- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A lényeg ebben nem az, hogy milyen platformra készült a grafika, vagy hogy az átlagfogyasztó mihez szokott. Vagy beszippant a játék a világába vagy nem. Vagy hajlandó a játékos az immerzió kedvéért átlápni a rendszer hiányosságain vagy nem.
A szimulátorosok között is vannak, akiknek az immerziót a jó fizika, a minél hitelesebben visszaadott működés és az interakció részletgazdagsága adja. Nekik hatalmas lépés a VR, mert benne lehetnek a szimulált környezetben ahelyett, hogy kívülállóként kukucskálnak be egy monitoron keresztül.
És vannak azok, akinek attól jó az autóverseny vagy repülőszmulátor, hogy az utolsó fűszál is szuper részletesen kidolgozott és minden grafikai elem a toppon van. Ők maradnak a 3x 4K monitor setupnál és valószínűleg még 15-20 évig nem mennek a VR közelébe. -
xuldar
addikt
A 8 bites gépeknél gyárilag volt olyan a grafika az apró sprite-okkal. A mai tartalmak viszont már abszolút nagy felbontásúak, és a szúnyoghálós nézelődés nem tesz ennek jót.
Nem ma kezdtem én sem, tudom miről beszélsz. ZX Spectrum volt az első saját gépem, meg Atari 2600-zal is nyomtam gyerekkoromban, úgyhogy én is végignéztem a fejlődést. -
Dester31
tag
Amikor játszol, nem annyira fájó a kisebb felbontás. A játékélmény a játéktól lesz jó vagy rossz. Szélsőséges példa, de ott van a Commodore64 a 320x200-as felbontásával és 16 színével, mégis órákig tudunk vele játszani. A gyerekek szintén, menj csak el egy PlayITre, SaveGamere vagy hasonló rendezvényre, ahol ki van állítva retro gép.
Nem minden a felbontás, és ez igaz a VR headsetekre is. Akárkinek adtam oda, senkitől sem hallottam picsogást, hogy "jó, jó, de hogy néz már ki", hanem izgatottan néztek körbe, volt hű meg há, meg bakker, benne vagyok a játékban. -
FlashLed
senior tag
Közeeé félmillió egy VR-ért csak nekem tűnik kicsit erősnek? Ráadásul nagy és dögnehéz. Hm...
-
Raymond
titán
válasz
milkabrams #32 üzenetére
Nagyon jo, mar az elejetol (2016-os Rift megjelenes) van tamogatas, az egyik elso dolog volt amit kiprobaltam a "gyari" programok utan
-
milkabrams
őstag
War Thunderben klassz lehet a VR repkedés.
-
opr
nagyúr
Igen, teljesen egyetertek, boven van hova fejlodnie a PSVR-nak. Csak azt mondom, hogy minden hatranya ellenere ar/ertek aranya nagyon jo, kiprobalasra/beugronak a VR-ba kivalo.
Aztan mindenki eldontheti, hogy neki az az elmeny eleg-e, vagy feljebb akar lepni, cserebe feltorni a malacperselyt. -
törölt tag
Ha PC nélküli, wireless VR-t keresel gyerekeknek, akkor az Oculus Go-t érdemes számba venni egy Xbox One S kontrollerrel.
Persze nem roomscale, de van jópár fix kamerás vr játék, ami nagyon jól megy vele, főleg a platformerek és a felső nézetes játékok, mint a Herobound, Witchblood, BlazeRush, Bomb Squad.
Ezen kívül a Minecraftot is fel lehet rá műteni némi hackeléssel és ha a gyerkőcök bírják gyomorral (elég sokaknál motion sicknesst okoz a minecraft VR) az már önmagában megéri.
Az egész 250EUR-ból megvan, így olcsóbb, mint egy kézikonzol vagy egy jobb telefon.
A Go természetesen kompromisszumos cucc, de szvsz jó kompromisszum: a lehető legtöbbet hozták ki a lehető legalacsonyabb árból.
Nekem van Rift és erős PC is, a Go-t fejlesztéshez vettem, de meglepően sokat játszok vele, mert ha kedvem van egy ki ökörködésre a BombSquad-ban csak felkapom a fejemre és már mehet is. -
opr
nagyúr
-
A felbontáson kívül az alpixelek is lényegesek. Pl. PSVR esetén alacsonyabb a felbontás mint azoknál amelyeket felsoroltál, viszont RGB OLED panelt használ a Sony. Persze a képminőség nem tökéletes, de nem a szúnyoghálóeffekt miatt, az nem szembetűnő, egyáltalán nem zavaró.
-
Raymond
titán
A felbontas messze nem minden, a lencsek nagyon fontosak. Nekem van 2160x1080 (Rift), 2880x1440 (WMR) es 2560x1440 (Go) is es az alltalatok keresett legkisebb SDE es legtisztabb kep legnagyobb sweet spot-al a Go-n van. Masodik a Rift pedig ott a legkisebb a felbontas messze mogottuk pedig a Lenovo Explorer (ez egyebkent lehetne az Asus, Dell vagy Acer is, ugyanaz mind) mert a lencsek pocsekak.
-
xuldar
addikt
Én próbáltam már az Oculust, és egyetértek riplával
Minimum egy 2560x1440-es felbontás kell hozzá, de még jobb a 4K, hogy ne olyan legyen, mintha egy szúnyoghálót húztak volna a kijelző elé. Meg ha lesz hozzá rendes tartalom, majd akkor ismét kipróbálnám, de az eddig látottaktól abszolút nem zsongtam be.
-
proci985
MODERÁTOR
nalunk en vagyok akinel VR este szokott lenni meg meggyoztem ismerosoket.
egyebkent van wireless adapter, csak a nekem mindennel egyutt kb 650 euros riftre (roomscale miatt harmadik szenzor meg csereltem a facial interfacet es kellett egy extra vezerlo is) en mar sajnaltam meg 350 usdert venni egy wireless adaptert is.
egyebkent ennyiert ez draga, bar ha az 1000 USDs alapcsomagbol indulunk ki meg van hozza termektamogatas es normalis garancia akkor ceges kornyezetbe ez jo.
egyebkent a szemenkenti felbontas egy dolog, de tovabbra se az a legnagyobb baj.
-
opr
nagyúr
"Maximalista vagyok, ha valamiért pénzt adok, akkor az a csúcsminőség csúcsa legyen.
"
Ezzel amugy en egyet tudok erteni nagyon, en is ugy szoktam vasarolni, hogy vagy nagyon faszat, vagy semmit, csak akkor viszont a fentebb irt harmadaron kijelentest nem ertem.
Szoval most az az elvarasod, hogy a csucsok csucsa legyen apropenzert? Csak mert ilyen nem letezik, nem is letezett, es soha nem is fog, nem csak VR-bol, hanem semmibol sem.
-
ripla
addikt
Igaz hogy nem próbáltam még ki, viszont olvastam már olyan véleményeket róla, amik mélyebben is belemennek a témába, képfrissítés, FOV, gyakorlati felhasználás előnyei és hátrányai, stb. Ez alapján még azt mondom, várok vele. Maximalista vagyok, ha valamiért pénzt adok, akkor az a csúcsminőség csúcsa legyen.
-
ripla
addikt
Ja, ez vicces, csak elfogult. Nem vagyok ellensége semminek, de azért hadd fogalmazzam már meg az igényeimet. Ha te meg a többiek csukott szemmel és agy nélkül cuppantok rá mindenre, tökmindegy hogy milyen hardver meg mit tud, az a ti bajotok, én inkább hátrébb lépek egyet és megvárom az első véleményeket és teszteket.
A másik dolog meg, hogy első vagy második generációs terméket megvenni... hát sok szerencsét hozzá. Általában a harmadiktól szoktak jók lenni. Az első még csak próbálkozás, a másodikban kijavítják az első hibáit, a legtöbb esetben a harmadikra szokott kiforrni a dolog és onnantól érdemes odafigyelni rá. -
Bird
addikt
Megfizethető árú VR. Aham. Álom marad ez is.... Ilyen árcédulával a VR halott. RIP
-
KFORboy
senior tag
Csak tudnám, hogy te meg a hasonló ilyen "Szerintem"-ezők meg "Én így meg úgy..." szöveggel jövők... mégis ki a telibeszabott bús rutyuraptor vagytok (?)
Van egy csomó VR felhasználó, tökre fun... De majd miattad lelövik az egészet mert téged hidegen hagy, mert 4K 120Hz alatt nincs élet és persze mindez egy kontaktlencsébe integrálva...
Tök fölösleges komment, senkit se érdekel!
HSZ gyűjteni lehet értelmesen is ha ennyire kell az egyedi avatar... -
Picco
addikt
ugyanez a story, csak nalunk en voltam a kollega aki behozta egy probanapra....most 7 embernek van VRja cegnel es marhajokat szoktunk jatszani munka utan.
az ar es a GPU igeny meg egy ideig nem fog valtozni, talan majd az Oculus Santa Cruz-al, ami wireless is. igaz, ez kb az oculus Go es a Rift koze ekelodik be, tehat nem egy ujabb generacios PC kutyu.
-
Dester31
tag
Tipikusan azok szoktak ilyet írni, akik nem.
Én azt tapasztaltam, hogy némi kipróbálást követően a kazuár játékosoktól (pl. játékok iránt abszolút érdektelen hölgyek) a progamerekig mindenkit be tud szippantani.
A cégnél vett egy kolléga, behozta egy gamer laptoppal, kipróbáltuk a Beat Sabert. Másnap más is rendelt a cégtől. Én kölcsönkértem tőle, napokig csak ugráltam otthon, és aki eljött kipróbálni, ők is mind élvezték. Most én is gondolkodom vásárláson
A legnagyobb probléma még csak nem is a kb. 100e-es árral van, hanem egyrészt nem nagyon lehet hivatalosan Magyarországon kapni (USA + vám + ÁFA), plusz az, hogy kell hozzá egy erős PC is. Nekem van, de a barátnőmnek nincs, ő is venne a gyerekeknek, de a PC mellé már nem fér bele az árba.Az én legnagyobb gondom még mindig a szükséges játéktér hiánya (panelben nehéz lehet összehozni), illetve valóban az, hogy nem wireless. Remélem ez utóbbi hamarosan megoldódik.
Próbáltam a PS4-eset is, de az annyira nem nyűgözött le, mint a Windows Mixed Realityre épülő sisakok.
-
Én jókat játszok PlayStation-on a VR játékokkal, van pár szórakoztató, de az igazi, komoly címekből azért nagy a hiány. Az ilyen méregdrága VR szettek (eladási adatai) nem hiszem, hogy meggyőzően hatnak a játékfejlesztőkre.
-
ripla
addikt
Próbálkozni lehet, attól még továbbra is teljesen hidegen hagy a VR.
Majd harmadekkora méretben, harmadenyiért, mindezt 120 hz-en és 4k-ban, minimum, majd akkor beszélhetünk róla. -
Végül is annyira megy a PC-s VR, hogy belefér egy kis áremelés...
-
Ragnar_
addikt
Majd akkor megveszem, ha a HL3 is benne lesz a csomagban.
-
Picco
addikt
damn
igaz h nem a knuckles-al jott, de legalabb a 10x10m-es terulet lefedese egyedive teszi.
Az eddigi vive pro tenyleg vicc kategoriaba tartozott, foleg hogy a Samsung Odessey is hasonlo kijelzot hasznal. Kar h a knuckles controller nem fert bele, ugy meg talan sikeres is lehetne. -
Rayyy
senior tag
Azért a wireless adapter beférhetett volna a "pro full kit"-be.
-
Raymond
titán
Az 1500-as szam tetszik nekik:
HTC Lays Off 1,500 Employees in Taiwan Manufacturing Division
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest