- HTPC (házimozi PC) topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Philips LCD és LED TV-k
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
Banyek, de sz@r rájönni, hogy ennyire láma vagyok.
Mondjuk azért a Libreelec is fura... zenelejátszást simán megszakítja, amikor lejár a 15 perces energiatakarékossági limit. A hangkimenet analóg+HDMI, most éppen azt nézem (hallgatom), hogy ha "csak HDMI", vajon akkor is megszakítja-e, mert az már tényleg hiba lenne. A jelenlegi mondjuk inkább az én hülyeségem. Annyira értelmetlennek tűnt lejátszás közben kikapcsolni a kimenetet, hogy fel sem merült bennem, hogy nem lefagyott a cucc, csak a HDMI-t kapcsolta ki - míg ki nem derült, hogy hálózaton még aktívilyenkor.bréking: kodi akkor is leállítja a lejátszást, ha a hdmi az egyetlen kimenet.
-
heidricha
őstag
hali megint!
vettem én is príma alu hűtőbordás "armor"-t. 3 ponton nyúlik le az alaplapra, menet közben melegszenek is a bordák rendesen. Mivel a zene volt a kritikus, persze azzal kezdtem a próbát, video sosem melegítette fel.
általában 80 fok felett volt egy hosszabb zenelejátszás közben, így tartósan nem is lehetett használni.
most nem megy 53 fölé, viszont egyszercsak megszűnik műküdni, kikapcsol a HDMI, megszűnik létezni az egész, le kell venni a tápot, meg visszatenni, akkor megy minden mint korábban. mindez kb negyed óra alatt előállValakinek valami ötlete, hogy mi lehet ez? a táp gyári RPi, sosem csinált ilyet az eredeti házban, bár ha nagyon villogott, hogy melege van, lepihentettem. most nem villog, csak lefagy. a melegtől... még ilyet!
-
heidricha
őstag
Köszi!
Ezt megtaláltam, a port default értéke nem szúrt szemet elsőre.
Amúgy végül csak összejött, valamiért a korábban létrehozott google project-em nem tetszett neki, kellett egy új.
Viszont a beléptetésekkel nem hagy fel, ha otthagyom a YT add-on-t, aztán visszalépek, újra kétszer fel kell vennem a device-t.Korábban írtam, hogy baromi lassan tudok felmásolni dolgokat a Rpi-re kötött USB diszkre hálózaton keresztül. Egy hibás kábel okozta...
-
-
heidricha
őstag
válasz
crissprivat #724 üzenetére
Sebességre nekem ugyanez a helyzet, a ketteshez képest kb felesleges volt megvenni.
Nagyon kéne az OSMC, hogy kicsit értelmesebben ki lehessen használni acuccot. Meg persze az aluház is kell (ebay nem valami gyors mostanában), mert a gyáriban 71 fok az alap, és 80-nál már kezd reklamálni, és hol van még a nyár!Neked legalább működik aYT, nekem meg se nyekken, ha be vagyok jelntkezve (azt még épp lehet) ha nem. Sosem játszott még le semmit.
-
heidricha
őstag
az kliens, nem "szerver" magában nem ér semmit.
osmc annyival jobb, hogy rendes raspbian van alatta, lehetett rá telepíteni. majd meglesz itt is...
más: alvó állapotból fel lehet valahogy éreszteni? wol-t ignorálja vidáman
nagyon melegszik... videón nem is annyira, de flac lejátszás percek alatt felviszi 85 fokram itt meg már bizonytalankodik. aluház megrendelve, de így komplett pénzkidobás volt a gyári műanyagházat megvenni, ha csak kikapcsolt géphez alkalmas.
-
heidricha
őstag
Ha találok ELEC-re is transmission daemon-t, akkor nem lesz gond, a Pi2-n az OSMC-n így volt. Viszont nálam a Pi a NAS, vagyis a vázolt megoldás nem jellemző, fordítva viszont előfordul, azt a sebességet nem mértem eddig.
A Pi2-vel nem volt ilyen sebesség gond... ami volt, ott az ethernet sebessége miatt volt.
A másik tipp nem esélyes, mivel a kliens is Linux -
heidricha
őstag
LibreELEC... mi a javasolt megoldás videok felmásolására?
scp iszonyatosan lassú (max 1.7MByte / sec - külső USB HDD-re, belső SD-re még ennek a fele), a Samba pedig nem működik, hiába próbálom jelszóval, vagy jelszó nélkül.
Gigabit ethernet, nem wifi. -
heidricha
őstag
hehe... köszi megint!
Raspbian alatt csakis a másik HDMI működött, itt viszont valóban rendbejött a kimenet váltástól.
Azért vettem észre, mert egérrel irányítottam, kipróbáltam,(CEC), majd feladtam, vissza az egérhez, és egyszercsak elkezdett nem teljesen véletlenszerűen mozogni a rendszer. Hamar rájöttem, hogy nem lehet más, és valóban. -
heidricha
őstag
ez gyors volt, köszi!
azért van még mit csiszolni. a CEC kb 30mp-es csúszással működik, ha épp működik (kivéve első alkalommal, akkor jónak tűnt, de skin csere óta használhatatlan - reboot-semlegesen)
HDMI hang nincs, csak analóg (persze be lehet állítani, csak nem jön ki)
van még mit keresgélnem -
heidricha
őstag
hali!
Pi4 2GB frissen vásárolva. Eredeti Raspbian, vagy mi, ami volt hozzá nem rossz desktopnak, de nálam nincs hanga sem HDMI-n (ezt ki sem lehet választani, láthatóan nincs hozzá driver) sem audio-n (már ha normál 3.5mm jack-kel működnie kellene) Kodit ide telepítve iszonyat lassú a UI, gondoltam megnézem a LibreELEC-et.
Fel is ment szépen, nem is lassú.
Viszont a TV remote-tal nem foglalkozik, lehet ezzel kezdeni valamit? Ugyanez a KODI ugyanez a TV Rpi2-vel műxik szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest