- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikej95
aktív tag
Képzelem mi lesz 10nm-em, lehet a fél prohardver nem éli meg a tömeggyártást, de használni fognak kvantumszámítógépeket!
-
byZsolt
tag
Ebből én csak azt szűröm le, hogy egyenlőre jó időbe telik mig kijön a kepler, és ha kijön se lesz egy ólcsó.
POnt az miatt nem akartam megvenni a 7xxx radeont, hogy megvárom mit fog tudni az nvidia, de igy már nem bánom a vételt, lesz jó pár hónapom kihasználni. -
P00By
nagyúr
Ezen semmi meglepő sincsen!
-
ViiiiktorOC
senior tag
Biztos nincs 2012-re olyan játék amit meglehetne kenni hogy csak nekik fusson!
-
kiskaktusz
addikt
Pedig nagyon bizakodóak voltak
-
datatomm
tag
Mindenki ezzel küzd. A piac gyorsabban akar fejlődni mint, hogy a technika követni tudná. Még az Intel is megküzd ezzel, csak igyekszik nem beszélni róla.
-
[...] is.
-
pakriksz
őstag
na megnyugodtam, vártam ezt a hír, már úgy megszoktam hogy állandóan gondjai vannak, nehogy már most ne legyenek
-
Pedig nem ezt ígérték,azt mondták,hogy teljes erövel a 28nm koncentrálonak és nem lesznek gondok a gyártással.
-
leviske
veterán
Most mondhatnám, hogy minden vállalat a gyártásbeli problémákra fogja az áremelést, de a végén még megköveznek.
Egyébként az nVIDIA az 55nm-en is megszenvedett és a 40nm-en is ugye emiatt késtek. Szóval annyira azért nem döbbenetes, hogy most is orra buktak a küszöbben.
-
Argos
őstag
Hm-hm...
Asszem' akkor valóban leshetjük az árversenyt...
Sebaj, új hardware helyett, marad ami van, butítjuk a grafikát / nem vételezünk új, nagyobb igényű játékokat, majd szépen leszokunk róla.Utánalestem kicsit a wafereknek.. kicsit mosolyogtam:
"Gordon Moore-nak a 70-es évek elején volt még egy jóslata... az akkoriban használatos 75 mm-es korongok méretének 2000-re már majdnem másfél méteresnek kellett volna lennie..."
-2009-07-20
"...A három legnagyobb félvezetőgyártó, az Intel, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. és a Samsung a következő lépés megtételén gondolkodik, terveik szerint 2012-re már 450 mm-es waferek feldolgozására képes gyárakat üzemeltetnének..."-2011-09-28
"...A 450 mm-es waferek tömegtermelésbe való állítása egyelőre kérdéses, de a jelenlegi állás szerint 2015-nél hamarabb ez nem lehetséges...""Ezenkívül számolni kell azokkal a hiányosságokkal, amelyek a gyártás során jelenleg is gondot okoznak, és rontják a kihozatali arányt. Sőt, olyan újszerű problémák is felmerülhetnek, amelyekkel eleddig nem találkoztak, és ez tovább növeli a nyereséges üzemeltetés kockázatát."
Ennyi.
-
Nahurrá. Kezdtem megriadni, hogy lassan majd Virtex 7-ből lesz a kerítés, de akkor ezek szerint még továbbra is nyugi van.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
FireKeeper #7 üzenetére
Ez semmiképp nem tesz jót a vásárlói kedvnek.
-
Apika
addikt
Ez most nem tett jót a Qualcomm fejlesztéseknek...
-
atti_2010
nagyúr
Haver asztalos mondta hogy egy Jen-Hsun Huang nevű ember rendelt 30.000 fadobozt nála zöldre festve, nem tudtuk miért, most már világos.
Bocsi, nem tudtam kihagyni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV beszámolója innen: NVDA Q4 2012 Earnings Call. Fent van az NV ftp-jén a konferencia hanganyaga, de írásosan is van Q&A.
A TSMC-ről a lényeg:
Jen-Hsun Huang: The top line decline for Q1 is expected to be due to the hard disk drive shortage continuing, as well as a shortage of 28-nanometer wafers. We're ramping our Kepler generation very hard, and we could use more wafers. The gross margin decline is contributed almost entirely to the yields of 28-nanometer being lower than expected.Itt még van az, hogy a HDD-piac felel azért amiért gyengék a VGA eladások. Mindenki döntse el, hogy ez mennyire lehetséges. Ebbe nem akarok belemenni, mert semmi tényleges adat nincs erről. Az NVIDIA erre fogja és kész.
-
atti_2010
nagyúr
Ne hülyéskedjetek Morzsa fórumtárssal, mindjárt mentőt kell hívni neki.
-
Mozsa
tag
Honnan származik ez a hír? Meg lehet tudni a forrását?
-
helkis
veterán
azért ezek a redundáns cuccok elég jó húzásnak bizonyultak amd-részéről..
kb így mentek haza az amd-s mérnökök miközben átadták a tmsc-s gyár kilincset az nvidiás mérnököknek: [link]
-
MongolZ
addikt
válasz
FireKeeper #10 üzenetére
Hja, 8 tömb van, ebből 4-ben van tartalék CU, mondjuk az első 4-ben. Tehát ha az első 4-ben megy tönkre 1 CU, a többiben nem, akkor 7970, ha a másodikban 4-ben megy tönkre 1, akkor 7950, ha mind a két 4-es blokkban 1-1, akkor is lehet még 7950. Ügyes megoldás.
-
KvPt
tag
válasz
Cybertrone #8 üzenetére
A 2013-as üzleti év 2012. áprilisában kezdődik.
-
04ahgy
nagyúr
A hír nekem azt engedi következtetni, hogy ismét az nVidia lámulta el a dolgokat, mint anno a GTX480 esetén, és nem tudták 512 shader processzorral szállítani, mert nem tettek bele elég redundáns részegységet.
HGyu
-
MongolZ
addikt
Mikor nincs egy gyártásfelfutásnál probléma? Először mindig rengeteg probléma van, majd szépen lassan beáll a problémák száma egy bizonyos elfogadható szintre. (Gyakorlatilag a problámamentesen legyártott termékek száma hiperbolikus az idő függvényében)
Érdekes ez a "hozzáadott" CU az AMD-től. Tehát ha egy 7970-es GPU-ban abból a CU-tömbből megy tönkre egy CU, amelyiknél nincsen "pót CU", abból lesz a 7950. Jól értem?
-
Cybertrone
veterán
válasz
FireKeeper #7 üzenetére
Hát igen... Szvsz hogy lesz ebből Áprilisi gtx 680 start?
-
FireKeeper
nagyúr
van egy olyan sejtésem, hogy vga fronton az amd-nek még gusztustalanabbul monopol-közeli helyzete lesz, mint az intelnek van/volt nemrég a cpu piacon
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az elmúlt 3 évben mikor nem voltak gondok a TSMC-nél?!
-
atti_2010
nagyúr
Ennek a 28nm bénázásnak a mi zsebünk issza meg a levét, nem csoda ha drága a 7770, biztos a selejtet is mi fizetjük ki, árverseny meg borjúnyúzó pénteken lesz, ezen felül ha megsejtette az AMD hogy jövőre lesz Kepler akkor annyiért árul amennyiért nem szégyell.
-
tixem
addikt
válasz
Cybertrone #1 üzenetére
csillagidő 2987463
mit össze nem szenvednek, istenem...
-
Cybertrone
veterán
Akkor most mikor lesz Kepler? Olyan ami power, és a felső kategóriába jön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA elmondása szerint a kihozatal rosszabb a vártnál, de a helyzet nem ennyire egyértelmű.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tudományos Pandémia Klub
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest