Új hozzászólás Aktív témák
-
0519
senior tag
válasz
heidricha #746 üzenetére
Szia!
Én mindössue egy apró alu bordával hűtve, nem láttam még 55C° fölé melegíteni.
Frissítettél firmware-t a rendszereden? Volt olyan frissítés, ami kifejezetten a fogyasztást és így a hőt csökkentette.Firmware frissítés Raspbian alól:
[raspberrypi.org] -
gary89
csendes tag
válasz
heidricha #727 üzenetére
Szia, a youtube beállításaiban menj az API-ra ahol be lehet pötyögni a Key-Id-Secret hármast, billentsd át az "Enable API configuration page" lehetőséget (legalsó beállítás ezen az oldalon).
Azán menj a HTTP Server menüre, jegyezd meg a portot valamint az IP whitelistbe vedd fel annak a gépnek az IP címét, amiről módosítani szeretnéd, ami előtt ülsz.
Böngészőbe a következőt írd be: http://<pi-ip-címe:port/api
erre a címre be tudod másolni a megfelelő értékeket. -
-
válasz
heidricha #699 üzenetére
A LibreELEC nem nagyon alkalmas szerverfeladatok ellátására, mert nem erre készült. Egy minimális fájlrendszerképből fut, és egyetlen fő célja a KODI optimális futtatása. Az OSMC sajnos nagyon le van maradva, egyelőre RPi4-re nem alternatíva.
WoL nincs és nem is lesz, felébreszteni, vagyis indítani GPIO-n keresztül lehet (WAKE_ON_GPIO=1). Tévére kötve két megoldás van, vagy az táplálja és együtt indul vele, vagy pedig vehetsz hozzá pl. egy távirányítós aljzatot (nekem ez van). -
válasz
heidricha #691 üzenetére
LibreELEC-re van Transmission plugin, a Kodi felületén tudod telepíteni.
Én is gondolkodtam rajta anno, hogy egyetlen Pi-vel oldom meg. De én vagy chroot-olt Ubuntu alá tenném (ez a WireGuard miatt kilőve), vagy Raspbian-ra a Kodi-t (ez akkor nem volt még opció). Összességében viszont jobbnak gondolom, hogy külön van megoldva, és így némileg kevesebbbet is fogyaszt (le van kapcsolva a HDMI kimenet). -
válasz
heidricha #689 üzenetére
A javasolt megoldás a közvetlen hálózati lejátszás, a Kodi támogat mindenféle protokollt. De ha mégis inkább másolgatnál, akkor simán csak húzd le a vinyót és tedd rá amit szeretnél.
A Samba amúgy valószínűleg azért nem megy, mert a Windowsban tiltva van az SMBv1 támogatása. -
válasz
heidricha #674 üzenetére
Nálam nincs semmi gond a CEC-cel, Samsung tévére kötve kiválóan működik. Egy hangyányi késleltetés az természetes, de kb. észre sem veszed. Szóval a 30 másodperc az erősen rendellenes működés, csoda, hogy egyáltalán észrevetted (mert hát ki vár ennyit?).
A HDMI-s hang szintén tökéletesen megy, és a hdmi_drive=2 csak a Raspbian-hoz kell. A LibreELEC esetén már alapból van hang a tévén. Viszont nem mindegy, hogy melyik HDMI csatira kötöd, a Type-C USB csatihoz közelebbire kell. -
válasz
heidricha #670 üzenetére
A RPi4 mint asztali számítógép csak türelmes, nyugodt embereknek való. NAS-nak és a LibreELEC futtatásához viszont kiváló.
A HDMI-s hanghoz be kell rakni a /boot/config.txt fájlba a következőt:hdmi_drive=2
A tévé távirányítójával való vezérléshez a HDMI CEC-t kell aktiválni. Ez alapból be is van kapcsolva a LibreELEC-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest