Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
A rolling shutter (amit a DP panningnak hív) effektus viszont még mindig meg van, ennek a leküzdésében azért a Canon és a Panasonic jócskán vezet.
Kijelentés alapja? Thom szerint kb. felére csökkent a probléma hatása, e teszt alapján nekem úgy tűnik, azért annyira nincsenek előre, főleg nem a Panasonic.
-
KTTech
veterán
"A Nikon gondot fordított a CMOS szenzor kiolvasása miatt kialakuló ún. flicker (vibrálás) effektusra is, melyet 50 és 60 Hz-es frissítési frekvenciával igyekeznek kiszűrni"
A flicker effektust a hálózati frekvencia adja ami az adott országban megtalálható. Mo-n pl. 50Hz-es a hálózati freki, tehát ott vibrálnak a fényforrások. Ezt próbálja szűrögetni a Nikon, ilyen-olyan eredménnyel. A rolling shutter (amit a DP panningnak hív) effektus viszont még mindig meg van, ennek a leküzdésében azért a Canon és a Panasonic jócskán vezet.
-
Bayla
csendes tag
Te mondtad, hogy árhoz nincs köze. Akkor a FullFrame-ek és az APS-C-k azonos árban vannak? Ebbe egyre jobban belekeveredsz.
Vezesd már le ezt az ÁR-FF-APSC összefüggést hogy sikerült összeraknod, hogy szerinted én azt állítottam, hogy azonos árkategóriába tartoznak.
A panning eddig a legolcsóbb videó funkcióval ellátott DSLR modelltől a legdrágábbig tudtommal mindegyiket érintett. Ennyi köze van az árhoz.
A FF-APSC dolgot te vetetted fel az imént a D3s vs D300s kapcsán a "miért nem került a D300s-be is az übertechnológia"...
Erre reagáltam is, de még mindig nem találok az előző sorokban árral kapcsolatos dolgot.Konkrétan egy menüpont átállítani 24fps-re. Hiszen 24,25,30 és 60 is megy neki.
Bámulatos hol tart már a tudomány. Hol írtam vagy akár csak sugalltam olyat, hogy nem lehet 24,25,30 és 60 fps-t választani?????
Fordítok: Annyit írtam, hogy a 24 fps-nek van igazán értelme. Ennyi.
Ja, még megemlítettem előnyként a lassított felvételt (amit nyilvánvalóan csak a Canon 30/60 fps-ével lehet megvalósítani)De gondolom az újdonság lenne számodra ha azt mondanám, hogy a videó képkockái is expozíciók. Így arra nem kérlek, hogy összefüggést keress a vitatémával.
Ó! Okíts nagy mester! Amúgy nem újdonság, de mint köztudomású te biztosan jobban tudod
A lényeg: (Idézet a pixinfo.com cikkéből)
A Nikon gondot fordított a CMOS szenzor kiolvasása miatt kialakuló ún. flicker (vibrálás) effektusra is, melyet 50 és 60 Hz-es frissítési frekvenciával igyekeznek kiszűrni.Szóval mégis van különbség... Aztán hogy ez a flicker effektus egyenlő-e a dpreview.com-on panning-nak hívott jelenséggel az majd az első tesztek idején kiderül.
http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d3s_ex
-
ROBOTER
addikt
"FullFrame szenzor vs APS-C"
Te mondtad, hogy árhoz nincs köze. Akkor a FullFrame-ek és az APS-C-k azonos árban vannak? Ebbe egyre jobban belekeveredsz.
"problémákkal jár ha 30 vagy 60 FPS-ről kell nagyfelbontású videót konvertálni 24 fps-re,"
Konkrétan egy menüpont átállítani 24fps-re. Hiszen 24,25,30 és 60 is megy neki. De gondolom az újdonság lenne számodra ha azt mondanám, hogy a videó képkockái is expozíciók. Így arra nem kérlek, hogy összefüggést keress a vitatémával.
-
Bayla
csendes tag
Ár: a 3Ds-t csak hetekkel megelőző 300Ds-be miért nem került bele ez az űberfantasztikus technika? Pont ezen a héten jöttek rá a Nikon mérnökei....
????? Ismét a szánalmas kötözködés, a mindenáron visszavágunk hozzáállás.
FullFrame szenzor vs APS-C
Ez a genyó Nikon nem rúgta fel a Sony-val az évekkel ezelőtt megkötött szenzorgyártási szerződés.
Milyen kis szánalmas a Nikon (marketing részlege), hogy csak apránként adagolja az új technikát
Mintha más márka nem ezt csinálnáfps: A gördülő kiolvasás okozza a jelenséget, ami 60fps-en kissé gyorsabb, már csak matematikailag is fele annyira dönti meg a vonalakat mindenféle újítás nélkül, és 60fps-en tudja azt a felbontást amit a Nikon 24fps-en.
Ez tény, de ugyi a HD szabvány nem véletlenül kötődik a 24 fps-hez (mozifilm).
Az sem véletlen, hogy a "profi" fullHD TV-k képfrissítése a 24 többszöröse.
Nézzél utána hogy milyen problémákkal jár ha 30 vagy 60 FPS-ről kell nagyfelbontású videót konvertálni 24 fps-re, márpedig ha nem csak monitorodon szeretnéd nézegetni az elkészített videót akkor bizony 24fps érdemes használni, hiába csináltad 30/60 fps-sel.
Mondjuk a 30/60 fps lassított felvétel készítéséhez használható, ez előny.Erősen úgy tűnik, hogy te ebből ilyen hitvitát csinálsz és én ehhez a továbbiakban nem asszisztálok.
További szép napot!
-
ROBOTER
addikt
1. Komplett hülyeség, bocsi, de ez a finom verzió volt
2. Üres magyarázkodás a semmibe, visszatáncolás.
3. A magyar nyelvben az első használható azt jelenti, hogy előtte nem volt használható. Nem én forgattam ki a szavaidat, te fogalmaztál eltúlozva.
4. Megint csak kihátrálás és félremagyarázás, világosan leírtam, hogy a sok szempont közül a felbontás és az fps lehet legalább olyan fontos, mint a mozgó tárgyak kezelése. Ez semmilyen ellentmondásban nincs azzal, hogy a te szempontod fontos.
5. Igen, sikerült értelmeznem. És kérlek vegyél vissza, nincs mire felvágnod.
-
Bayla
csendes tag
1. Az moire (interferencia) és semmi köze a panning jelenséghez.
2. Nyilván nem a vak világba beszéltem... Van egy gyorsan suhanó táj, valószínüleg autóból videózva. Ennek ellenére az általam linkelt 2 videót a Nikon rendelte két híres fotóstól/operatőrtől... Nyilván nem vágnak benne olyan snittet ami problémás és nem a legjobban marketingelné a legújabb Nikon csúcs DSLR-t. Szóval az is lehet, hogy van panning D3s-nél is.
3. Nem tituláltam használhatatlannak. Annyit írtam, hogy ez nem egy kis szépséghiba jellegű probléma. Ne forgasd ki a szavaimat!
Értsd: Véleményem szerint korlátozza a használatot. Azt, hogy milyen mértékben nem tudom megmondani, nem videóztam még DSLR-rel.4. Már megint a felbontás??? NEM ERRŐL BESZÉLTEM, hogy jön ez ide???
Ismételem: Tudtommal ez panning jelenség eddig minden eddigi videót tudó DSLR-nél jelentkezett. D3S-nél SZÁMOMRA úgy tűnik ezt megoldották, és ennek hangot mertem adni egy olyan topikban ahol a NIKON D3S-ről van szó. Mennyire egy pofátlan alak vagyok.Mivel nagyon nem tudsz leszállni a felbontás/fps témáról itt a véleményem ezzel kapcsoltaban: Akinek fontosabb a Full HD felbontás /30-60 fps kell az Canon mellett dönt, aki nek elég a 720p viszont nem akar "nyúlós" képet az Nikont... Az más kérdés, hogy a vásárlók néhány százalékát érdekli a videó funkció egy profi gép esetén.
5. Miből vegyek vissza? Olvass vissza légy szíves! Semmi sértőt nem írtam.
Sikerült értelmezned a hozzászólásom? NEM.
Most is mellé beszéltél? IGEN
Akkor miről beszélünk?Nekem erősen úgy tűnik, mintha te személyes sértésnek élted meg azt, amikor Canon géppel készült videót linkeltem és kényszeresen úgy érzed vissza kell vágni (felbontás/ár/fps).
Amúgy Nikon D90 panning
http://s3.amazonaws.com/movies.dpreview.com/NikonD90/Video3.AVI -
ROBOTER
addikt
Hogy jön ide az fps és a gépek közötti árkülönbség????
Ár: a 3Ds-t csak hetekkel megelőző 300Ds-be miért nem került bele ez az űberfantasztikus technika? Pont ezen a héten jöttek rá a Nikon mérnökei....
fps: A gördülő kiolvasás okozza a jelenséget, ami 60fps-en kissé gyorsabb, már csak matematikailag is fele annyira dönti meg a vonalakat mindenféle újítás nélkül, és 60fps-en tudja azt a felbontást amit a Nikon 24fps-en.
-
ROBOTER
addikt
1. A 7D videókban én ilyen jelenséget csak a gyorsan mozgó, tartósan a képkivágásban maradó függőleges vonalaknál láttam (pl. vonat ablakai), általános mozgó tárgyak (kocsik, emberek) esetében nem
2. A D3s videóban semmi olyan helyzet nincs, ahol ennek elő kellene jönnie
3. Emiatt nem használhatónak titulálni kamerákat, amivel már film is készült, továbbra is merésznek tartom
4. Legalább ekkora hátrány a D3s részéről a 720p vs. 1080p, azért az 2,25x-ös lemaradás felbontásban. (nem beszélve a max. 24fps-ről)
5. vegyél vissza kicsit az első mondat stílusából
-
Bayla
csendes tag
Látom nem sikerült értelmezni a hozzászólásom.
Tudtommal az előzőleg linkelt probléma minden eddigi Videót tudó DSLR-nél jelentkezett, ami azért nem olyan kis szépséghiba jellegű valami...
Ezt a problémát úgy tűnik sikerült a Nikon mérnökeinek orvosolnia. Ennyi.Hogy jön ide az fps és a gépek közötti árkülönbség????
-
Bayla
csendes tag
Oldalirányban gyorsan mozgó objektumok felvételénél vagy gyors svenkelésnél nem nyúlik a kép mint a takony. Eddig bármelyik márka/típus tesztvideóit nézve ez a probléma minden gépnél jelentkezett.
Úgy néz ki, hogy az első használható videofunkcióval ellátott DSLR a D3S.Erről a problémáról beszéltem:
http://movies.dpreview.com.s3.amazonaws.com/canon500d/500d_rollingshutter.MOV -
Bayla
csendes tag
Mééég video !
Ez is bokalefosós kategória
http://www.youtube.com/watch?v=_JGQHWGpe5s
-
ROBOTER
addikt
válasz
philoxenia #13 üzenetére
Van neki beépített monó mikrofonja és egy sztereo bemenete is.
-
Trub
tag
Eszméletlen videó. Szándékosan kerestem a hibákat, hogy hol látszik, hogy dslr-el vették fel, de csak a madaras résznél vettem észre.
Avatottab szemek segíthetnének, hogy a d3s videó funkciója mennyivel jobb mint a d5000/d90-é, mert azok szerintem ehhez képest nagyon le vannak maradva.
-
Laci_a_Paci
tag
Érdekes, igazából annyira nem értek hozzá, de meglepődtem a látottaktól..
-
Bayla
csendes tag
Van ilyen is:
http://www.youtube.com/watch?v=R46ca9zBP4A&fmt=22&annotation_id=annotation_922766&feature=iv
Akik a videót funkciót feleslegesnek tartják, azoknak kötelező!
-
nord_
veterán
válasz
Picturemaker #7 üzenetére
Nem kell 640-en használni.
640-nel nem lehet gond, ugyanis a D3 ISO 6400-a is gyönyörű A3-as nyomaton.
-
Bayla
csendes tag
válasz
Picturemaker #7 üzenetére
ISO 640 már a D3 esetében is jóformán alapérzékenység... magyarul szinte teljesen zajmentes (és nem a zajszűrés miatt)
Mind1 kár is nézegetnem, ilyen vasam nem valószínű hogy lesz a közeljövőben, a D200-am még hosszú évekig fog szolgálni, egészen addig, amíg majd emberi áron lehet használt D700-at venni (4-5év)
Addig meg legalább költhetek a fix soromra. -
Picturemaker
őstag
A sasos képnél néztem, hogy elég "mosott".
Nem kell 640-en használni. -
Bayla
csendes tag
Most vagy a tesztképek lövéséhez használt VR 400mm F2.8 objektív teljesít nagyon gyengén, vagy a beta firmware zajszűrése taknyol még ISO 640 is...
Mindenesetre ebből következetéseket nem szabad levonni.
Beta váz egy távol keleti szakbarbár által lőtt képekkel
(A japóktól általában kritikán aluli teszteket lehet látni, ami legfeljebb arra jó, hogy megtévesszen...) -
Bayla
csendes tag
Teljes felbontású képekhez jó url:
http://www.nikon-image.com/jpn/products/camera/slr/digital/d3s/sample.htm
-
Picturemaker
őstag
Én is ezt néztem!
ISO "százezres" thumbnail! -
Pékmester
tag
A cikkben hivatkozott madaras kép ISO értéke: 102400
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest