Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonex79
aktív tag
válasz
rootkiller #14598 üzenetére
Nem tipikus bootloop hibának tűnik. Szerviz pl. Fagyalllo?
-
rootkiller
őstag
Na elvittem a firstphone-ba- felküldik a telemaxba, ugye 2 év volt rá a gari, de ha ez mutyigsm miatt nem is él, a korábbi alaplap csere okán garanciális a cucc
-
bl4ze
veterán
válasz
rootkiller #14596 üzenetére
bootloop - keress rá erre a szóra
ha 2 éven belül vagy, irány az LG szervíz, gariban cserélik az alaplapot
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Ma fogta magát a telefonom, és úgy döntött hogy nem akar működni. Elővettem egyszer és semmire sem reagál azóta, se töltőre csatlakozásra, se nyomkodásra. Milyen trükköket lehet kipróbálni hogy esetleg elinduljon?
Köszi!
-
pXeeT
tag
válasz
gazember01 #14594 üzenetére
PM.
-
gazember01
újonc
Sziasztok nem tudjátok, hogy hogy tudnám elérni fagyallo-t. Meghalt a Nexus 5X-em, ráírtam és nem válaszol. Nagyon sürgős lenne. A válaszokat előre is köszi!
-
brownus
veterán
üdv,
melyiket kell feltennem? Android Auto - Maps, Media, Messaging & Voice 2.9.5749
By Google LLCarm vagy arm64
x86vagy x86_64köszi!!
-
Nimda
addikt
válasz
Martinitius #14585 üzenetére
Ne mentem bele a részletekbe, a hőmérsékletet még más szempont is befolyásolja.Pl. a hőlégfúvó nozzle mérete, levegő mennyisége, panel, alkatrész vastagság/átmérő és a távolság.Az ólommentes ón biztosan nem fog megolvadni 200 fokon (tudom, mert szervizben dolgozom BGA géppel)
Sajnos az ólommentes technológia okozza a hibák nagy részét, illetve a kötések megbízhatatlanságát.Ha ez hagyományos ólmos ónnal lenne forrasztva, a kötés jóval rugalmasabb lenne és nem oxidálna ilyen mértékben.A zárványokról nem is beszélve...
Ha nincs némi forrasztási gyakorlatod, ne is állj neki ilyen műtéteknek, mert nagyobb kárt okozol.Folyasztószer nélkül pedig amúgy sincs sok esélyed.
-
Martinitius
tag
válasz
Sonex79 #14586 üzenetére
Más nem sérült, mert ha felhevítem a processzort, és amíg vissza nem hűl egy bizonyos hőmérséklet alá, addig működik a telefon. Gondolom a hőtágulás jelensége miatt addig megfelelő az érintkezés, ha lehűlt, akkor meg megszűnik. Most kaptam kölcsön egy hőlégfúvót, kb. 200-230 Celsiusra képes, megpróbálom ezzel.
Költeni meg egészen biztosan nem akarok rá, cserélt alaplapos komplett 5X-eket adnak 35k-ért, ennek függvényében még fagyalllo kollega (egyébként igen baráti) 23k-s javítási ajánlata is túl sok.Főleg úgy, hogy a telefont ingyen kaptam ebben az állapotban, így pont nem érdekel az sem ha nem működik, van 2db Nexus 5-m napi használatra.
-
bl4ze
veterán
válasz
csakany2001 #14588 üzenetére
Ha váltani kellene most, 99% ez a HTC 10 lenne a 4GB memóriás verzió. (Az EVO 5.5" és 3GB ram csak)
-
csakany2001
senior tag
válasz
Enzo_86 #14577 üzenetére
Szerintem sokkal erősebb mint az SD808 és kevesebb a hőtermelése is.
Amúgy én is erősen elgondolkoztam rajta, csak mire venném addigra nem biztos hogy kapni.(illetve az új Nokia 6 is elég jónak ígérkezik)
bl4ze
XDA-n tuti találtak rá megoldást.
Van rá Oero is, a saját topikjában elégedett, szvsz. egy álom telo a mai napig.(a DAC-ról nem is beszélve)
Csak emmc van benne, ez az egyetlen hátránya, attól függetlenül a Sense jól van optimalizálva és kellően gyors.(az alsó kategóriában is) -
válasz
Sonex79 #14586 üzenetére
Előre leszögezem, amatőr vagyok a témában.
Pár éve megpusztult egy 3-4 éves, újonnan vásárolt laptopom; akinek eladtam, ő mondta, hogy "megbégéáztatja" (vmi újraforrasztás, profi BGA géppel). Ez nem működhet itt is? Profi cuccal?Laptopnál azóta tudom, hogy otthonra sem szabad új multimédia cuccot venni, csak (használt) üzleti laptopot.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Martinitius #14585 üzenetére
Vagy lehet más is megsérült már, nemcsak az a bizonyos forrasztás. Mindenesetre sajnálom, fagyalllo elvileg 23 e Ft-ért cserél alaplapot.
-
Martinitius
tag
válasz
Sonex79 #14584 üzenetére
Nyilván azért, mert a cpu forrasztása nagyobb mértékben károsodott már, mint a tiéd. A telepítéssel nem volt gond (melegítettem közben), a boot.img is jól muzsikált, mert amíg ment a telefon, addig tényleg csak a 4 mag működött, ellenőriztem CPU-Z-vel. Szóval a károsodás már olyan mértékű, amit szoftveresen nem tudok korrigálni.
(#14582) Nimda A neten talált leírás alapján 380 Fahrenheit (picivel kevesebb mint 200 Celsius) is elegendő. A 350 Celsius brutál soknak tűnik, félek, hogy az már károsítaná a CPU-t, esetleg az alaplap többi részét is. Ha meg nem elég neki 200 C, akkor megyek majd fentebb.
A wd-40et nem folyasztószerként, hanem kontaktjavító közegként alkalmaztam, nem a melegítés során, hanem már kihűlt állapotban fújtam rá. Nem sokáig ugyan, de bevált.Mindenesetre még a hőlégfúvót megpróbálom, konkrétan nincs veszíteni valóm, ennél rosszabb már nem lehet.
Pénzt meg egészen biztosan nem fogok áldozni erre a kacatra, a szememben ezzel a megbízhatósággal egy szépen sikerült iparihulladék sajnos. Mondom mindezt úgy, hogy a nexus-imádatom szerintem megkérdőjelezhetetlen.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Martinitius #14581 üzenetére
A 4 magos cucc miért nem ment? Az xda van tök jó leírás rá. Nekem 4 maggal teljesen jó volt a szervizig. Persze előtte vissza a stock és bootloop ismét. Szerviz óta újra jó. Kopp-kopp
-
Nimda
addikt
válasz
Martinitius #14581 üzenetére
Korábban leírtam, hogy figyelni kell az olvadáspontra. A 200 fok semmi, legalább 350 fok kell neki felülről. Alulról is kell melegíteni, (itt lehet 200 fok) különben az eltérő hőhatás miatt meghajlik az egész lap, ami miatt teljesen elválnak a BGA golyók. A cél az, hogy újra meglegyen a kontakt az alkatrész és a PCB között, ezért újra folyóssá kell tenni. A WD40 meg nem folyasztószer, nem erre való. A hő hatására erősen korrodálhatja, netán marhatja az áramköri elemeket és a padek-et. Az az alaplap nem hiszem hogy már menthető.
-
Martinitius
tag
Sziasztok!
Klasszikus bootloopos eset. A telefon néha bekapcsol, párszor újraindul, aztán semmi.
Hajszárítóval melegítve a processzort sikerült addig életben tartanom, míg felraktam egy általam összepakolt stock 8.1-es factory image fájlt, amibe módosított boot.img-et és recoveryt raktam, amelyek tiltják a két fő magot. Miután összeraktam, és elindult a telefon, kb 5 percig működött, aztán pár bootloop után ismét se kép se hang.Nincs itthon hőpisztolyom (vagy ha úgytetszik hőlégfúvóm), szóval egy mezei hajszárítóval próbálkoztam. Kiszedtem az alaplapot, egy fa deszkára raktam, levettem mindkét oldalról a kis fém takarólemezkéket melyek a processzort védik, és melegítettem 2-3 percig. Kezeltem wd-40el (korábban a sima Nexus 5-nál már bevált mint kontaktspray), összeraktam. Működött frankón 5 percet, majd ismét bootloop.
Érdemes szerintetek egy komoly hőpisztollyal próbálkozni? Elvileg 200 Celsiusos hőmérséklettel történő kezelés már használ neki. Vagy egyéb ötletek, hogy életre keljen?
Egyelőre nem akarok új alaplapot venni, gari már nincs. Ha lehet, házilag oldanám meg. Nem életbe vágó a dolog, főtelefonnak két db Nexus 5-t használok, szóval ez csak "jó lenne ha működne".
Vicc, hogy ez a másfél éves N5X haldoklik, míg a már 4 éves bátyja azóta is röhögve fut minden gond nélkül (Nexus 5)...
-
Drakmusz
addikt
válasz
Enzo_86 #14569 üzenetére
Mivel a HTC 10-ben nincs HDR+,ezért egy kicsivel gyengébb az IMX377 ellenére is.
Az első Pixel generáció az említett szenzor módosított változatát tartalmazza,csak a HDR+ algoritmusa változott.
Tehát ott sincsen lényegi előrelépés.
Egy biztos,ez a kamera még mindig az élvonalban van. -
Enzo_86
tag
válasz
csakany2001 #14575 üzenetére
Na ez elég jó kis készüléknek néz ki!
Lehet erre fogom cserélni. A 4 magos Snapdragon 820 proci mekkora visszalépés lenne? Ráadásul az akksija is picit nagyobb!
-
bl4ze
veterán
válasz
csakany2001 #14575 üzenetére
Ez a HTC 10 4gb memóriával, 1:1 5x kamerával elég vonzó. Méret is jó, 5.2".
100K az ára.Van valakinek, milyen a telefon? Mi van rajta, 7.1.1 ?
Gondolom Oreo nincsen. -
Enzo_86
tag
Sziasztok!
Lassan komolyan gondolkozni kezdek a családi "géppark" lecserélésén.
Az én Nexusom már 2-szer volt oda bootloop miatt alaplapcserén. Az első kb 1,5 évig bírta, a második 2-3 hónapig. Asszonynak is ilyen telefont vettem, az most adta be az unalmast, szintén 1,5 évesen kb.
Azt nem tudjátok, hogy ugyanez a kamera modul milyen más készülékben található meg? Ez az egy dolog miatt (meg a clear android miatt) választottuk, ugyanis szinte soha nem hurcibálunk magunkkal (meg nincs is) fényképezőgépet. Csak ha sajna nincs mivel fényképezni akkor hiába van jó kamera benne. Néztem esetleg iPhone 7-et kamera összehasonlító tesztben, de iszonyat,h az is milyen szar képet csinál ehhez képest....
Az x giga ram meg mag és miegyebek rohadtul nem érdekelnek. Ez is pont jó nekem. -
tybsen
addikt
válasz
vorosp #14566 üzenetére
Milyen messzemenő következtetéseket szeretnél levonni néhány (ha van egyáltalán itt ennyi) tulajdonos akksicseréje utáni teljesítményváltozásról, tekintettel az akkumulátorok cserét megelőző különböző mértékű elhasználódottságára illetve a teljesen eltérő felhasználási és töltési szokásokra?
-
vorosp
csendes tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata, hogy új/újabb akkumulátor beszerelése után mennyit változott az üzemidő a korábbiakhoz képest?
Köszönöm! -
Nimda
addikt
Igen, én ezt vettem, van belőle több darab is.Remélem én is, hogy az újabb kiadás, az eladó ezt mondta.Viszont a kijelző sárgásabb színű, mint az elődé, lehet ezen segíteni valamilyen kalibrációval?Persze lehet, hogy ez a színhelyes
(be van kapcsolva a hideg színhőmérséklet) létezik valamilyen kód ami belép egy menübe és megmondja hogy milyen kijelző van benne?
-
KEViN007
tag
Sziasztok!
Android 8.1.0 alatt hol lehet kikapcsolni azt, hogy a képernyő lekapcsolásakor a Wi-Fi ne aludjon el? Azt a beállítást keresném, hogy mindig legyen bekapcsolva. A Wi-Fi beállításainál nem találok ilyet, pedig emlékeim szerint ott kellett állítani. Köszi!
-
lbence
aktív tag
58-ert van fent új, 0 perces is, egy jó állapotú használtért tényleg inkább a 40 lenne a reális.
-
rwbag2012
tag
Mi úgy döntöttünk, kicseréljük így a garancia idő lejárta után is az alaplapot, és marad a fiókban tartalék telefonnak. 23 ezer forintért, amennyiért az alaplapot cserélik, úgy sem kapnánk ilyen minőségű készüléket.
-
Nimda
addikt
Aki ismeri, vagy utána olvasott a készüléknek, pont a rizikó miatt nem veszi.Bár én továbbra is hiszem, hogy egy 2 éves elmúlt, de még működő készülék már nem fog csupán az alaplapi hiba miatt elszállni, valószínűleg az jó széria.Az árat itt már az állapota határozza meg és a tartozékai.Nekem is van még kettő az egyik pár hónapos új, a másik szintén elmúlt két éves.Én is rizikót vállaltam, de ezzel az erővel bármelyik használt telefon tönkremehet.
-
lbence
aktív tag
Én júliusban simán eladtam az enyémet 1 hét alatt 47.500-ert. (karcmentes volt)
-
szuladam
aktív tag
Ma én is tovább léptem a nexusról. Fájószívvel mondok örök búcsút a nexus vonalnak, de legalább a telefon megmarad családban. Főleg hogy *kopp-kopp több mint másfél éves és az ég világon semmi baja! És hát hibátlan 5xet adjak el 45e ft-ért?! no way
(OP5T lett az új.) -
csakany2001
senior tag
válasz
agressor12 #14549 üzenetére
Én 2 hónapig 55K-ért hirdettem,1 vevő lett volna de 45K-t adott volna csak érte.De Ő is meggondolta magát szóval maradt.(ez volt úgy fél éve)
Szóval nagyon nehéz ezt eladni, ahogy a G4-t is. -
Sonex79
aktív tag
válasz
Öröktelefon..
olyan mint az a lakás ami kevésbé van jó környéken, furcsa szomszédokkal, eladhatatlan, vagy valami nagy lúzert kell találni. Én amúgy ha veszek is majd másikat, akkor ez családi teló marad.
-
alcsa
senior tag
válasz
Muhahaha
Használtan szerintem nem sokan akarnak "hibás" készüléket.
-
agressor12
senior tag
Azt hittem gyorsan elbúcsúzok ettöl a topiktól ,de lassan már egy hónapja hirdetem a telefont és 0 érdeklődő volt,pedig nem megy drágán
-
Vesti95
tag
válasz
Sonex79 #14545 üzenetére
iPhone-nál sem javítják gari időn kívül ingyen, ne várjuk el egy LG-től
-------------
Amúgy kicsit úgy érzem a costum rom development megfagyott mostanában az 5X-nél, pontosan a Pixel 2 romra értem, de amúgy unblock igaz a legtöbbre. (XDA)
Vicces hogy a Xiaomi Redmi Note 4-emen Pixel 2 rom van 8.1.0 Januári bizt. patchel 0 buggal, pedig ott az eredeti rom 7.0-n megállt, XDA meg tele van oreo romokkalOké-oké nem lehet felírni teljesen az 5X rovására, csak megemlítettem
-
Protezis
őstag
válasz
Sonex79 #14543 üzenetére
A szavatosság 2 év. Ennyi a magyarázat.
Egyébként én elbúcsúzok tőletek. A javított telefonomat eladtam, S8-ra váltottam. Bár mindezt nem terveztem, mondhatni örülök, hogy ez történt, mert a Nexusszal sokat szenvedtem, közelében se volt annak teljesítményben, amit én kívánatosnak tartok. Tudom, nem egy kategória, de a 2GB RAM már akkor is kevés volt, amikor kijött az 5X.
További sok sikert, bootloop mentes napokat!
-
Sonex79
aktív tag
válasz
rwbag2012 #14540 üzenetére
Itt csak az a nagyon furcsa hogy miért tesznek különbséget egy 18 hónapos, és egy 25 hónapos készülék között, mert mindkettőnek lejárt a garanciája, egyiknek 6 hónappal, másiknak 13-mal.. Ha azt nézik hogy Max 2 év, akkor is lehetne még javítaniuk, olyan indokkal, hogy nyilván nem a rendeltetésszerűtlen használat okozta, hanem gyártási hiba. Innentől gyakorlatilag bármeddig el kellene fogadniuk a javítást.
-
Nimda
addikt
válasz
rwbag2012 #14540 üzenetére
A kérdés ott folytatódik, hogy egy konstrukciós hiba, miért tartozik a garanciális ügyintézés körébe.Ez gyártási hiba, ami ha kimutatható, illene cserélni sűrű bocsánatkérések, hostess lányok és némi ital felkínálása közepette...
Bocsi, nem akartam poénkodni ezen, nem volt olcsó készülék anno.
-
rwbag2012
tag
Megfutottam az LG-nél a köröket, mindenféle ügyfelessel, szervizessel, összesen 3-4 emberrel beszéltem. Mindegyik elismerte, hogy konstrukciós hiba, és sajnálják, de nem tehetnek semmit, mert lejárt a garancia. Arra a kérdésemre, hogy miután észlelték, hogy tömegével bootloop-olnak a telefonok, esetleg nem kellett volna-e valamit lépni (mondjuk visszahívni a hibás szériát és ingyen javítani), csak hümmögés volt a válasz. Ennyi a sztori, ha más is így járna, nagyjából tudja, hogy mire számítson. A nejemnek pedig vettünk egy Huawei P10-est, korrekt kis készülék.
-
rwbag2012
tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Fagyalllo közben visszaírt, a régi alaplap beszámításával 23 ezerért vállalja az alaplap cseréjét.
-
rwbag2012
tag
válasz
rwbag2012 #14529 üzenetére
No, megvan a hiba oka, sajnos előjött a bootloop, pech, hogy már garancia időn kívül: 25 hónap
Beszéltem a központi LG szervizzel: 63 ezer forint az alaplapcsere. Próbáltam hatni a hölgyre, hogy mondjon valami biztatót, mondjuk: a típushiba miatt adnak valami kedvezményt. A válasz az volt, hogy Magyarországon ezt nem ismerték el típushibának. Kérdeztem: de azért tudnak róla, cseréltek már alaplapokat 5x-ekben, nem? Igen, párat - válaszolta. Egyébként elég fapicsa volt, nulla kedvességgel. Még fagyálló mesternél azért bepróbálkozom. Nejemnek veszünk egy új telefont, de az nem LG lesz, az tuti
-
rwbag2012
tag
Mostanában sűrűn dobálgatja el a wifit a nejem készüléke. A hétvégén volt gyári visszaállítás, de még mindig csinálja. Másnál is van ez? Valami tipp esetleg?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Ochocinco46 #14527 üzenetére
már miért ne tudnád? persze, ugyanaz marad a verzió. Csak egy szűz, gyors, és pörgős rendszered lesz. Nehezen szánja rá magát az ember, pedig elég könnyű visszaállítani, és utána tényleg sokkal jobb lesz.
-
Ochocinco46
aktív tag
-
bl4ze
veterán
válasz
amargo #14525 üzenetére
Nem fogom leírni a kínom ezentúl, de azokból más is tanul(t)
Lehet többször jeleztem mint a te és néhányatok ingerküszöbe, én balga azt gondoltam egy google flagship telefon flottul fog működni, és itt egymással megoszthatjuk mi a kínunk.
ha többször tettem, sajnálom, nem fogom ezentúl.Ahogy írtam 8.0 után volt FR a 8.1-nél, most egy újabbat a 8.1 jan.5 security patch miatt nem akarnék.
Köszi a tippeket, az alkalmazásokat szépen bezárogatom, erre figyelek.
Az akku merülés sokat javult az utóbbi pár napban.
Fent van egy app, ami hibernálja a nem létszükséglet appokat kikapcsolt képernyőnél, ezt használom.A telefont nagyon szeretem, ezért is bánt ha éppen nyűgje van, és a google foskodása miatt szarakodik.
(mint most több embernél volt hiba a jan.5 security patch-csel, és utána)Kösz a tippeket, és nem fogok ezentúl nyavalyogni. Ha nagy galiba van, majd 1x jelzem max.
-
amargo
addikt
Figyelemfelkeltés volt a célom és bár nyilván ezt leginkább bántó hangnemként lehet értelmezni, de a célom az, hogy megértsd, elég 1-2x leírni, hogy mi a bajod, nem kell minden nap tudatni a világgal, hogy most éppen fáj neked valami. Főként úgy, hogy az égvilágon semmit nem tettél a megoldás érdekében (vagy, ha igen azt nem írtad le), ez szerintem az ide feliratkozottak döntő többségét frusztrálja.
Ha viszont leírod, hogy mit próbáltál és mi történt utána az előre mutató legalább mások számára is.
A nagy memória használat mind addig nem gond, amíg gyorsan kitudja lövöldözni egy éppen induló alkalmazás számára, ha a minimumom lenne a memóriád, akkor meg azért menne a sírás, hogy folyton újra tölt az alkalmazás induláskor. Ez egy ilyen játék bent is kell tartani, de az indulóknak meg fel kell szabadítani. 2GB kevés ma már.
Egy tipp, zárd be az alkalmazásaidat naponta többször is, hátha jobb lesz a helyzeted a feleslegeseket pedig töröld és ne rakj fel olyat, ami sok memóriát eszik (FB és társai, ezekből van lite is). Esetleg rakj fel egy olyan programot, ami megteszi helyetted bizonyos időközönként (csak akkor meg tudd, hogy bizony el is kell indítani az alkalmazást).
Többen ajánlották az FT-t is, amit mint tudjuk nem szeretnél megcsinálni, mert macerás (ebből is gondolom, hogy megoldást nem keresel).
-
bl4ze
veterán
válasz
amargo #14521 üzenetére
Nem vagyok hisztis ember, ha valami gondom van jelzem, és kérdezek, és sokszor kaptam is itt már segítséget.
Elég sokan panaszkodtak itt már a január 5-i frissítésre.
Szóval ne hisztisezz le, nincsen kiírva, hogy csak pozitív dolgokat lehet itt közölni. Ha valami baj van, én szoktam jelezni, bátran skip-eld ezt ha nem tetszik, de azért figyelj oda hogyan fogalmazol, kérlek.
Kösz. -
TaylorPro
addikt
válasz
Olofmeister #14522 üzenetére
Simán tiltani kellene már innen.
-
fokukac
nagyúr
hát, lehet, hogy ahhoz, hogy ezek mind egyszerre fussanak, tényleg egy csúcstelefon kell, mivel mind folyamatosan futó, memóriazabáló program.
Nálam csak messenger volt, de most a múlt heti visszaállítás után lecseréltem messenger lite-ra, ami stabilan 100 MB-val kevesebb memóriát eszik.Amúgy csináld meg a reset-et, sokkal jobb lesz utána. Látod, a januári frissítés mindenkinél problémát okozott, de egy reset után tök fasza.
-
bl4ze
veterán
válasz
amargo #14516 üzenetére
Nincsenek fent értelmetlen appok. És mi az értelmetlen ? Fogalmazd már meg.
És milyen jogon "értelmes emberek"-ezel Te le mást? Ki vagy Te ?
Vegyél már magadból vissza, kérlek mert ez az ujjkarate itt nem bejövős.Ha belassul a telefon, és azt látom 60MB memória szabad akkor csak hadd nézzem már meg mi a franc zabálja... Egyébként pedig normál app-ok vannak fent, ugye nem mondod azt, hogy egy 5X-en nem lehet fent Viber, Whatsapp meg Messenger ? ? ? ?
Szóval relax, ember és mielőtt posztolsz gondolkodj már kinek mit írsz....
Bukk900 : fair point. Nincs is ezzel baj amíg nem lassul be fullra a telefon és marad 60MB szabad memória
-
amargo
addikt
Most már komolyan, törölj le minden appot. Aztán használd úgy. Gondolom teszed fel a sok baromságot.
Mi a fenét nézegetéd folyamatosan a memória felhasználást, egyáltalán tudod, hogy mi értelme van, hogy működik az app cache? Pont ezért rakták el a főmenüből, mert akkor csak értelmes emberek fogják megnézni.
De ha már megtalálod azt a rohadt menüt, akkor kattints már rá, hogy milyen értelmetlen appok vannak folyamatosan a memóriába.. -
bl4ze
veterán
válasz
csakany2001 #14513 üzenetére
Nálam nem megy 1.7gb alá, akármit hibernálok stb.
Nem értem,,,, -
Nimda
addikt
válasz
csakany2001 #14513 üzenetére
Nálam 1.3 GB, miután végigment az új telón minden frissítés, de azért csináltam a végén FR-t is.Nem érzem lassúnak a rendszert a kevés ram mellett sem, egész jól van optimalizálva.
-
csakany2001
senior tag
HTC 10 ugyan ezzel az optikával.
Illetve nyár végén tuti lemennek a tavalyi csúcstelok erre, én ezt még kivárom.(U11, na annak megint nagyon jó kamerája van)
Hogy ON is legyen:
Frissítettem de sebességben és üzemidőben nem vettem észre változást, FR nem volt.
RAM használat olyan mint ezelőtt.(most Music Folder megy a háttérben, 1,4 GB a használt) -
torma99
aktív tag
Sajnos ez a januári frissítés nálam is gondot okoz. Az akksi marhára merül, System 24%-on, újraindítás sem segített. Egy nap kétszer fel kell tölteni a telót. (Én 80-20% között használom az akksit, ami az AccuBattery szerint 90%-os). Az appok közöti váltás, vagy az appból való kiközlekedés is brutál belassult. 😞
-
bl4ze
veterán
+1
Én is nagyon szeretem , eszembe nem jutna váltani.
Amikor ellopták külföldön, ezt vettem meg megint.Néha vanna idegesítő dolgok (akku merülés, FC memória elfogyás stb.) de alapvetően nagyon szerethető, jó telefon egy brutál jó kamerával.
Nem lenne baj bele +1GB memória, és egy kicsit tökösebb 3000-3400mah akku, de ez van.
Ettől még nagyon szerethető darab ! -
Nimda
addikt
Hát srácok, akárki akármit is mond, nagyon jó ez a rendszer a vas alatt.Nemhiába referencia telefon, egyszerűen nem érzem azt, hogy váltanom kellene más típusra.A többi oreós teló meg szenved a bugoktól, pl. a Mi A1, addig ez teszi a dolgát rendesen.Ennek örömére vettem is egy új készüléket, ami elvileg már a javított kiadás, így remélhetőleg kibír pár évet gond nélkül.A régivel sem volt gond, igaz azt már eleve "öregként" vettem, de az is teszi a dolgát.Csak hát kellett a megnyugtató új érzés, ami újra kitolta a telefon élettartamát nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest