Hirdetés
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amilyen kicsi olyan drága.
-
-
Chaser
legenda
( :
cpu meg pont annyit csinál, ha a render 3100-zal 4g-n egy óra alatt végez, akkor 3800x-szel vagy 5600x-szel fél óra lesz kb, 16 magossal meg negyed óra
aki ebből él és fontos az idő és napi szinten tolja annak nyilván számít, de egy földi halandónak oly mindegy kategória
azért mosolygok az 5600x-en mint beugró, átlag felhasználásra
egy átlagos gép kijön az 5600x árából, még aki "komolyabban" játszik azok többsége sem vesz 5600x-et, 10400/3600 oszt' kész, elég úrimuri az a cpu sokaknak akik vga-ra akár elvernek 200+ k-t is
azt meg hogy ha valamihez később erősebb vas kell és vegyük meg előre dolgot megint nem értem, mert akkor nyugodtan lehet az 5600x mellé dobni 32gb ramot, egy 3070-et is hátha nagyon játszani akarunk, stb
és már a vágás sem "általános felhasználás", de akkor is viszonylag lightos konfigon meg lehet oldani ha valaki nem abból él
no mindegy, azért erős hogy itt sokan likvidálnák a két magos cpu-kat mert szerintük semmire nem való - lehet majd megszűnik, ha 2c/4t beesik a mostani 2c/2t árára 10e ft közelébe - -
+++
Az nyilván teljesen lehetetlen, hogy én meg 4k/fullhd-t vágtam a T430-on 8GB RAM-mal. Jó, saját timelapse videót, de akkor is. (A bemenet 4k közeli volt, a kimenet fullHD.)
De még munkahelyen is bőven használunk T460, T470-es Lenovokat, kétmagos(!!!) procival, nagy céges környezetben.
Sőt, régebbieket is adunk ki, de azokat már csak célfeladatokra.Hogy otthoni userek miket képesek használni, azt hagyjuk is
-
Chaser
legenda
ha a nagyon-nagyon tálaguserről beszélünk, már azt nem tudja feldolgozni, hogy fb-n arréb pakolt valamit és mi történt ( :
nem egy ilyet "hoztam helyre"
na most tőlük nem várnám el még azt sem, hogy %-ozzák a cpu-t vagy bármit hackelnek winben
ugyanakkor nem is kell, mert az aktuálisan kapható 2 magosoknqak is elég szép teljesítménye van hétköznapi dolgokra, használja oszt' kész
átlag pistának sokkal több előnye van abból ha a tényleg elavult hdd-t kihagyja, és vesz akár egy értelmes 250-est - ismerek nem egy olyat, akinek a 250-esén 100+ gb mindig szabad, na ők tényleg átlaguserek -
és akkor egy 4 magos cpu árából megvan cpu+ssd, akár 8gb helyett 16gb ram és pagefile off - nálam az is mindig offolva van mióta 16gb van legalább a gépeimben -
azoknak a usereknek akik meg mindent sz@rt mindig felraknak, 16 magos gép 64gb rammal is mindig lassú lesz ( :szerk:
Milaraspa
hagyjuk
menj el dolgozni szervizbe, majd ott megtudod mi az átlag pista és gizi
egy eladott "komoly " gépre jut 7-10 aminél egy a cél, hogy minél olcsóbb legyen
nagyon nem 5600x-szel fogják őket kérni, de nem is 3600-tal
3100-am van most, de nem vagyok átlaguser úgy gondolom ((( :
van alatta 16 v 32gb ram, mikor mennyi, 1tb nvme ssd, gt 1030 - most átcseréltem 1650-re az előbb :d -
szted milyen 4k-t nem tud eltolni egy 3100+gt 1030 ? - akkor is eltolná ha a legkommerszebb lassú sata ssd lenne alatta és 8gb ram -, de eltolná bármelyik 2 magos intel is ugyanígy az 1030-cal
3,6ghz-en is mindenre bőven elég az emberek nagy részének, ott meg kb termeli az áramot
3800x-et csak azért veszek mert megtehetem, kapok jó áron egy baráttól, oszt' pont ennyi, úgy hogy több talon alkatrészem van mint alsónadrágom ((( : és ha nem unom meg marad
ezt a gépet lazán lehet 1080p vágásra is használni, nyilván nem lesz olyan gyors mintha 16 magos lenne a cpu
de mondok jobbat, még 4k videót is vágtam vele ami nem telefonos, hanem rx100 6 rögzített, és a gt 1030 miatt nem vágott ki a sw :d nyilván effektelni nem kellett -
-
Milaraspa
tag
Nos éppen átlaguserről írtam, nem is magamról. Nos átlagusernek sokkal több kell, mint 15 Chrome tab nyitvatartása.
Nem is akarom leírni mi tartozik bele a hétköznapi számítógép-használatba, de manapság ilyen célra, új gépként 5600X-es rendszer (az egyik) ajánlott.
A fenti példák ugye nem átlaguser igénye/gépe, hanem valami spéci használat, valami nagyon egyszerű feladat a PC-nek, mint pl. videólejátszás.
A videólejátszás igénye is változik, ma még jó az FHD, holnap a 4K stb. egyre komolyabb tömörítéssel. Akármilyen feladatot veszünk, még eldöcög, de jön egy kis extra igény, aztán letérdel a rendszer. Aztán lehet, hogy komolyabb igény keletkezik, más feladatokkal.
Ezért írtam, hogy a nagyobb processzor, kb. mai és minimum 4 magos már alapelvárás egy ma építendő, sokáig használt gép esetében. (Laptopban el sem tudnék használni 2 magosat. Az nekem már sok-sok éve is nagyon lassúnak tűnt egyszerű irodai feladatokra is.)
A felára az új és nagyobb/erősebb processzornak nem nagy, ha figyelembe vesszük az előnyeit, "szavatosságát". -
válasz
Milaraspa #82 üzenetére
Nézd, ha valaki szeretne valamit, akkor vagy fizet, vagy keres megoldást, amihez bár meg kell mozdulni, de nem kerül olyan sokba.
Az emberek nagy része fizet, ÉS nyíg, hogy drága a gép, lassú, stb., de meg nem mozdulna, hogy javítson a dolgon. Most ezzel mit csináljunk? Nyílt forrású, hatékony szoftverek mindenkinek rendelkezésére állnak, csak esetleg másképpen fog kinézni a Start menü, és ez sokaknak teljesen elfogadhatatlan. -
Chaser
legenda
válasz
Milaraspa #82 üzenetére
engem meg az nem érdekel, hogy téged mi érdekel ( :
matek:
ha egy 2ghz-en járatott modernebb 2 magos teljesen élhető jó ssd-vel és sok rammal, talán, mondom talán, egy 3,4ghz-es 2 magos is
általánosságban
van hogy 10-15 chrome ablak is nyitva van, nem halt még bele, átlagusernek ennél több egy lépéssel sem kell -
-
Chaser
legenda
válasz
Milaraspa #74 üzenetére
nem stimmel ez sem
mondtam párszor:
6200u van a notebookomban, ht letiltva, órajel 2ghz
alatta 860 evo, 2x8gb ram
nem mondom hogy mindenre IS elég, de átlag jóska-gizi' elalél tőle
legdurvább bitrátás fhd filmek reccenés nélkül mennek, nyilván a 4k már nem
és ez csak 2ghz, intelnél a legkisebb desktop celeron 3,4ghz, 13-15e ft körül van, igp-vel nem olyan rossz az, bármilyen átlagusernek bőven elég
ezeknek a fogyasztása is nagyon jó, a rájuk írt 58w pont annyira hülyeség mint a 10700-ra írt 65w ( : előbbi felét eheti maxon, utóbbi több mint háromszorosát is
dupla annyiért meg ott van 4ghz-cel a ht-s g6400, bőven használhatók azok
minden keveset fogyaszt ha nem kell sokat számolnia, az a lényeg mi van ha sokat kell
abban pl intel elvérzik 6 mag/alacsony kombó felett, de ilyen netes dolgoknál még a 7nm tsmc-nél is jobbat esznekGargouille
nem tudom hanyadik gépem ez a fuji, előtte elitebookok, azok előtt rengeteg tp, mindig így csináltam
aki veszi a fáradtságot és nem hülyézi le ilyenért a másikat ( : ott a cpuz mindenkinek, nem nagy muatavány %-ot átírni, utána megnézni a terhelt hőfokot
all core fix pedig reszponzivitás miatt van nálam, bő 10 éve szaladtam bele egy gamenél hogy iszonyatosan dadogott, vagy a win, vagy a bios game alatt random kapcsolgatta az órajelet..all core fix, el is tűnt a probléma, "pattog" a gép mintha fizetnék, azóta ez maradt is
idle fogyasztás meg számottevőt nem nő, ha nincs terhelés lényegtelen hogy nagyobb a feszültség és magasabb az órajel, ha van terhelés úgyis felcsapja a feszültséget és órajelet, csak az ugye idő amíg kitalálja -
Gargouille
őstag
+1
Én is ugyanígy szoktam tenni, kilövöm a turbót mert azon kívül, hogy melegedik tőle a gép mint a fene, semmit nem javít a teljesítményen. Asztalinak én egy i3-8130U-s procis passzív gépet használok munkára, tökéletesen elég a teljesítménye így turbó nélkül is. Turbo-val 80 fok körül volt a plafon, anélkül 50-60 között van a teteje. -
válasz
fatpingvin #77 üzenetére
Nálam nem csak browser only a T400
De mondjuk egy böngészős film mellett elvan a dd.
-
-
Milaraspa
tag
Arra gondolhatott, hogy a gyenge processzorok, mint pl. Celeron, meg úgy általában minden 2 magos vagy régi proci manapság otthonra már nem éri meg, elavult, rossz hatásfokú és alapvetően gyenge a legtöbb feladathoz. Lehet találni éppen szükséges tevékenységet, amire alkalmas még ma is, de nehezen és az egy darab feladat, ami mellett ha kellene valami mást is tenni, már procit/rendszert kellene cserélni.
Egy újabb erősebb proci pedig nagyon jól skálázódik, vagyis nagyon keveset fogyaszt, ha nem kell sokat számolnia. -
Chaser
legenda
válasz
®abstract® #68 üzenetére
fordítsuk meg dolgot
2ghz mindig rendelkezésére áll a rendszernek
nem a win-nek vagy bios-nak kell kitalálni ugyan éppen milyen órajelre rakja a cpu-t vagy milyenre nem, sokkal reszponzívabb így a rendszer mintha defaulton lenne - asztali gépemet is így használom mindig, fix all core értelmes feszültségen ami vid környéke vagy alatta -
a turbonak meg sok értelme nincs, ahova nem elég 2ghz nem lesz elég 2,3ghz sem ( : de legalább ott már fűt nagyon mivel nagyon megdobja a feszültéget hozzá, minden notebookomnál egyből kilövöm a turbót és beszabályzom a cpu-t
ilyen 80-90 fok? akkor ha kirakom nyáron a tűző napra és közben renderelek...esetleg ( :
ott a gépeddel disznóság volt, melyik pontosan az a gép?az a celeroncs beugró hogy meg tudjam nézni a rendszert, utána 10400 vagy 11500 - ha lesznek érdemi tesztek az új intel 750 igp-ről és tetszik, különben nem adok felárat érte - és nem a gyári hűtőjével akarom hűteni, hanem némán, bele lehet hackelni 120/25-ös ventit, kicsit fogok a cpu-n az maxra terhelve is megfog egy 10400/11500-öt max 500rpm-en
-
válasz
®abstract® #69 üzenetére
Jaja, a 4 mag melegebb
De kül. nekem is mindegy, több kétmagos marad nekem. -
válasz
®abstract® #69 üzenetére
Elárulnád mi köze a magok számának a melegedéshez?
-
fatpingvin
addikt
válasz
®abstract® #69 üzenetére
írta bárki hogy vegyél? komolyan már...
állítod hogy nem használhatóak. mi írjuk hogy de, példával. erre úgy csinálsz mintha utasításba próbáltuk volna adni hogy mostantól csak kétmagoss procikat használhatsz. nem értelek. -
®abstract®
őstag
-
®abstract®
őstag
Értelek. Te tulajdonképpen a kétmagos processzort még lefojtod,hogyha kikapcsolod a core boost módot, hyperthreading,turbot erőlködjon még jobban jóvanazúgy
én örülök ha neked így bevált használd
sokáig de számomra ezmegoldás. Utálom ha Windows alatt szenved a hardver.
Ez a H470 modell érdekes darab, de a leggyengébb celeron processzor támogatással megalkuvókent lekorlátozni a teljesítményét óriási hiba lenne! -
válasz
®abstract® #64 üzenetére
Nem tudom, mi baja lehetett, de ott valami nem volt kerek, az tuti. Egy FullHD filmet egy ilyen gépnek röhögve kell vinnie. Ne viccelj már, a Core2-es T400 is max. 80% prociterheléssel viszi... 80 fokig az se megy fel.
Vagy túl érzékeny a füled -
Chaser
legenda
válasz
®abstract® #61 üzenetére
6200u van nálam - most is a noteszről írok -
intelnek hála ht off, jobb a békesség alapon
max 2ghz-ig engedem a magokat
ez a gép annyira ritkán van 55 fok felett cpu terén, hogy nagyon ( :
ezeknél annyi a titok, hogy a turbot alapból lődd ki - win energiasémában ha cpu max performance 99% már nem tol max turbót, %-ot megadod, megy a cpuz, látod milyen órajel megy mellé, és ennyi -
a használat nagy részében teljesen passzívan megy, sokszor fhd értelmes bitrátás filmeknél is, néha belepörög a venti
4. v 5. éves a gép, ez újrapasztázva még nem volt - fuji e746, nem vettem még rá magam hogy atomjaira bontsam ( : -
szintén fhd ips - de még milyen - , 16gb ram és jó ssd - 860 evo -
és ugye az sem mindegy milyen gépben van, sőt, az a legfontosabb milyen a hűtés
ezt most lőttem
szerk:
csak lemaradt a kép ( :pont az asrock deskmini h470 miatt találtam a kis celeront, mivel igp-s amd-k ma gyakorlaban max papíron vagy aranyárban léteznek ugye
kipróbálni jó lesz aztán majd lépek tovább
nem is értem a többi gyártó mért nem tolja az ilyen kis gépeket - ez valami moddolt itx lap, esélyesen vmilyen notebooké a méret -
ettől független a notebookot ez sem váltja ki nálam, mivel vinni ugyan lehet, de kijelző és hálózat nélkül használni nehéz
de hatalmas ötlet és az ára is korrekt -
fatpingvin
addikt
válasz
®abstract® #63 üzenetére
plain text szerkesztésre minek több? ez nem türelem kérdése hanem feladathoz szerszámot.
amúgy meg az a meglátásom hogy célirányos és tájékozott szoftverválasztással olyan hardverekkel is fájdalom nélkül el lehet boldogulni a mindennapi életben amit más már rég kidobott volna. -
®abstract®
őstag
Figyelj nálam egyszerűen betelt a pohár egy év után
Mindkét laptop full HD IPS kijelzővel volt,de amikor 720p és filmet vagy tartalmat is néztem videókat vagy full HD t akkor is felszaladt a hőfok ilyen 60-70 fok körül volt. Ventilátorok 3500 as fordulaton indultak az alatt be se kapcsolt!amikor a kijelző felbontást levettem 1600* 900 ra vagy 1440 x 900 ra akkor ilyen 50 -60 fok körül volt a hőfok! Üresjáratban bámultam az asztalt.
amikor ilyen 18 vagy 20 fok körül volt a szobában,akkor se igazán ment 50 fok alá a hő. -
®abstract®
őstag
válasz
fatpingvin #40 üzenetére
Gratulálok hozzá te nagyon türelmes ember lehetsz
-
válasz
®abstract® #61 üzenetére
Ott valami igen érdekes lehetett, mert ezek Lenovo megfelelőit használtam melóra, 8GB RAM-mal (T450 pl.), és általában azért értelmes hőfokon elment.
A saját otthonim most egy T430, az is bőven elvan. 90 fokos akkor, ha megy egy IKEA lakberendező böngészőben meg fullHD videó...
-
®abstract®
őstag
Szerintem mindenki maga tudja hogy elég e neki vagy sem
Egy évig használtam kettő db Dell laptopot.azt hiszem ilyen 2014-2015 ös modellek voltak, üzleti verziók.
Az egyikben i5 5200u processor volt a másikban i5 6300u. Mindkét laposban 16 GB DDR3 RAM volt.sata SSD,ami 560/540MB olvasott/ írt.
Sebesség nagyon jó volt mindkettőnknek.
Kis karbantartás volt portalanítás újrapasztázás.
Napi használatban volt mind a kettő.Alapvetően böngészésre használtam videózás olvasgatást kapcsolattartásra.
Akármilyen böngészőt telepítettem használt közben 10-15 fül megnyitva, (Viber vagy Skype.)
Egyszerűen rossz volt nézni amikor megnéztem a hardver hőfokot 90-95 fokra felszaladt a processzor hőfok rendszeresen állandóan!
amikor kisebb hardver igényű játékokat futtattam akkor meg aztán ereszd el a hajam volt! ventilátor porszívó módjára 4500- 5000 es fordulaton pörgött!!
Meg elég eltem a dolgot, aztán eladtam mindkettőtPont jó is hogy írtad
nekem asrock deskmini A300 as, 1,92 L s csodám van, már több mint egy éve. És nagyon bevált a készülék
Ryzen 5 processzor, RAM 16 GB RAM mal,2db SSD vel. Egyszerűen világszámnagyon kisméretű az egész de mégis 92 mm es ventilátor hűti a processzort nagyon király,2* akkora mint a laptopokban szokott lenni. (laptopokban 45 mm es volt ventilátor).
-
fatpingvin
addikt
-
válasz
fatpingvin #58 üzenetére
Igen, inkább ez indokolja az ilyesmiket, hogy lehet velük a "legacy" dolgokat mószerolni
Nekem is van azóta párhuzamos kártyám
-
fatpingvin
addikt
ja, ez mITX deszka. nálam is alapvetően az indokolja a létét hogy egyrészt nincs meg a késztetés hogy egy egyszerű editor enironmentnél több legyen (nem nagyon tud, bár ha nagyon akarnám az Unichrome graphics-hoz vadásztam drivert, az Alpine meg ugye kb egy burgonyán is elmegy) így distraction-free környezet, másrészt meg van egy remek alaplapi FireWire vezérlője, szval tudom róla láncba kötni a FW-s eszközeimet
az asztaliba még nem volt indíttatásom FW vezérlőt venni.
ja meg ha valamit hirtelen parallel porton kell összekötni valamivel akkor itt van az asztal alatt, csak benyomom, fél perc múlva SSH és lehet dolgozni -
válasz
fatpingvin #55 üzenetére
Én ilyenre nem tartok külön gépet, meg azért az Epia alapú laptopok is megettek 25-30W-ot... De anyámnál pl. le van rakva a K6-osom, az néha keres pénzt, pl. régi kártyák tesztelésével eladás előtt
-
fatpingvin
addikt
előferdül. nálam elég furcsa vasak vannak tartalékban, mondjuk néha tényleg indokolatlan gyűjtögető vagyok.
eddig a legnagyobbat arra néztek cimborák hogy az a Via Epia-M deszka az már csak retrózásra van, ugye? nem, azon szoktam hosszabb szövegeket írni, az előszobában zümmögő storage szerverre szinkronizálja a dolgokat -
válasz
fatpingvin #53 üzenetére
Egy Core i lapost jobban el tudnék képzelni tarcsinak, még akkor is, ha Debian van ezen is. Majdnem lett egy T420s óccón, de hazavágtam a billentyűzetet (öööö az alaplapot) javítás közben
Maradt a T400.
-
-
válasz
®abstract® #3 üzenetére
"személy szerint a kétmagos 4 szálas processzorokat én megszüntetném,elavultak már és gyengék is!"
A tartalék gépem lassan egyidős lesz a legfiatalabb fórumozókkal de böngészni, youtube, face, office jellegű dolgokra simán elég ma is. Nem a proci hanem a memória mennyisége a szűk keresztmetszet. HP 8200, i3-2120, 8GB, SSD, Win10
-
-
válasz
fatpingvin #47 üzenetére
Azaz! Ráadásul soros porton lassan a budiajtó is tud kommunikálni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Milaraspa #43 üzenetére
szerintem nagyon nincs igazad.
a soros port az soros port, tök mindegy hogy három hónapja vagy harminc éve gyártották. semmi nem indokolja hogy régi eszközöknél tovább rontsák a helyzetet azzal hogy ha a vezérlőfejet cserélni kell akkor egy ugyanolyan beszerezhetetlen és unsupported cuccot vegyenek ha ennek nincs technikai akadálya.
kivételként mondhatnánk azokat a régi ISA meg PCI vezérlőkártyákat amikhez a gyártó már el is tűnt és dokumentáció sehol, viszont ezek alá is direkt ezért gyártanak ugyanúgy modernebb alaplapokat, pl jónéhány industrial alaplap van LGA1151 foglalattal, az alján két ISA slottal.
szóval ez a "mi illik hozzá" kérdéskört nem ezen a gondolatmenet mentén szokás értelmezni hanem ott hogy mi az amivel még kompatibilis. a RS-232 meg nem változott túl sokat az elmúlt évtizedek során. -
-
Milaraspa
tag
válasz
fatpingvin #41 üzenetére
Tudom, tapasztalom, hogy rengeteg régi berendezést használnak még vizsgálatokra, kreatív munkára, vezérlésre stb. amin vannak régi, többek között soros portok.
De ezekhez egy új számítógép nem illik. Hiába a régi portos retro dizájn, a szoftverektől a többi berendezésig mind egy komplett régi PC-t követel meg, nem egy ilyen öszvért.
Amúgy lehet venni mindenféle portot kiegészítő kártyákon, ha valakinek csak arra lenne szüksége.
A másik véglet, hogy van olyan, ahol a legmodernebb megoldásokat kell keverni a régivel, hogy valami optimálisan működjön, de az marginális, sokszor egyedi gyártást igényel. Pl. Siemens foglalkozik ilyenekkel, orvosi műszerekhez, ipari környezetbe gyártanak spéci eszközöket, pont olyat, ami kell a cégnek. Ott nincs felesleges USB, felesleges PCI port...Konkrétan ez a gép multimédiára készült, a cikkben és a gyártó ajánlásában is benne van. Ráadásul 4 mikrofonnal.
Szerintem ez nem "félipari" eszköz, mert a strapabírásáról egy szó sincs, gondolom meghal 24/7-ben. A zongoralakk sem erre enged következtetni, de a hűtés kialakítása sem. -
fatpingvin
addikt
ez meg a másik. kicsit drága ehhez de mondjuk pont az jutott eszembe hogy a serial porton keresztül rá lehetne kötni egy GNSS vevőt és meglenne a tényleg high-end időszinkron az NTP szervernek, az USB3 csatik nem a legszerencsésebbek de USB3-as Gigabit Ethernet vezérlővel lehetne neki több lábat csinálni...
nem értem a nyünnyögést őszintén szólva. a cikkben rosszul van feltüntetve, ez nyilvánvalóan egy félipari eszköz, semmiképp nem egy médiabox. annak mag egy kifejezetten jól megélzott darab, ha tetszik ha nem. -
fatpingvin
addikt
én magam részéről üdvözlöm hogy végre vannak olyan miniboxok amikről nem spórolták le ezeket.
most pont az jutott eszembe hogy elég sok laborban elég régi gépeket tartanak fotométerek meg hasonló régi masinák kezelésére, én pl pont azt látom bele ebbe a vasba hogy ezen minden további nélkül elkattog két virtualizált FreeDOS rajta két spektrofotométer vezérlőprogramjávaal, nyomtatás helyett belső virtuális parallel porton keresztülk tud "nyomtatni" azaz exportálni valami értelmes formátumba (.txt) és máris megspóroltunk a laborban két nagy, hangos, nehezen szervizelhető és lássuk be bizonytalan működésű Pentium 1-es gépet, kiváltottuk egy ilyen pici dobozzal amit elég egy FHD monitor hátára csavarozni. -
fatpingvin
addikt
válasz
®abstract® #3 üzenetére
ez a te véleményed. mai napig napi szinten használok 1c1t procikat.
-
hibavissza
veterán
Nem igazán értem ebben a termékben mi az érdekes, innovatív dolog amiért címoldalas "bemutatóra" került sor.
-
Chaser
legenda
válasz
®abstract® #3 üzenetére
ez azért költői túlzás
a notebookomban 6200u van, biztos ami ziher alapon ht kilőve
max 2ghz-ig engedem, netre teljesen jó, vagy filmezni, régi gamekhez
alatta persze jobb ssd - 860 evo - és van 16gb ram is
bonyolultabb net oldalnál érződik azért hogy terheli keményen, de túlélhető
csak ár kérdése, ha lenne 15e ft-ért a 25e ft-os g6400, az pl jó deal - cpu+igp-, legtöbb usernek bőven elég, sok notebook cpu-t gyaláz, akár több magost is, mert jellemzően ott sokkal alacsonyabb órajelek vannak - pláne régebbi gépekben -szerk:
ez egyébként nagyon drága, az asrocknak van 2l térfogatú csodája, ház+táp+lap, cpu/ram/ssd szabadon bővíthető, 5x e ft az amd-s, 6x ezer az inteles
de az ecs-nél tegnap találtam egy ilyet, 50e köül van, ez is életképesebb -
Milaraspa
tag
válasz
Jim Tonic #36 üzenetére
Hát, most ezt körbe lehet magyarázni, meg az égegyadta minden csatlakozót meg lehet indokolni, ezen mégis 4 db mikrofon van és a gyártó ajánlja multimédiához.
Azt pedig külön mondom, hogy nekem az ipari, még ha nem is poros környzetbe készült, azért komolyabb strapát ki kellene bírnia, mint egy irodai gépnek, ráadásul a burkolat nem csillivilli, hanem kb. nulla dizájn és 100% funkció, vagyis egy nagy radiátor az egész és/vagy rackszekrénybe szerelhető. Ezenfelül nekem az ipari azt is jelenti, hogy nem két db soros port van rajta, hanem pontosan annyi, amennyit az ügyfél választ. Na mindegy, ezt csak úgy mondtam.
-
Igen, elolvastam a cikket. És ha magad is megjegyzed, hogy ipari felhasználás, akkor nem tudom, miért akadsz fent az egy irányba néző soros portokon. A porvédelem egy téves elgondolás. Ha megnézel egy modern üzemet, enni lehet a padlóról. Nem tudom, miért hiszi mindenki, hogy az ipari környezet úgy néz ki, mint egy fűrészüzem.
Ellenben az ipari felhasználásban is vannak irodák, ahol mondjuk nem kell a soros port, de jó eséllyel felkerül a monitor hátuljára, de még az is lehet, hogy egy zárt helyre. De a legtöbb ilyen irodai PC-n alig vagy egyáltalán nincs több soros port. Felesleges is, mert nem kerül általában semmi beléjük.
Az egész tesztről lejön, hogy otthoni szempontok szerint lett vizsgálva. Ezt nem oda szánták. -
tasiadam
veterán
1 szalon veri a skylake i5ot, multicore meg elmarad tole kicsit. Netezni tokeletes.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
Jim Tonic #28 üzenetére
Amúgy olvastad a cikket? Egyrészt meg van benne említve az, hogy a soros portok miatt ipari környezetbe szánhatták, és a végén is le van írva, hogy ezek léte fontos szempont lehet a vásárlásnál. Viszont rendes ipari PC-hez egyrészt csiricsáré a fényes felülete, másrészt nincs rajta semmiféle porvédelem, az állandóan forgó ventilátorok így nem sokáig lesznek életben (jó, tudom, nem minden ipar jelent port), mikrofon pedig konkrétan van rajta, sőt rögtön négy darab is. Végül, de nem utolsó sorban a gyártó maga is azt ajánlja, hogy napi számítási feladatokra, streamingre, multimédiára használd. Ja, amúgy a soros portok nélküli, "E-mentes" verzión is elöl vannak az USB-k.
-
Akybron
aktív tag
Soros port és multimédia:
Elég régi LG LCD-TV-n van soros port, amin keresztül lehet vezérelgetni.
Ilyen esetben pont jól jöhet.
Mai TV-k között nem tudom mennyire jellemző (valszeg ritka), meg amúgy is a HDMI-CEC kiválthatja.
Otthonra inkább USB legyen, és teszek mellé usb-soros átalakítót,ha kell.
Iparban meg legyen a soros, viszont felesleges a mikrofon, és masszívabb, zárt, porvédett burkolat kell. -
Lokarson
tag
Ez talán néhány embernek jobb választás lehet: Intel NUC8I5BEK2
-
Srácok, tényleg javítsátok ki az egész cikket, mert kellemetlen. Ez ipari PC, ezért vannak elől az USB-k, ezért van soros port, ezért nincs mikrofon, és ezért nem számít a hangja.
Az egész teszt úgy ment félre, ahogy van. -
SkS7891
tag
válasz
mindhunter #24 üzenetére
Meg hétszerese a térfogatban...
-
mindhunter
tag
"A másik probléma pedig a hűtés, ami még ennél a Core i3-10110U-val szerelt példánynál is sokat hallatja a hangját."
Vízhűtést beleAmúgy nem hülyeség, nekem Zotac Zbox Magnus EN980-ban van vízhűtés. Bár annak a háza kb. kétszer ilyen magas, hogy beleférjen a vízhűtés.
-
devast
addikt
válasz
Acélfarkas #21 üzenetére
Soros port miatt ez inkább ipari, mint otthoni multimédiás célra való. Két LAN miatt is.
-
Acélfarkas
senior tag
Ez multimédiás bareboneként van aposztrofálva a cikk szerint. Jogos a felvetés, hogy a soros port mit keres rajta. Valszeg a cikkíró tévedett ez esetben, hogy rosszul sorolta be a felhasználási területet.
Persze a 4 mikrofon lehet a zajmérés miatt van ezesetben rajta, ha ipari területre való. -
-
aronocs
tag
Ezeknél a minigépeknél jellemző, hogy opcionális egyes csatlakozók megléte. Például Lenovo Tiny-k esetén lehet kérni USB-t, Display Port-ot vagy akár soros portot, kinek mire van igénye. Vagy üresen hagyni és költségcsökkenteni.
Nem néztem utána, de simán lehet, hogy itt is ez a helyzet.
-
fanti
addikt
Ezért 160 ezret...na akkor tényleg megértünk arra, hogy a covidot leváltsa a cseppfertőzős ebola...
-
kcsa
veterán
"...Apacar AS2280P4 SSD-t kapunk" - Ennyire csak nem sz... car
-
Freiherr
őstag
Ez elég harmatos ennyi pénzért.🤔
-
Strezi
őstag
Nekem hét lemezes vinyóból összerendezett "NAS" lóg egy USB3-mon, kraftosabb és saját tápos HUB-on keresztül. Eddig mindenre (is) elég, negyedik éve megy megállás nélkül
Ezért sem értem a cikkes, csak 4 USB3 fanyalgást, mert a legtöbb embernek bőven elég, akinek meg több kell, annak lesz saját, "tökéletes" megoldása.
-
sztanozs
veterán
válasz
PowerBuldog #6 üzenetére
Nekem most egy USB3-as toldón lóg két 3TB-os vinyó egy RPi4-en, és az USB3 simán kiszolgálja a gigabites hálózatot.
-
oZone762
tag
válasz
PowerBuldog #6 üzenetére
Ha nem ipari titkokat tartasz rajta nem elég egy ssd?
-
válasz
®abstract® #3 üzenetére
a kétmagos 4 szálas processzorokat én megszüntetném,elavultak már és gyengék is!
ez nem igaz
-
oZone762
tag
2 ethenet csatlakozóval jó kis routert, hw tűzfalat lehet csinálni belőle linux-al. + NAS és torrent letöltés is mehet.
-
®abstract®
őstag
Két magos 4 szálas processzor 8 giga RAM nem valami nagy szám és még drága is 🤔
személy szerint a kétmagos 4 szálas processzorokat én megszüntetném,elavultak már és gyengék is! -
-
Thor71
tag
Na majd kezdődik a hát mé' nem Ryzen, ez így mekkora sz.r
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Tenyérben is elfér az ECS minigépe, mely a modern interfészek és digitális mikrofonok mellett két soros portot is kínál.
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Politika
- BestBuy topik
- Star Trek
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- PlayStation 5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- ALIEN GAMING PC // Core i5 6400 // 16GB DDR4 // 256GB SSD // KFA2 GTX1060 EX OC 3GB
- HP GAMING/WORKING PC // XEON W3565 //8GB DDR3 // SSD-HDD // XFX Radeon RX580 GTS Black
- Új MSI AM5 RYZEN 5 8400F GAMER MAX PC 16Gb DDR5 512GB SSD ASUS RTX 2070 SUPER 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC , i7 10700 , RTX 3080 , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Apple iPad Pro 12.9" billentyű+tok új eladó.
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest