- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Házimozi haladó szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
Értem, akkor ezek szerint csak HP ,és Lenovo van a piacon?
Mint olyan cég, aki tud pérszázezer darabos portfoliót adni tablettől hpc-ig? Nagyjából igen. (Dell még talán, de nála is hiányzik pár kategória.)
Hmmm, mert szerintem, biztosan igazad van, csak éppen ezek szerint ha a ThinkPan rosszabb lett, akkor semmi nem lehet jobb annál? Érdekes...
Szerintem fuss neki annak még egyszer, amit írtam, meg fogod érteni, de azért segítek, ha már ennyire nem ment: tp mélyrepült x2x-ek után, aztán x6x-októl már úgy néz ki magukra találtak. Közben meg a HP követte a mélyrepülést saját tapasztalat alapján.
Mint mondtam van olyan ügyfelünk, akinek 13 000-es notebook parkja van, nem egy, de nem mondanám, hogy a Dell, Fujitsu, vagy épp a HP lenne a leggyengébb. Nem egy Autógyárba szállítunk, ahol pl HP-k vannak, 5 - 13000 közötti számokról van szó, és nem mondanám, hogy annyira rossz lenne, mint állítod. Nyilván hihető amit írsz... 20-ból 20 rossz... Persze persze meg volt a mai esti mese is...
Bizony, én már csak olyan vagyok, ha ha 3 év alatt azt látom, hogy 20 ws hp noti fut át a csoporton három generáción át és mindegyiket cserélni kell, akkor felmerül benne, hogy talán mégsem ezek a legjobbak. Ezzel meg talán némileg egybevág, hogy az általad említett számoknál egy (három év alatt inkább kettő) nagyságrenddel többet leasingelő cég három év után visszaállt hp-ról az tp-re, az iszonyat cserearány miatt.
-
Piftuka
veterán
válasz
Sanchez638 #42 üzenetére
Szerencsés vagy. Megfelelő védelemmel nem rendelkező, ún. "no name" tápegységet használni valódi hazárdjáték, ami a számítógéped épségét illeti.
Ezerszer átbeszélt téma ez egyébként... ha a CPU számítógép agya, vagy "lelke", akkor a tápegység a szíve. Minden konfiguráció építését annál kell kezdeni. Azon spórolni értelmetlen, és felelőtlenség is egyben.
Egyébként továbbra is azt mondom, hogy, ha valaki akár 200.000 forintért épít manapság egy számítógép konfigurációt, akkor a jelen cikkben szereplő EVGA 550 G3-asnál jobb megoldást nem nagyon talál.
Esetleg a Seasonic valamelyik hasonló kategóriás modelljét.
A teljes konfiguráció árának ~10-15%-a a tápegységre még nem is számít soknak, figyelembe véve, hogy mit nyerhet az ember (stabilitást, biztonságot), és abban is biztos lehet, hogy egy ilyen alkatrész akár 8-10 évig is hűen szolgálja.
-
Piftuka
veterán
Egyetértünk. A "rezeg a léc" részemről éppen arra vonatkozott, hogy a 128.000 forintos ACER monitor ellenében, ez a Philips már meggondolandó.
Bár továbbra is azt mondom, hogy ha jó áron kifog az ember egy akár nagyobb méretű "W" szériás SONY tévét, akkor azzal mindent figyelembe véve jobban jár.
-
törölt tag
tetszik ez a Philips BDM4037UW/00. van valakinek, jó?
teszt:[link] -
Chaser
legenda
azzal nincs gond, mire olyan gépet alá pakolsz ami kihasználja lehet a gépre költeni ( :
a +150w 12v-on annyi?M@cika
6-7k-ért már van újan fsp, ami a konfigok 90%-ának kb elég is, onnantól már csak csati kiosztás, hang, design, hatékonyság a mérvadószerk: pusszycat ugy. nyomi tá/akku ugyanúgy notebooknál is okozhat kellemetlenséget, járt már nálam pár gép amit egyik küldött békésebb vadászmezőkre
az nagy volt mikor srác új akkut akart eladni, gyárit, pont meghalt a gépe és nem volt már rá szüksége, aztán kiderült ugy. akku volt és likvidálta az alaplapot ( : -
M@cika
őstag
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Sanchez638 #42 üzenetére
Amióta laptopos vagyok, megszűntek a gondok.
-
M@cika
őstag
válasz
pusszycat #15 üzenetére
Nekem szerencsére még sosem halt meg tápom, a mindent visz esetén meg nagy peched lehetett, mert egy minőségi táp semmit nem visz magával, hacsak bele nem csap a villám a gépbe. Osztom azt a véleményt hogy tápon nem érdemes spórolni, de feleslegesen túlfizetni sem fogom.
-
Den Hadnagy
senior tag
Tablet-fronton megállt az idő egy 2-3 évvel ezelőtti szinten, nagyon durva.
Azok a kész konfigok elég viccesek, de azért jó AMD-t látni
-
Kronos3000
senior tag
Ez a felhozatal is csak a drágaságról győzött meg.Szomorúan nézem ami a Ryzen-el történik,ha a suta marketing és a sok huhogó nem nyírja ki,akkor majd a kereskedőknek sikerülni fog....
-
electrodoki
aktív tag
PCX reklám.... Szánalmasan drága, csak noob vesz onnan gépet! VICC.
-
sb
veterán
A Philips 40", 4k, VA és emberi ár. Úgy értem ilyen mérethez és feature listához eddig 250-300k-s ár tartozott. Valóban, még TV árhoz is mérhető, ami eddig egyáltalán nem volt jellemző. És még olyan ritka, feláras dolog is belefértek mint hangszóró, USB!3.0!, két HDMI!
Mondjuk nekem 24" FHD 50-60k-hoz képest ez sem ár/teljesítmény bajnok, de csodálkozom, hogy nem lelkesedett még senki itt érte.
-
Ez a lekezlő stílus. ... amit te írsz KP, amit más az halandzsa. .. mindenki a saját tapasztalataiból építkezik. gondolom pont leszarja más, te mit gondolsz, ha ők mást tapasztaltak ezzel kapcsolatban, nem fognak változtatni a szokásaikon vagy a megítélésükön, mert te ezt írod
" ja hallador azt írta szar , akkor ne ezt vegyük, még ha nekünk eddig be is vált" -
Piftuka
veterán
Érdekes bemutató cikk lett ez is. (Mondjuk a tabletekkel foglalkozó oldalt ahogyan van átgörgettem, mert nem érdekel ez a hardvertípus.)
Az EVGA új tápegységei biztosan kiválóak; a Super Flower belső magáért beszél.
Az 550-es méretnél nagyobb nem is kell a legtöbb számítógépbe, és ha az ára közelebb lesz a 20.000 forinthoz, mint a 30.000 forinthoz, akkor lesz igazi "gamer best buy" típus.
Az EIZO monitor elképesztő; jó tudni, hogy van még cég a számítástechnika világában, amely nem változik!
Viszont az is biztos, hogy 128.000 forintért nem egy 27 colos ACER monitort vennék, hanem egy UHD televíziót. A 40-es PHILIPS monitor esetében a "célhardver" volta miatt már "rezeg a léc".
Ám, ha ennyire számít a nagy képernyő, akkor itt is igaz, hogy 185.000 forintért ennél nagyobb méretű UHD televíziót is lehet vásárolni, nem is rossz minőségben, akár még VA panellel is.
Például egy SONY W755, vagy 808, akár 49-es méretben, és más alternatívák is vannak. -
hallador
addikt
Még jó, hogy szerinted köszöni jól vannak azok a gépek, szerintem, meg azok a gépek, már nem arra jó amire elvileg 1992-ben kitalálták azokat... Nem baj, ha neked tettszik, csak hagy ne kelljen egy lerontott brandet körbeujjongani, mikor ma már maga a brand csak a katasztrófa turistákat vonzza..
(#27) MaUser
Értem, akkor ezek szerint csak HP ,és Lenovo van a piacon? Hmmm, mert szerintem, biztosan igazad van, csak éppen ezek szerint ha a ThinkPan rosszabb lett, akkor semmi nem lehet jobb annál? Érdekes...
Mint mondtam van olyan ügyfelünk, akinek 13 000-es notebook parkja van, nem egy, de nem mondanám, hogy a Dell, Fujitsu, vagy épp a HP lenne a leggyengébb. Nem egy Autógyárba szállítunk, ahol pl HP-k vannak, 5 - 13000 közötti számokról van szó, és nem mondanám, hogy annyira rossz lenne, mint állítod. Nyilván hihető amit írsz... 20-ból 20 rossz... Persze persze meg volt a mai esti mese is...
-
MaUser
addikt
Rossz embernek írtad ezt, köszöni szépen a ThinkPad brandet nyugodtan kukázta a Lenovo, és köszi, ha Van HP, Dell, Fuhitsu, Toshiba is miért a Lenovo-t választanám? Nyilván költői volt a kérdés, de a Lenovo ezek közül a leggyengébb...
Tény, hogy a ThinkPad-ek finoman szólva is mélyrepültek az x10/x20-tól, de hogy egy HP jobb lenne nála? Cégnél a csapatomban 20 üzleti HP-ból ws-ből 20 cserés, G1-G3-ig bezárólag, átlagban két csere van egy lease period alatt. Nagyjából x3x/x4x mélypont szintje thinkpad vonalon. Itt tart most a HP. Lenovo azóta eszmélt x6x egyelőre messze jobb. Most ott tartunk, hogy sima T4/5xx-eket kér mindenki a HP-k helyett, ha már lehet válogatni. Kicsit lassabb fejlesztésre, de ledöglési arányok tizede sem.
-
kromatika
veterán
Köszi az összefoglalót.
-
Devilstudio
tag
Már meg is van az új táp a gépbe.
EVGA SuperNova 750W G3 -
Chaser
legenda
válasz
Sanchez638 #1 üzenetére
azért, mert az 1080-as verzióba 550-es került ( :
nem tudom ki állítja össze ezeket a konfigokat, innen is grat neki, köze nincs semmihez amiben "dolgozik"
-
QwErTy42
addikt
A tápot kicsit túltolták. Nem értem, hogy minek a 750 W. Egy jóféle Seasonicot is belerakhattak volna.
-
MeszesKPT
őstag
Azok a komplett gépek...
PH teszt konfigba tuninggal együtt elég az 520-as táp, de ajánljunk az egyorrúaknak RX 480-hoz 750 wattost.
-
troller
senior tag
válasz
pusszycat #15 üzenetére
Nekem tizenéve volt egy noname tápom, amin minimum háromszor szált el egy kondi. Kedvenc számtek boltba be, szervizes srác rutinból kicserélte, ment tovább. Soha semmi nem ment tönkre miatta. Aztán persze meguntam, vettem egy 450W-os Chieftec-et, az megy azóta is gond nélkül.
Sőt, 2000-ben az első ATX tápos konfigom azzal nyitott, hogy hazavittem és másnap reggel minden lámpa világított a házon, mert a táp lehalt, gariban kicserélték, ment tovább nem lett semmi baja.
Persze lehet, hogy csak szerencsés vagyok. -
Lacc
aktív tag
válasz
#16939776 #12 üzenetére
Amúgy is gyenge a Ryzen vonal. Félre értés ne essék, még mindig egy R7 1700-ast szeretnék, de két dolog miatt lehet mégis csak Intel lesz:
1. Munkagépbe kellene, de pont a leggyakrabban használt munka task-ban vérzik el a Ryzen az Intelekkel szemben.
2. Valószínűleg sosem lesz normális mini-itx alaplap. (Igen egy van, a BioStar-nak, de az intel-es verziók jobban felszereltek ehhez az árhoz képest)
Sokan az alaplapok elérhetősége miatt jelenleg még bukásnak tartják a Ryzen-t (fórumokon, bár inkább csak csalódottak). A gyártók valamiért a Standard ATX-eket erőltetik, bár látom az MSI már bemutatott néhány micro-ATX-et is, de ezen alaplapok felszereltsége nem győzött meg. -
deja vu
addikt
Az az Eizo az kell nekem.
Majd, nem most.
-
szaszyka
senior tag
Xeon P71 2milla és az apró... 😀
-
idegen lény
addikt
Kellemes ünnepeket és jó tüntetést mindenkinek!
-
törölt tag
Már-már meglepődök hogy a 1080 és egy Noctua hűtő bekerülhetett egy "AMD-s konfigba".
A maradék régi beidegződést kellene ki-elektrosokk-olni a kereskedőkből, hogy egy AMD-s konfigot, csak olcsó/gagyi körítéssel lehet/kell eladni/árulni.4-500K-s konfigokról van szó, nem kéne ezeket sem lábon lőni, még a verseny előtt.
-
M@cika
őstag
Aki fél millát ad egy gépért az bele tud tenni még 15k-ért egy 1 terás vinyót, ha akar. Főleg, ahogy előttem írták, teljesen felesleges 750W-os táp, 500-as is bőven elég. a különbözet meg máris kiadja a vinyó árát. :-)
-
Sanchez638
addikt
válasz
Kisgépkezelő #9 üzenetére
jó esetbe a 300w alatt van a fogyasztás ha egy 3dmark és egy prime-t ráküldesz. Ehhez akár egy 500w os táp is sok.
Régebben a több lemez/több vga stb miatt kellet. De ma már ez nem igazán szükséges..
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Sanchez638 #1 üzenetére
A tápok általában nagyjából középterhelésnél dolgoznak a legmagasabb hatásfokkal, így tulajdonképp van ráció abban, hogy majd duplaakkora tápot vesz az ember, mint amekkora egyébként minimálisan elég lenne. Az árát valószínűleg sohasem hozza mondjuk vissza, azon az 2-3%-on, de ha hűvösebb, halkabb gépet akarsz, akkor lehet a dologban ráció.
A sajátom pl így alakul:
Efficiency (%) at 230V, 20% load 83
Efficiency (%) at 230V, 50% load 86
Efficiency (%) at 230V, 100% load 84
Nekem mondjuk nem számít annyit az a pár százalék, hogy ráköltsek még egy deákot egy erősebb tápra, de biztos van aki szívesen rászánja ezt az összeget. -
modeller
aktív tag
2017-ben a MediaPad tablet 5.1-es androiddal... Ütős.
-
hallador
addikt
Nem mondod, hogy egy business gép jobban bírja még akkor is, ja a Lenovo-nak 2004 decemberében eladták, a T43 már Lenovo volt IBM felirattal, T61-en már lehetett érezni, hogy nem IBM, de a 430 már lötyögős használhatatlan toucpaddal jött, a 440-es széria az alja volt szerintem amit Te thinkpadnak képzelsz. Utána nálam a "ThinkPad" egy conzumer kategóriába tartozó túlárazott, kényelmetlen, olcsó hatású, kopásra alkalmas mű business notebook marad, ami amúgy nagyon nagyon erős műagyagból van, egy kevés fémmel megspékelve...
Rossz embernek írtad ezt, köszöni szépen a ThinkPad brandet nyugodtan kukázta a Lenovo, és köszi, ha Van HP, Dell, Fuhitsu, Toshiba is miért a Lenovo-t választanám? Nyilván költői volt a kérdés, de a Lenovo ezek közül a leggyengébb... Kérdés a kedvenc mit jelent...
Úgy tűnik a ThinkPad már nem thinkpad... Csak a neve az...
-
hemaka
nagyúr
Elolvasgattam, de egyik cucc sem kell perpill.
-
pigster
senior tag
"nyolcszázezer forint "
Számmal már ki se mertétek írni... -
Sanchez638
addikt
"PCX Ryzen A300 1700/RX480" "EVGA 750W GQ 210-GQ-0750-V2 tápegység" Most komolyan, miért kel ennek ekkora táp, Gondolom jó marketing, meg pénzlehúzás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ryzen-alapú konfigurációkat, nagy monitorokat, tápokat, tableteket és komoly, különleges notebookokat hozott a nyuszi.
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest