Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WASP26
csendes tag
Érdeklődök,hogy a következő hibákat okozhatja-e az alaplap meghibásodása?:
-Használat közben gyakran újra indul.
-Hívások után nem ébred fel a kijelző és a kikapcsológombra sem reagál.Valamint szerintetek ezek javítása beletartozik az LG 2 éves szavatosságába, mert a bolti 1 év már lejárt?
-
válasz
WonderCSabo #14797 üzenetére
Igen, természetesen nulláról indul.
Én betettem mélyhűtőbe ~ 20 percre, utána félig bebootolt és végleg game over, kb. halottnak a csók. De próbáld meg.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
focvis #14796 üzenetére
Hello!
Koszi a valaszt, lehet megprobalkozom az alaplap cserevel. Bar gondolom akkor nullarol indul a telefon.
XDA developers-en olvasgattam, tobben is azt javasoltak hogy be kell rakni a melyhutobe egy orara (gondolom zart csomagolasban). Eleg bizarrnak tunik, lehet ertelme?
-
válasz
WonderCSabo #14795 üzenetére
Szia!
Jó eséllyel alaplap-hibás; ha határozottan kéred, akkor 24 hónapig szavatosság keretében cseréli az LG.
A topikban így keress rá: alaplap + LG
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Telefonom egyik pillanatrol a masikra meghalt. Hasznaltam, letettem az asztalra, par perc utan felvettem es fekete kepernyo fogadott, semmire se reagal. Probaltam hosszan nyomni a bekapcsologombot, illete a bekapcsologombot es a lehangositot egyszerre. SIM-et kivettem es visszatettem, radugtam toltore, levettem. Semmire se reagal.
Lehet vele valamit kezdeni?
Koszi elore is!
-
válasz
andras.m #14791 üzenetére
Ezt rendeltem, még nem érkezett meg: [link]. Azt írja, hogy eredeti, hiszem ha látom...
Majd keresek vmi YouTube videót a beszereléshez, Nexus 5-ön cseréltem 3 éve, nem nagy ördöngősség.
@(#14792) Martinitius: Jófogáson 10 K hirdeti vki Bp-en, a Tiéd árát nem ismerem.
-
Martinitius
tag
Szerintetek egy kívül hibátlan, viszont alaplaphibás fehér N5X mennyit ér? Meghirdettem az enyémet alkatrésznek, hátha valaki összetörte a sajátját Debrecen körzetében, de nem tudom reális-e az ár. Jófejségből összeszereléssel együtt annyi amennyi
-
slice14
veterán
Sziasztok, alaplap csere szavatosságon túl mennyibe fáj LG-nél? G!-ről lenne szó, de szerintem az 5X is kb annyi.
-
bl4ze
veterán
Akinek váltani kell, vagy gondolkodik, és fontos a jó kamera, HTC 10 ezzel a kamerával van szerelve mint az 5x, a front (selfie) kamera pedig jobb.
1,5 nap (!) használat után 3 óra SOT-nál tettem most töltőre 7%-nál, ebben volt sok GPS (Waze,igo), email, wifi - remek fotók, nagyon sok fotózással.
A 4GB memória nagyon jó, semmi döccenés, FC stb. Én használtan vettem, 60K volt - gyakorlatilag patika, vadi új állapotú telefont sikerült kifognom, bontatlan tartozékokkal, töltővel stb.
Kijelzője jobb, 1440 x 2560 pixel 16:9, teltebb színek. -
brownus
veterán
válasz
negyven2 #14783 üzenetére
köszi, ezek nem férnek bele most sajnos... marad az A1
még a nokia 6 belefér, 60k körül mozog
-
brownus
veterán
srácok,
ha nem cserélik az alaplapot vagy az se válik be vagy valami lesz.(mert itt is járt valaki úgy, hogy a cserélt alaplap is beszart)
és nálunk ez nem játszik, mert van egy másfél éves gyerek is otthon. a 24 órás rendelkezésre állás a legfontosabb. ha most úgy szarik be ez a kurva telefon, hogy Zsu úton van vagy mucsaröcsögén akkor kurva ideges lettem volna reggel... szerencsére volt otthon egy alcatel butatelefonakkor melyek azok a telefonok amik stock androiddal jönnek? és ti is használjátok és jó az ár érték arány?
- xiaomi mi a1
- -
brownus
veterán
sziasztok,
Zsu telefonja ma hajnalban fácse görgetés alatt megadta magát...
már panaszkodott rá, hogy sokszor melegedik a telefon, pedig tök átlagos használó, semmi játék, gps nav, stb...
ma elviszem a váci úti lg szervizbe, drukkoljatok!
-
andras.m
csendes tag
válasz
csakany2001 #14778 üzenetére
És neked nem jött elő egyre gyakrabban? mert most már napi többször előjön
. Telefon nem szokott érezhetően melegedni nekem egyébként.
-
andras.m
csendes tag
válasz
Enzo_86 #14767 üzenetére
Hello!
Nekem is volt gond a szenzorral ugyanúgy mint neked. Gyári haris volt akkor még és teljesen korrekten megcsinálták (de szerintem nekem az egészet cserélték a házon kívül )Egyébként valaki nem találkozott azzal hogy a kamera összeomlik és nem lehet használni,csak akkor ha újra indítom.
Egyre többször van és kezd már zavaró lenni,de az biztos hogy szoftveres a hiba. -
Emprise
tag
Kedden engem is elért a bootloop, böngészés közben kikapcsolt és utána bekapcsolni már nem lehetett többet. Pozitívum a dologban, hogy reggel bevittem a Váci úti LG szervizbe és délutánra kész volt a telefon, alaplapcsere.
-
bl4ze
veterán
válasz
Enzo_86 #14773 üzenetére
Nagyon jó a telefon kézben, 5.2" méret, jó a képernyő, fém ház, igényes kidolgozás, dupla koppos feloldás, Oreo, 4GB ram, 3000mah akku.
Én használtan vettem 2019.05.08-ig gyári garancia van rá, egy szinte vadi új készüléket vettem, gyári állapot, összes tartozéka bontatlan, és sikerült 60.000-ért megvennem. Most az új ára 100 Ezer Ft. -
Enzo_86
tag
Igen, korábban én is a HTC-ben gondolkoztam, bár a képei közel sem győztek úgy meg mint az 5x. Egy a gondom vele. Használtan is olyan az ára mint újonan az XA2, és ráadásul a kínálat is gyér illetve lepukkant. Meg ezek a tapasztalatok után nem bánnám ha lenne gari is. Szolgáltatónál meg már nem is árulják...
Amúgy az XA2-ben is (ha nem is pont ugyanez) de Sony Exmor kamera modul van ha jól néztem utána a dolgoknak.
RAM-ban nekem a Nexus se volt egy alulmaradott készülék. -
bl4ze
veterán
válasz
csakany2001 #14771 üzenetére
Engem megfogott az 5x kamera, illetve a 4GB ram, és a 5.2" kijelző, amely SLCD5 és 1440 x 2560
Nagyon szép a képe 5x után. 4GB ram nagyon penge, van Oreo 8.0 - vannak apró gyerekbetegségei, egy javítás várható márciusban, maga a telefon nagyon minőségi, fém, nagyon komoly érzetre is. -
Nimda
addikt
válasz
Enzo_86 #14767 üzenetére
Lehet, h csak papíron cserélték a lapot, bár nemtom meg merik e ezt lépni. Olyan nincs, hogy 3 lapnak is ugyanaz a baja, hacsak a töltőd nem vágja haza őket, mert az is hibás. Van egy olyan alkalmazás, h nexus sensors az áruházban, itt lehet tesztelni a szenzorokat, próbáljátok ki.
-
Enzo_86
tag
De! 3xszor cseréltek benne lapot, plusz egyik alkalommal akksit is! Vmi nagyon el van baszódva ebben a készülékben. (bár azt nem értem,h lehet mindíg ugyan az a hiba ha a teljes belét cserélik..)
By the way asszonynak is nexus 5x van. Az is új lapos. Annak meg olyan baja van mióta visszajött,h a közelség érzékelő nem kapcsolja vissza a képernyőt mikor elveszed a füledtől. Esetleg a bekapcsológomb nyomogatására vagy visszajön a kép vagy nem -> ergó nem tudod letenni.
Ja és vissza lett küldve, kicserélték a közelségérzékelőt (papíron) de ugyanaz... És persze egy szervíz min 2-3 hét -
Nimda
addikt
válasz
Enzo_86 #14765 üzenetére
Nem cseréltek benne lapot? Úgy gondolták az akksi a hibás?
Nekem egy új, refurb telóm van, remélem jó sokáig kiszolgál, mert a fotózási képességeit nehéz lenne mással pótolni. Nem beszélve a friss droidról, ami nyögvenyelősen megy más márkáknál. Van akinek ez is szempont. Meg az is, hogy a mai óriás tepsifonok divatját éljük, kevés elérhető, megfizethető eszköz van már ilyen méretben és felbontásban.
-
Enzo_86
tag
Nekem most jött vissza tegnap a 4-ik javításból a teló kb fél év alatt! Nem csinálja tovább az LG! Új készüléket kéne,h adjon az importőr (mobilkereskedesek.hu) akik azóta bezártak, elérhetetlenek... (Meg persze pár hete a 2 év gari is lejárt időközben)
Nekem mindíg ugyanaz a hiba. Ha csontra lemerült nem lehet feltötlteni. Csak pirosan villog a led egy ideig ha rádugom töltőre.
Mennyiért lehetne szerintetek ezt a sz@rt eladni alkatrésznek? Az akksi is új benne azt is cserélték egyik alkalommal gariban!
Egy dolog miatt volt jó ez a teló. (amíg lehet használni és nem szervízben van) KAMERA! Nem szeretném e téren lejebb adni, ezért valószínűleg (a megfizethető kategórián belül maradva) Sony XA2 lesz az utód. Ahogy néztem egész szép képeket csinál. Talán a színek kicsit fakóbbak, sajna nexussal nem találtam kamera összehasonlító tesztet, csak más készülékekkel. Sztem egy Samsung S8 mellett megállja a helyét. -
brownus
veterán
válasz
Martinitius #14762 üzenetére
Ok, köszi! Nézem
-
Martinitius
tag
válasz
brownus #14760 üzenetére
Két éve írtam egy step-by-step leírást, vess rá egy pillantást. Minden aktuális most is benne, kivéve a fent említett "fastboot oem unlock", ahelyett van amit írtam előző hsz-ben.
-
Vesti95
tag
válasz
Ear001 #14746 üzenetére
Nem. Szavatosságon belül javítaniuk kell, mert gyártásból eredő hiba, és erre amúgy őket törvény kötelezi.
Én egyszer írtam nekik, itt a válaszuk, azóta őrizgetem hátha egyszer még meg kell lobogtatni előttük ha szívóznának: http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/03/10/485Screenshot_1.png
-
brownus
veterán
válasz
Martinitius #14759 üzenetére
ez ok
újraindítás után a bootloaderben már nem látja... -
Martinitius
tag
válasz
brownus #14733 üzenetére
Már a fastboot devices parancsra sem kaptál semmit vissza, szóval vmi bibi tuti hogy van. Amíg ki nem írja a készülék azonosítóját, "387268xe827fastboot" vagy valami ilyesmi, addig nem megfelelő a kapcsolat.
bekapcsolt állapotban a következő parancsokat add ki:
adb devices
- ekkor felugrik egy ablak, ami a folytonos elérést engedélyezi a gép számára, ezt be kell pipálni. Ha nem látod, akkor előbb beállítások -> fejlesztői beállítások -> usb hibakeresés engedélyezése szükséges.
Ha sikeres, akkor a készülék azonosítóját kapod, "device" utótaggal.adb reboot bootloader
- evidens mód újraindítja a telefont bootloaderbe.fastboot devices
- ellenőrzésképp, lásd bejegyzés elejefastboot flashing unlock
- újabb nexusoknál már ezzel nyitunk bootloadert, nem a fastboot oem unlock paranccsal. -
fokukac
nagyúr
Én most egy akksicserén gondolkodom.
Május végén lesz 2 éves a telefon, tehát egy olyan 550-600 töltési ciklus már egészen biztosan van benne, és most már érezhetően öregszik az akksi, ilyen 25-30%-os töltöttségi szint alatt sokkal gyorsabban merül, mint e fölött a szint fölött.... -
zkosaras
aktív tag
Tegnap visszakaptam én is a szervizből a telót, alaplapcserével orvosolták a bootloop-ot.
Vidéken adtam le egy FirstPhone üzletben, és ott is vettem át, az egész két hetet vett igénybe.
Amúgy minden rendben ment (előtte persze felhívtam a Váci úti szervízt).Sajnos közben égetően fontos lett a dual SIM, ezért az utód egy Mi A1 lett.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
csakany2001 #14754 üzenetére
Sok jót nem jelent, de először mindenképp szoftveresen próbáld meg javítani.
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Nálam random időközönként újraindul a telefon.
Valaki találkozott már ezzel?
Szerintetek egy FR megoldja?
Remélem ez nem a bootloop jele, mert augusztusnál előbb nem tudok váltani. -
szimeonov
tag
válasz
szimeonov #14745 üzenetére
Reggeli telefonos megkeresésem illetve a fenti email-es válasz után nem sokkal felhívtak magántelefonszámról.
Azt mondták, hogy postázzam és ha rendben találnak mindent a számlával és a készülék valóban bootloop-os akkor javítják. Amennyiben más hibája van nem tudják javítani, ugyanis csak kp-val lehet fizetni náluk, ekkor egy hibalappal visszaküldik a telefont. A javításra kb 1.5-2 hetet mondtak, postával 3 hétre saccolták a folyamatot.Hétfőn jön érte a GLS, ha van fejlemény jelentkezem.
Köszi mindenkinek a hasznos infókat. -
torrente91
tag
Sziasztok!
Az ikonok kinézetét 8.1-en hogy lehet megváltoztatni? Bekapcsoltam már a fejlesztői beállításokat, de a kezdő képernyőn a beállításoknál nem jeleníti meg azt az opciót.
-
szimeonov
tag
Az ügyfélszolgálat ezt a választ adta:
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Sajnálattal olvastam, hogy meghibásodott az Ön által használt Nexus 5X telefon készülék!
Engedje meg, kérem, hogy ezúton tájékoztassam, szolgáltató független készülékekre 1 év garanciális szervíz vonatkozik, így kollégám telefonon történő tájékoztatása helytálló volt.
Bootloop meghibásodás esetén Nexus 5X típusú telefonokra nem vonatkozik a meghosszabbított garanciális szervíz, így annak javítását jelenleg már csak fizetős keretek között vállaljuk.Remélem, a rossz hír ellenére tudtam segíteni Önnek!
-
szimeonov
tag
Sajnos ma bootloop-os lett a párom Nexus 5X telefonja. A számlán 1 év garancia szerepel, rajta van az IMEI szám is, 2016.08 havi vásárlás. A dobozon DE felirat szerepel, EU-s töltő járt hozzá, szóval valószínűleg Európai készülék.
Van rá esély, hogy javítsa az LG?
Ha igen debreceni szervizbe is beveszik?
Mennyi idő kb a javítás?Köszi a segítséget.
-
slice14
veterán
válasz
brownus #14736 üzenetére
Elvileg Win7-el is kéne működjön, kérdés hogy a munkahelyeden lévő gépen nincsenek e korlátozások... Esetleg próbáld meg NRT-vel vagy PDANe-tel felismertetni, a manuális leírásban megtalálod a letöltési linkeket az említett programokhoz. Ha volt már szervizben alaplappal, akkor valszeg nem fog működni a bootloader felnyitás, már mostanság nem követtem az eseményeket, hogy megoldották e az alaplap cserés telók felnyithatóságát.
-
brownus
veterán
otthon megpróbálom még a notirol is, azon w10 van. a benti gépen w7. nemtom ez számít e
-
roliat
csendes tag
válasz
brownus #14733 üzenetére
Próbáld meg ez alapján: How to unlock the Nexus 5X bootloader
Ez a lépés is megvolt?:
2. When you see the RSA key pop-up on your Nexus 5X, tap OK to allow USB debugging (your phone needs to be unlocked for this screen to appear).
-
brownus
veterán
help,
itt megáll...
minden +driver is fent van. bekapcsolt állapotban a pc látja a telefont, két kábellel is megnéztem.a bootloaderben nem, mi lehet a gond??
innen okoskodom: he ?Enable OEM Unlock? checkbox, also make sure you enable USB Debugging while you're in the Developer Options menu. ezek is pipa
-
bl4ze
veterán
Urak, ha az 5x-en be van jelölve az adatok mentése, recovery - és fent is van a google felhőben, úgy egy másik Androidos (HTC 10 pld) telefonra belépve is vissza tudja állítani az appjaimat? Telefon specifikus beállításokat értelemszerűen nem, de az appokat vissza fogja rakni? Azon is stock Oreo 8.0 lesz, van.
-
bl4ze
veterán
válasz
TaylorPro #14723 üzenetére
Vodát soha. Cégesben volt, botrány lefedettség, külföldön is csak szívás vele.
Voda soha!!!!Telenornál akkor ha normál módon lehetne kérni NFC-s simet oké, de pluszban nem fogok fizetni azért.
Marad az olyan telefon, amiben van NFC
csakany2001 : rendben, jövő héten fogok kapni. Simán 5 órás SOT-ok vannak, a kamera is nagyon jó,
a 4GB ram pedig nagy előrelépés lesz, méret 5.2". Kiváncsian várom. -
bl4ze
veterán
válasz
TaylorPro #14721 üzenetére
Ha lenne NFC-s sim a Telenornál, jó lenne - akkor szerintem rámennék egy A1-re.
De egyelőre nincsen, és NFC fizetést napi szinten használom.Szép SOT, a kamera képek is rendben vannak.
Jövő héten kipróbálok egy HTC 10-et, ismerősnek 1,5 nap használat után 2ó20p SOT-ja van, akku 50%-on.
Az elég meredek -
bl4ze
veterán
válasz
alexandrosz #14719 üzenetére
Ha lenne benne NFC, én is agyaltam volna rajta, így esélytelen volt.
-
alexandrosz
aktív tag
Mi A1, pár hét után: Nem ritka a 7 órás SOT (most 49%-nál 3:44 a képernyő idő), pedig az akkuja kb. 10%-kal izmosabb az N5X-nél. A dupla RAM miatt szépen, akadás mentesen megy, a kamera..együtt lehet vele élni, persze a Nexusé jobb, leginkább gyenge fényviszonyoknál.
Összességében így is előrelépésnek tűnik. -
bl4ze
veterán
válasz
Sonex79 #14714 üzenetére
Ezeket root nélkül is meg lehet tenni?
Nekem 2016 09 havi a telefon, azaz közel 1.5 éves.
Van parám bootloop-tól, így ha ezeket amit írtál root nélkül tudom nyitni, engedélyezni, lehet elővigyázatosságból megtenném, ha ezekkel tényleg menthető egy bootloop adott esetben. -
Sonex79
aktív tag
-
brownus
veterán
üdv,
lejárt a 2 év, az 1+1 gari a telómnál. abban szeretném kérni a segítségeteket, mert tudtommal itt páran használtok főzött romot, hogy melyiket tegyem fel?
főbb szempontok: ne melegedjen a teló, tehát 1-2 magot ki lehessen lőni. jó akku idő, és lehet ilyen puritán mint a stock android.
köszönöm!
-
bl4ze
veterán
Urak, van itt valaki aki használt felváltva már 5x és HTC 10 telót ?
Dupla ram, oké - de kamerában van eltérés? A hátsó kamera u.a. mindkét telefonban, azonban talán mintha a HTC 10 nem támogatná a HDR+-t ?
Akku is picit combosabb, 3000mah - gondolom jobb a SOT.Ha van infótok, örömmel olvasnál, HTC 10-re is van már 8.0 droid, noha úgy hallom picit bugos (még?)
-
stewe780
őstag
Sziasztok!
Elég rég ajánlották itt a lightflow - LED Control programot az elmulasztott események ledes jelzéséhez. Sokáig jól működött, de az utóbbi időben a Viberrel nagyon rakoncátlankodik. Az eseményeket nem jelzi, néha meg olyat jelez, amit már megnéztem a Viberen. Most nem tudom, hogy a Viber az oka, vagy a lightflow, mindenesetre gondoltam megkérdezem, hogy most melyik alkalmazást ajánlanátok, kinél mi vált be az események villogó jelzésére. Van-e jobban működő?
-
andras.m
csendes tag
Egyébként valaki használja valaki az NX kamerát? Portrét egész ügyesen megoldották az én tapasztalatom szerint
-
vacs
veterán
Srácok ... támadt egy hülye ötletem!
Nekem még mindig Nexus 5-öm van (NEM 5X), amit már 4 éve 3 hónapja használok, de lassan aktuális lenne a csere!
Okoson kigondoltam, hogy veszek egy használt N5X-et (az se baj ha Bootloop-os) és 4 giga memóriára upgradelem ...
Alap leírás itt, a legújabb (pár hetes) tapasztalatok pedig itt!
Új 4 gigás alaplapot innét lehet rendelni!
De ha jól értelmezem, akkor a proci marad a Snapi 808, ami miatt nekem hosszabb távon nem biztos, hogy jó lenne, de egy jelenlegi tulajnak simán megérheti!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest