- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Pécsi gyerek #509 üzenetére
Jaja pont erre céloztam az előbb
-
válasz
Pécsi gyerek #488 üzenetére
BCLK tuning szerintem mehet Z-s ASRock lapokkal. Más gyártóknál nem tudom, mi a helyzet.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Pécsi gyerek #460 üzenetére
Előbb voltam az égész fórumba/világon te zsákos! Visszamennyé.
Optimus: pont ettől féltem. Nincs nekem elég bajom?
-
Csupingo
veterán
válasz
Pécsi gyerek #455 üzenetére
Még most is a topikjában erős i5-öt mondanak (állítólag nem mindenhol elég), de a tuti az i7.
-
Chaser
legenda
válasz
Pécsi gyerek #455 üzenetére
nem tudom, de sok helyen látom, hogy 1060-nal használják
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #359 üzenetére
Viszont a GTX1050-nek nagyon jó a memóriatömörítése, 2GB VRAM-mal is sok mindenre elég. Persze a 4GB-nek is van értelme, mindenre nem elég a 2GB + tömörítés.
-
Chaser
legenda
válasz
Pécsi gyerek #378 üzenetére
kettejük közt nem is nagy különbség van, annál nagyobb 1050 ti vs 1060-nál
és itt nem pénz kérdés az elsődleges, alapvetően elég-e mellé? igen
ár/értékben jobb-e az 1050-nél? igen
fhd-ra ezzel a kombóval elég jól el lehet lenni azért, az 1060 azt a +50% teljesítményt nem 3x áron adja - 300% - mint egy i5 a pentium ellenében, hanem 30-40% felárért -
Chaser
legenda
válasz
Pécsi gyerek #374 üzenetére
árban nem sok különbség van egy 1050 ti és 3gb 1060 közt, erőben annál több
iponon leghitványabb 1050 ti 46k, értelmesebb hűtéssel 48, 1060 3gb pedig 66k gb wf2-es, ui. 1050 ti 48k, talán megéri az a +18k
100-ból megvan lap+cpu+1060 3gb, lap igaz így legfapadosabb h110 chipesszerk: arabus személyeskedni meg nem kellene
-
KRoy19
őstag
válasz
Pécsi gyerek #371 üzenetére
Még mindíg küzdötök?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #356 üzenetére
Láttam, tesztelgeted a GTA V-öt....
Érdekelne, hogy hány magot használ a game?
Csak teszt miatt fel kell rakjam /amúgy nem szeretem, csak azért érdekel mert CPU intenzív game, jól tudom?/, megküldöm egy FX8320e CPU-val meg egy XEON E3120 CPU val....
SC2-ben a XEON jobbnak bizonyult...
/CPU intenzív a game, és csak 2 magot használ a graf meg DX9-es
/
Ami azért elég gáz, az FX-re nézve..... Pedig AMD-m van már K7 óta.... -
távcsőves
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #295 üzenetére
Nem lehet örökké várni, akkor 10 éves cucc lenne nekem is.
Csak reménykedek, lesz talán vmi kis verseny mindenhol, ennyi.
-
KRoy19
őstag
válasz
Pécsi gyerek #328 üzenetére
Ámen.
Én is kellemes húsvéti ünnepeket és sok locsolkodót kívánok mindenkinek!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Pécsi gyerek #305 üzenetére
Itt a baj már nem kevés.
Kolléga linkelte azt a remek videót. Ami több sebből vérzik mint Jézus urunk.
Az a videó nagyjából parasztvakítás. A proci erejéről, képességeiről semmit nem derül ki. Illetve ha nem nézünk utána még örülhetünk is. Csak ennél árnyaltabb a kép.
Eleve ehhez a procihoz gxt 1060 és fhd monitor nem életszerű.
Másrészt ha 5 percet szánunk rá találunk ugyanott videót régebbi procikról. Amik 5-10k-s kategóriában mozognak (használtak persze) és azzal a vga-l vagy vele egy kategóriában lévőkkel. Pont ezt a remek 40-60 fps-t tudja bf1 alatt (mondjuk az is megér egy misét, hogy miért jó az, hogy multi játékban 40-60 között ugrálunk).
Tovább árnyalja a képet i5-i7 tulajok egybehangzó állítása, hogy az a game bizony még azokat a procikat is megdolgozza (megfogja). Persze lehet, hogy az összes i5, i7 tulaj kamuzik.Ez a proci 18k körül lap hozzá szintén. Meg a többi holmi.
40k körül találunk brand gépeket az aprón (proci, ram, lap, táp, hdd, ház, dvd, windóz i3-i5).
Félreértés ne essék nem rossz ez a proci. Csak ez a hájp csípi a szemem egy kicsit. Hogy mindenre IS jó ez.
Chaser: túl nagy a hájp meg a vakítás. Találni videót bf1-ről. Sokkal erősebb procikkal, Aztán olyan frame raték jönnek ki, hogy a szemed begyógyul. Szóval ja. Elég ez bf1-re full hd-ban 64 slotos multiban.
Megyek és magamra tetováltatom. -
KRoy19
őstag
válasz
Pécsi gyerek #312 üzenetére
Az utolsó mondatod, ugye nem nemkem szól?
Bár én sem tartom magam szakértőnek, de így ez egy kicsit félreérthetőre sikeredett. -
PuMbA
titán
válasz
Pécsi gyerek #295 üzenetére
A Ryzen 3 ára már tudható 1-2 hónapja, 30-40k körül lesz (még a Prohardveren is volt róla hír), szóval a G4560 nincs veszélyben
-
távcsőves
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #293 üzenetére
Nem lesz ingyen.
Egyszerűen gyorsabb lesz, és kicsit drágább. Ettől remélhetőleg bedőlnek végre az évek óta szinte nem változó használt árak is remélem.
-
pet007
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #242 üzenetére
Egy rovid beszamolot szivesen olvasnek a 3.8ra huzott xeon vs g4560rol, mondjuk a 4gigas 460assal megspekelve.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #242 üzenetére
Pontosan. Abból főzünk, ami van, illetve ami kikerül a költségvetésből, lehetőség szerint a legjobb.
-
pilu85
őstag
válasz
Pécsi gyerek #235 üzenetére
Hát jah. Igazi trollság. :S s nem is vicces. Számomra semmire sem jó már a 775.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Való igaz, de semmi extra, budget kategóriásak. (prémium lapok már nyista).
Amúgy lehet kapni vadi új S462-es és S478-as socketes alaplapokat is - szintén ASROCK.
-
zitrone88
aktív tag
válasz
1155-öst is Pl itt
-
Chaser
legenda
válasz
Pécsi gyerek #216 üzenetére
most 17k iponnál, tényleg vicc
nincs most szükségem asztalira, de most már nem bírok magammal és meg fogom venni:d lapon vaciláltam, majdnem egy árban van b250-es msi és z170, de az első jobban tetszik ( :
pár fogyasztás tesztet csinálnék, rég bohóckodtam ilyesmivel -
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #195 üzenetére
Nem a hardver a gyenge...
Hanem a szoftverek a siralmasak, + optimalizáció - gyök2...
Normálisan megírt szoftvernek (nem spéci progi) elég lenne (lehetne) a 2+2 felállású proci.
Már csak azért is, mert a legtöbb "játék" (azért most már az új címek kihasználják a 4 vagy több magot, de ez még nem számottevő mennyiségileg) nem is használ 2 magnál többet (pl SC2), és még ha erre sincs az adott játék rendesen optimalizálva, az eredmény katasztrofális....
-
flanki
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #196 üzenetére
Lehet szerezni olcsóbban is.
Csak én nem mertem még belevágni, majd egy megfelelő alaplappal... -
Viktor77
titán
válasz
Pécsi gyerek #196 üzenetére
Lehet procit letölteni a netről?
-
Pala
veterán
válasz
Pécsi gyerek #154 üzenetére
Használd egészséggel! Ha most építenék új gépet és ekkora keret állna rendelkezésemre, én is minden további nélkül ezt a procit venném, még csak gondolkodni se nagyon kell rajta, mert egyszerűen nincs konkurenciája. Sőt, szerintem az Intel egy kicsit saját magával is kicseszett ezzel az árazással, legalábbis az i3-széria létjogosultsága erősen megkérdőjeleződött. Mondjuk egy 7350K-nak max. 30k-ba kellene kerülnie ha a G4560-hoz viszonyítjuk, de igazából a G4600 és G4620 is túl van árazva (oké, az IGP is egy hangyaf@sznyit erősebb bennük, na de az kb. lényegtelen "többlet"
).
-
Pala
veterán
válasz
Pécsi gyerek #152 üzenetére
Ha 2 ev mulva nem szeretik majd a jatekok, akkor gondolj arra, hogy ez a proci 17k-ba kerult. Nem leszel tole halhatatlan vagy i7-vero, de nem is ez a celja. A lenyeg az, hogy ezert az arert nagyon jo teljesitmenyt kapsz most a G4560 "szemelyeben", mig az elmult evekbol nincs egyetlen processzor sem (uj!!), ami ugyanilyen osszegert akar csak a kozelebe erne.
-
PuMbA
titán
válasz
Pécsi gyerek #101 üzenetére
Arra gondoltam, hogy DirectX 12 alatt 5-10 fps-t is hozhat a Windows 10 CPU limit esetén mondjuk a Hitman játék alatt, hiszen a processzortól ilyenkor feladatok kerülnek át a GPU-ra, ami sokkal gyorsabban és hatékonyabban végzi el dolgokat
-
PuMbA
titán
válasz
Pécsi gyerek #98 üzenetére
Azért a tökéletesen megy nem teljesen biztos
Lehet, hogy van eltérés egy pár helyen sebességben a Windows 10-hez képest. Kár, hogy erről nincs teszt
Illetve olyan képességekről, hogy működik-e YouTube alatt a hardveres VP9 videógyorsítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Új népprocesszor a láthatáron?
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest