Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS ROG Ally
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
Az első hsz-ben szereplő töltőt amúgy lehet is kapni itthon vagy csak feltették a honlapjukra?
-
agabe
addikt
Darabonkent nem erdemes irogatni, de hirtelen meg az otg-rol annyit talan meg lehetne emliteni, hogy gyarilag nem teljes, mert csak root utan stickmount-tal lehet kulso tarolo eszkozt csatlakoztatni...nem csodalkoznek azonban ha ezt a korlatozast egy kesobbi romverzioban feloldanak, es nagy hirkent jelentenek miszerint most mar erre is kepes a nexus 7
(ilyen aprosagokkal szeretik az ujitas latszatat kelteni, nomeg sokan (legtobb tulaj sztem) akiknek eszuk agaba sincs foglalkozni a keszulek lelkivilagaval, csak hasznaljak azknak tenyleg ujdonsag lesz.
-
mycso
veterán
Nekem ettől a szürke-fehér-halványkék "halálkinézettől" hányingerem volt. (nokia lumián volt hasonló a menü kinézet, hát attól majd sírva fakadtam, olyan csúnya volt)
Nem azt mondom, hogy csicsás, csilli-villi színes valami kell (nem is olyat készítek), de azért legyen már valami szebb kinézete. Persze ez saját vélemény, no meg szeretem ezt csinálni....(itthon mindegyik kütyü átesett már sok mindenen és kb. hasonló a séma).mod.: egyébként hihetetlen, hogy mennyire gyors ez a tab, napról-napra, csak egyre jobban pislogok, hogy hát ilyen nincs is....pedig tudom mihez mérni, van itthon pár felső-csúcs kategóriás androidos gép...
mod2.: közben ITT is alakulgatok.../bár még elég halovány/
-
agabe
addikt
válasz
assemble #961 üzenetére
Nekem is az a tipusu tok tetszik...lattam ebayen hasonlo kinezetut, de marka nelkulit, viszont annal nem irtak, hogy ket resze lenne belul.
Sebaj...telefonhoz is ilyen neopren cuccot hasznaok, szerintem ehhez is az lesz.(#978) mycso:
Bennem meg nem merult fel az igeny a kinezet valtoztatasara....jol fog kinezni(#980) Metal213:
Ott is csak szeptember kozepetol lesz ha jol tudom (bar az is 24ho garis lesz, de ha a masodik evben itthon nem is javitanak, odakint meg igen)(#985) Mr.Csizmás:
Nemetektol, vagy Szovakoktol? Szlovakoknal mondjuk 8gigas nem lesz, ha valaki arra hajtana. -
TOZ
addikt
válasz
Mr.Csizmás #982 üzenetére
Az teny, hogy ha itthon tenyleg 90 penz lesz, akkor EU-n belulrol lesz ellatva a vasarlok eleg nagy szazaleka (SK, AT, DE nincs olyan messze, mindig megy ki valaki, aki hoz es nem fog rapakolni extra hasznot, azaz barati/csaladi alapon megveszi es hozza. Vam stb. meg nem para.)
-
Skynet258
veterán
válasz
ForRedGlory #974 üzenetére
Ejj FRG, hogy essen rád egy felhő (aka "szakadjon rád az ég").
De sebaj, hamarosan én is én is!
-
ForRedGlory
félisten
MEGVAAAAN vegreee....
Nagyon komoly keszulek...oda-vissza pofancsapja sebessegben az osszes tabletet leszamitva az ATP-t -
TOZ
addikt
Ertem, ertem.
De a tobbi cuccomnak az a taska (ami egyebkent HULLA jonak tunik) keves.(Meg szeretnem a papirmentesseget egyre inkabb megoldani az irodaban - mondjuk eleg csunyan fognak ram nezni... - es akkor jegyzetelnek is vele meetingeken. Ha minden ugy alakul, ahogy varom a kicsiketol.)
-
TOZ
addikt
Nekem valami "BKV-n elokapom a taskambol" megoldas kell. Nem jo, ha meg egy masik "taskabol" kell kivenni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
hallerlaller #967 üzenetére
Én ilyen táskát használok, eredetileg iPadhez, de a Nexus 7-et is ebben hordom majd.
-
TOZ
addikt
Én ezzel a tokkal szemezek.
-
assemble
addikt
Igy van. A VPN pontos mukodesevel nem vagyok pontosan tisztaban, de szerintem itt azert valami HTTPS szeru biztonsagos cuccon keresztul mennek az ilyen bizalmas adatok, amikbe akkor se latnak bele ha az o VPN-jukon keresztul mennek a dolgok. De erre azert en sem vennek merget, biztonsag kedveert elotte es utana google fiok jelszot valtoztattam es olyan kartyat adtam meg amin sok penzt nem szoktam tartani.
mycso: jelen allas szerint (legalabbis amikor legutobb utanaolvastam) a bootloader nyitasa mindenkepp factory resettel jar. A rootolas maga mar nem jar factory resettel szerintem, de a ketott nyilvan egymas utan celszeru megcsinalni ugy is.
Mas: korabban irtam h kerestem egy nem allando tokot hurcolashoz, most talaltam egyet [link] (video) es megrendeltem, szerintem jo lesz
-
dasman
csendes tag
Hi all!
Nem kertelek, belevágok egyenest a közepébe. Megérett az elhatározás bennem, hogy szeretnék tablet-et venni. Főleg Film,internet, olvasásra kéne és eddig az ár/értéket nézve a Nexus 7 tetszik a legjobban, Viszont semmiképp nem akarok itthon + 10/20/30 ezret ráfizetni, szóval csak a külföldről rendelés jön szóba. Na a probléma itt is kezdődik, hogy még sosem vásároltam is megrendelve, és nem igen vagyok tisztában ezzel a folyamattal. Kicsit utánaolvasva a legtutibb megoldás az 'ismerős behozza' módszer, viszont nekem erre nicsn lehetőségem.
Szóval a lényegi kérdésem az volna, hogy honnan/mennyiért/hogyan zajlik egy ilyen rendelést, garanciával, futárszolgálattal,postával mi a helyzet? Hogyan is kell csinálni ezt az egész hercehurcát?Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Üdv;
-
Skynet258
veterán
válasz
Maybourne #958 üzenetére
Ennél viszont arra kell figyelni, hogy ahogy a videón láttam, tépőzárral van megoldva a kitámasztás. Az meg idővel megadja magát sajnos...
De egyetértek, én is inkább ezt venném 35-ért, az alap Google féle elég gagyi. Bár hamarosan jönnek a jobb kiegészítők is elvileg.
-
hallerlaller
addikt
visszazárás nem töröl semmit csak a kinyitás, bármikor visszazárhatod, ha már ki van nyitva, viszont az újbóli kinyitás megint törölni fog mindent.
Google hivatalos álláspontja szerint érdemes visszazárni, biztonsági okokból, mert vannak olyan malware vírusok amik nyitott bootloader mellett fertőznek.
XDA szerint felesleges, mert ha zárva van nem tudunk fastboot parancsokat használni, ha pedig ki kell megint nyitni, akkor törölni fog minden adatot, tehát csak akkor zárjuk vissza mielőtt beadjuk a szervizbe.gnex-et már ki lehetett nyitni adatvesztés nélkül,[link] itt nem tudom van-e már rá lehetőség.
(#957) mycso
root nem töröl semmit, csak a "fastboot oem unlock" parancs.
-
mycso
veterán
A bootloader unlockolásnak, mindenképp factory resettel kell járnia???
Illetve gondolom akkor a vissza lockolásnak is...nincs, más megoldás? -
agabe
addikt
Volt mar rola szo, erdemes visszaolvasni a topikban sokminden erdekessegrol van mar tapasztalat.
Az itthon nem elerheto tartalmakat pl az itt linkeltek alapjan is el lehet erni, de ennel javasolt olyan kartyat megadni (ha kell a 25dollar) ami nem a normal kartyad, es limitalt osszeg erheto el csak rola, vagy akar semmi, mert ez megiscsak egy ismeretlen proxyn megy keresztul ami az adatokkal ki tudja mit csinal, hova tovabbitja esetleg. -
Maybourne
tag
Találtam egy egész frankó kis tokot:
[rooCASE Multi-Angle Leather Folio Case Cover for Google Nexus 7 Tablet]
Most 14.95 USD-ért kínálják amazonon. Szerintem lazán ráver az "official"-re.
-
rollaz
tag
Nos, itt zakatol a kezemben egy Nexus 7 és teljesen meg vagyok vele elégedve idáig. Van a családban iPad 2 is, igazából mindkettő kiváló holmi, de ez a mérete miatt nekem jobban tetszik. Csupán egy kérdésem van: hogyan lehetne elérni a hozzá tartozó tartalmakat? USA-ból érkezett példányról van szó, tehát ugye film és a kupon az, amiről beszélek.
-
agabe
addikt
válasz
assemble #934 üzenetére
Azert ugyfelszolgalaton / muszaki segitsegen mondanak neha erdekeseket, remeljuk a gari most mar valoban fix, de azert az, hogy Hollandiaba kellene kuldeni nekik javitasra valamit ... raadasul a szomszedban van az asusnak egy eleg nagy kozpontja, ha mar itthon esetleg tenyleg nem szervizelik, es kikuldozgetik vhova (azert ez nekem megdobbento), nomeg a szlovak asus 24 ho gari itthon mar csak 12... majd amint tud pontosat matteo_szg biztosan be fogja irni nekunk ide is.
-
sagit
veterán
ausztriában mikortól lesz? vagy németből oda nem lehet?
-
Skynet258
veterán
Már leírtam én is magyarul.
Meg is rendelték a német rokonok, vasárnap hozzák.
-
FeRkE
őstag
Franciaország mellett a németeknél és a spanyoloknál is elérhető már.
Hír -
assemble
addikt
Jah ezt lattam mar, ugy ertettem h konkretan szeriaszam alapjan ellenorizni.
Most felhivtam oket (az enyem Tesco Direct-bol lett rendelve) es azt mondtak hogy az enyemre is globalis (vagyis itt is ervenyesitheto), 12 honap gari van. Meg valami olyasmit mondtak h meg nagyon uj dolog es most meg nem tudjak szervizelni, de hamarosan mar fogjak tudni es valoszinuleg Hollandian keresztul tudjak majd intezni.
-
agabe
addikt
válasz
Mr.Csizmás #923 üzenetére
ezekre nem lenne elég a 8gigás... 2-3 giga zene, meg egy karton 2-300 ,megás file már 4 giga körül - fölött van, és akkor még semmi erősebb játék (500-800 mega / játék) nincs telepítve a gépre.
8 giga helyet úgy számold, hogy 3,valamennyi gigát alapból elvesz a rendszer amit nem használhatsz, és marad 4,valamennyi szabadon felhasználható, amiből 500-700 megányit még vegyél le (a korábban leírtak miatt, mert anéálkül laggol, lassul, esetleg nem minden megy) , így asszem neked nem szabad a 16 gigás verzió helyett (abban 13,valamennyi a szabadon használható) a 8-asat venned.
vagy kevesebb zene, és film....
Stickmount-tal ( rootolás után) tudsz ugyan rá külső memóriát csatolni , de az akkor máris plusz egy kiálló rész a gépből, meg kábel, és további külső tárhely...ebből szerintem a leggázosabb, hogy a micro usb-be dugott otg kábel (vagy kisebb csatlakozó) sok használatnál könnyen fizikai sérülést okozhat...mondjuk beletörik egy majdnem leeséskor, vagy beleakad valamibe, szóval azt csak ideiglenesként ritkán használnám.(#927) Champipi:
valóban nehéz átállni, főleg ha már a megvásárolt almás szoftverek ott tolonganak, de jó kipróbálni mást is.
Ha IOS-en sok hasznos progid (esetleg játékod is) van, akkor is lehet, hogy találsz androidon ingyenesben hasonló funkciójú megfelelőt...persze mindenre ingyenes úgysem lesz, ezzel viszonylag jól magukhoz láncolja mindkét rendszer a felhasználók egy részét, mert legtöbben hallani sem akarnak arról, hogy újra költsenek arra amit egyszer már megvettek ... pedig ha belegondolsz az eszközöknél is ezt teszik amikor megvesznek egy 3. sorozatú ipad-ot a 2.-ik lecserélésére...lehet a különbségből kijönne bőven a szoftverek ára, ha nexus 7-re váltanának, de természetesen ezer más tényező is van (pl. más méret a legalapabb). -
Mr.Csizmás
titán
válasz
hallerlaller #928 üzenetére
jó akkor mindenre használnám, mondjuk úgy
-
hallerlaller
addikt
válasz
Mr.Csizmás #926 üzenetére
én játszani vettem elsősorban
-
Champipi
aktív tag
Ez izgi téma, én is lehet veszek egyet.
Mondjuk én iPhone hazsnálóként maradnék az Apple ökoszisztémában, hisz le tudom tölteni minden eszközömre a már egyszer megvásárolt App-okat és zenéket, de képe akarok kerülni a konkurrenciát illetően is.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
hallerlaller #925 üzenetére
galaxy3 lenne mellette, arról menne a net wifi tetével, vagy ha lesz rá módi, otg-n, meg a zene.
akkor csak film+net+pötyögés a tegra, főleg a gugli mapsz és menetrendek (pdf) miatt idegesítő a potkánymozi
-
hallerlaller
addikt
válasz
Mr.Csizmás #923 üzenetére
zenehallgatásra nem valami ideális a tegra3(és akkor még finoman fogalmaztam) alig jön ki belőle hang sajnos.
-
Mr.Csizmás
titán
-
agabe
addikt
Nekem nem lenne az, en siman el lennek annyival...igaz nem pakolok ra filmeket, zeneket sem sokat, mert fokent streamelve hasznalom a multimedias tatalmakat...erre persze wifi hianyaban nem lenne lehetoseg, de jellemzoen nem hasznaltam eddig mashol csak otthon.
Jatekokbol van par nagyobb fent, de a 16 (igazabol 13,valamennyi) szabad memoriabol 9meg nincs hasznalatban, es a folosleges jatekokat meg nem toroltem, csak a korabban letarolt transformers 3-at ami alapbol 2,8gigat foglalt le. Igaz nem szabad nagyon kozel menni a teljes telitettseghez...700mega szabad hely (lehet, hogy kevesebb is eleg, de 450 meg nem) kb. kell a rendszernek, hogy minden zokkenomentesen fusson (itt hivtak fel ra a figyelmemet, mert mas androidos cuccom sem jart meg telihez kozeli allapotban, de ugy valoban elofordulnak akadasok, es pl. a szinkronizaciot igenylo progik....gmail....nem frissulnek), szoval a 8gigas verzional esetleg kicsit jobban oda kell figyelni mit tarolsz rajta. -
sagit
veterán
válasz
Mr.Csizmás #919 üzenetére
nem lesz az a 8 gb kevés?
-
agabe
addikt
válasz
Mr.Csizmás #919 üzenetére
Na tessek...nem is tudtam, hogy google play ott is mukodik...marmint fullon (lehet venni nexus 7-et is, meg gondolom elerhetok a filmek/zenek....stb)
-
Mr.Csizmás
titán
németeknél van 8/16 is, most szólt Zodi (mégeccer köszi)
2 hét múlva megyek münchenbe, szóval ha ott át tudom venni személyesen bótban, akkor berámolok egy 8-ast.
8 - 199eur
16 - 249eurmost korlátozott ideig akcióban 20 eurós play kupon, meg egyéb finomságok.
https://www.proxy-service.de <- itt nézzétek a play storet.
-
agabe
addikt
válasz
Mr.Csizmás #917 üzenetére
Raadasul ott azt irjak 24honap a gari ra....itthon ma tudjuk meg elvileg mennyit kapunk...mondjuk erdekes lenne ha ott 24ho garival adna az asus (vagy az nem a hivatalos asus?) es itthon is javitanak az ott vasaroltat 24honapig, de itthon esetleg kevesebbet adnanak...meglatjuk.
Mindenesetre jo vetel...8gigas verzio meg sajnos nem fog jonni ide, azt csak angliabol (vagy amcsibol, de azzal meg a garit itthon elfelejtheted) lehet beszerezni google playen keresztul. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #915 üzenetére
Az elsőre válasz az, hogy nem. Előfordulhat az, hogy később jön majd utal ami custom kernel, ami tudja már ezt, bár én nem sokat adnék rá.
70-ért jó, de Szlovákiában is csak valamikor szeptemberben jelenik majd meg.
-
Mr.Csizmás
titán
moin,
még két kérdéssel zaklatnálak titeket a nexussal kapcsolatban.
egyik: tud-e OTG-n (vagy hogy) netet fogadni? van egy samsung galaxy3 telóm, és tud olyat, hogy USB kábelen akármire kiadni netet, pl. pc-re, és hogy működne a nexuson?
a másik anyagiasabb kérdés, hogy 70ezerért megéri a 16 gigás EU garival?
-
agabe
addikt
válasz
barcelona199 #910 üzenetére
Ez egy eleg egyszeruen hasznalhato progi, es unroot-olni is lehet vele, meg visszazarni a bootloadert + egyeb nyalanksagok, de a roothoz eleg az eleje.
Olvasd vegig...minden le van irva mit kell a pc-re telepiteni eloszor (driverek)/...stb, es aszerint csinald ahogy le van irva...nagy problemat szinte sehogy nem tudsz vele csinalni, de azert a legtutibb, ha koveted lepesrol lepesre a leirast az elejen. -
agabe
addikt
válasz
MrPetya19 #908 üzenetére
azt biztos direkt igy allitottak be, de hardveresen teljesen megyegyezik valoban a nexus 7-tel, igy csak a gyarto szandeka miatt van, hogy egyes jatekok nem elerhetok alapbol ra.
Az oc szerintem folosleges...nexus 7-en is alapon (1,2Ghz) jol futnak a progik...ami esetleg nem menne, ott kompatitbilitasi/optimalizalasi, es nem prociero problema lesz majd. -
hdman
őstag
válasz
Mr.Csizmás #905 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
moin,
egy EU garis példányt hogy tudnék a legolcsóbban beszerezni?
-
mycso
veterán
Dede, úgy szoktuk, nyilván itt is úgy lesz.
Csak készüljek el én is vele, bár én inkább az ilyen irományokban a cwm, root, szoftver frissítés, csere, custom romok esetleg modok, stb. -re fektetek nagyobb hangsúlyt.A blogomban találsz pár androidos kütyüről, privát irományt, ennél is ugyan ez lesz a séma.
Ha kész linkelem, és majd összecsemegézzük.
Bár, ahogy nézelődöm, ehhez nem sok minden van, igazából a nagy részük toolkit-el végrehajtható....
mod.: tehát kell is az összedolgozás, mert mindenki más-más szemszögből közelíti meg.
-
agabe
addikt
Nem lenne jo az alapinformaciokat egyuttesen atbeszelve hasonlokat (uram bocsa ugyanazokat) irni ? Aztan a teszteles, vagy hasznalat mikentje persze ugyis valamennyire kulonbozo, de azt, hogy mit hogyan kell/lehet csinalni, kihozni a keszulekbol az teljesen egyertelmuen csak ugyanaz lehet vegeredmenyben...minek kulon kuzdeni, es kulon hianyossagokat hagyni a leirasban, ha tok jol osszehoztato lenne egy korrekt mindenre kiterjedo alap a tudasarol es lehetosegeirol? En szorgalmaznam ebben az osszedolgozast
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Politika
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest