Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyisziati
veterán
"Nitrogénes csapolt kávé?"
Akár.YouTube-on vannak videók, hogy nitrogénes cuccot isznak emberek... Bár ez már nagyobb hülyeség, mint az USB-s pohármelegítő.
#duke: "Buntetni kene azokat, akik gyartjak, aruljak, megveszik."
Hogy tervezed? Sima pénzbüntetés, vagy minden reggel a nyakukba egy pohár langyos kávét? -
duke
aktív tag
Buntetni kene azokat, akik gyartjak, aruljak, megveszik.
-
nyisziati
veterán
A szőlő igen, mer fermentálódik.
A kávé viszont csak romlik, és nemcsak az oxidáció miatt... Ha van benne cukor és/vagy tej/tejszín, akkor bizony erjedni fog. Ami csöppet sem "nemesebb" formája az eredetileg zamatos, forró italnak.
A kávé szerintem csak forrón jó. Esetleg nyáron jéggel. -
Na végre, ilyen is van.
-
-
Én már nem lepődök meg ilyen dolgokon.
-
Már próbáltam, de sajnos nem ugyanaz. Mindegy, mert szeretem hidegen is, bár azért melegen finomabb... Egyébként egyáltalán nem probléma a dolog és tisztán látszik, hogy egy olyan dologra is vásárolnak megoldást az emberek, ami valójában nem is az. Ettől szép a világ, yeah!
-
Hennet
aktív tag
Termosz + (kerámia)kiscsésze/bögre, a kávéd is meleg marad és melegen is szürcsölgetheted. Csak felejtsd el hogy a kávés termoszban bármi mást is tegyél, mindennek kávé íze lesz utána.
A témához:
Amúgy nem is értem a termék létjogosultságát, ha már van USB a munkahelyeden, akkor több mint valószínű hogy egy kávéfőzőnek is lenne delej. Ja persze akkor nem mutogathatod, hogy van eszed ezer forintot kiadni egy híg löttyért, ami nehezen nevezhető kávénak. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Solar Eclips #35 üzenetére
Én is kb. akkor vettem ajándékba. Egyébként jó.
-
Den Hadnagy
senior tag
A leadott teljesítmény mellett nekem az is nagy kérdés, hogy mennyire okos dolog eleve a kábel adta közelségen belül bármilyen löttyöt tartani a billentyűzet/laptop szomszédságában.
Instant elektronikai hulladék szvsz, de még csak nem is eredeti az ötlet.
-
Armahun
addikt
Még szerencse, hogy utálom a meleg kávét.
Máskülönben rohannék venni, úgy is van még hely a cd visszatekerő mellett. -
0P1
aktív tag
Azt honnan veszed, hogy ez USB-s? Esetleg USD-s (18 USD-s)
USB PD-vel (az tudja a 20 V X 5 A-t is (100 Watt), elméletben 2 deciliter vizet fel is lehetne forralni röpke 11 óra alatt
Bár én még nem láttam olyan PC-t, ami tudná a maximális 20X5 USB PD profile-t, csak 60 Wattosokat. -
Scholes9
nagyúr
Legalább ilyen is van már
-
nyisziati
veterán
-
Góliát
őstag
Már csak az okospohár hiányzik.
-
pip
aktív tag
ilyen kávémelegítőm nekem is van, igaz csak 1 USB porttal hub nélkül. Melegíteni azt nem igazán tud, de igazából még forrón tartani sem, inkább arra jó, hogy lassabban hűljön ki a kávé. Szóval amire gyártották arra nem jó, de jól működött hőforrásként a barkács csíráztatóban :-) Feltételezem, hogy élesztőt felfuttatni is ideális lehet... Vagyis hasznos, csak kurvára rosszul pozicionálták
-
nyisziati
veterán
"Nem lóbálom egy órán át az utcán a csillagbogárkás poharat hogy "nézzétek ezresért vettem kávét, de inkább nem iszom meg! " "
Na ja. Kolléganőm egyszer elhűlve nézett, hogy "te egyszerre iszod meg a kávét?!" Mármint mind a két decit. Én meg azt nem értettem, hogy lehet egy órát (kettőt-hármat...) szürcsölgetni egy pohár löttyöt, ami csak forrón jó.
-
kromatika
veterán
Huhh de nagy baromság.
-
foka
aktív tag
Itthoni gépem pillanatok alatt lehűti a bögrémet, ezért is nem szokásom bent inni.
Melegen tartani jó lenne, ettől függetlenül nem kell. -
erer1000
őstag
nagy marhaság, én is vettem, de az USB elosztó miatt. melegítésre alkalmatlan kb
4,2 kJ kell 1 C° emeléshez víznél (1 kg)
a bögre tfh 2dl
836J kellUSB 5V 0,5A azaz 2,5W teljesítményre képes
ha nincs veszteség, meg nem veszít a melegből a pohár tartalma (márpedig sokat fog, főleg mert nincs lefedve se valószínűleg) akkor 2,5J energiát tud átadni a pohárnak másodpercenként.
na most a 2 deci víz 20 ról 21 re emeléséhez kb 5 és fél perc kéne úgy hogy nem ad a környezetének semmit sem az ital a hőjéből.
értelmetlen.
egyszer rajta hagytam órákig, és éppen csak langyoska lett 4-5óra alatt az ital
-
Formaster
addikt
válasz
macilaci78 #19 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
A papírbögrék alján jellemzően van egy karima, ami a fenekét elemeli az asztallaptól. Szerintem úgy alakították ki, hogy a karima lóg a levegőben és a pohár a fenekén fekszik fel a melegítőlapra.
Semeddig nem tart egy mikrokapcsolót beépíteni, ami a pár grammos üres poharat még megtartja, de az 1-2 kortynyi löttyel telt pohár már ránehezedik.
Amúgy nem hiszem, hogy olyan intenzív hőt termelne, ami gyújtópontra melegítene egy hagyományos poharat.
Mindentől függetlenül persze hatalmas respekt a bówli terméknek, méltó utódja lehet az egy szezonos búvárórába épített öngyújtónak.
-
Formaster
addikt
Ismét megvan a piaci rés
-
ALBY
senior tag
Én meg meg szoktam inni a kávét, mert azért szereztem. Nem hül ki. Így is lehet, nem nagy feladat.
Nem lóbálom egy órán át az utcán a csillagbogárkás poharat hogy "nézzétek ezresért vettem kávét, de inkább nem iszom meg! "Bigyóshopon, meg az összes kínai webbazárban már évek óta van ilyen.
-
-
-
enginev3.0
félisten
Rossz oldalt van a kormány
-
L3zl13
nagyúr
Nem vagyok benne biztos, hogy egészséges hosszabb ideig papírpohárban tárolni forró italt, főleg még melegíteni benne...
-
hemaka
nagyúr
kegyetlen
-
nyunyu
félisten
4 portos USB hub acél bögrével együtt volt vagy 3k HUF 10 éve.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Végül is USB kávégép már van.
Ügyes emberek megoldják majd a 2 in 1 kiadást.
-
dabadab
titán
"A használatához nem kell mást tenni, mind bedugni az USB-portba, bekapcsolni, behelyezni a poharat, várni négy percet, és máris üzemi hőmérsékletre melegedett a lötty."
Aki látott már mondjuk vízforralót vagy próbált meg vizet melegíteni meg tudja, hogy mekkora teljesítményt tud leadni egy USB 2.0 port, annak azért gyanús lehet, hogy ez nem igaz. Angolul azt írják, hogy "Once plugged in, you’ll only have to wait 4 minutes for it to reach a degree high enough to affect your beverage" - vagyis maga a melegítő melegszik fel 4 perc alatt (ha nincs benne semmi innivaló, hogy lehűtse
)
(#1) apatyas: állítólag van benne hőmérsékletérzékelő, de nem is a kigyulladás miatt (az így elsőre teljesen esélytelennek tűnik), hanem azért, hogy nem melegítse túl forróra az italt.
-
Már csak beépített kávéfőző kéne bele. Programozóknak alapkellék.
-
.mf
veterán
"Mindig megdöbbentő, hogy mennyi marhaságot képesek kitalálni"
Bocs, de ez szerintem az cikkeid nagyrészében szereplő tárgyakkal ellentétben pont nem hülyeség, hanem valóban hasznos; mégis azoknál ujjongsz, ennél meg marhaságozol meg elmentazeszézel. Ha gép mellett eszek vagy iszok, akkor gyakran kihűl az étel-ital, ha valami érdekeset / fontosat látok, és percekre megfeledkezek a táplálkozásról.
Amúgy meg ilyenek már évek óta léteznek.
-
Jhonny06
veterán
"Mindig megdöbbentő, hogy mennyi marhaságot képesek kitalálni"
Ez mondjuk pont baromi hasznos, ha valaki ténylegesen naponta vesz kávét to-go és aztán kocsival megy tovább.
-
apatyas
Korrektor
Az rá van-e írva, hogy üres papírpoharat nem szabad benne melegíteni, mert akkor leolvad/meggyullad? Ha nem, akkor indulok is perelni.
Mellesleg, a papíron keresztül aztán marha hatékonyan lehet ám bármit melegíteni. Akkor már inkább merülőforraló szerűség kellene.
Mert a fórumon mi mindent jobban tudunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha kihűlne a kávé vagy a tea, akkor segíthet ez a mágikus eszköz.
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest