- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tntmax
aktív tag
kamÚled
-
zorrokalap
tag
Ja igaz bocs
Azt hittem ez is az csak mas neven(LG is mashogy hivja a QLED-et stb. aztan megzavarodtam itten).A fenyero viszont kerdes mert a boltban ami latvanyos volt annak mindnek nagy volt a fenyereje.
A HDR 10bit-es szintartomany nagyreszet tudjak az olcsobb panelek is(pl amit en vettem) de sokkal kevesebb a fenyero(ami nekem ok mert nem nyaron az udvaron akarom nezni es a HDR se erdekel kulonosebben). -
Joshi
titán
válasz
zorrokalap #16 üzenetére
Kevered a dolgokat. A QLED a Samsung saját "Quantum dot" megoldása, ez a cikk a Hisense saját ULED megoldása. Nem ugyan az.
Igazából a háttérvilágítás több zónára való osztása a hír érték. A Sony ZD9 szériája is hasonló, de ott 648 dimming zones van míg itt 1000. Hogy aztán ez önmagában mire elég majd egy hiteles teszt megmondja mint pl HDTVtest. -
zorrokalap
tag
En most vettem TV-et es nezegettem ezeket(QLED) is(ha mar ott voltam, de annyi penzem azert nincs erre).
Eloben az OLED jobb viszont a QLED is sokkal jobbnak tunik mint a sima LED, de nem mindegy melyik, ami tenyleg utott az annyiba is kerult amennyiert mar OLED-et kap az ember akkor meg inkabb az.
Akinek meg akar minimalis fingja is van az egeszrol az tudja hogy az OLED a jobb technologia.Ha mar video ez egy fokkal hihetobb:
https://www.youtube.com/watch?v=YUi5OY6VvbY -
arn
félisten
-
Kernel
nagyúr
-
Cassi
őstag
Ezzel csak annyi a baj, hogy valaki kiad egy ilyenért kétmillió forintot, hadd vakuljon a paraszt, áthívja Pistikét a szomszédból, aki lefittyedt szájjal csak annyit mond: "hát nem egy OLED".
-
-
Kernel
nagyúr
Persze, ilyesmit próbáltam levezetni, gyenge poénként.
Amúgy nem nagyon látom értelmét, szervizemben jelenleg is rengeteg a háttérvilágítás-probléma, de ezek legalább jól javítható konstrukciók. Az emberek többsége is az olcsó, egyszerűbb készülékek felé hajlik.
A háttérvilágítás bonyolítása további hibaforrásokat visz be, de még a javítást is nagyban megnehezíti, illetve a hozzávaló alkatrészek beszerzését. Költségek is nőnek. Esetleg még több ügyfélnek kell mondani, hogy jobban jár, ha kidobja és újat vesz.
Ja, valahol ez a cél, akkor nincs is miről beszélni.
-
Hg3X
tag
Egészen érdekesnek tűnik.
-
flexxx2
őstag
Jó lenne megnézni egymás mellett egy Oleddel.
-
Kernel
nagyúr
Ennek sajátossága, hogy a rácsszerkezetben elhelyezett fénykibocsátó diódákat 1000 egyedileg vezérelhető csoportba osztották, amelyek fénye akár ki is kapcsolható.
Jól van már, akkor rendezzétek 1920 x 1080 darabba, de akkor legyen még RGB is! Utána pedig el lehet dobni az LCD-t.
Kicsit túlzásba viszik már a baromságot, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az U9 kiemelkedő fényerőt kínál, a háttérvilágítást biztosító LED-eket pedig 1000 egyénileg vezérelhető csoportba osztották.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Battlefield 7
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest