- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zovifapp111
senior tag
válasz
#16939776 #112 üzenetére
Igen, egy kicsit erősen fogalmaztam. Nem rosszak ezek a termékek csak nem kissé túlárazottak egy komplett rendszerhez képest és tényleg minden elismerésem a tervezőknek, remekül át tudják verni az agyat. Aki épített már hangdobozt az tudja, hogy milyen könnyű egy mutatós, ámde pocsékul megszólaló darabot készíteni
-
Fuvaros
senior tag
válasz
zovifapp111 #111 üzenetére
jaja fele árért (harmadáért) is ki lehet már építeni egy komoly 5.1 hangrendszert - komoly erősítővel.
ez a termék max 100-150-et ér valóságban -
Nekem meg nincs bajom a 2.0-val beszédérthetőségben, ezekkel: Behringer B3031, Adam A7X, Eve SC208, KRK Rokit 10-3 G3. Persze különbségek vannak, az Eve-en szól a legjobban, a KRK meg le van maradva a többitől, viszont cserébe nem kell hozzá mélyláda.
A soundbarnál a beszéd azért lehet sokkal jobb, mert agyon van DSP-zve, s a beszédre van kihegyezve. Ezért élmény szinten jók lehetnek, bár az agyonDSPzés ugye a pontosság, őszinteség, részletesség rovására megy. Valamit valamiért.
-
törölt tag
válasz
zovifapp111 #111 üzenetére
2.0-án Kis, 0,8-1M-es bázistávolsággal, és ahhoz képest, 2-3x os távolságban ülve is megszólal a hátam mögött tap-delay-ezett ének, vagy tapsolnak/fütyülnek/beszélgetnek mellettem-körülöttem, élő felvételhez hozzákevert sima sztereo atmoszférából.
Én a 0-nál nagyobb esélyt simán adnék neki, persze csak elméleti szinten. -
zovifapp111
senior tag
Ez a soundbar csak egy divat termék. Soha, de soha nem fogja helyettesíteni a valós....................még a sztereót sem, nemhogy a 5.1, 7.1- et
Nagyon jól néznek ki és biztos, hogy szépen is szólnak, de egy adott pontból jön a hang (az összes) és itt már el is vérzett. Itt a virtuális hangért(ami nem kevés tervezői munka lehet) és az adott márka nevéért fizet annyit, amennyit a vevő. Aki ilyet vesz az nincs is tisztában a hang fogalmával..... Ennyi
-
törölt tag
Mark Levinsonnak talán van dual-mono erősítője, de a készüléktípussal és ezzel a kategóriával sem foglalkozom. Az én igényeimet egy jobb kombájn (pl. Denon X6500H) teljesen kielégíti. (Nálam egy 5.2.4 készül, az idén már talán sikerül előre lépni vele. Egyelőre belsőépítészre vár a dolog, hogy ki is nézzen valahogy.)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#72042496 #106 üzenetére
Azt én sem. Hogy a monoblock jobb-e, ki tudja. Integráltat is lehet úgy építeni, hogy belül köze nincs egymáshoz a bal és jobb oldalnak.
Ergo, 2 monoblock-os felépítés 1 kuckóban. Tkp. töknyolc, mit teszünk a házba, ha a táp oldalak, izolációk, árnyékolások, minden szépen megoldva jól.
Olyan ez kicsit, mint a szőke nő vs. barna nő. Nekem a szőke, és a monoblock. De nem mondom, hogy nem szúrnék le egy jóféle barnát mellette
-
sakal83
addikt
Én Szakmailag vitatkozni, érvelni nem tudok. De egy stereo rendszerben a bezsédhanggal baj szokott lenni a tapasztalataim szerint:
tesztelt hangfalak: Klipsch RB81, Energy C2 ha jól emlékszem (130k/pár), kis Bose-k. Bose 501 serie V Taga 2.0.,
Ahogy látod volt közötte olcsóbb drágább, nagyobb kisebb.
Ezért jobb filmre a 3.0. nem a 2.0., illetve a soundbar 3.0. nem 2.0.
És újra leírom. Sztereom van, mert nem bírom a sok kábel, meg házimozi erősítő stb. Csak a helyet foglalják. Volt Bose soundbarom. A filmek nagyon jók voltak a zene...
Az 5.1 az meg más kérdés. Az nem soundbar és hangprojektor kategória. Aki erőlteti, hogy helyettesíti azzal gond van.
Ha egyszer tönkre megy a 2.1.-es rendszerm, akkor bizony egy jobb soundbart veszek. Bár ez bizos nem a következő 20 évben lesz
-
törölt tag
Kb.: Ebben a tartományban vannak a körmembrán, doboz rezonanciák és azok felharmonikusai.
Energiát vesznek el a mozgó rendszerből, ekkor adott tartományban kisebb lesz a lesugárzott energia mint az abban a pillanatban felvett. Majd adnak le a mozgó rendszernek, ekkor adott tartományban több lesz a lesugárzott energia mint a felvett.
Az hogy gyengébb ebben a tartományban a dinamika, maszatol kb. mindegyik direkt sugárzós megoldásra igaz. Értelem szerűen minél gyengébb konstrukciójú a doboz+hangszóró (rezgő rendszer), annál jobban halható az energia eltűnése, késése. -
Dißnäëß
nagyúr
Ja értelek. Hát de az akkor 2.0 hifiben is szar
ha 500-2000Hz között nincs semmi, mi meg arról beszélgettünk, hogy jó 2.0-án a V gebaszos.
De akkor csak félreértés.
Így egyetértek. Ami szar, az szar. És (mint látjuk) zenére éppúgy, mint mozira, akárhány pont akárhánynullban.
(De ez meg triviális megállapítás).
-
Ja, a loudness görbe. De az másféle V. Én arról a problémás V-ről beszéltem, amikor az 500-2000 kHz körüli tartomány, azaz a közép nem igazán van meg. A loudness V-nél megvan, ott inkább a szubfrekik vannak komolyan megemelve meg a magastartomány kb 5 kHz-től. 2-5 kHz között van egy árok, de az már egyértelműen magastartomány, nem közép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Ambeo támogatja az objektumalapú hangszabványokat, rendelkezik integrált kalibrációs technológiával és beépített mélysugárzóval is.
- Ubuntu Linux
- Synology NAS
- Opel topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest