Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jim Tonic #49 üzenetére
Már vártam az első szokásosan arrogáns BME-s kommentet.
Óriási az igény mérnökökre.
Tévedés! Bizonyos mérnökökre nagy az igény. Mint ahogy bizonyos orvosokra, bölcsészekre, közgazdászokra, jogászokra is.
Ez vagy nem igaz, vagy nem a pályádon vagy.
IT-s elemző vagyok, de leginkább IT-s. Olyan szoftvereket használok, amelyeket egyik egyetemen sem tanítanak (Informatica Developer például). Az SQL-t az internetről tanultam meg. Korábban évekig foglalkoztam PHP-val, azt sem tanítják sehol. Az Excelt már középsuliban megtanultam, és egyébként sem kell itt expert szinten nyomni. Persze nem mondom, hogy az egyetem(ek) haszontalanok voltak, de közvetlenül nem használom az ott megszerzett tudást. Pont az IT az, ahol már egyetem közben vastagon dolgoznak az emberek, és egyébként is rengeteget kell foglalkozni vele. Nyilván könyvelő nem lesz senki autodidakta módon.
-
...viszont azért keményen meg is dolgozott
Ennél sokkal komplexebb a dolog, elég csak arra gondolni, hogy egy csóró mégis miből finanszírozza a nyelvtanfolyamát, a különórákat, stb? Arról nem is beszélve, hogy jó pár elitsuli kőkeményen fizetős, lásd: AKG., Waldorf, Lauder, stb.
mert szakembereket akarunk képezni, nem éppencsak-szakembereket.
Ennek mégis mi köze az érdemjegyekhez? Nem egy topic telt már meg itt is olyan hozzászólásokkal, amelyek arról szóltak, hogy az egyetemi tanagyag töredékét sem használja az ember a munkahelyén. Én mondjuk konkrétan az 1%-át sem. Emellett nyilván mindenkinek megvan a maga példája arról a stréber lányról az első padban, aki mindenből 5-ös volt végig, mégsem vitte többre valami gagyi hivatalnoki állásnál.
-
Ezeknek a tanulóknak jóformán az iskolán és a heti sporton kívül nincs életük. Cserébe jobban szerepelnek az egyetemen is.
Ez biztosan annyira fasza dolog?
Viszont az sem lehet cél, hogy kettes átlaggal teljesítse valaki az egyetemet.
Miért?
Egyébként pl Corvinuson jelenleg is 3as átlag kell a diplomához...
Ez már megszűnt, pont 2 hete kaptam róla értesítést.
-
Miért kell mindig felhozni usákiát? Teljesen más rendszer, sokkal alacsonyabb állami redisztribúcióval, ezáltal kisebb adóterheléssel. Nálunk az állam a bérköltséged felét behúzza ilyen-olyan indokokkal, ezek után hadd ne vágjunk már jó képet ahhoz, hogy van pofája még költségtérítést is fizettetni.
(#23) MCGaiwer
Milyen szakon keresel 1300-1600 dollárt? Miről beszélsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest