Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
37 hónap használat után, a 2. és még működő alaplappal ma nyugdíjaztam az N5X-et.
Egy Pixel 3 lett az utóda.
-
-
válasz
rootkiller #15155 üzenetére
A hátlap könnyen lejön egy pengetővel, én 2-3x már leszedtem, nem törött le semmi.
-
válasz
rootkiller #15152 üzenetére
AliExpressen 80-90 $ egy 4 GB-os alaplap (keresni: "Nexus 5x 4 GB motherboard"), azt érdemes belerakni egy döglött alaplapos N5X-be.
Nálam OK az USB 2 év 9 hónap után.
-
-
válasz
amargo #14983 üzenetére
a pixel 1gen most lesz két éves, meddig van rá támogatás?
Egy évvel az N5X után jött, tehát még megkapja a 9-es Androidot idén ősszel, és ennyi. Szvsz nincs már sok értelme Pixel 1-et venni N5X helyett. Talán idén ismét lesz gazdaságos kivitelű Google telefon a Pixel 3 mellett.
-
válasz
Ochocinco46 #14900 üzenetére
Cseréltesd ki gariban a mikrofont.
A sűrített levegőről nem kell tudniuk; egyszerűen elfáradt...
Szerk: Persze, ha az 1 év gari lejárt már, és Te a 2 év szavatosságra gondolsz az alaplappal kapcsolatban, akkor a fenti ötlet felejtős.
Ez esetben cseréltesd ki a mikrofont valahol. De akár az LG-hez is elviheted, mondván rossz a mikrofon ÉS gyakran előfordul, hogy ha felmelegszik a telefon, akkor lefagy, újraindul, nehéz újra bekapcsolni; nem lehetséges, hogy az alaplap kezd elfáradni? -
Nem követem naprakészen a használt árakat; de egy új alaplapos, mondjuk 30-35-ért jobb vétel. Annak csak az akksija lehet kaka,de ez sem biztos.
Szerk. megnéztem, továbbra is 30-35 az új alaplaposok ára. Az enyémben 27 hónaposan cseréltem akksit; az új, kínai akksi nem sokkal különb, kb. 86%-os, a gyári 82-85% közötti volt.
Jó kis telefon ez még mindig; a RAM kevés benne 2018-ban, ill. már csak biztonsági frissítést kap őszig.
-
válasz
focvis #14803 üzenetére
Kicseréltem az akksit, kb 40-45 perc munka volt, most töltöm, a valódi kapacitása majd kiderül, a gyári 82-85% között tudott 27 hónaposan.
Az új tutira nem eredeti; szélességre és vastagságra is kisebb valamivel, tok nélkül be tudtam nyomni a telefon hátlapját; tokban használom, így nem zavaró. Balra az eredeti, jobbra az eBayes: [kép]. -
válasz
WonderCSabo #14797 üzenetére
Igen, természetesen nulláról indul.
Én betettem mélyhűtőbe ~ 20 percre, utána félig bebootolt és végleg game over, kb. halottnak a csók. De próbáld meg.
-
válasz
WonderCSabo #14795 üzenetére
Szia!
Jó eséllyel alaplap-hibás; ha határozottan kéred, akkor 24 hónapig szavatosság keretében cseréli az LG.
A topikban így keress rá: alaplap + LG
-
válasz
andras.m #14791 üzenetére
Ezt rendeltem, még nem érkezett meg: [link]. Azt írja, hogy eredeti, hiszem ha látom...
Majd keresek vmi YouTube videót a beszereléshez, Nexus 5-ön cseréltem 3 éve, nem nagy ördöngősség.
@(#14792) Martinitius: Jófogáson 10 K hirdeti vki Bp-en, a Tiéd árát nem ismerem.
-
válasz
csakany2001 #14682 üzenetére
Az első Moto G-ből anno Google Play Edition volt, ez kb. megfelel a mostani Android One-nak. Többen feltettük a sw-t a normál Moto G-re.
Azon morgok, hogy a Pixelek simán szifon árban mennek - az USA-ban is (szinte). Nehéz így köpködni az iSheepeket. :/
Ma megérkezett a februári frissítés, semmi változás, a Gmail folyamatosan a háttérben
kolbászolfut. -
Kb 10 napja figyeltem fel arra, hogy a Gmail szinte folyamatosan szinkronizálja a leveleimet, attól függetlenül, hogy bekapcsoltam a szinkronizálást vagy sem (2 Gmail + 1 céges fiók van a telefonon, utóbbi gyakran nagyobb csatolmányokkal).
Eddig is idegesített, hogy miért fut állandóan: [screenshot], és úgy érzem, hogy akksit is szlopálja. Ma reggelre egészen 7%-ig esett az esti 25%-ról.
2 héttel ezelőttig nem láttam ilyent.Mit kezdjek vele szerintetek? Másnak hasonló tapasztalat?
-
Jó állapotú, bontott gyári képernyő, kerettel együtt érdekel. 5 K.
-
Maximum 2 perc alatt sikerült elindítanom az Android Autot, egy percig az USB-t kerestem az autóban, majd elfogadtam a jogi nyilatkozatokat. Nem kellett a kezelési útmutató sem .
Bizonyíték: [kép]Hozzávalók:
- N5X (apám telójával du. próbálkozom, most elment a régi autójával)
- Blitzwolf USB - USB-C kábel
- Suzuki Ignis GL+ (egy hetes)A telefont dugd össze az autóval, és legyen bekapcsolva a Bluetooth is!
A többi magától értetődő. -
válasz
brownus #14606 üzenetére
Majd számolj be róla, lécci! (Apámnak szeretném összehozni Android Auton a Waze-t, a kereskedésben nem jártak sikerrel, neki Samsung J3 van. Nem tudom, az ő esetében melyik a gyenge láncszem.)
A kábelhez még annyit, hogy micro-USB -> USB-C átalakítóval sem mindig az igazi Volkswagennél.
-
válasz
Sonex79 #14586 üzenetére
Előre leszögezem, amatőr vagyok a témában.
Pár éve megpusztult egy 3-4 éves, újonnan vásárolt laptopom; akinek eladtam, ő mondta, hogy "megbégéáztatja" (vmi újraforrasztás, profi BGA géppel). Ez nem működhet itt is? Profi cuccal?Laptopnál azóta tudom, hogy otthonra sem szabad új multimédia cuccot venni, csak (használt) üzleti laptopot.
-
válasz
alexandrosz #14488 üzenetére
Nálam is ugyanez (1x, régen, kikpacs. megoldotta).
-
válasz
danieltailor #14476 üzenetére
A factory reset = gyári beállítások visszaállítása.
Lehetne gombokat "nyomkodva" is, de így egyszerűbb.
-
válasz
danieltailor #14471 üzenetére
Minden eltűnik, ezért érdemes:
- bekapcsolni a rendszer/biztonsági másolat funkciót
- a fotók mentését
- menteni minden fontos dolgot PC-re.Roppant egyszerű: rendszer/beállítások visszaállítása/összes adat törlése (gyári beállítások visszaállítása).
Utána kb. 30-60 perc meló újra belakni a telefont, de ezt megelőzően engedd, hogy januárig frissítse magát. -
válasz
danieltailor #14469 üzenetére
Szia!
Akkor valami gond van nálad. Ha biztosra akarsz menni, nyomj egy factory resetet; majd frissítsd egészen a januári update-ig, és csak utána lakd be. -
-
válasz
Teagol #14406 üzenetére
Amikor cserélték, nekem azt mondták, hogy 1 év gari van az új alaplapra, de írásom nincs róla, csak egy papír, hogy cserélték, és mi az új IMEI-m.
@blaze: na, hány százalékot ír az akkukapacitásra?
Tegnap az enyém is nagyon merült; hamarosan rászánom magam az akkucserére. -
válasz
fokukac #14358 üzenetére
Natúr Android:
- Xiaomi A1 (60 körül, nagy, szar kamera, dual SIM).
- Nokia sorozat - ha csak telefonnak kell, talán ezt választanám. 30 k-tól indul.Szerk: itt 35 k a Nokia 3; lehet, hogy máshol olcsóbb. Konkrétan ez.
Szerk2: vagy Motorola.
-
~ 3 éve cseréltem akksit Nexus 5-ben (nem 5X, szintén LG); az akkun rajta volt az LG logó, fél méterről nem különbözteted meg. Közelebbről vizsgálva a csatlakozó kialakításának színvonala volt lényegesen gyengébb.
De rendben működött vele a telefon.Eredeti LG akksit - tartok tőle - csak az LG forgalmaz.
-
Ma jött értesítő, hogy ismét van akksi a mall.hu-n, 3890 Ft és személyesen is átvehető. Nem vagyok biztos abban, hogy ezek gyáriak.
(#14351) ViviV:LG Központi Márkaszerviz.
-
válasz
Mákosmetélt #14156 üzenetére
Szia!
Nincs hosszútávú, egy éven túli tapasztalat az új alaplappal. Az eredetiek kb. 1,5 évesen adják fel; abban bízunk, hogy a cserélt már jó lesz.
A helyedben főleg alaplapcserést keresnék. -
Én is itt vagyok, az új alaplappal minden OK.
Sajnos tényleg egyik pillanatról a másikra adta be a kulcsot a régi, másfél évesen.
Cserére még nem készülök, Pixel 3 jó lenne, USA-ból a Pixel 2 jelenleg 650 $. -
válasz
agressor12 #14082 üzenetére
Ha új alaplapod van, akkor Pixel 3, jövőre.
-
válasz
fatorzs #13994 üzenetére
Megnyugtató, hogy ilyen konzekvens.
(#13993) alexandrosz: Nekem van azért pár nyomorom a hanggal 8.1-en:
- kihangosítok egy hívást magán a telefonon, a következő hívást nem hangosítom ki, mégis kihangosítva szól;
- ha USB-n töltöm az autóról, akkor nem ad ki mindig hangot a Waze; szivargyújtóról töltve OK;
- néha fogja magát és nem csörög bejövő hívásra, csak rezeg - újraindítás megoldja. -
válasz
PrometheusX #13956 üzenetére
Engem szívatott a központi szerviz a 18 hónapos, expansysos vásárlású telefonnal. Végül megcsinálták, de nem ismerték el, hogy tömeges hiba lenne a döglött alaplap.
Azzal is el akartak üldözni, hogy repedt a kijelző, így végképp nem garanciális... Ne hagyd magad.(#13955) Scale: nekem a hangszórót tették vissza úgy, hogy nem szólt.
Összességében nem vagyok elájulva tőlük. Az ügyfélszolgálatuk ellenben nagyon gyors.
-
-
válasz
Nandivagyok #13857 üzenetére
Szia!
A: Flashfire, datat hagyd ki.
Lehetséges.B: Az töröl mindent.
C: Nexus root toolkittel tudod úgy is frissíteni, hogy ne bántsa a user datat.
Szerk: ha megvan minden hozzá, akkor a C-t javaslom.
-
válasz
TaylorPro #13837 üzenetére
6P-nek mi a gondja, mitől pusztul?
Ill. Pixelnél mi a baj a garival? Nem kizárt, hogy egy év múlva arra váltanék.Akku témához: nálam napi ~50%-ot merül, minden nap feltöltöm 80-85%-ra.
Folyamatosan megy:
- mobiladat
- wifi
- napközben 3 mail fiók szinkronizál
- Viber (FB-om egyáltalán nincs)
- autóban napi 40-50 perc BT, nem mindig Waze is
- napi 20-40 percet telefonálokA SOT-ot nem nézem, nem lehet kiemelkedő, mert csak cigizés közben netezek rajta (irodában PC, otthon tablet).
-
Így hogy új alaplapom van, én már az egy éve elrepedt kijelző cseréjén gondolkodom, mert ilyen cuccot nem veszek emberi áron.
OK, hogy a 2 GB RAM miatt újratölt - együtt tudok élni vele.
Viszont ilyen színvonalú kamerát csak 200 ezres készülékekben találni - és nekem ez is nagyon fontos.Mondhatjátok, hogy vegyek mellé egy minőségi kompakt fényképezőt, de nem fogok még egy kütyüt magammal cipelni, és nem is akarok profibb képeket lőni, ez a színvonal pont tökéletes nekem. 2015-től N5-öt, majd az N5X-et használom, azóta nem vettem elő a most kb. 6 éves kompakt Panasonic fényképezőt, vélhetően már megdöglött benne az akku.
Erősen gondolkodtam a Mi A1-en; dual-SIM, nagy akksi, sok RAM/ROM, igényes kivitelezés... ha nincs az alaplapcsere, akkor megveszem; viszont szomorú lennék a gyenge fotók miatt. Esetleg jövőre egy Pixel 3 (qva drága). -
Igen, hogy mentette-e? FR előtt / után, az igazából mindegy.
Ha van dátum, akkor biztosan mentette.
Nálam mindenhol van friss dátum, fotót szombaton készítettem legutóbb, ott a szombati dátum van. Kivétel az SMS, ott azt írja, hogy "várakozás a biztonsági mentésre" - és ezt írja mindig.
-
válasz
eladogeppc #13746 üzenetére
A kiindulási pontot adatbázisból szedi (az N5X gyári akkuja 2700 mAh); ha esetleg nem lenne meg egy telefon gyári adata neki, akkor manuálisan meg tudod adni.
A többi - gondolom - fizika; én közgazdász vagyok, jobb ha nem állok neki fizikáról és kémiáról okoskodni, mert még belekeveredek.
Töltsd le az appot és használd, pár nap után használható eredményt kapsz. +Bónusz: csipog 80%-nál, hogy húzd le a töltőről és így kíméld az akksit.
-
válasz
eladogeppc #13739 üzenetére
Az elhasználódást pl. az AccuBattery appal tudod csekkolni.
-
válasz
eladogeppc #13715 üzenetére
Nálam az új alaplappal jobb, mint új korában.
Amúgy 19 hónapos a többi része. Előtte 1x sem reszeteltem.
-
válasz
csakany2001 #13646 üzenetére
Nem akarom rád hozni a frászt, az enyém 18,5 hónaposan adta fel a harcot; normálisan használtam. :-(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest