját és nem akar beállni a sorba.Ezért vesz egy WP-t, Badát vagy BB-t. De véletlenül se almát vagy robotot. És ez jöhet be majd a Nokiának. -
p2pp
őstag
Megérdemli a Nokia!
Aki ma nem IOS vagy ANDROIDOT gyárt,
annak bizony bukta van!
Miért nem tudnak 1 pureview ANDROIDOS
mobilt összerakni? Lenne 1 alap, közép, felső kategóriás
indulásképpen. Sztem nem minuszban zárnának biztos!! -
jacis
nagyúr
Mennyi olyan ember van itt a topikban aki úgy osztja az észt, hogy sz'tem MeeGo-s teló életében nem volt még a kezében.
-
Einstvan
aktív tag
Pedig sajnálom a céget... 10 évig volt nokiám. Szörnyü látni hogy kapkodnak fühöz fához hogy felszinen maradjanak.
Talán ha a symbiant megcsinálták volna több oldalas szabad felhasználhatóságúra (még azt is elnéznénk ha lemásolták volna a droidot), simán lettek volna a másodikak. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
krisztianAMG #58 üzenetére
Hát erről inkább ne álmodjon...
-
Tigerclaw
nagyúr
Én továbbra se gondolkozok okostelefonban, de a Pureview nagyon izgatja a fantáziámat, viszont úgy tudom, hogy rohadt drága lesz. Pedig csak egy középkategóriás telefon, amiben csak a pureview kiemelkedő. Ennyire drága lenne az a kameramodul/processzor páros?
-
cryman12
csendes tag
Hát az n9-apps.com oldalnál 1000 szer több App van. Igaz a játékok számomra már unalmasak, ugyanis az N9-re megvettem már szinte mindent ami csak érdekelt
De ha most vennék N9-et akkor lenne rá app bőven. Viszont játékokból még fejleszthetnének, mert abból hiány van, de minden mást találsz...
-
Sofian
őstag
Azt valaki tudja, hogy Symbian-nál az ARMv7 Support hiányának mi volt a fő oka...? Annyit tudok, hogy a rendszer magában.. köhömm.. kicsi "csunyácskán" lett megírva... de arról nem hallottam semmit, hogy miért nem készült rendes ARMv7-re optimalizált verzió...
Karma?
-
Воланд
titán
pluszt mar most is tud adni a rendszerhez (lasd nokia only alkalmazasok, navteq terkep integralasa a bingbe, kesobb poi-k a local scout-ba). es akkor meg a wp8-rol alig tudunk valamit. oke, ez nyilvan nem 100%-osan szabad kez, de arra ott volt nekik a smybian (es lehet azt mondani, hogy a belle jo, csak kozben ra kell nezni a konkurenciara, meg a naptarra - persze ezt mar fentebb irtam - es lehet, hogy a meego jo lett volna, de itt ismet a naptar es a konkurencia jon kepbe, elobb kellett volna bemutatni).
-
Воланд
titán
-
ClioRS
őstag
Ez annyiban necces kijelentés, hogy az N8/C7 duót azért szép számban adták el. Csak ugye lassan 2 éves készülékek, minek is venné őket valaki, ha vannak újak. Gondolom Elop b.szott a fejlesztés alatt álló utódokat tovább nyomni, párat kiadtak, amik egyáltalán nem nagy eresztések, szerintem a Nokia nagyobb dobással készült, mint ez a pár készülék symbian fronton, lásd MeeGo.
Egyébként én egyetértek vele, függetlenül attól, hogy ő is hibás a leépülésben. Igazából csak annyiból, hogy nem volt elég nagy a szája anno, hogy nyomja a dolgokat, mivel szép számú terv volt anno még a symbian frissítésére. És mint látjuk, menne ez nekik (Belle, FP1), csak nyomás kell.
A cikkhez.... Nem, nagyon nem. A WP7-re még mindig azt mondom, hogy nem lesz sikeres. Mert egy retek. Sajnálom, akit ezzel megbántok, de az. Azok a csempék, a pár szín, ami módosítható, nevetséges 2012-ben, főleg egy Nokián, ami már régóta támogatja a témákat. Teljesen megértem, aki inkább vesz egy Androidos kütyüt, és mint látjuk, ők vannak többen. Lehet, hogy amcsiban ez most marha nagy szenzáció, de az EU-ban nagyon nem. Ezt a szintet a symbi is tudta volna tartani, ugyanennyi belefektetéssel. Szóval azt kár volt kukázni, ezt a félkész terméket meg nyomatni.
Szerk.: Még annyi lemaradt, hogy a WP8 segíthet még a Nokián, ha az nem sikerül megfelelőre, akkor sajna bukó a dolog...
-
MR007RM
addikt
"jah, persze. gondolom akkor is ezt mondanad, hogy ha te kapnal negyedevente 250 millio dollart. sok ceg szeretne, hogy ha igy atvernek."
És te pontosan tudod, ennek fejében mennyit veszít most és a jövőben.
"khmm..., volt egy par ev ra, hogy kezdjenek vele valamit."
És legyen még jó sok.
-
Воланд
titán
nem csak a vas a lenyeg, hanem az, hogy hogyan van az adott vasra optimalizalva. pont jo pelda erre a wp, "ezer" eves vason is nagyon szepen fut, ezzel szemben nezzel meg egy androidos kutyut.
"De persze erre a symbinek semmi esélye. Nem kap."
khmm..., volt egy par ev ra, hogy kezdjenek vele valamit.
-
Воланд
titán
"ha ugyanazt csinálja mint a többi gyártó, csak még mellette nyomatja a sajátját is?"
melyik gyarto nyomatja a sajatjat? a samsung pl hol nyomatja a bada-t? sehol. talonba ott van nekik, de attol meg a jelenlegi allapotot nem neveznem nyomatasnak.
"A támogatás, amit kap érte szerintem kevés. Átverés."
jah, persze. gondolom akkor is ezt mondanad, hogy ha te kapnal negyedevente 250 millio dollart.
sok ceg szeretne, hogy ha igy atvernek.
-
MR007RM
addikt
Az miért baj a Nokiánál és csak nála, ha ugyanazt csinálja mint a többi gyártó, csak még mellette nyomatja a sajátját is? Igen egyszerre többet. Amiből nyeresége persze csak neki lehet(S^3,MeeGo meg akármi).
A támogatás, amit kap érte szerintem kevés. Átverés.
-
Воланд
titán
válasz
Armagedown #12 üzenetére
lol. bezzeg ha wp-re nincs meg egy app, akkor meg megy a "szarbukasfosawp" x hsz-en keresztul. kettos merce? es itt nem jo erv az, hogy azert nincs ra app, mert Elop miatt halott a rendszer, mert a wp mogott ott az ms es igy is lassu egyes appok megjelenese.
(#13) cryman12: thx!
es ott tobb app van?
(#29) MR007RM: a belle+fp1 gondolom szamodra kezzel foghato eredmeny, ugye? akkor lassuk csak: kb 2009 - 2010 volt az az idoszak, amig az alapitvany kezeben volt a symbian fejlesztese, a belle+fp1 meg 2012-ben jelent meg. hmm, ugyes. es akkor itt inkabb nem is irom le, hogy a konkurencia ehhez kepest hol tart. termeszetesen ha valamiben tevedek, akkor szivesen veszem a kiigazitast.
(#36) fordfairlane: ez all az eredeti cikkben: ""One size does not fit all, and I think technology religion is dangerous in a good products company. You cannot marry yourself to any one technology or way of doing something.""
-
daniel909
addikt
pont az adja le a nyilatkozatot, aki miatt (is) itt tart a Nokia. igaza van, de hiteltelen.
-
fordfairlane
veterán
A Nokia háromszor hozott stratégiaváltó döntést, mindháromnál az időveszteség volt a fő tényező.
1. Későn figyeltek fel az érintőkijelzős koncepció ütőképességére.
2. Későn jöttek rá, hogy a Symbiant nem tudják versenyképessé tenni az iOS és az Android dal szemben.
3. Későn jöttek rá, hogy a Meego felfuttatására nincs elég idő, dacára annak, hogy kidolgoztak rá egy migrációs módszert (QT)A fickó többplatformos megjegyzése egyértelműen a mundér védelme, nincs semmi alapja. Pont, hogy nem a többplatformosság a siker titka.
-
mrhitoshi
veterán
Egyetértek a hapival. Az, hogy most az Apple-nek van mindig egy adott telefonja, amit nyom, más tészta.
Viszont ha a Nokia nem csak WP7 mellé tette volna voksát, akkor lehet jobban állnának, és itt most nem a MeeGora gondolok. -
válasz
Quasi_modo #34 üzenetére
mikor is jelentették be? tavaly?
amikor a fizetőképes, okostelefon-vásárlók épp kb másodszorra cserélték le az iPhone / Android telefonjukat szintén iPhone / Androidraszóval jóval korábban lépett már aki okostelefont akart
-
Ez bennem is megfogalmazódott réges régen. Hiba egy platformra építeni. Nehogy egy kötél legyen a symbian-meego után kötve aminek a végén a nokia van.
-
fordfairlane
veterán
A korábbi vezető szerint egyetlen kijelzőmérettel nem lehet minden piaci igényt lefedni és ugyanígy az egy lábon álló stratégia sem lehet jó választás.
Na ennek az analógiának aztán marha sok értelme van.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Quasi_modo #34 üzenetére
Meg sokan maradtak..akiknek csak az szamit, hogy Nokia meg azt sem tudjak, mi fut a telefonon
Akkor kezdtek lelepni, mikot bejelentettek, hogy kinyirjak a rendszert? Most viccelszAzert nyirtak ki, mert kezdtek elpartolni, es nem forditva.. te jo eg
-
Integra
titán
a végén megjelenik majd a nokia androiddal meg azzal az új kamera cuccával..
-
mate0023
tag
Tudom,hogy nem igazán lehet összehasonlítani az eladásokat/bevételt, de a Samsungnak is elfér a Bada az Android mellé. Kár a meego-ért
-
-
MR007RM
addikt
"ize, ok azok, akik evekig nem csinaltak semmit a symbiannal fejlesztes cimszo alatt?"
Mert nem volt akkor kézzelfogható eredménye, abból még nem következik az, hogy nem csináltak semmit sem. Példa a mostani Symbian. Mindig vannak meglepetések. Nem kell minden belső munkálatnak a tudatában lenned, neked mint vásárlónak.
-
MR007RM
addikt
"A Windows Phone felfuttatása ugyanakkor a Microsoft számára is fontos, ám a Symbian és MeeGo platform ez esetben felesleges konkurenciát jelentene."
Inkább azt mondanám: A Microsoft számára igazán fontos. Ami eddig Nokia volt, hát az nem fontos. Azt kell megfolytani, elvágni minden mástól. És szép lassan beolvasztani az egésszet a májkrém birodalomba idővel lehetőleg majd jó olcsón.
Üzenet: Szeresd a WP-t, mert más nincs.
-
negyedes
addikt
válasz
Quasi_modo #24 üzenetére
Uj szimbianrol nem tudok mint mondani,de droidrol annal tobbet.
BobTail: micsoda? a ronda nem er mert subjektiv mindenki megitelese.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #23 üzenetére
Symbian/s60 kifújt, nincs hová fejleszteni,
Miért is ?
a MeeGo halva született
Nagyon is élve született, csak éppen előbb leállították, minthogy nagyra nőjön.negyedes Nem, nem találom ki. Sem a robot, sem az új Symbian nem döcögős.
-
Gadgetfan_
senior tag
A címre válaszolva, nincs más út egyszerűen. a Symbian/s60 kifújt, nincs hová fejleszteni (bár én kedvelem), a MeeGo halva született, egy-két geeken kívül a kutyát sem érdekli és egyébként is késő volt már szinte nulláról felfuttatni egy új platformot, az Android csak még széttagoltabb lett volna a Nokiával és velük csak egyik lett volna a sorban a Nokia, az iOS nem játszik ugye, maradt a Wp7 és nem sokára a 8-as amivel szerintem nagyot fognak lépni előre.
Az ilyen utólagos okoskodásnak Lee Williamstől semmi értelme, csak szófosás nem más... -
negyedes
addikt
válasz
Quasi_modo #20 üzenetére
Szerintem kitalalod.
Kerdes a nagy Meego-sok hoz: wp ellen az egyik fo erv a keves app, meego-ra mennyi van?
-
gabe8719
senior tag
Pontosan. Szerintem is elég nagy hiba a mai világban egy vasat tartani a tűzbe különösen úgy, hogy a Nokia nem ok nélkül lett akkora, amekkora. Van ott forrás mindenre, a MeeGo is simán megállja a helyét minden téren már most is, de simán tartaná a lépést később is, ha olyan ütemben fejlesztenék, mint ahogy a konkurencia teszi mással. Amikor az N9 után közölték hogy nem lesz több ilyen készülék, nekem is elég rosszul esett; óriási potenciált látok benne.
Ugyanez jól látható a Samsungon is, ők is pontosan tudták, hogy az Android mellé kell valami ami csak az övék. Lehet, hogy most nem áll közel sem azon a szinten a Bada mint a droid, az iOS, vagy a WP, de ha beüt valami (márpedig úgy rohan a világ és vele együtt a piac, hogy simán megtörténhet), lesz mihez nyúlni. Különösen az nem volt nagy hülyeség, hogy eleve elég szegmentált a Wave széria, már a kezdetektől egyedit alkottak külsőre is, a hardver a maga korában hatalmasat ütött, emellett pedig ott volt egy olyan anyag/összeszerelési minőség, ami bárhol megállná a helyét. Nyilván a szoftver nem volt olyan erős, de a többivel sikerült kiépíteniük egy olyan bázist, ami ha ügyesek, felszínen tudja őket tartani, ha neadjisten beköszönt egy világégés a piacon.
-
negyedes
addikt
inkabb egy kevesbe felfutott rendszer mint egy docogos...
-
nuke7
veterán
az n9 fényévekkel veri a lumia800-at szvsz.
-
catroot
veterán
Szvsz, kicsit kezd már unalmas lenni...
-
Brutális eb
addikt
Vannak ott még okos emberek tessék rájuk is hallgatni elop.
"más szemszögből nézve viszont teljesen logikus, hiszen a „mobilháború” ma már nem termékek, hanem ökoszisztémák színterén zajlik: ha valaki megszokja egy platform szolgáltatásait, és különféle tartalmakért, alkalmazásokért extra összegeket is kifizet, akkor azt a következő készülékére is szeretné átvinni, "
Ez viszont nagyon kis százalékra igaz.
Lévén a nagyobb rendszereken ios,droid,wp7 megvan az alternatívája minden alkalmazásnak vagy ugyanaz.
Nagyon kevés aki több tízezerért vesz appokat és ezért nem vált másik oprendszerre. -
válasz
#42308056 #11 üzenetére
örülök, hogy végre valaki megérti: a Nokiának faxmindegy, hogy a(z átlagember számára) totál ismeretlen MeeGot vagy a totál ismeretlen WP7-et rakja a telefonjaira, és reklámozza orrba-szájba, csak míg előbbit egyedül kéne szponzorálnia, addig utóbbiban igen komolyan megtámogatódtak a Microsoft által.
-
cryman12
csendes tag
Ez r*hadtul nem a MeeGo alkalmazás boltja
, ez csak valami felhasználó által létrehozott cucc. A meego alkalmazás boltja az Ovi store. Be kell állítani a készülékeknél az N9-et és ott vannak az alkalmazások.
-
callmeakos
veterán
Ja amúgy meg a címre reagálva miszerint Helyes úton jár a Nokia?
A véleményem az hogy NEM -
-
elolvastad a cikket?
ha valaki megszokja egy platform szolgáltatásait, és különféle tartalmakért, alkalmazásokért extra összegeket is kifizet, akkor azt a következő készülékére is szeretné átvinni
bármennyire is faja a WP7, az iOS, vagy akár a MeeGo, mégis a következő telefonom is Android lesz, mert a Marketen megvett programjaimat nem fogom tudni se az AppStoreból, se a Windows MarketPlace-ból letölteni, a MeeGo-nak meg azt se tudom, hogy van-e egyáltalán bármilyen alkalmazásboltja, de ha van is, gondolom nem sokminden van benne, mert a kutya nem fejleszt bele.
-
gybazsi
senior tag
Lassan rájöhetne erre a Nokiánál is valaki, mert lehet hogy tényleg bejön nekik a WP, de ha nem, akkor óriásit fognak bukni. Ha van egy kis eszük, akkor azért a MeeGo-t megtartják menekülőútnak (ha már egyszer kijelentették, hogy a Symbian 2016 után kuka. Bár szerintem a Belle-el sincs az égvilágon semmi gond).
(#2) woland_y2k: Igen, ők azok. Ebben a dologban most szerintem igaza van, de többek között neki köszönheti a Nokia, hogy ideáig jutott.
-
Воланд
titán
"Lee Williams, a Nokia Series 60 platformjáért felelős korábbi alelnöke és a Symbian Foundation korábbi vezetője"
ize, ok azok, akik evekig nem csinaltak semmit a symbiannal fejlesztes cimszo alatt?
-
BobTail
őstag
Nem, MeeGo-t a népnek!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Series 60 platform korábbi felelőse szerint elhibázott lépés az egyetlen platform sikerére alapozó stratégia.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ukrajnai háború
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest