Ezzel az ULED csúcstévével csapna oda idén a Hisense

Az U9 kiemelkedő fényerőt kínál, a háttérvilágítást biztosító LED-eket pedig 1000 egyénileg vezérelhető csoportba osztották.

Az Európában mostanra egész komoly pozíciókkal rendelkező kínai Hisense fellebbentette a fátylat az idei év csúcstelevíziójáról. A márka noha nem zárkózik el teljesen az OLED-től, azért továbbra is nagyon bízik a kvantumpontos LED LCD technológiában.

Hisense U9
Hisense U9 [+]

Ennek megfelelően az U9 típusjelzésű, 75 hüvelykes termék is erre a megoldásra épül. A készülék megkapta a saját fejlesztésű, ULED-nek nevezett háttérvilágítási eljárást. Ennek sajátossága, hogy a rácsszerkezetben elhelyezett fénykibocsátó diódákat 1000 egyedileg vezérelhető csoportba osztották, amelyek fénye akár ki is kapcsolható. Magyarul ez is egy úgynevezett FALD (Full Array Local Dimming) technológia, ami egyáltalán nem számít egyedinek, legalábbis ami a működési elvet tekinti. Mindenesetre úgy látszik, hogy az "ULED tévé" név nagyon jól kommunikálható.

A készülék maximális fénysűrűsége 2500 cd/m², képes az UHD felbontás megteremtésére, továbbá támogatja a HDR10 és a Dolby Vision típusú nagy dinamikatartományú videók megjelenítését. Megkapta a Motion Rate 480 nevű interpolációs technológiát, és Android TV okostévé rendszer fut rajta. A digitális segédeknek (Google Assistant és Amazon Alexa) köszönhetően hanggal is vezérelhető, valamint a Bluetooth révén vezeték nélküli úton is csatlakoztatható hozzá külső hangrendszer, vagy akár egy fejhallgató.

Előzmények

Hirdetés