- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Projektor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugis
senior tag
Üdv
A cikket és a hozzá szolåsokat olvasva i5 alatt értelmetlen bármit is nézni.
Sőt talán a mai játékok inkább a procit kívánják jobban mint a vga-t persze az is kell hozzá.
Ez egy örök vita külön topikkal. Szal bele sem megyek.😊 -
Chaser
legenda
ott van, de skylake 2133 mhz, gondolom hiába van kabyban 2400, nyilván kellett valami amivel a b250-et is el tudják adni, ha mást nem akkor bios szinten megoldották hogy 2400 csak b250-tel menjen
osztán' lehet én tudom rosszul, de lap gyártóknál is fel van tüntetve a lapon a max 2133mhz b150-nél
arabus ez nagy kocsogség' volt inteltől, naivan elgondoltam ha váltanék non k 7xxx i5-re turbo órajelet akkor is tudom fixálni z-s lap nélkül, hát persze hogy nem:d nyilván rájöttek sokan vannak ezzel így
-
-
Chaser
legenda
wáááá és tényleg nem:d
sztem ez a régi acorpszerk: Gyuri27 ha újan veszed ddr4 kicsit drágább, ddr4-es lap meg olcsóbb, ddr3 olcsóbb, ddr3-as lap drágább ( :
maradnék ddr4 mellett, és akkor már egy 250-es lap, 22k-ért van ilyen msi, de lehet máshol olcsóbb is, vagy más gyártótól van olcsóbban, bár sokkal nem hinném, h110-esek vannak ugye 15-16-tól
b250-enél bios friss biztos nem kell és 2400mhz-en fog menni a ram, b150-esben 2133-on megy - nem mintha olyan rengeteget számítana, mondjuk asrockból ebből is van 16-17k-ért ddr4-es -
Chaser
legenda
nyema, az matx, csak lehagytak róla 2-3 slotot
nézd meg jobban, a vga csati előtt van egy pciex1 csati, ha ez a lap itx házba kerül abba te már nem raksz vga-t ha a lap be is fér
max az x1-be
legolcsóbb asrock h110 itx is 22k körül van, pár ezrest hozzávágsz és b250-est kapsz, vagy b150 gammmming verziókat
szerk: Vangelis h110-től felfelé minden chipsettel megy, 15-16-tól indul matx lap, de b250 alatt bios frissítés kell, anélkül nem fog elindulni - kivéve, ha most jött ki a gyárból és már legújabb bios-os, de ennek esélye minimális, ahogy elnéztem kinti fórumokat mostani vásárlásoknál is még régebbi bios-ok vannak a lapokon -
arabus az a 100mhz nem oszt/nem szoroz, %-os arányban is semmi, 3% meg egy kicsi
annyi még penttiumos korszakban jelenttt valamit - annál a pentiumnál, ami a 486-osok után jött:d -
2400-es ram mellett tud annyit mint a 6100 2133-as rammal, erre mondják, hangyaf@sznyi köztük a különbségha lehetne húzni 4-4,5-remin. fps-eken az se segítene sokat, max néhány %-ot átlagban meg így is jó
-
válasz
Pécsi gyerek #488 üzenetére
BCLK tuning szerintem mehet Z-s ASRock lapokkal. Más gyártóknál nem tudom, mi a helyzet.
-
jokeph
nagyúr
A G4560 leginkább best-buy, 18-20e ft árával nem sokkal marad el teljesítményben a G4600-tól (3,6 GHZ, kicsit erősebb IGP), viszont az 25-27e Ft.
Ebben az alaplapban mennyire lehetne a G4xxx pentiumokat megkergetni? (később majd kerülne bele core i5 7xxx, mielőtt még valaki lehurrogna
)
THX előre is!.
-
arabus
addikt
válasz
zitrone88 #482 üzenetére
Azért jol látszik hogy semmi értelme az i3-at megvenni.
Kicsit jobb alaplapban a G4560 3.6-ra huzható ugy már ugyananyit tud
mint az i3.
A dolog lényege amugy abban lehet hogy az i3 más stepping,
a G4560 meg az i7 steppingjére épül.
De egy a lényeg hogy 1060-ig bármilyen videokártyát hozzá lehet tenni. -
Vangelis
félisten
Srácok akkor mi a legolcsóbb lap eme CPU -hoz?
-
zitrone88
aktív tag
Ők mindent full beállításokon próbálnak, kiindulási alapnak ez jó, ugyanis te vehetsz le processzorigényes beállításokat is, és gpuigényeseket is. A többire ott az ezernyi videó a jutubon. Ez a teszt azt mutatja meg továbbra is, hogy single playerben lehet létjogosultsága egy erősebb vga-nak a witcher szerű játékoknál, multiban, cpu igényes játékoknál már jóval kevesebb, ahogy arra te is ezerszer rávilágítottál. De nem vitanyitónak szántam, ezt kiveséztük rendesen fentebb, csak belinkeltem, hogy pcx-nél mire jutottak.
-
Gyuri27
félisten
válasz
zitrone88 #480 üzenetére
Semmit nem ér cimbora.
3 adat kell (de min 2). Minimum fps az mindenképpen. Átlag és max.
Minél kevesebb a difi min és átlag közt (és a min minél közelebb legyen a 60-hoz).
Amúgy lentebb már kitárgyaltuk azt az "anomáliát", hogy dx12 alatt a 6 gigás 1060 jobb eredményeket hoz, mint dx 11-ben a 3 gigás. -
zitrone88
aktív tag
-
törölt tag
Megnéztem, meg futtattam egy gyors memóriatesztet is.
Ha manuálisan átrakom 1,35V-ra, akkor már az Aida64 és a Gigabyte System Information View-er is ezt írja ki. A RAM órajele és időzítése változatlan maradt, a gép is stabil maradt, memóriateszt alatt sem hibázott. Tehát ezek szerint akkor ennek a RAM-nak teljesen mindegy, hogy 1,5V-ot kap, vagy 1,35V-ot, nem kell hozzányúlni még az órajeléhez és az időzítéséhez sem, hogy stabil maradjon.A DRAM Voltage megváltoztatása semmilyen más monitorozható feszültségértékre nem volt hatással, se a Vcore, se a VCCIO, se a VCCSA nem változott.
Ezt csak amiatt említem meg, mert itt pl. azt találtam, hogy:
"VCCIO = VTT = IMC voltage = Integrált memória kontroller feszültség"
https://prohardver.hu/tema/intel_core_i3_i5_i7_6xxx_skylake_lga1151/index.html
Viszont nálam a DRAM Voltage változtatása nem volt hatással a VCCIO-ra sem. -
törölt tag
Eddig azt hittem, hogy 1,5V-on, de most amit írtál, ez elgondolkodtatott egy kicsit.
A helyzet ugyanis az, hogy eddig minden program amit néztem 1,5V-ot írt (Aida64, CPU-Z, gyári Gigabyte System Information Viewer-ben is a DRAM Voltage: 1,5V, stb.), így én abban a tudatban voltam, hogy 1,5V-on mennek a DDR3-as RAM-jaim. Viszont lehetséges, hogy ezek a programok csak az eredeti DDR3-as feszültségértéket írják ki, és nem is az aktuálisat???
Mert a BIOS-ban viszont a DRAM Voltage AUTO-n van hagyva, és ilyenkor mellette pedig az 1,35V jelenik meg.
(Manuálisan pedig 1,15-2,11V között tudnám állítani, ha esetleg nem felelne meg az AUTO.) -
Chaser
legenda
egy ilyen 3gb-os 1060 mellé, és kis mázlival 100-ból megvan cpu+lap+vga, egyik tag írja, hogy x4-nel használja 3,5ghz-en, ha nem tévedek nagyot reggelire eszi a g4560, igaz akkor már nem low budget a project
-
carl18
addikt
Szerintem is a G4560 durván jó proci, nem ezért az árért a legjobb vétel! Egyetlen oka hogy nem váltok rá a durva ddr4 memória ár emelkedés!
Amúgy én is kíváncsi leszek hogy a intel mit lép mert most a G4560 után a I3-6100/7100 már nem igazán éri a majd nem kétszeres árat! Akkor a pentium intel processzorok lesznek 2 core+ HT felépítésű? Akkor az i3 se volna hülyeség ha végre fix 4 magos volna!
32E forintért még én is váltanék rá kajak! Megérné! Használt piac árait durván robbantaná!
Másik vicc hogy egy haswell i3 +20E forint a G4560 17E forint erősebb újabb is és olcsóbb is! Akkor miért nem megy le a haswell ára?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Pécsi gyerek #460 üzenetére
Előbb voltam az égész fórumba/világon te zsákos! Visszamennyé.
Optimus: pont ettől féltem. Nincs nekem elég bajom?
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Csupingo #457 üzenetére
A 1050-et bőven kihajcccsa a 1060-ban sem hagy túl sokat a 1080-ban viszont már rengeteget benne hagy
-
Csupingo
veterán
válasz
Pécsi gyerek #455 üzenetére
Még most is a topikjában erős i5-öt mondanak (állítólag nem mindenhol elég), de a tuti az i7.
-
Chaser
legenda
válasz
Pécsi gyerek #455 üzenetére
nem tudom, de sok helyen látom, hogy 1060-nal használják
-
válasz
Viktor77 #421 üzenetére
Egyetértek. E mellé a proci mellé 25-40ezres videokártyát fog tenni a többség. Én két hete raktam össze egy G4560, 8GB, HD7950 3GB gépet. Most csak ez az öreg használt vga fért bele a keretbe mert córesz van. Jó sokat zabál cserébe 1080p-ben magas részletesség mellett visz mindent mint a lottó nyertes. Durván jó proci ez.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Dr. Romano #451 üzenetére
Viszont ha nagyobb a sávszélessége, akkor "túlhasználtság" esetén is kevesebb, vagy egyáltalán nem lesz akadás, ha jól gondolom.
-
Dr. Romano
veterán
Ez jogos.
Mindenesetre az infók és infók alapján ez a sávszélességre inkább van jótékony hatással és nem a memória "mennyiségére".
És az is tény hogy a Doomnál a Radeon 370 2GB nem rendelkezik az "okossággal" mégis ott van ahol a 1050. Ebből is látszik hogy nem a memó méret volt ott a lényeg hanem a sávszél (128 vs 256bit). Magyarán abban a játékban valóban jól dolgozott a textúra comp. de nem úgy ahogy a gyerek gondolta -
CJ4567
nagyúr
válasz
Dr. Romano #439 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Dr. Romano #439 üzenetére
én sem, azért érdeklődöm
ha ez nagyon megy eladom a gépből a fele ramot ((( : -
Dr. Romano
veterán
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #359 üzenetére
Viszont a GTX1050-nek nagyon jó a memóriatömörítése, 2GB VRAM-mal is sok mindenre elég. Persze a 4GB-nek is van értelme, mindenre nem elég a 2GB + tömörítés.
-
Polllen
nagyúr
Ha mindenki ilyen pentiumot vesz az i3 helyett, muszáj lesz lejjebb vinniük az árakat... Előbb utóbb bekerül a köztudatba, hogy játékoknál kicsi a különbség.
Frawly
Az intelnek mindig volt egy jó Pentium megoldása budget játékra. Pár éve egy G3220 is teljesen jó volt a 2 mag, 2 szállal. Most már lassan mindenhol kell a 4 szál, léptek.
Az lesz az érdekes, h mit kezd az i3-mal. Fix 4 mag 4 szál ezentúl?
-
Frawly
veterán
válasz
zitrone88 #351 üzenetére
Szerintem az Intel azért tette bele a kínálatba a G4560-at ilyen jó ár/érték-aránnyal, mert észrevette, hogy túl sok ember a használt procikat veszi, amiből nekik nincs bevételük. Így muszáj volt kínálniuk valamit, ami megéri a használtak ellenében.
Egyébként meg tényleg nem azt kell nézni, hogy nem fps-bajnok, hanem azt, hogy manapság már oda fejlődtek a hardverek, hogy egy ilyen olcsó buget procival (meg hozzávaló kártyával) is lehet játszani újabb játékokat, ha erős kompromisszumokkal is, de nem diavetítésben. Még 10 éve, meg előtte ilyen buget gépekkel nem lehetett, mert az újabb játékok vagy el sem indultak ezen a kategórián, vagy 640×480@16biten lehetett élvezni 10 fps alatt a képregényezést meg a Swap-hegyeket. Ma meg a Gta5 is elfut rajta kocagamer szinten.
-
Gyuri27
félisten
A ha meg a reális árak? Viccelsz? Copatol?
Nézd csak az I3 6100-t 25k körül megy az aprón használtan. Van 200MHz a javára meg az avx (de arról azt se tudjuk, hogy mi).
Cserébe a g4560 "The processor features higher memory bandwidth, which improves performance in memory bound applications. Performance improvement in programs, that are not memory-bound, will be much lower than 13%.Higher memory bandwidth cheaper." Mindenki értsen amit akar.
Szóval a ha veszélyes hely. -
Polllen
nagyúr
Ezért is cseréltem le a Haswell cuccot. Lassan ha-n is beesnek majd az I3 árak...
Amúgy én is inkább használtan húznám be az i5-t, ha kellene az ereje.
Pécsi gyerek
Nem megy itt sírás, mindenki örül annak, hogy olcsóért van i3. A kérdés max az, hogy milyen vga kerüljön hozzá. Van aki tud erről értelmesen beszélni, meg van aki csak minősíteni tudja azt, aki nem ért vele egyet.
Aki a CPU ára alapján választ vga-t hozzá, az nem ért hozzá. Teljesítmény és pénztárca alapján kell.
Ha valaki éppen egy i3+10150ti árát szánja rá, az most vehet jobb kártyát. A felhasználók kis része ilyen.
-
Pécsi gyerek
addikt
Mivel kb ez az első ilyen ár katos cpu amihez jóval erősebb/drágább vga is mehet, így kicsit szokni kell az életszerűséget az biztos.
Na megfogtad a lényeget.Azért megy itt a sírás,mert eszméletlen olcsóra sikeredett ez a proci,amihez ha az árát nézzük akkor egy használt 750 ti 22-25 ért is sok.De nem ez a lényeg.A lényeg hogy nagy mákunk van ezzel a procival,mert 17-18 ért kapunk egy jó kis darabot,ami mellé vehetünk egy 40-50-60 ezres kártyát is,még ha ez elsőre szinte hihetetlennek tűnik is.Szóval a proci mindenképp nyertünk rgy pár tízezrest 😀 -
pet007
aktív tag
En nem tudom miert izgult ra mindenki a bf1 multira meg 90+ fps ultrara egy 17-18ezer ft-os Pentiumnal. Nas-ba, htpcbe, irodai-alapfelhasznalos netezos gepekbe tokeletes. Raadasul ha mellecsapsz egy vga-t (pl 1050ti), akkor van egy budget pc amin elvezhetoen lehet jatszogatni is. Senki nem vitatja, hogy egy ujabb i5 jobb jatekra, de ennyi erovel i5-t sem erdemes venni mert "csak par matyasert tobbert" ott az i7 is. 18 ezer forint, net tele van tesztekkel, meg kell nezi hol mennyit dob, es az vegye akinek eleg. Ez a teszt is megmutatta, hogy mar nem igazan erdemes regi brand gepeket venni meg i5el sem, mert ez ujonnan garival, eloelet nelkul olcso alternativa. Husvet van gyerekek, kellemeset mindenkinek!
-
Chaser
legenda
válasz
Viktor77 #423 üzenetére
mivel kb ez az első ilyen ár katos cpu amihez jóval erősebb/drágább vga is mehet, így kicsit szokni kell az életszerűséget az biztos
nem budget gépről van szó a címben, kategóriáról ami jelen esetben cpu-ra vonatkozik
de a budget az árára vonatkozik, nem a teljesítményérelyopankihajcsa nemértezshozá hesinen ( :
-
jokeph
nagyúr
Summa-Summarum, csak hogy a topik címéhez stimmeljünk:
1. A G4560 elsősorban az ára miatt erősen ajánlott CPU budget kategóriás gépekbe.
2. Az árához képest nagyon teljesít, i3-6100 gyanús teljesítmény, sztem 17-20k árért ez verhetetlen.
3. Mivel budget kategóriáról beszélgetünk, lőjük már ki hogy milyen VGA kell mellé.... egy budget gépben nem játszik a diszkrét VGA, első körben.
Majd talán 2. felvonásban...4. A legfontosabb hogy egy "normális" árban elfogadható és stabil alaplapba kerüljön, mellé meg még 2*4 vagy 2*8 GB memória - bár szerintem egy budget gépbe elég a 8GB.
Lehetőség szerint dual-channel legyen a memóriakonfiguráció, az integrált VGA megérzi a hiányát.
Amúgy meg ha VGA: 1050ti-1060/RX7 460-RX470 VGA-kat szenesre tudja hajtani, FHD felbontásig kalibrálva.
Nyilvánvalóan kell majd kompromisszumokat kötni, de játszhatóság és kinézet együttese nem fog csorbát szenvedni.Úgyhogy G4560:
Írom ezt AMD fanként....
-
Viktor77
titán
-
Chaser
legenda
válasz
Viktor77 #421 üzenetére
teljesen lényegtelen lesz-e - na nem az ( : - , a feltételezés _ha_ lenne akkor innentől azzal lenne a gond, hogy amellé minek jóval drágább vga-t rakni mikor az "filléres" ? nyilván nem
teljesen mindegy mi a cikk címe, jó ideje már azon megy a matek ki szerint mért/mért nem mi a max vga
itt nem többségi/kisebbségi kérdés van, életképes-e 1060 mellett ez a cpu vagy sem, és leginkább igen a válasz
ha minden fillér számít akkor úgy is rx460, 2 gigás 1050-t tesz mellé aki veszi, meg nyilván legolcsóbb lapba rakja -
Viktor77
titán
1. Az i5 nem lesz 25K (gondolom mostanira gondoltál), így ez a feltételezés hülyeség.
2. Visszakanyarodnék az írás címéhez. Budget. A budget nem 60K-s VGA-nál kezdődik. Az csak a mi szerencsénk, hogy egy budget kategóriás proci ennyit tud, de a többség nem 60K-s VGA-t rak mellé. -
KRoy19
őstag
Az én álláspontom az, hogy egy 1050ti és gyengébb VGA-k mellé tökéletesen megfelel a kis g4560.
Erősebb kártyának van e létjogosultsága mellette?
Bizonyos játékoknál igen, bizonyos játékoknál nem.
Ezért nincs értelme ennek a vitának, mert aki úgy gondolja, hogy símán mehet egy 1060 vagy rx480 a g4560 mellé az tud hozni olyan példát, ahol ez igaz.
Aki meg az ellenkezőjét gondolja, ugyan úgy tud hozni olyan példát ami az ő igazát támasztja alá.
Szóval itt mindenkinek igaza van és senkinek sincs.
-
Chaser
legenda
kérdés, bármelyik b150/250-es lap tudja ezt?
Viktor77 ha téged zavar a 4560 ára adj érte 30-at ( :
kit érdekel mennyibe kerül - nyilván mindenkit :d - a lényeg annyi, hogy tudása az nem 17kmost egészen komolyan, ha holnaptól i5-öt 25k-ért adnák akkor is azon menne a sírás, hogy ugyan minek mellé 1060 pláne 1070, hiszen a vga meg 80-130k..ugye hogy nem lenne senkinek gondja vele ((( :
szerk: KRoy19 ez is nagyon jól szemlélteti mit tud egy 1050 ti, kb semmit nem hagy benne esetek 90%-ában a 4560, ugyanakkor 1060 mellett sokkal több fps-t produkál, ezzel együtt sokkal több effekt beállítás adott akár kisebb fps mellett is
egyáltalán nem vita téma, _életképes_ 1060 mellett is ez a kis sz@r, ugyanúgy ahogy i3-mat mellé raknak, persze, az 35-40k és jobban illik mellé :d -
KRoy19
őstag
Javaslom mindenkinek, hogy tekintse meg ezt a videót ez segíteni fog valamelyest eldönteni az itt kialakult vitát:
-
Chaser
legenda
ezeknél már nem minden magra érvényes a turbo? talán haswelltől rémlik
itt viszont nem lehet a turbot fixálni azt már én is tudom, sl-nél még lehetett
milyen lap kell hozzá?
szerk: 7500-öt vennék ha már kl i5, az már alapon is egész korrekt, k árát meg z-s lapot kenjék a tarkójukra( : -
arabus
addikt
Hát igen az te vagy i5 7400 3ghz abszolut nem lesz tul nagy elörelépés 3.5 ghz turbo max egy mag.
Tipikus az a proci amit nem érdemes megvenni.
Bármelyik skylake i5 jobb vétel mivel mind huzhato ügyesen választott lapban.
Kabybol jo a kis pentium azonfelül csak K-t érdemes. -
Chaser
legenda
de így nem érdemes számolni, nemrég asus ex-et normális garral 40-ért tudtam volna venni 1050 ti-t
6 gigás 1060 msi gamingek meg 75-80k-ért voltak ipon garral, de most is van tán 75-ért armor - ami mondjuk sok, mert újan is majdnem annyi -
ezek ki kell fogni kategóriák, alapozni ilyenre nem érdemes, épp ezért ajánlani sem
táp is van most fsp 6-7k-ért megbízható tagtól garral, boltban 17-8k, nyilván tőle venném és nem boltból, de ha minden új akkor marad bolt, annyiért is van új fsp csak más modellszerk: i3 tulajok biztos nagyon szeretik most intelt ( :
tavaly meg nv tulajok koppantak nagyot, de ha azt nézzük az új vga-kat ők is olcsón tudták megvenni, szóval jó ez mindenkinek -
Gyuri27
félisten
Nyilván ízlések és pofonok.
G4560 + 1060 3 giga az kb 83k.
I5 7400 + 1050 Ti 4 giga az 103k.De prociból én vennék használtat normális tulajtól. 7400 40 körül már van.
Így 7400 + 1050 Ti 86k. De ez én vagyok.Most hogy nézem az aprót I3-s procikat árulják ám arany áron.
Clown fiesta az egész. -
Chaser
legenda
csak egy teszt, de találsz épp eleget neten, nem csak itt
nem arról van szó, hogy "leverjük" azt a plusz pénzt, akarunk-e nagyobb/jobb minőségben játszani vagy sem
eddig az volt a mantra nem lesz cserélve semmi, akkor mért érdekes mennyit esik valaminek az ára
nagy mozgolódás vga terén sem volt árakban amíg meg nem jött a pascal, az borított sok mindent, de idén nem úgy néz ki bármelyik oldalról is lesz változás, csak felső ligában
g4560 ára biztos nem sokat esik, régebbi és aktuális i5-ök ára meg csak a ryzentől függ
mindenki arra költ amire akar, ez egyértelmű
én értékvesztést egyébként is úgy fogom fel, használtam, ha 1 év alatt 20k buktával adtam el 20k-ba került, volt hogy egy este elvertem annyit :d aki nem akar "bukni" ne vegyen pc-t, autót, meg leginkább semmit -
Polllen
nagyúr
De, értem a matekot. Elég egyszerű képlet, ami az input csavarásával fog mindig más eredményt dobni. Értsd, játék függő mikor melyik jobb választás. Ez az 50%-s növekedés amúgy elég hasra ütés szerű szám. Ha meg akarsz győzni statisztikával, akkor mutasd azt. Nem kell kitalálni számokat...
Szerintem tudunk készíteni két olyan statisztikát, amiben az egyik esetben az 50k-s i5-t a másikban meg az 1060 éri meg jobban. Szóval attól függ, mivel és hogyan szeretnél játszani.
Illetve ezt az egyszerű felvetést sem szabad figyelmen kívül hagyni, ami a mondandóm burkolt lényege volt, csak nem ment át:
"A 1050 ti is jelenleg hozza mindenhol a játszható szintet ezzel az átnevezett I3-mal. Minek drágább, ha CPU-nál is spóroltam?"
Attól, hogy tudsz cpu-n spórolni 15k-t, még nem kell elverni. Főleg, ha kevésbé fontos, hogy 40 vagy 60 vagy 80 fps-sel fut egy játék. Én adott igényhez építek mindig gépet és nem adott keretből a legjobbat. Ettől csak akkor térek el, ha hosszú távon valós előnnyel kecsegtet az erősebb megoldás.
Vga-nál szerintem nagyobb az értékvesztés, mint cpu-nál, uh felesleges túllőni. Pl. az i5-4460-nál, amit újonnan boltból vettem két év alatt 20%-s volt az értékvesztés, amikor cseréltem - 10k bukó, míg a vga-nál, amit használtan vettem nagyon jó áron, 50% - 20k. Ez is egyszerű matek...Amúgy én is G4560-t használok, i3-4330-ról simán egy az egyben tudtam volna váltani, ha nem jobb lapot veszek. Ennyit a generációváltás megért. Szóval a számokkal nincs baj, de ez egy több dimenziós kérdés.
Zárásként: Mindenki arra költ, amire akar. -
Chaser
legenda
én is néztem yt vidiket, kinti fórumokat, 1060/rx480 rendben van, nyilván nem lesz teljesen kihasználva a kártya mindig, de ikább' a cpu fogyjon el mint a vga
ez a kihajcsanemhajcsa' meg akkora blődség, amelyik játéknak kell cpu annak kell, amelyiknek kevésbé annak kevésbé, teljesen mindegy milyen vga van mellette -
Gyuri27
félisten
Nem csak a bf1-ről volt itt szó.
Azt gondolom így sok videót nézve, hogy nem hajcsa ki.Viszont az 1050 ti 4 gigás teljesen jó mellé (ugyanannyi vagy hajszálnyival kevesebb az fps jóval olcsóbban).
Mint írtam néztem 1060 6 gigás dx 12 game playeket. Ott azért más a szitu (de ugye szigorúan 6 gigás, mert ott fogy a vram). A dx12 mint ha nem enné annyira a procit ugyanabban a gaméban. Bf1-nél pl magasabb az fps.
-
Chaser
legenda
jó, te csak bf1 multira építenél gépet, sokan mások meg _nem_ ( :
a gamer az kedves barátom, aki q3-at notebookról tolja, 5$-os csájna' wireless egérrel wifin és már a pingekből tudja mit kell csinálni:d nekem az ilyen bf1 és társai bohóckodás, de ugye ez szubjektív
1 pislantás=5 halál, nálam ott kezdődik a multiq3dm17 with railgun, nálam ez az fps multi és szerencsére még sokaknál is, ehhez meg nem kell gép se
pc csak pl crysisokra kellene, szigorúan singleben, esetleg tomb raider, ilyesmi -
Gyuri27
félisten
A játékok többségében alig van single. Ha van is, pár óra.
Én is multizok és nincs i5.
Gondolom másnak is szerény a keret. De attól még szeret játszani.
Nem az a gémer akinek 2 millát ér a gépe szerintem.Minden játékot külön kell vizsgálni.
De most maradjunk a bf1 mutinál.
Nyilván a szebb kép jobb ugyanazon az fps-n. Ezt nem vitatja senki.Itt egy vidi I3 6100 + 1050Ti [link] (a kis g valamivel erősebb persze).
Nekem az jön le, hogy pont elég mellé.
Az 1050 ti 4 giga 46k, az 1060 gtx 3 giga 65k.Érdekes kérdés még az 1060 6 gigás dx12 bf 1 multi (mert az teljesen mást fps-t dob).
-
Chaser
legenda
ez már jobban hangzik
de iponnál olcsóbb a szállítás és alapból garfutáros, szóval nem jön ki olcsóbbra
egyébként jó pofa, ez milyen szépen mutatna egy msi gaming 1060-nal d
nem értem hdmi-t mért spórolták le, klassz kis mediacentert lehetne belőle építeni - igaz így is megoldható -szerk: DR|FTK|NG garfutár miatt nézek mindig ipont, ha beüt a gond nem mindegy ingyen jönnek-viszik, vagy nekem kell fizetni
persze aki adott bolt mellett lakik annak mindegy -
Yézi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Új népprocesszor a láthatáron?
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest