Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Almosito
tag
válasz
dobolson #4098 üzenetére
Érdekes, nincs letiltva nálad esetleg a now cards?
Közben arra jöttem rá, hogy amennyiben állítok sima naptári eseményt, akkor itt a now alatt ahhoz is lehet notificationt állítani, de ha rámegyek, megint csak egy sima add a notification keresés jön ki belőle.
Valaki használja esetleg ezt a funkciót? -
Almosito
tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam WP-ról, eddig nagyon jók a tapasztalataim, egy dologgal viszont elakadtam, kérlek segítsetek a google now reminder használatában.
Következőt tapasztalom: rámegyek a google-ra, bal felül a három vonalra, ott kiválasztom a "Reminders" menüpontot, bejön egy tök üres képernyő, jobb alul egy plusz jellel, azt várnám, ha arra rányomok, akkor hozzáadhatok egy emlékeztetőt. Ehelyett ilyenkor rákeres nekem az "add reminder" kifejezésre.Elrontok valamit, vagy félreértem az egészet?
Köszi!
-
drk88
senior tag
Hali,
tudtok ajánlani 5x-hez bluetoothos bedugható jó minőségű fülhallgatót zenehallgatásra (de legyen rajta azért mikrofon is)?
Köszi
-
Atti0705
csendes újonc
Amit linkeltél kábel az nagyon jó ,vagyis többen dicsérik.
Amikor nekem megérkezett a készülékem a dobozban volt egy kis USB-C adapter ami nagyon praktikus, ha van egy használt régi adatkábeled avval adatpakolgatásra nagyon megfelel, de másra nem.
Viszont nem biztos, hogy a te dobozodban is lapulni fog átalakító, volt akinek fülhallgató volt mellékelve, és volt akinek csak a készülék töltővel.
Töltőt nem kell kidobni, volt már példa, hogy egyeseknek elromlott, de remélhetőleg csak ritka jelenségről van szó. -
wmarci
senior tag
Illetve olvasgattam a topikot és lenne egy két kérdésem. Tehat szükségem lesz egy adatkabelre ha PC-hez akarom kotni [link] Tobbek ajanlasa alapjan. Illetve a gyari toltot ki is lehet dobni egybol? Sokan mondtak, hogy tonkreteszi a telefont meg hasonlok, akkor honnan toltom addig amig, meg nem jon a kinai webshopbol a kabel..:/
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Mekkora előrelépés lenne egy Nexus 5X egy S3 LTE-hez képest? Üzemidő stb?
Köszönöm
-
tybsen
addikt
válasz
Ringman #4083 üzenetére
Itt megnézheted (van egy táblázat ill. egy oldal is linkelve), a kábelt amit írtál, nem találtam a listákon.
-
tomboy0013
veterán
Borzasztó ennek az android N-nek a képkezelése. Letöltök egy háttérképes app-ot, és azon belül leszedett képeket alig lehet háttérnek berakni. Ha simán háttérképnél akarom beállítani, nem látja a belső tárhelyet, csak Gdriver-ra,onedrive stb. Így ki sem lehet keresni. Ha filekezelővel keresem meg akkor hiába megyek rá a képre nem tölti be a háttérkép kezelőbe. A fényképek app-nak meg percek kellenek mire 1db képet felismer az app által kreált mappából, ha egyáltalán felismeri mindet... Ja és ha onedrive-ból akarok képet leszedni azt is csak a telefon újraindítása után látja a fénykép app, akkor is csak az első letöltést. Nálatok is ilyen trágya a dolog? Volt gyári visszaállítás is.
-
Ringman
félisten
hello!
az expansysos nexus 5x esetében eu-hálózati töltő van a csomagban?
az ugyanitt kapható usb c -> a kábel biztonságos, érdemes azt rendelni?köszi a választ!
-
TOZ
addikt
Dev4 vagy nem dev4 ez itt a kérdés.
-
m_dawe
senior tag
Egész jó lenne ez a DP4, de valamiért nagyon kevés szabad ramom van. (Rendszer használ 1.2GB-ot, gyorsítótárazva pedig van 450MB...)
Egyébként néhány FC-t leszámítva jóra elég sikerült. -
tomboy0013
veterán
Nem tudjátok véletlenül hogy vissza lehet-e állítani DP4-es N alatt az első DP verzióban lévő mappanézetet?
-
cerb
tag
válasz
PrometheusX #4073 üzenetére
Szeva!
Köszönöm a válaszod!
1: régió váltás: Én is találtam ilyen VPN megoldásokat, de elég bizalmatlan vagyok velük szemben. Azt reméltem, hogy kb egy új lakcím megadásával lehet váltani mint a windows storeban.2: köszi a tippet, de nem szeretnék egy újabb szolgáltatásba regisztrálni. Ezen a téren a minél kevesebb szolgáltató híve vagyok, az egyszerűség kedévéért.
3: megnéztem a névjegyeket. meglepve látom, hogy ez nem ugyan az a felület amit a tárcsázóból érek el, azt oldalra húzva. Lehel kiszedni hogy ne jelenítse meg a harmadik google fiókomhoz csatolt névjegyeket, de nincs opció a csak email címmel rendelkező nevek kiszűrésére. Még szerencse hogy a google minden címzettet elment, akivel kb egy levelet váltottam valaha. :S
ismerős a nicked. te nem WPztél valamikor?
-
PrometheusX
aktív tag
Szeva, láttam hogy nem sok választ kaptál, így megpróbálok neked válaszolni, maximum majd kijavítanak engem a többiek.
1, Régiót váltani VPN segítségével tudsz. Logikus Google keresés (1. találat) tud segíteni bővebben, de nekem is szükségem volt tesztelés miatt régió váltásra, és a VPN segített.
2, Erre pontosan nem tudok válaszolni. Már csak azért sem, mert Facebook és Messenger helyett Telegram-ot használok (ami tiszteli a magánéletemet, és nem adja ki a hivatalos szerveknek a profilomat az üzeneteimmel).
3, Talán megoldás lesz neked, de nyisd meg a Névjegyeket, felül a menüt nyisd le, és válaszd ki a Megjelenítendő Névjegyek menüpontot. Itt betudod állítani hogy milyen névjegyeket jelenítsen meg, és ezzel lehetőséged nyílik szerintem arra is, hogy ne szűrjön rá email címekre (ha kikapcsolod a megjelenítésüket). Kis gyors tutorial (by me) : link, link.
Remélem jobban fog tetszeni az Android, ha bármi további kérdésed lenne, szívesen válaszolunk rá.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
stickermajom #4068 üzenetére
Nálam 4k a videó felbontása, annál nem engedi. Fhd-nál már igen. Ez fura.. Gondolják hogy felesleges 4k videóhoz a vaku?
-
Sonex79
aktív tag
válasz
stickermajom #4065 üzenetére
Egyedül a beállítások menüt nem lehet elérni a dupla power gombos kamera indításnál . Egyéb dolgokat lehet állítani.
Viszont! Miért nem lehet a vakut bekapcsolni egyáltalán a videónál?? Teljesen mindegy hogy lépsz be ehhez.
-
dave182
senior tag
válasz
stickermajom #4065 üzenetére
Nekem megy a vaku is és a HDR állítás is, bug lesz...
-
stickermajom
addikt
válasz
slice14 #4051 üzenetére
Megnéztem most, helyhez kötötte, nem wifihez.
5 perc alatt kb. kinyitottam 10szer (próbálgattam az ujjlenyomat-olvasó reakció idejét) és felajánlotta.
Más: Ma reggel feltűnt, hogy dupla power gomb után nem tudom állítani se a vakut, se a HDR-t kamerában, csak ha kioldom ujjlenyomattal és onnan megyek a kamera appba. Ez bug, vagy feature? Emlékeim szerint egy hete még működött rendesen.
-
m_dawe
senior tag
[link]
Vannak azért furcsaságok. -
TOZ
addikt
smartlock: tenyleg nincs wifi, beneztem.
Mondjuk ujjlenyomat olvaso mellett minek ez a smartlock? Meg kocsiban csak-csak, de amugy... -
slice14
veterán
-
m_dawe
senior tag
én már töltöm is
-
slice14
veterán
válasz
stickermajom #4050 üzenetére
A smartlock már wifi-vel is működik? Korrábban még csak bt-vel egyezet ki.
-
cerb
tag
Sziaszok!
Pár napja tértem vissza az androidosok körébe majdnem 4 év Windows Phone után, ezért lenne néhány univerzális kérdésem Android témában.
Hogy lehet Google Playen régiót váltani? Szeretnék USA régiót a nagyobb app kínálat, és az alacsonyabb árak miatt. Megoldható?
Össze szeretném párosítani a Facebook ismerőseim névjegyeit a Google címtárban lévőkkel, hogy azonosak legyenek a fényképeik. Nem találok semmit.
A címjegyzékem mutatja a csak emailcímet tartlalmazó címeket is. Nem találom hogy hol lehet szűrni csak telefonszámosokra.
Remélem csak én vagyok béna, hogy ezekre nem találok egyszerű megoldást. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
fokukac
nagyúr
akkor is meg kell külön fogni, és nem tudok pl ugrani a zenében.
meg az autós tartónál ez sem igazán játszik...Én arra hajlanék, hogy időnként kikapcsolnám az ujjlenyomatot/kódot, csak az a baj, hogy nem jöttem még rá, hogy hogy lehet úgy megcsinálni, hogy ne felejtse el a korábbi mintákat, és bármikor egy klikkeléssel vissza lehessen rá állni...
-
-
vacs
veterán
Srácok, köszi a sokféle véleményt (erre).
Barátnőmnek nincsenek nagy igényei a telefonnal kapcsolatban.
Jelenleg egy Samu Galaxy Young-ot használ (768mb rammal, kicsit lassú, de simán el van vele).
Nem játszik, leginkább csak csetel (fbmessenger+skype+viber), videókat/filmeket néz, és böngészik rajta. Szóval semmi olyat nem csinál, amire ne lenne elég a 2 giga ram. A stock droid miatt meg pláne elég kell lennie az 5x-nek pár évig.Szerintetek?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Skyhigh #4038 üzenetére
én is hasonló véleményen vagyok, dolgozom, a telefon előttem van az asztalon, macerás felemelni.
UGyanez van, ha a kocsiban rárakom a telefontartóra. Macerás a hátulját megfogni, egyáltalán nem praktikus.
Elöl kéne, hogy legyen, persze, az az egész androidos gombrendszert át kéne, hogy írja. -
Skyhigh
aktív tag
válasz
slice14 #4037 üzenetére
nekem nadrágban kb 2-3 órát van a teló maximum egy nap, a többiben valahol éppen le van téve (asztal, kanapé, éjjeli szekrény), ilyenkor az esetek nagy részében kézbe sem veszem. Ott az első olvasó szvsz hasznosabb, de ízlések és pofonok illetve egyéb szokások...
#Sonex79: 2 OPX és 2 OP2 van a közvetlen környezetemben, igen vannak velük problémák, de nem olyanok mint a memory leak vagy hasonlók, de ha mégis előjön valami komolyabb akkor azt pár hét alatt javítják és nem az lesz hogy "future release"
-
slice14
veterán
válasz
Skyhigh #4035 üzenetére
Én az ujjlenyomat-olvasót épn ikább a hátlapon látnám szívesebben az OP3 esetében is. Mert szerintem kényelmesebb hátul hozzáérinteni az ujjad, ha már úgy is úgy veszed ki a zsebedből.
Hozzáteszem hogy én kijelzővel befelé szoktam zsebre tenni a telót.Bár nálam kb 2 évig nem aktuális a telefon csere.
-
Jeffjn
tag
Sziasztok!
Én is nagy dilemma előtt állok, telómat akarom lecserélni egy jobbra és sokan az Nexus 5x-et ajánlották. Viszont az én problémám is az, hogy azt a 2GB memóriát kicsit keveslem. Játékra nem nagyon használnám de vajon az "értelmesebb" appok közül lehet-e olyan ami esetleg többet igényelne. 2-3 évre venném a telót. Ebben az árkategóriában van sokkal jobb hardware is, viszont ez mégis egy eredeti android teló, amihez jönnek a frissítések. Érdemes megvenni vagy inkább valami erősebb kínaival próbálkozzak?
-
Slukkica
őstag
válasz
stickermajom #4025 üzenetére
A jó öreg Titanium Backup - ot. Én legalábbis.
-
szuladam
aktív tag
Ebben a pillanatban hozta a postás, most már x-es lettem én is
-
stickermajom
addikt
Az újra belakáshoz milyen backup appot használtok? Sikerült reggel fél 6-kor véletlenül egy factory resetet tolnom, backup persze semmi..
-
fokukac
nagyúr
válasz
PrometheusX #4019 üzenetére
Szerintem azért ha havonta újra kell indítani egy telefont, az nem olyan nagy baj...
Még a céges iphone-t is újraindítom hetente kétszer, mert annyira belassul vagy elkezd mindig force close-olni. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
Bukk900 #4020 üzenetére
Értelek, engem kicsit zavar ez az alacsony memória dolog, de különösen nem vettem észre a hátrányát a dolognak - a rendszer megfelelően reszponzív, minden alkalmazás gyorsan nyílik meg, semmi sem fagy le, és úgy működik ahogy kell működniük kell papíron. Szóval lehet én is felhagyok ezzel a memórianézegetéssel, és csak simán fogom használni a telefont úgy, ahogy előzőleg tettem.
(#4021) cuebler: érdekes, akkor ezek szerint a Stock Android jól teszi a dolgát az 5X-en és a 6P-n is hogyha különösebben nem érzel különbséget.
-
cuebler
senior tag
válasz
amúgy meg a 6p nekem semmivel sem tűnik jobbnak vagy gyorsabbnak a 3gb memóriájával, mint az 5x a kettővel
tény, hogy nagyobb a felbontása, de elméletben a prociban is erősebb.
hajrá magyarok!!! bocsi, ez még kikívánkozott -
Bukk900
őstag
válasz
Én ezt nem nézegetem, most ránéztem 81% az átlagosan használt. Az alkalmazásváltóban nekem sincs semmi, de attól még több tucat program fut a háttérben és jelez, értesít ha van valami. A rendszernek, meg az a dolga, hogy ha elér egy küszöböt, kezelje a dolgokat, eddig nem tapasztaltam problémát, a havi 1 újraindítás nekem is megvan.
Ma van 15-e, múlt hónapban ezen a napon kaptam frissítést, most még semmi...
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
Bukk900 #4018 üzenetére
Persze, ez kétségtelen. A 2GB RAM optimalizációra kényszeríti a fejlesztőket. Ez tiszta sor, csak például olyan probléma van, mint a fenti memory leak. Most is 75%-on van a telefon memóriája zéró alkalmazással.
És ezt a szintet kb. egy hónap alatt éri el, de hál' Istennek havonta kell újraindítani a telefont a frissítések miatt. 3GB mellett talán nem lenne ilyen erősen érezhető a probléma.
Plusz még újraindított állapotban is érzem, hogy nem mindent tart meg a memóriában sajnos, hajlamos bezárni az alkalmazásokat. Én kevésnek érzem a 2GB-ot így. Viszont ha a Google is tenne a memory leak ellen, sokkal jobb lehetne a szituáció szerintem. -
Bukk900
őstag
válasz
PrometheusX #4013 üzenetére
Az 5X 2015-ös készülék, de én örülnék neki, ha idén is lenne 2GB-os Nexus, mert akkor arra optimalizálnának.
-
WynNyback
tag
Attól függ milyen igénye van a barátnődnek. Az én barátnőmnek egy P8 Lite is bőven jó. Semmi erőforrásigényes dolgot nem csinál. Eleinte én is azt gondoltam nekem a Nexus 5X sokáig bőven jó lesz. De olyan ez, hogy mióta ilyen vas (és szoftver) van a kezembe sokkal többet használom a telót olyan dolgokra amikre korábban nem. Ennek pl már elég nagy a kijelzője, ahhoz, hogy jóval kevesebbet használjam a PC-t. És jóval kevesebbet is használom. Eltudom képzelni, hogy annyira rákapok, hogy egy idő után kevésnek fogom érezni a vasat. 2 évig biztosan használni szeretném, de hogy utána mi lesz nem tudom. Szerintem, az, hogy most 2 vagy 3 GB ram van a telóban ugyanolyan procit nézve túl sokat nem oszt és szoroz. Pláne abban az összehasonlításban, hogy pl az MI4C 32GB változatában 3GB ram van. A telót használva viszont az jön le, hogy az 5X-hez képest akadozik, döcög, nem olyan harapós stb.. A G4-nél sem éreztem a plusz memóriát. Szerintem ha most veszel telót mind1, hogy 2 vagy 3 GB rammal veszed. A cucc ettől függetlenül fog elavulni. És lehet, hogy ez a teló a letisztult gyári Androiddal hozni fogja egy nem gyári doridos de 3 GB rammal szerelt teló teljesítményét hosszab távon (persze csak akkor ha ugyanolyan a proci vga stb..)
Summa: Nyugodtan megveheti, ha nem játszik a legújabb játékokkal, kimerem jelenteni, hogy három év múlva is ez egy használható teló lesz, hála a gyára droidnak ami folyamatos frissítést kap. Még egy nem gyári Droid pl G4 vagy MI4C lehet, hogy évvége felé már loturót nem fog kapni a hibákat meg bugokat meg csesznek javítani. Nem kell parázni a kevesebb RAM miatt.
-
stickermajom
addikt
Azt meg azért kapcsoltam ki, hogy próbáljak egy kis akksi időt nyerni vele, de ahogy az akksi látom így is folyamatosan bekapcsolva tartja.
Meg mostanában már az éjszakai merülés is kicsit feltűnő lett, nem tudom mi lelte.
(#4008) Krisztián Jó, jó az az OP3, csak kár, hogy Oxygen van már..
-
vmack
tag
Az aukey quick charge 3.0 autós töltő eddig bírta
csak tak tak tak tak .... hangok jönnek belőle, tölteni nem tölt. olyan mintha fulladna egy kapcsolóüzemű táp.
mondjuk visszaküldhetném de több a macera vele mint rendelni egy másikat.
-
dnelb
veterán
hát igen, ez az s808+2gb ram hatalmas mellékvágány volt, mi értelme van ha 2 erős mag lekapcsol max 3perc után.. Marad egy quadcore a53-as középkat alja teljesítmény, csodálatos
érthető hogy ennyire lement az ára az 5xnek amugy
Több értelme lett volna egy s805-nek 3giga rammal, abban még a gpu is erősebb ..
-
dnelb
veterán
3 évre ne vegyél 2GB rammal szerelt androidos telefont... Vegyetek oneplus 3-at , 400 dolláról nyit a 6GB ramos, 64gb-es háttértárú s820-as változat, hadd ne hasonlítsam már össze a 2 telefont időtállóság szempontjából ..
Ha nincs gyermekbetegsége akkor verhetetlen.
ui: én 2 évre terveztem az n5x-el de már most látom hogy esélytelen.. A ram kevés, az s808 meg 1 kalap sz*r módon nyesi le az órajelet még akár egy g4-hez képest is.[link] -
vacs
veterán
Sziasztok.
Barátnőm új telefont szeretne venni, amit minimum 3 évig szeretne használni.
Én 5x-et javasoltam neki, mert szerintem az még sok év múlva is használható lesz (nekem N5 van, elmúlt 2 és fél éves, de a mai napig mindenre elég).
Edigital-on 2 év garanciát írnak, én úgy tudtam csak 1 év a gari!
Néztünk Z5Compact-ot, P8 lite/P9 lite-ot, de adjatok még tippeket kérlek.
Illetve honnét érdemes rendelni gyári LG garanciával? -
viger
tag
válasz
stickermajom #4002 üzenetére
Nekem Stock rommal a kezdetek óta ezt csinálja! De ha beállítod a speciálisban hogy a mindig tartsa bekapcsolva a Wi-Fi-t a telefon akkor rendesen visszakapcsolódik magától mikor újra halálközelben lesz.
N preview-val nem volt vele gond és főzött romokkal sem. -
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #4000 üzenetére
Csekkoltam, a hívást sem veszi fel a Samsung-headset gombja. Ami azért is vicces, mert ez működött a Nexus S-sel, a Nexus 4-gyel, és az Iphone 5s-emmel is. A kollegám headsetjére még csak nem is reagál.
A slussz-poén az egészben az, hogy az Iphone-hoz adott apple headsettel hibátlanul megy a számok indítása / leállítása.
Már végigizongoráztam számtalan lehetőséget a beállításokban, sehogy sem lett jobb.
Ti hogy hallgattok zenét, hogy telefonáltok vezetékes headsettel?
-
stickermajom
addikt
Júniusi update óta nektek minden rendben a wifi-vel? Nekem már sokadszorra csinálja, hogy csak ki-be kapcsolás után hajlandó felcsatlakozni, ha bekapcsolt wifi-vel elhagyok egy AP-t, és mondjuk egy óra után egy másiknál vagyok.
-
PrometheusX
aktív tag
Érdekes cikk - Google Says Marshmallow Memory Leak Is Fixed In A 'Future Release'
Ezt én is megfigyeltem, 600 óra uptime után ~70% volt az elérhető memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DJI topic
- Last Epoch
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Energiaital topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest