- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
No-kia
addikt
válasz
Laci_a_Paci #47 üzenetére
most már ez
-
Laci_a_Paci
tag
Rohadt jó...
Az első részt is imádtam, sztem az a legjobb autós jéátk xboxra!
-
smkb
őstag
Na ezért kár volt agyon hypeolni a Dirt 2 DX11-et. Látványban semmivel nem nyújt többet, mint az "elavult" DX9 Shift, a zászló nevetségesen mozog, tömeg tesszellációjának látványa semmi, a víztócsa... ehh... akkor hullámzott így, mikor gyerekkoromban nagyapám trágyástalicskáját toltam bele... 100-al belemenő autók esetén ez inkább nevetséges, mint szép. Ott egyazegyben kivágja a vizet. (elég ha csak a városban lát valaki átmenni akár 40 el egy autót egy ilyen tócsán.. az égvilágon semmi köze annak ahhoz, amit itt a techdemo felvonultat a vízmozgáshoz, sőt, engem személy szerint még zavar is mert még annál is természetellenesebben viselkedik mintha csak odaeffekteznének valami vízkiverődést, és hagynák a hullámzást). Így egy higanytócsa mozog ekkora erőhatásnál, nem víz. Erre nem lennék büszke a kóderektől.
-
pete_21
addikt
Kíváncsi vagyok... Akkor ezekszerint a DX11 nem hoz sok grafikai újdonságot, inkább csak teljesítményjavulást?
Gépigényről lehet tudni valamit? -
No-kia
addikt
szépnek szép lesz, gondolom a gépeigénye sem nőtt vmi hú de sokat
-
JoolsNOS
veterán
Ez még csak az alapkőletétel! Ha bejön, lesz mire építeni. Eddig azért nem nagyon favorizálták dx10et mert ugyis tudták hogy sokan xp-t használnak még. Most mindegy lesz ki milyen rendszert használ mert dx11 visszafelé kompatibilis. Egyenlőre a programozóknak lesz marha jó, amiből remélhetőleg mi "profitálhatunk".
-
mephi666
nagyúr
válasz
Dr. Romano #36 üzenetére
hehe... ez jó...
#35: Abu linkelte lejjebb a cikket a tesszalátorokról, amik dx11 alatt ki is lesznek már használva... ez itt nem csak olyan parasztvakítás, mint ami ment a dx9-10 esetében pl. a flight simulator-os képeknél... többek között elvileg kb. minimális erőforrásigénnyel olyan lekerekített tárgyakat lehet létrehozni/forgatni/stb, hogy csak néz majd az ember... én sokat várok a dx11-től (és szerintem kapni is fogok) tisztán dx10-re meg hány játék jött ki kb 3év alatt? nem sok... dx11-re meg itt van kapásból fél tucat név... ezt sem kell figyelmen kívül hagyni...
...az igp meg mit támogat? dx9-et? -
Dr. Romano
veterán
válasz
,,no name" #35 üzenetére
Nem tudom mirefel aggódsz a játék miatt, hisz a notidon ezt biztosan nem tudod majd játszani
-
FRENK1988
veterán
Névnapi meglepi nekem
-
LackoMester
addikt
van egy ingyen letöltésem a Dirt-re,egyébként nem várok töle semmit,majd meglátjuk
-
DriderG
tag
Végignéztem közben a DX11 HD Techdemo-t és az alábbi következtetéseket vontam le: -Első, ugye a zászlók és azoknak a mozgása: A tesszeláció sokat javít a minőségükön, sokkal dinamikusabb/összetettebb viselkedést produkálnak.
-Szinte ugyanez a helyzet a víz-effektekkel is, tulajdonképp ugyanaz az eljárás: egy többé-kevésbé dinamikus objektumra hatást gyakorol egy másik, ezáltal az feltöredezik, immár az újonnan tesszelált polygonok figyelembe vételével.
-Más a helyzet statikus esetben: ha van egy lemodellezett objektum, és azon alkalmazzák, akkor szinte fölöslegessé válik az eljárás, kivéve, ha nincs Displacement map. Ezesetben nincs(lásd a közönséget 0:30-0:34 között: a zöld ruhás nő mellkasán látni a tesszeláció eredményét, ami abban merül ki, hogy felbontódik kb 6 db polygon rengeteg részre, ami viszont síkban marad). Ha a wire-t nézzük tényleg sokkal bonyolultabbak a nézők, de ennek nincs befolyása a látványvilágra: a négyzetes felületek lebontódtak apróbbakra, viszont nincs mellékhatásuk.
-A fények tekintetében nem látok különösebb eltéréseket, itt is inkább a dinamikus füst-por (esetleg az út, bár én nem vettem észre, nem úgy, mint a Sega Rally Revo sárdagasztásában) effektek frissülhettek.Tehát van még mit javulni, remélem a közönségre húznak Displacement map-ot (összesen 4-5 ember, amit ismételgetnek), és a sár-effekteken is javítanak. Egyébként a PhysX használatával is hasonló ruha-víz effekteket el lehetne érni, igaz ott nincs dedikált Tesszelációs egység, ezért nem ilyen minőségben.
-
Arena87
aktív tag
válasz
,,no name" #20 üzenetére
Majd, egy-két év és már azt mondogatjuk, hogy milyen ócska is volt DX9 kinézete. Legalábbis remélem! Majd kiderül.
-
BalaNce87
addikt
Szerintem lényeges különbség a sebességben lesz és nem a grafikában (minimális változás).
-
konas
senior tag
Varos ez a Dirt 2..
Plane igy hogy megszunt a Dirt online...Azert ez is looool,nem??
Mindegy nekem dx10 vagy 11 csak jonne mar... -
-
törölt tag
Az lehet, hogy Xboxon is ugyanilyen, de az Xboxban CPU-t tekintve sokkal erősebb hardver van mint egy PC-ben a DX11 pedig a sebesség miatt kell, de igen meglehetne dx9-ben csak akkor úgy járnánk mint a Crysis-el, egy erőmű kellene a futtatásához.
-
mephi666
nagyúr
válasz
,,no name" #20 üzenetére
húzzák? hova húzzák? szerintem tartják magukat rendesen az időpontokhoz
(és arra is mernék fogadni, hogy a dx10-zel ellentétben ez hozni is fog valamit... anno a 10.1-gyel volt kisebb kozmetika, de az is már későn volt... itt most jönnek a nagyobbnál nagyobb címek dx11-re és be fog ez még jobban is indulni...)
-
boeing
őstag
Szépnek szép a gama,
csak ne legyen bugos mint a elödje,és jó legyen a portolása.
Na de majd Dec 2 minden kiderül. -
Sweet Lou 6
addikt
Ha a DX11-en miatt, ha nem, ez akkor is gyönyörű játék lesz!
-
Fortissimus
őstag
jol nez ki
-
CUskater
tag
Igazából boxon is kb így néz ki, és ott legalább atomstabil FPS-t kapsz!Nekem a dirt 1 a 4850-el, ha több autós verseny volt már akadt....
Ezért is vettem boxot, annyiba került mint egy proci meg egy közepes videókari!Szerintem megéri a konzol! -
Abu85
HÁZIGAZDA
mephi666:
[link] - Itt vannak az Unigine modellek tesszellálva.Itt van a Benchmarkból egy kép. Hamarosan megjelenik:
gV: Az első képen a zászló, míg a másodikon az a köves épület. Sajna vizes rész nincs, így nem látható a legjobb effekt.
tomi319: Na a második vidiben van vizes rész. Az odabasz.
-
tomi319
tag
már megjelent két új videó is:
DiRT 2 PC Trailer HD
DiRT 2 DirectX 11 Tech Video HD
Szerintem pc-n is durva leszmár ha lesz oylna gép ami elviszi. -
mephi666
nagyúr
ph-n pár hete volt egy cikk erről... nincs erőm most előkeresni, de pl. ilyen háztető lett bemutatva egyik oldalon (dx10) egyszerű felület+bumpmapping+textúra+shadowmap felállással... másik oldalon meg a tesszalátorok besegítésével, amikor cserépszinten le volt modellezve az egész és arra volt ráhúzva a bumpmapping/textúra... és itt már talán dinamikus árnyékok is voltak... azért volt különbség ránézésre is (kb. csak a vakok nem láthatják) és ez csak 1 dolog a sok közül...
linkelje már valaki a cikket
ez a dirt2 pedig tényleg szép, de azért "műanyaghatása" van még mindig... szerintem messze még a tökéletes realitás... ma sétáltam hazafelé és láttam pl. egy wartburg-ot... 1pillanatra eszembe jutott róla, hogy: itt egy több évtizedes bádoghangú-2ütemű kocsi és még játékban ezt sem tudják visszaadni élethűen... (oké, kb. ugyanolyan nehéz lesz lemodellezni 100% élethűséggel, mint egy enzo-t) egyszerűen műanyaghatása van a kocsiknak... nem élethűek a sok csilivili és társai miatt...
-
Tomcat
őstag
A képek alapján nagyon odab***ós grafikára lehet számítani. Remélem hogy ezek a képek a játékból FRAPS-el lőtt képek és nem holmi utólag renderelt látványgrafika. Tényleg csinálhatnának egy DX10-DX11 összehasonlító képsorozatot hogy mindenki láthassa tisztán a különbségeket.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
juliabrilke #4 üzenetére
El lehet érni, de nem mindegy milyen áron. DX10 és afelett azokat az effekteket könnyebben, kevesebb munkával meg lehet oldani (épp ezért hangoztatták anno a DX10 idején, hogy ez leginkább a fejlesztőknek hasznos).
-
zH.
senior tag
Csak az irányítás legyen jó ,és akkor eszméletlen jó játék lehet belőle.
DX11? Azt hiszem 9-nél leragadtam ,mert sok játéknál még azon sem tudtam élvezhető sebességgel játszani.
-
rudi
nagyúr
A DX11 potenciális előnye majd mozgás közben jöhet elő. Persze, az első húzósabb versenyben már nem a plusz árnyékokra és grafikai elemekre fog figyelni a virtuális pilóta.
Jó kis évvége lesz ez, november 3 Aragon Age, december 2 DiRT 2. Aztán januárban meg Mass Effect 2. Ezekkel szerintem elleszek jövő év végéig.
-
aram01
nagyúr
mindegy,jöhet
-
gV
őstag
azt lehet tudni h a képeken mivan tesszalálva?
am ide is kellett volna ezeknek a jelenteknek a dx10es változata hasonlóan stalker-hez, biztos feltünne h most miért is szebb
-
keIdor
titán
Xbox360-on is ugyanilyen szép, semmivel se szebb a DX11..
-
juliabrilke
veterán
Ezt a képminőséget dx9 vagy dx10-el nem lehet elérni?
-
djg
aktív tag
Akkor tudnánk eldönteni a lentebbi képekkel, ha be lenne mutatva rajtuk hol látszik a dx11...
-
Tituka
senior tag
nem rossz...
-
Hmmm nem lesz rossz, bár nem hiszem hogy "csak" a DX11-nek köszönhetjük ezt a grafikai világot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Windows 11
- Sony LinkBuds S - a kényelem ára
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest