Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brownus
veterán
válasz
focvis #13297 üzenetére
ha van pénzed vegyél iphone 6s vagy iphone 7-et. én erősen gondolkozok ezen ha megadja magát a nexus 5x-em, hogy váltok a pitsába...
otthon vagy egy ipad air 2 +3g tabletünk, egyszerűen tökéletes. egy negatívumot tudnék mondani, hogy siri néha hülyeségeket beszél mert nem érti amit mondunk neki
de ez akkor nem is az ő sara :d
az ios rendszer stabil, lassan jön ki az ios 11 (kedv csináló
)
persze nem szabható, faragható úgy mint a droid, de nekem ez már nem fontos...
aztán ha váltok, hiányozni fog azért a gugli, kis nosztalgiázás:
ilyen telefonjaim voltak: HTC nem emlékszem a nevére, az alja ferdén felfelé hajlott. aztán egy htc incredible s
majd jött a samu galaxy s4, majd egy wp nokia izé, amit két hónapig bírtam, aztán jött a nexus 5x. -
válasz
slice14 #13295 üzenetére
Betettem mélyhűtőbe, utána túljutott a Google logón, majd a boot animációnál lefagyott; azóta meg se nyekken.
Használatba vettem a feleségem "ezeréves" Samsung S3-asát, most lakom be - életem első Samsungja.
Mit vegyek?
- használt N5X-et vennék szívesen, de ezek után...
- N6P?
- szifon?
- Pixel qva drága
- Samu S7 edge? -
bl4ze
veterán
8.0 Oreo érdekességek , hibák nálam ami eddig előjött :
1. igo primo elindul , de csak totál fekete képernyő jön be - hangok vannak, fut a navi, de nem látszik semmi - full fekete képernyő. Úgy kell task managerből kilőni. (igo nextgen viszont hibátlanul fut, és gyorsabb mint 7.12 alatt)
2. IP kamera applikációja a saját hálózaton otthon (WIFI) nem akar menni, "Abnormal network" hibával ledob. Ha átkapcsolom mobilnetre 4G rögtön jó. Feleség Samu telefonjával 7.0 Android hibátlanul megy.
3. Today Calendar értesítés nem jött fel, nem dobta fel az emlékeztetőt. (visszatérő értesítés - minden pénteken jelez fix időpontban)
4. Az értesítési sávban azt pofázza, hogy a Viber + Mi Bant Tools a háttérben folyamatosan fut. (korábban 3 appra panaszkodott - a Mi Fit frissült a PLAY-ről - azt azóta nem mutatja már)
Részemről eddig ennyi anomáliát láttam, az akku nálam viszont nagyon szépen beállt, jelenleg picit jobbnak érzem, mint a 7.1.2 volt. (lehet csak placebo)
-
Ma reggelre asszem kinyiffant az én telefonom is. :/
Kikapcsolt, és azóta csak a Google logóig jut el. Mélyhűtőbe tettem, hátha... 18 hónapos múlt. -
S0m30n3
aktív tag
válasz
glehel #13291 üzenetére
Kapott sajna biztosan, látszik a képernyő szélén körbe minden oldalról.
Mondjuk azt sem tudom, hogy hogyan tudott kikapcsolni, hisz a képernyőn is meg kell nyomni hozzá a power off lehetőséget, de kipróbáltam, utána hosszan nyomvatartáskor mindig a google logót mutatja csak, az stimmel. Viszont a kezdőképernyőm nem tudom hogy éghetett bele, utána meg miért kapcsolt ki... ahhoz, hogy a kezdőképernyő beleégjen, már annál fel kellett forrósodnia, arra meg nem tudom hogy volt képes.
-
tálusz
tag
No úgy néz ki megadta magát a telefon! Az android logo animációját nézem kb 20 perce!
-
bl4ze
veterán
válasz
tamas.nick #13287 üzenetére
Azért az nagyon más, mint egy fekete képernyőn a Google felirat + a gombok.
Navitól nem ég be így, ha órákig 1:1 a képernyő. Szvsz. Mindegy, egy próbát megér - meglátjuk mit mondanak, de ez nem telefon hiba, hanem rossz használat. -
S0m30n3
aktív tag
Igen, ezért is írtam a második kommentet, mert kíváncsi voltam, hogy mi a véleményetek erről. Köszönöm a tied is, bár remélem nem vered túlzottan a fejed...
tamas.nick: Erre nem is gondoltam, lényegében ugyanaz történt mintha navigáció menne, attól is pont ennyire szokott melegedni a készülékem, szóval elég érdekes.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
S0m30n3 #13285 üzenetére
Mindenképpen próbáld meg a szervizt, ez nem Amoled, ami be szokott égni.
Több órás navigálás után nálam nem égett be sem az értesítési sáv sem az alsó gombok.@bl4ze: korábban írtad, hogy IGO-hoz és Waze-hez használod a telefont, szerinted mi a különbség, ha a Google felirat vagy a navi miatt folyamatosan van bekapcsolva a képernyő?
-
S0m30n3
aktív tag
válasz
S0m30n3 #13284 üzenetére
Fehér képernyő járatással egy óra alatt sokkal rosszabb lett, sarkokból bevilágít, stb., szóval megpróbálkozok a garanciával, úgyis csak egy hétig érvényes már. Gondolom cserélik ilyen esetben a kijelzőt. Garanciás papírt kötelező vinni, vagy valami számok alapján tudják ellenőrizni helyben, hogy még van a készüléken garancia?
-
S0m30n3
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap történt egy kis baleset a telefonnal, táskámban volt három órát és a bekapcsoló gombja folyamatosan nyomva volt valószínűleg, mivel a képernyőre "beégett" a bekapcsoláskori Google felirat, a háttérképem, az alsó három gomb... Valamint tűzforró volt a telefon, amikor kivettem a táskából.
Azt olvastam, hogy ez a fajta panel vissza tud állni kis pihentetés után, egész este ki volt kapcsolva a telefon, ma reggelre nem lett jobb... Most fehér képernyőn max. fényerőn járatom, ezt olvastam még neten. Valaki tud valami tanácsot adni, hogy mit kéne csinálni ezeken kívül, vagy kapcsoljam ki napokra, járassam fehér képen napokig, stb.?
Előre is köszönöm a a segítséget.
-
natë
nagyúr
-
d.mate08
tag
Sziasztok, hogyan lehet elérni, hogy mikor az alkalmazás ikonján rajtatartom az ujjam, úgy jelenjenek meg az értesítések, funkciók stb. mint egy Pixelen? Az Oreo megmutatójában a 2. képen van.
Előre is köszi a válaszokat! -
dombila
őstag
-
Zsotti824
tag
válasz
Bukk900 #13272 üzenetére
Ezzel egyébként az a baj,hogy megint kitudja meddig lesz jó nem? Mert mindegyik alaplapon gyári hibás a chip nem?Lehet jó lesz 1 évig,lehet tovább de lehet 1 évig sem,jól gondolom?Mert akkor inkább elgondolkozom egy telefon cserén.Sajnálnám mert imádtam a nexus5-öt és ezt is.
Most egyébként megint bekapcsolt és működik.
-
Zsotti824
tag
Srácok tegnap délután egyszer csak elkezdte a telefon azt csinálni hogy folyamat újraindul.google feliratnál gondolkozik picit majd újraindul.tegnap addig csinálta amíg le nem merült.aztán este sikerült bekapcsolnom de kis idő után újra elkezdte.ma már volt hogy órákig is jó volt de,többször is eljátszotta velem hogy egy ideig újra indult aztán egyszer csak elkapja a fonalat és elindul a rendszer rendesen, most épp megint ezt játssza velem.folyamat újraindul a google feliratnál.hétfő óta van fent az Oreo.Lehet ez szoftveres gond? Vissza kéne rakni a 7est ha végre megint elindul vagy valami más gond van? Nexus 5-nél akkor csinálta ezt velem amikor a bekapcsoló gomb kezdett tönkre menni.Valakinek volt már ilyen gondja?Hallottatok ilyenről?
-
bl4ze
veterán
válasz
Grande Ale #13266 üzenetére
Én hagyom a 8.0-t, remélem észbe kap.
-
fokukac
nagyúr
ilyenkor jó, hogy ez egy "fejlesztői" telefon. Ti vagytok a tesztelők
-
bl4ze
veterán
válasz
Grande Ale #13262 üzenetére
Nem is nagyon értem mi ez... Nincsen BT kapcsolat, és húzza az akkut mint állat...🙄😑
-
Remi1234
aktív tag
Hogy tudom megváltoztatni a telefon jelszót? A SIM megtalálva, de a teló feloldásához más megy
-
bl4ze
veterán
válasz
Grande Ale #13252 üzenetére
Én külföldön vagyok, nem használom a telefont, szálláson volt egész nap és a Bluetooth a fő fogyasztó 17%. Android OS 16%. 40p SOT és 44%.
☹️
Korábban BT sosem volt a top10-ben sem. WTF -
válasz
Grande Ale #13257 üzenetére
Nálam se megy, pedig jó funkció.
-
Grande Ale
őstag
A tarcsazoban eddig ha kerestem egy üzletet vagy valamit akkor írta a találatokat. Most nem, pedig be van kapcsolva a funkció. Megnézné valaki, hogy megy-e, nálam van a gond?
-
Bukk900
őstag
Mi lesz a macskákkal, ha felrakom az Oreot?
-
Grande Ale
őstag
Ez a merülés probléma nálam is fennáll. Hozzá sem nyúlok a telefonhoz, de harminc százalékot merült délelőtt...
-
Grande Ale
őstag
A gyorsító tár törlése hova került? Sehol nem találom. Eddig a tárhelynél volt.
-
-
-
TaylorPro
addikt
Nekem is meghalt az alaplap. Áprilisban lejárt a gari. ledumáltam a szervizzel, szavatosság címszó alatt javítják gariban. Bevizsgálták, és megis rendelték hozzá az alaplapot. Hétfőn kapták meg, de mivel kifogytak jövőhétre várhatom vissza a telóm GLS futárral, akkor kapnak alaplapot. Eddig le a kalappal, korrektek. Mobilcorner a számla, minden rendben van vele.
-
-
bl4ze
veterán
Bluetooth gondok (nem akku!!!) LOL
-
fatorzs
tag
válasz
focvis #13238 üzenetére
Még egy év biztonsági frissítést garantálnak (2018 szeptemberig), minden más csak bónusz. Ha egyáltalán lesz 8.1, lehet, hogy megkapjuk, lehet hogy nem. Tudtommal a Nexus 6 is kapott 7.1-et, pedig már lejárt a hivatalos "feature" támogatás.
Más:
Nem tudom, linkelték-e már, de van 8.0-ra egy jó kis alkalmazás, az ujjnyomat-olvasó simításához lehet gesztusokat vagy akár Tasker task-okat hozzárendelni, érdekes. Link -
natë
nagyúr
No para, 1-2 hónap és jön a 8.0.1....
-
alcsa
senior tag
-
bl4ze
veterán
alcsa, azért kicsit hátrébb az agarakkal ! minden hozzászólásomban ilyet nem olvashatsz, szerintem elég rég nem mondtam már akku problémát. most is csak a drasztikus merülést jeleztem, ami 8.0 óta van jelen.
a normál akku viselkedés számomra megfelelő, már többször leírtam, hogy jellemzően 2 nap használattal 1.5-2 óra SOT jön össze, egyhuzamban mondjuk Waze-vel meg 3.5 óra körül.
szóval én nem minden hozzászólásomban jegyzem meg az akkut. vagy rossz a memóriád, vagy valakiver keversz. nem bántottál meg, csak nem értem a felhördülésed okát.
-
alcsa
senior tag
Ne haragudj kérlek, nem bántásból mondom, de már fárasztó olvasni minden hozzászólásodba az akkumulátor problémád. Amióta megvan ez a telefonod azóta minden hozzászólásodban megjegyzed ezt. Tudjuk, szar az akksi(d), kérlek ne emlegesd mindig. Bocsánat ha megbántottalak, de ki kellett írnom magamból.
-
Grande Ale
őstag
Úgy gondolom innetről kezdve a google bekaphatja. Gondolkoztam pixelen, de most már semmiképpen nem veszem meg. Azzal nem megyek semmire. ha az új rendszer újdonságait, a felhasználói felület újdonságait csak az aktuális csúcsmodell kapja meg, nekem meg annyi a változás, hogy a névjegy átváltozik 8.0-ra. Ez így volt eddig is. Most lett elég. Pöttyök, új értesítési rendszer, instant apps, stb... Na persze...
Elavult launcherem van a legfrissebb rendszeren? Normálisak ezek??? Szégyelljék magukat.... -
Nálam a 8-as semmivel se rosszabb, lassúbb vagy jobb, gyorsabb, mint az utolsó 7-es volt.
Gyári launcher, csak a BL nyitott, 2016. februárjában vettem, egyszer sem csináltam rajta még FR-t -
brownus
veterán
ma reggel átköltöztem egy samu j5 6-ra
khm, egész jó az a telefon (is)
de most hallom, hogy van ilyen usb mass storage, éppen csak kilóg a telefon fenekéből. ilyen van nexus 5x-re is?? nem találtam erről semmit... jó lenne,
-
natë
nagyúr
Nálam ennyire nem vészes a helyzet, viszont semmiben nem győzött - még - meg az új rendszer, hogy megtartsam a mobilon.
Rosszabb az akkuidő, nem annyira pattogós (ez érthető, hiszen nem a N5X a fő célpont), csúnya (szerintem), néhány általam használt alkalmazás még nem kompatibilis.
1-2 hónap, talán érdemes lesz visszanézni (pl. a Lineage 15-nél), most - szerintem - még nem. -
bl4ze
veterán
válasz
aprokaroka87 #13222 üzenetére
Nekem az ingyenes van, így az "Olvasatlanok" nem aktív opció nálam.
-
aprokaroka87
nagyúr
Mondjuk nekem a Nova Launcher prime van
Ott pedig a beállitások > olvasatlanok száma részben van
De pl a beta 5.4-ben egy kiegészitő app segitségével bizonyos esetekben bővülni fog majd az az opció amikor rányomunk hosszan az asztalon az ikonra akkor plusz "shourtcastok" lesznek.
-
bl4ze
veterán
válasz
aprokaroka87 #13215 üzenetére
Nova Launcherem van, nem láttam még pöttyöt, hacsak nem kell neki valami spéci beállítás....
Nekem 1 nap alatt fullra lehúzta az akkut az Android OS az Oreo install után. Iszonyú módon merült az akku, most töltőn van - reggel már 15% volt és nyávogott, hogy túl alacsony a töltöttség. 20 percenként 1%-ot simán merült ahogy láttam, szinte hozzá sem nyúltam a telefonhoz, volt vagy 45 perc SOT
Remélem tényleg 2-3 töltés és beáll, mert ez így kritikán aluli.....
-
Grande Ale
őstag
válasz
gyurkikrisz #13219 üzenetére
Félreértesz, nem toporzékolok.
A probléma az, hogy a telefonomon a verzió számon kívül semmi nem változott. Semmit, mondom semmit nem kaptunk meg a felsorolt újdonságokból, mármint a látványos részekből. A gépház mögött nyilván változott...
Tegyek fel új launchert, mert az tudja? Oké, de az gondolom tudta már két verzióval ezelőtt is. Nagy parasztvakítás ez a mindig legújabb szoftver, vegyél nexust, pixelt duma.
Ez a véleményem, így hogy két napja nyomkodom a telefont, a csodálatos, újdonságokkal teli oreóval. -
gyurkikrisz
őstag
válasz
Grande Ale #13214 üzenetére
Erre nem is tudom mit mondjak, amikor megkapod a legújabb Androidot a kiadás napján, és egy kicsit butítva van a launcher, erre mindenki azon hisztizik. Cseréld le egy másikra, abban lesz kerek ikon, abban lesz értesítés kijelzés. Kár ezen 10 percnél többet toporzékolni.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Grande Ale #13216 üzenetére
Ezekre max a Google tudna válaszolni.
-
Grande Ale
őstag
válasz
aprokaroka87 #13215 üzenetére
Akkor sem értem ezt. Miért butitott szoftvert kapunk? Ennek így semmi értelme.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Grande Ale #13214 üzenetére
Emlékeim szerint a Nova launcher tudja
-
natë
nagyúr
válasz
Grande Ale #13212 üzenetére
Mert elavult google launchered van.
-
Grande Ale
őstag
Írják, hogy ha jön valami értesítés, akkor az alkalmazás ikon felett megjelenik egy kis pont. Ilyet látott már valaki? Nálam sehol nem jelenik meg semmi...
-
bl4ze
veterán
válasz
focvis #13200 üzenetére
Nekem jelzi, hogy fut a Viber a háttérben + a 2 "Mi" app a Mi Fit karkötőhöz ami van.
Egyáltalán ki lehet ezt kapcsolni ? Másnál nem "ugat" a Viber miatt, nálam miért ?
Az akku pedig titanicot játszik : tegnap este 75%-on frissült Oreo-ra, este lefekvéskor 68%-on volt.
Ma egész nap alig használtam, van 45 perc SOT-om és 22%-on van a telefon. Ennyire brutál módon még nem igen merült
Ja, hallom kell 2-3 ciklus amire beáll, de ennyire durván merül és Android Rendszer a fő fogyasztó.A gong hangra rájöttem : ha olyan helyen vagyok ahol nincsen térerő, akkor gongolgat. (liftben ma az irodaházban elment a térerő - jelezte is ezzel)
-
szuladam
aktív tag
válasz
fokukac #13205 üzenetére
ha kell a stock rom akkor oneplus5, ha nem akkor szerintem g6. (a kettő közül amúgy a g6 sokkal jobb és jobban megéri) és árban most elég jó a g6.
Én ezt a kettőt néztem ki ha megadnám magát hirtelen a 5x.
A pixel ára meg tuti nem fog leesni. Inkább nem gyártja tovább google... -
natë
nagyúr
Szerintem még sokkal jobbak a nugát customok, mint a ronda Oreo
-
fokukac
nagyúr
Még mindig nem tudom, mit vegyek az 5x helyett...
Tudom, hogy k. drága, de kezdek kacsingatni a Pixel felé... -
Hunter2
addikt
Lehet tudni hogy a régiónkban mikortól kezdik el OTA tolni az Oreo-t?
-
Grande Ale
őstag
Az sms nél a speciális menüpontban nem működik a speciális funkciók bekapcsolása, csak teker... Nektek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Napelem
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Futás, futópályák
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest