Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
babkukta #2295 üzenetére
Őt kérdezd meg, elég nagy guru a témában.
-
babkukta
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek ezzel a csodálatos Ford Sync rendszerrel kapcsolatban
Adott egy 2016. évjáratú Ford Mondeo. Egészen múlt hétig Sync 2 rendszer volt rajta. Frissíteni akartam a térképet a ww.ford.hu weboldalon leírtak alapján, de azt írta, hogy csak azután lehetséges, miután frissítettem a rendszert Sync 3-ra.
A Sync 3 szintén a ford oldalon fellelhető utasítások alapján pendrive segítségével telepítésre került a multimédiás eszközre.
Amióta frissült a rendszer, a kijelző fagy, laggol, késve érzékeli az érintéseket, így sokszor össze-vissza ugrál (mivel késve érzékeli a bevitelt), ezért konkrétan használhatatlan. A tolatóradar is késve jelenik meg rajta, így még ez sem működik megfelelően.
Első sorban azt hittem, hogy talán egy "master reset" segít, de nem oldotta meg a problémát. A sima rendszer restart (power gomb + jobbra nyíl egyszerre nyomva) sem segít.
Ezekből gondolom, hogy valami szoftveres probléma lesz a háttérben, de sajnos nem tudok mit kezdeni vele. Vissza rakni nem tudom a Sync 2 rendszert, erre utaló felhasználói útmutatót nem találtam. Esetleg egy teljes szoftveres reinstall megoldhatja a problémám, de erre vonatkozóan sem találok sehol megoldást.
Esetleg tud valaki segíteni, hogy milyen úton-módon tudom saját magam orvosolni ezt a problémát? Hogyan tudok egy teljes rendszer újratelepítést csinálni?
Köszönöm szépen a segítséget előre is
Megjegyzés: természetesen ezzel kapcsolatban már felvettem a kapcsolatot a Ford szervizzel, ahol közölték, hogy cirka 25 ezerért újra teszik a rendszert, meg hagyjam ott a kocsit 1-2 napra (nem kivitelezhető). De tájékoztattak, hogy amennyiben ez sem segít, és vissza kell állítani Sync 2-re, az úgy már 50 ezer. Hát köszönöm .... Ezért igyekszem inkább valami más megoldást keresni, találni
-
SütiGTi
senior tag
Köszönöm, még vàrom, hogy nálam legyen a kocsi, csak addig kutakodtam, hogy mi, hogy merre
#2287fatal`
Valószínűleg akkor az sw verzió meg 2 es majd ha tudom akkor wifirol frissítem.
A vezeték nélküli használat tudom, hogy csak plusz egységgel működik. Igazából az miatt is érdeklődtem, hogy van e tapasztalat, kinek melyik vált be ha használ valaki ilyet! -
Hyena
senior tag
válasz
SütiGTi #2285 üzenetére
Akkor lehet, hogy abban az autoban mar most is sync 3 van, mert kulonben ezt irjak.
Can Sync 2 be upgraded to SYNC 3?All vehicles equipped with Sync 2 are able to be upgraded to have Sync 3, you just need to get a Sync 3 screen, APIM, hub, and hub adapter, along with a bit of AsBuilt Programming (easy!). Not sure what you need to upgrade yourself? Check out our plug and play Sync 2 to Sync 2 Upgrade Kits!
-
SütiGTi
senior tag
A ford.hu oldalan láttam alváz szám alapján, hogy van firssítés :
SYNC Frissítések
Frissítés érhető el 3.0.20204
Ebből gondoltam csak. Mondjuk még nincs nálamCsak addig akartam utána járni a dolgoknak.
A töltés igen valóban jogos, ezen még nem gondolkodtam így, csak pont a kis távú autózásokon gondoltam, hogy nem fogom állandóan bedugni a kábelt, és kényelmesebb lenne ha vezetéknélküli lenne.
-
Hyena
senior tag
válasz
SütiGTi #2283 üzenetére
Nekem a 2017es focusomban mar sync 3 volt es tudomasom szerint nem lehet frissiteni sync 2rol 3 ra csak akkor ha hardvereket is cserelsz.
En hasznalok wireless adaptert de androidhoz megpedig az aawireless nevu kutyut.
En elegedett vagyok vele de ez carplayt persze nem tud.
Igazabol annyi , hogy hosszu uton nincs ertelme mert egyebkent is kabelre kell dugni a telefont a toltes miatt mert lemerulne a telefon tobb ora navigacio alatt, de persze rovid tavon a varosban hasznalva teljesen jo. -
SütiGTi
senior tag
Sziasztok!
Lassan lesz egy 2017es mondenom amiben ha jól tudom még a sync 2 verzió van, azt gondolom minden gond nélkül tudom frissíteni majd 3-ra.
Néztem, hogy gyárilag nem támogat wireless carplay-t.
Nézegettem több oldalt/videót, hogy mit érdemes beszerezni hozzá, és erre az ottocast nevü kiegészítőre jött a legtöbb pozitív vélemény.
Használ valaki ilyesmit, van valakinek pro vagy kontra véleménye?Köszönöm
-
fepeti
csendes tag
Üdv. Találtam SYNC 3.4 frissítést, 23188.
-
TKZ
csendes tag
Sziasztok,
segítségeteket kérném. Cyanlabs-sal feltettem a legújabb Sync 3.4-et. Sikerült Jailbreakelni viszont feltelpítettem olyan programot amire nem volt szükségem. Letöltöttem és elindítottam a "Reformat Mod"-ot viszont amint újra indult kéri, hogy tegyem be az USB drive-ot. Betettem a legújabb 3.4-es letöltést (amit korábban telepítettem) de azt írja nincs nincs update file. Most már el sem indul csak folyamatosan a telepítést kéri. Remélem nem lett "tégla". Ha valaki tudna ebben segíteni hálásan megköszönném!
-
Azért nem értem egészen a Ford-ot.
Bőszen írja a honlap, hogy wifi-vel is megy a frissítés. Eddig nem írta, és nem is ment.
Most írja, de most sem megy.
A honlapon hozza, hogy frissítés elérhető (3.4.22200), de maga az autó azt írja, hogy a 3.4.22110 naprakész.
Az autó eddig sosem talált frissítést, mindig usb-ről adtam neki.
Nem változott a helyzet.Ez csak olyan ventillálási hsz.
-
Tibor691
tag
válasz
wong kok wah #2270 üzenetére
Én is töltöm, köszönöm
Ez melyik térképcsomag F? Miért nem működik a Ford térkép frissítő rendszere? -
robesz26
tag
válasz
wong kok wah #2270 üzenetére
Köszönöm szépen, már töltöm is!
-
robesz26
tag
Sziasztok!
Ford.hu oldaról letöltve frissítettem a sync 3-at, legújabb hivatalos verzió a kocsihoz a 3.0.20204, ezt sikerült is feltelepíteni, a naplófájlt visszatöltöttem a weboldalon. Ezután a térképet szerettem volna frissíteni (jelenleg F6.1 van fent), de csak egy 44kb-os fáljt tölt le a Map_44309_Update.zip, a térképeket nem. Mi lehet a gond illetve van valami megoldás rá?
2018-as mondeo lenne a kocsi. -
Hyena
senior tag
válasz
wong kok wah #2266 üzenetére
Szivesen feltennem az uj terkepet.
Tudnal abban segiteni , hogy tehetem ezt meg jaro motor nelkul?
A garazsban allva raadott gyujtassal (gondolom csatlakoztatok egy akksi toltot azert) mukodik ez?
Valami olyan emlekem van , hogy egy ido utan automatan leveszi a gyujtast ha nincs interakcio valami eco mod miatt vagy tevedek?
Meg tudnad (tudnatok ) mondani pontosan mi a modja ennek? -
fepeti
csendes tag
És valóban, már fel is tettem a 23088-at. Ahogy olvasom, nem jelentős (major) update, mindenesetre az xml log file-t sikerült feltölteni, úgy tűnik azt kijavították.
-
fepeti
csendes tag
Sziasztok, ha minden igaz van új SYNC verzió és térkép. 3.4.23088 és F12
-
fepeti
csendes tag
Úgy tűnik másnak is feltűnt, valami nem ok. A kijelzett 23088-at letöltve valójában a 22251 jön, ami bitazonos az originális 22251 verzióval.
https://community.cyanlabs.net/t/new-sync-3-version-3-4-23088-still-3-4-22251-actually/8954 -
fepeti
csendes tag
Sziasztok, 2022-es KUGA-hoz frissítést jelez, melynek száma: 3.4.23088, letöltve viszont a 22251 jön. Tudtok erről valamit? Egyébként a logfile küldés változatlanul nem működik.
-
válasz
instantwater #2259 üzenetére
Újabban nem szoktam master resetet csinálni frissítés után, csak ha ilyen hibák előjönnek.
De ha már master reset, és úgyis eltűnik minden, akkor lehet, hogy először azzal próbálkoznék, mielőtt frissítek, és ha nem jabul meg a BT hiba, akkor ráfrissítenék, és utána is master reset.
Persze lehet, hogy ez túlzás, de szoftverről lévén szó, bármi előfordulhat... -
Sziasztok,
A Ford topikból irányítottak hozzátok.
2018-as Ford S-maxnál beszaggat a bluetooth zenelejátszás lassításkor kb 5 km/h sebesség elérésénél.
Egy Sync frissítés után tűnt fel a hiba, ami valószínűleg egybeesik a megjelenésével is.
Hallottatok már ilyet?
Rengeteg ideig tart, de ha nincs más ötlet, próbáljam meg újra rátenni a legfrissebb verziót USBről?
Jelenleg 3.4.22110 verzió van rajta, de a Ford weboldala szerint elérhető a 3.4.22200 verzió is.
Megpróbálom frissíteni, hátha javították ezt a hibát.
Frissítés előtt vagy után érdemes Master Resetet csinálni?
Köszönöm.
-
Veizer
friss újonc
Üdv. Segítséget szeretnék kérni. Ma lefrissítettem a 2016-os ford galaxymon a sync 3-at mivel azt írta van elérhető frissített váltotzat. Ami rajta votl az magyar nyelvű volt most viszont nincs benne a magyar. Valaki esetleg tudna segíteni vagy visszállítani az előzőre vagy ennek a magyarosításában?
-
honeker
őstag
válasz
wong kok wah #2252 üzenetére
Valakinek átépitési tapasztalat sync 2 re ?
-
honeker
őstag
válasz
wong kok wah #2252 üzenetére
-
qqrique
tag
válasz
wong kok wah #2248 üzenetére
Igaz, nem vettem észre.
Ami furcsa, hogy térképfrissítésként ajánlotta fel a weblap, Map_49418_Update -
wong kok wah
senior tag
válasz
qqrique #2247 üzenetére
Ez maga az interrogator...
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = GB5T-14G386-AD
Open1 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AD.tar.gz // interrogator
Item2 = LU5T-14G386-CA
Open2 = SyncMyRide\LU5T-14G386-CA.tar.gz // átnevezi az autoinstall.lst -ről autoinstall.bak -ra
Options = Delay,Include,Transaction
Ezért nem is kell változásnak lennie. -
qqrique
tag
válasz
wong kok wah #2246 üzenetére
Kaptam a hónap elején egy térképfrissítést, ami hasonlít az Interrogator-ra.
A fájlnév: Map_49418_Update
ez van benne:
; SYNC3 Consumer Application Upgrade - Release 3.4.22200 - Only for Nav/EU assemblies.
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = GB5T-14G386-AD
Open1 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AD.tar.gz
Item2 = LU5T-14G386-CA
Open2 = SyncMyRide\LU5T-14G386-CA.tar.gz
Options = Delay,Include,TransactionKb 10-20 másodperc alatt lefut és előállít egy Sync_xxx_WF0yyyyyyy.xml fájlt.
Feltételezem, hogy a térkép aktuális állapotát riportolja.
Feltöltöttem, de napok óta nem változik a státusz, továbbra is a fent jelzett fájl letölthetősége aktív.Kb 2-3szor feltöltöttem az xml fájlt, de semmi változás.
Az USA site-on az EU térképet nem, csak a szoftverfrissítéseket tudod kezelni.
Kíváncsian várom, lesz e változás, 22251 vagy új térkép.
-
Torony 1.
tag
válasz
wong kok wah #2244 üzenetére
űdv.szeretném megkérdezni,hogy hol lehet pontosan feltölteni azt a log file-t a 2232 -es hozzászólásodban linkelt oldalon,mert sehol nem látok erre opciót?természetesen a magyar oldal ki van nálam is akadva ahol eddig szoktam ezt bevinni.
tanácstalan vagyok. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bélaaaa #2240 üzenetére
Én Kugához (MK3) tudom a megoldást, nem tudom más modellnél ugyanez a regiszter való-e erre.
Forscannel kell módosítani ezt:
IPMB (AS BUILT Format)Original: 7B1-01-01 1xxx xxxx xx
Modded: 7B1-01-01 0xxx xxxx xxUsage: SUBTRACT 1 from your original value!!! (refer to https://cyanlabs.net/asbuilt-db/ipmb-2015-2019-database and thanks to CyanLabs)
Majd jailbreakelt Sync3-ban telepíteni az alábbi appot:
This mod disable Vehicle Speed Sensor Sleep and allow rear camera to always stay ON while driving forward at any speed!!!
Works with "On-Demand Rear View Camera" mod (thanks to A-TEAM) -
radi8tor
MODERÁTOR
Én csak aftermarket megoldásról hallottam (egy külön doboz, de ahhoz a kamerákat is cserélni kell).
A gyári kamerákkal az a gond, hogy az autó szoftvere blokkolja a hozzáférést menet közben, na meg az sem ideális, hogy NTSC kamerák vannak benne.Azt legalább sikerült elérnem, hogy a hátsó kamerát be tudom kapcsolni menet közben.
Ehhez jailbreakelni kell sync-et, meg OBD íróval átírni egy paramétert a kocsi konfigjában hogy engedje menet közben nézni a kamerát. [kép] [kép] -
fepeti
csendes tag
válasz
Tomka1118 #2237 üzenetére
KÖszi! Próbáltam azt is, az InterrogatorAD progival letöltöttem, de úgy sem sikerült . Nem izgatom egyelőre különösebben magam e miatt, hamarosan jön majd az F12 és majd akkor, csak szeretem, ha működik valami....
Még egy kérdés. Tudtok esetleg olyan alkalmazást, mellyel a gyári kamera képét rögzíteni lehet? Kitűnő képet adnak elő-hátul a kamerák, adná magát, hogy pendrivera rögzítve kiválthatná a menetrögzítő kamera funkcióját....
-
Tomka1118
csendes tag
Tudsz csinálni olya pendrive-ot, ami csak az XML fájl generálást tartalmazza. Én sok ilyen XML fájlt láttam és töltöttem fel és soha nem volt bennük hiba. Utoljára pont egy 22251 által generáltat és gond nélkül felment.
Egyébként meg úgy a fimrware, mint a térképfájl nem kocsihoz kapcsolt (nincs benne semmilyen ellenőrzés, kód, lenyomat vagy bármi, így ha tudsz letölteni máshonnan F11-et, akkor az is fel fog menni. De ez sajnos 2-3 óra, mire a 20+ Gb-ot felmásolgatja.
De közben lehet jönni menni, sőt megállítani a kocsit és másnap onnan folytatja. -
fepeti
csendes tag
válasz
wong kok wah #2235 üzenetére
Szia, próbáltam ezen is, a helyzet ugyanaz. A hibaüzenet: "Upload Failed. Please Try Again." Az xml file hibás karaktereket tartalmaz. Közben találtam egy külföldi fórumot és ők is a hibás xml-re vezetik vissza, annyi különbséggel, hogy nekem ugyan látszólag sikerül a kijavított xml-t felküldeni, tehát nem jelez hibát, de az adatbázisuk nem frissül.
https://www.kugaownersclub.co.uk/threads/ford-update-log-file.24284/page-3 -
wong kok wah
senior tag
A logFile-t próbáld itt feltölteni a magyar oldal egy botrány.
Update Ford SYNC® & Navigation Maps | Ford Owner Support -
radi8tor
MODERÁTOR
Helló Kuga társ
Nekem FHEV-em van.
Szívesen látunk majd Ford topikbanA kérdésedre a választ nem tudom, én nem foglalkozom ezekkel a frissítésekkel mert nem használom a beépített térképet.
-
fepeti
csendes tag
Sziasztok! Új FORD tulaj vagyok, bár régen volt egy Sierra-m, nagyon szerettem, de az még más világ volt.
Szóval, ez egy 2022-es KUGA PHEV, rendben beregisztráltam magam és az autót a FORD rendszerbe, szinte egyből jelezte, hogy van SYNC frissítés. Egyébként az autó közvetlenül, a lakás WIFI-re csatlakozva viszont azt írta, hogy minden a legfrissebb..., pedig ugyebár nem.
Tehát, USB-n keresztül simán frissítettem 22251-re. Az update fájlt viszont nem tudtam felküldeni, hibás karakterek vannak az xml fájlban, azokat kijavítottam, így már látszólag sikerült a feltöltés, de a rendszerük nem vesz tudomást a frissítésről, ugyanazt a régi 21194 verziót tartja nyilván ,ami előzőleg volt. Így viszont a térképfrissítést sem ajánlja fel, F10 van rajta.
Mit javasoltok? Ez így elég lehangoló.
Köszönöm! -
Tomka1118
csendes tag
Elnézést!
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Lehet nezni,tükrozni youtube videokat már sync 3 an,ugy hogy nem akadozik a video,és nem romlik a hangminiseg,hanem ugyan olyan mint a video alatt? Vagy még tegradálodik a minoseg az átjátszás által?
-
sparta2
tag
Master Reset (gyári beállítások alaphelyzetbe állítása).
Sajna ezt követően mindent újra be kell állítanod.
Ha csak a telefonnal van gondod, megpróbálhatod törölni a párosítást és újra csatlakozni.
Nekem ezt egyszer csinálta, a következő három frissítés után nem kellett csinálnom semmit, mert hibátlan volt. -
koti
tag
Feltettem Online felületről a Ford Kugámba a Sync3 legfrissebb verzióját és a hozzá tartozó legfrissebb térképet, mert úgy jártam, hogy egy veszprémi éjszakán ködben alig találtam meg a kiutat. Próbáltam újra, de még most sincs rendesen frissítve a rész. Ami viszont furcsa, hogy most akadozik és elfelejti a hangutasítások végét mondani. Van valami gyógyszer a jelenségre?
-
wong kok wah
senior tag
válasz
maleirdaemon #2217 üzenetére
Keress meg privátba.
-
berek21
őstag
válasz
maleirdaemon #2217 üzenetére
-
maleirdaemon
csendes tag
Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Tudna valaki segíteni, hogy egy 2017-es Mondeo-hoz honnan tudom beszerezni a magyar nyelvet Sync 3-as fejegységhez?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
seduction3 #2211 üzenetére
Ez inkább a Ford topikba való kérdés lenne: [link]
Sync nem tud ilyet. -
_pda_
tag
válasz
seduction3 #2211 üzenetére
Ez nem elég neked?
-
seduction3
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet (akár Forscan is jöhet) véglegesen kikapcsolni a Start/Stop-ot? Ugyanis felállítottan a Fscan-ben az akku %-ot 90-re (80-ról) s azóta ha meleg a motor akkor leállítja piros lp.-nál, tehát működik. Minden első indítás után ki lehet kapcsolni de ez is felesleges figyelnivaló.
A St/St szerepel vagy 5 modulban a Forscan-ben. Mindnél ha Disabled-re veszem akkor kiüti? Vagy ha elég egy helyen akkor melyik az?Aztán a modulok legfrissebb Firmware-t elvileg le lehet tölteni vmi Ford szerverről, de ugye az nem mindenkinek engedélyezett. honnan lehet fellelni ezeket a legfrissebbeket VIN alapján a modulokhoz?
2018 Mk4 TDCi A8 váltóshoz kapcsolási rajzot-huzalozás rajzot honnan lehet fellelni? Ugyanúgy érdekelne biztosítékkiosztás is. Nincs kezelési sehol a NET-en.
kösz
-
Ha már Ford alkalmazás...
Hogy a búbánatban lehet beállítani a SecurityAlert résznél, hogy csak pl. éjjel riasszon nyitás esetén? Hiába adom hozzá az este 8-tól reggel 8-ig időintervallumot, bármikor nyitom, akár fényes nappal is, minden esetben küldi a riasztást.
Nálatok ez működik rendesen?
-
Bunda555
tag
válasz
wong kok wah #2205 üzenetére
Nincs ilyen gomb, akkor ez ennyi.
-
_pda_
tag
válasz
Köszi, gondolom a fejegység menüjében kellene keresni.
Ott nincs ilyen. -
Bunda555
tag
válasz
Köszönöm, megnézem.
-
Bunda555
tag
válasz
wong kok wah #2203 üzenetére
Nem tudom, hogy van e, majd beviszem a fordhoz, és kérek egy felszereltségi listát.
Viszont a fordpass alkalmazásnak (és pl. vaze) anélkül is meg kellene jelenni a mobil app menüben usb kapcsolattal nem? Ehhez is kell a connect modem? Vagy a vaze most már csak AA-n keresztül megy, és tényleg nincs olyan app a telefonon ami sync kompatibilis lenne?
Mindegy, nem rugózom ezen tovább, minden app megy AA-val. AA-hoz meg a mobil apphoz is kell USB, úgyhogy mindegy is. Csak a fordpass lehetőségek érdekeltek volna, de értem, hogy ahhoz modem kell, ami ezek szerint valószínűleg nincs.
-
Bunda555
tag
#639, #646 hozzászólások miatt gondolom, hogy a fejegységen is futtatni kellene az appot, hogy szinkronizálja. Fura, hogy semmilyen appot nem talál, pedig több olyan app is fut, aminek látszani kellene. Olvastam, hogy a Vaze is tud így futni AA és carplay nélkül is.
A BMW-mnél a myBMW appban minden ilyen adat ott van és ott biztosan BMW szerverről veszi ezeket. Ott mondjuk tudom, hogy van sim-es adatkapcsolat és az autó elküldi a szerverre. Akkor is frissül, ha nem én vezetem az autót és a telefonom a közelében sincs. Itt nem tudom, hogy van e ilyen, most vettük az autót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kipróbáltuk az aktuális Ford járművekben található infotainment rendszert, mely sokkal gyorsabb elődjénél és az okostelefonokkal is kommunikál.
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest