- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztustalan parazita. Nehogy már mindenkiben próbálják elültetni a lelkiismeretfurdalást ezek az elvakult idióták, csak azért, mert robbanómotoros eszközöket használnak? Évtizedekig azt használtunk, most hirtelen mi változott meg?! Az akkumulátoros szerszám alternatíva? Nem, maradjunk annyiban, hogy egyenlőre nem alternatíva, akinek van ilyesmire pénze, az vegye nyugodtan, kétszeres meg háromszoros áron, és abban még az akku nincs benne, azt külön venni kell még alsó hangon kettőt egy láncfűrészhez, hogy valamit lehessen is vele kezdeni.
-
Adamyno
tag
A kva paraszt a kbaszott füvet akkor nyírja amikor nő. Egyrészt. Másrészt az átlag rabszolga magyar azzal nyírja, amije van, mert nem telik mindenkinek Tesla márkájú ELEKTROMOS robotfűnyíróra vagy házikertészre, aki napközben megoldja, hanem kénytelen lesz akkor nekiállni, miután hazaesik a melóból és mondjuk a gyereket meg a többi állandó programot is elintézte.
Ha hétvége van az a baj, ha hétköznap van, az a baj.Majd télen nem nyírja.
Akkor előszedi a benzines hóhányótAmúgy biztos jobb volt Pesten a 6 sávos mellett hallgatni a döngető kamionokat.
Kakas amúgy nincs?
Meg harangoznak a haranggal...
A kutya ha ugatni mer, azért meg letöltendő jár. -
.Szaki.
addikt
Újabb reakció érkezett handrás agymenésére!
-
KISDUCK
addikt
válasz
mephi666 #120 üzenetére
Még korábbi munkahelyemen volt egy srác aki nyomott valami olcsó sz@rt, mellette még rosszul is kajált és láttam kondiban edzeni, hát az mekkora vicc volt. Amikor húzódzkodott nem láttam az izmait mozogni, feszülni. Póló nélkül nagyon hülyén nézett ki. Persze a koxának meg volt a hátránya, vérnyomás probléma meg egyebek és állítólag volt hogy véres volt a vizelete. Még csak azt se lehet rá mondani hogy legalább meg volt a strandforma, mert még az se.
-
válasz
Napfénysüti #126 üzenetére
Nem a csaja.
Csak forgatott vele autós részeket meg asszisztált egy két házépítős részben.
Ízléses biodíszlet volt sajnos. -
válasz
Napfénysüti #124 üzenetére
[Kasler Andi]
Tündér a csaj. -
mephi666
nagyúr
én is így voltam vele: inkább maradjak "kicsi", de legyen erő, mint fordítva... mert az elég ciki, ha ránézésre kéne erőnek lenni, de nincs
kb 1évig edzettem heti 3x, 58kg-ról felment a súlyom 66-ra... fekve valami 38kg-val ment 4x8 az elején, 1év után meg 4x6 ment 83.5-el... súlyomhoz képest nem volt rossz... kokszos ismerősök 1-2 kihagyás után is nagyon vissza tudtak esni: pl 90el szériáztak és 2 hét kihagyás után már 70-el szenvedtek... én ahogy abbahagytam, 1év múlva fősulin találtuk ki, hogy lejárunk az ottani terembe... tartottam a 66kg-mat és félve felraktunk 60kg-t, mert nem tudtam, mire számítsak... simán ment... emelgettem rajta és 70-75kg közt találtam ideálisnak...
1 év kihagyás után mindezt... ennyit jelent, ha cucc nélkül építi az ember az erőt...
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
mephi666 #120 üzenetére
Nekem sose ért ennyit az edzés, igaz nem is nézek ki úgy. Magamhoz mérten van erőm, van izom, de hogy az egészségemre menjen, soha. Nem is értem, aki ilyen 20 év körül nekiáll kokszolni, de amúgy meg hobbigyúrós. Minek?
Még ha hivatalos profi versenyző lenne, OK, megfelelő orvosi háttérrel, de ezek azt sem tudják egy vérkép mi fán terem.
-
mephi666
nagyúr
...az ilyen szétkokszolt kidobókról az jut eszembe, hogy a régi falunkban volt egy kidobó, aki natúrba nyomta: edzett sokat, melózni meg főállásban a sírkövesnél dolgozott... nagy darab volt, de tisztán... és volt benne erő becsülettel... kontrasztnak meg ott voltak a még nagyobb kokszos kidobók... pl szkanderban nem nagyon bírtak el vele
...aztán jöttek mindig a kifogások, hogy "jajj, most épp be van durranva a karom"
ja meg másik sztori: kb 20éve jelentkeztem itt a városba a mta egyik kísérletére, ami jól fizetett... előtte mindenféle vizsgálatot végeztek (vér, vizelet, egyéb rutin) ...3an jelentkeztünk, volt egy 20-22év körüli szétkokszolt srác is... ő végül nem volt alkalmas, elküldték és fél szemmel ráláttam a kartonjára, hogy mit írt róla az orvos: kb az volt a lényege, hogy ideje lenne leállnia a szteroidokkal, mert a mája kb az utolsókat rúgja... huszonévesen...
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
pusszycat #118 üzenetére
Pár éve, asszem 2017 december volt, mikor céges buliból átrándultunk egy közeli szórakozóhelyre, ahol Ő volt a kidobó. Hát na, akkor elég termetes egy egyén volt a magasságához képest is. Akkoriban kondiban sokszor hallottam, hogy a fél patika megtalálható benne.
Én nem néztem a videót, néhanapján egyet-egyet csak, de azokban elég összeszedetten beszélt és normális értékrendekről.
-
pusszycat
nagyúr
ÉNB Mikit alias Czibok Lászlót addig hergelték kommentelők, h simán agyvérzést kapott. A veszély itt is fennáll.
-
válasz
Avicularia #113 üzenetére
Szerintem ezt a vonalat, nem mostanában fogja elengedni.
Főleg, hogy már minden utóbbi videójában felhozza azt, hogy jó lenne végre elérni a kétszázezer feliratkozót és ez számára hajtóerő. -
Somatom
veterán
válasz
Luck Dragon #111 üzenetére
Aki kurvának áll, az ne nyafogjon, hogy baszogatják!
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Napfénysüti #109 üzenetére
Hormontúltengés. Ez van ha rég nem szexeltél.
-
totron
addikt
válasz
Klaus Duran #107 üzenetére
Volt oktató vonulat is, arra a modellre meg nem volt vevő a magyar közönség elmondása szerint. Nem is emlékszem már pontosan miről is ment volna a fejtágítás.
(#103) Napfénysüti, nem lehet, hogy a márkát övező nóvummal társítottad a személyiségét is?
-
-
kenwood
veterán
válasz
Napfénysüti #105 üzenetére
Tul magasak voltak az Apple elvarasai, befekteto nelkul nem tudta volna tovabb csinalni, ezert eladta az Istylenak. Ok a felvasarlas utan egy vezetoi poziciot biztositottak a szamara. Par ev utan kilepett onnan.
-
válasz
Napfénysüti #103 üzenetére
Ő tulajdonos volt, de nyitott túl sok boltot, végül tönkrement és lett influencer.
Valami ilyesmi történt, nem biztos és teljes a történet. -
Napfénysüti
nagyúr
Te jó ég, eddig is bírtam ezt a csávót de ez a két videó amit az első pár kommentbe linkeltek...
Szerencsétlen balf*sz jól leadta. Pedig még régebben mikor vot az Apple üzlete akadt értelmes írása, videója.
Amúgy lehet a stílusa miatt kellett az iStyle-ból távoznia? -
kenwood
veterán
válasz
forumpista #99 üzenetére
Egyik szomszedom minden szart eltuzel. Egyszer igy megemlitettem neki finoman, hogy bizonyos hatosagok szerint ez tilos. A reakcioja annyi volt, hogy eltorzult arccal eloadta,mit mondana a hatosagnak, ha felszolitanak, hogy csak tuzifat egessen el : "
ADJAL RA PENZT BAZMEG!"Van nehany telepules, ami a foldrajzi adottsagai miatt (pl volgyben van) kimondottan problemas, mert ott nem csak addig erzed,amig eg,hanem meg orakkal kesobb is. Sot,nem cska erzed, de latod is.
-
-
icemad
nagyúr
És akkor még azt nem is írta senki, amikor fűtés szezon van. Borsodban októbertől decemberig még a vetélt cigánygyereket is eltüzelik. Akkor már általában csend van, mert ugye áprilistól októberig kb mindenkinek sikerült felvágni a fát. És akkor kerül elő a szemét, amit egész évben gyűjtöttek össze, hogy jó lesz majd az a tűzre. Hangzavar az nincs, de levegőt venni sem tudsz.
-
totron
addikt
Mindkét fajta zajtól tudok idegösszeomlást kapni ha kellően nagy a dózis és nem lehet látni a végét. Egy otthon legyen a feltöltődés, pihenés színtere.
(#96) Coleman.B, nagyban más a tűréshatár is ha meg lehet beszélni, ha érződik az odafigyelés és van valós ütemezés/csend, nem csak bemondott, meg ígérgetett. Valós esetén tudsz tervezni. Nagyon nem mindegy.
-
Zsolt,72
senior tag
Azért az tényleg nem tartozik a normális munkavégzési időbe, például mi is végeztünk lakásfelújítást, ami többek közt sok fúrással járt, de úgy beszéltük meg a brigáddal, hogy 12-13 óra között ilyen ne legyen. Itt sokan hazajárnak munkából ebédelni vagy eleve otthon dolgoznak és az ebédidő legyen csendes.
Működött is a dolog és amikor a szomszéd újította a sajátját, úgymond "visszakaptuk" a mi odafigyelésünket és ő sem végeztetett délben munkát (ez nyilván nekünk esett jól). -
mephi666
nagyúr
szüleimnél falun a szomszéd utánfutókat gyártott... ment a flex becsülettel, de soha nem zavart
simán átalszom a legdurvább viharokat is, ha fáradt vagyok... itt a városban is aludtam mindig, akármit csinált a szomszéd... egyedül az tudott bosszantani, amikor covid alatt fiunkkal voltam itthon és 12:00-14:00 közti idősávban akkor álltak neki szakaszosan ütvefúrni, amikor épp elaludt volna
-
Zsolt,72
senior tag
"Biztos idegbajt kapnek tole mar rovidtavon is."
Kinek milyen a tűrőképessége.
Magam a Gellért-hegyről költöztem egy alföldi kisvárosba, nem zavar sem a kutyaugatás, sem a kakas. A Nagy Falu után persze a flexelés furcsa volt
, a fűnyírás viszont nem (a Gellért-hegyen jellemző a kertes házak sokasága).
-
kenwood
veterán
En is meglepodtem amikor haverek megvendegeltek. En kozvetlenul a kerulet kozpontjaban,busz meg minden vegallomas mellett lakom. Ok kis utca,meg aszfaltozva sincs. Na mondom vegre semmi zaj, alszom delig. Aha, 6-7 korul arra keltem,hogy a szomszed kutyaja 1 oraja megallas nelkul ugat
Jo,nem csak hajnalban. Videken eleg ha elsetal valaki egy utcan,es a kutyak korusban kezdenek el ugatni. Biztos idegbajt kapnek tole mar rovidtavon is.
-
Armandus
tag
Miért nem ajánlott az embernek elektromos fűkaszát?
-
Noukoum
veterán
válasz
Klaus Duran #84 üzenetére
Amíg abból élnek relatív jól hogy emberek jobbágyként akarnak élni, addig minek dolgozzanak, meg edukáljanak? Hülyék lennének.
-
Apollyon
Korrektor
Fú, jól megöregedett az arc, mi történt vele, hogy ennyire? 15 év alatt kb 30-at. Régen nem ő volt a nagy magyar apple lifestyle fanatikus?
-
-
-
Noukoum
veterán
válasz
Klaus Duran #80 üzenetére
Én is leszarnám, ha a lakosság is leszarja.
-
1-2 hete szombat reggel 7-kor nyírták a réten a füvet nagy gépekkel. Igazából Békéscsaba vezetése is leszarja a 8 órás kezdést.
-
Somatom
veterán
Erről egy klasszikus jutott eszembe.
Tíz óra elmúlt. Ugye? Kertváros? Ugye? -
Én elég sok kommentszekciót követek USA, Angol, Dán, Holland érában, de ott sem igazán különbek, illetve vannak moderátorok, akik rendet tartanak ,ez egy fontos különbség.
Ott különbek, ahol nem vezetik be őket ennyire a magánszférájukba.
H.András a házát építette, láthattuk hétről hétre, nem egyszer fogalmazott meg személyes kritikát, termékekekkel, termékcsoportokkal, márkákkal kapcsolatban és kb az jött le számomra hogy ő azt gondolja neki jár, hogy igaza legyen ha így van, ha nem.
A személyes vonal amúgy lehetne egy jó dolog, hisz az emberek arra kíváncsiak ő hogy látja a dolgokat de egy professzionális techer nem nyomja rá a saját magánéleti dolgait ennyire a követőire. Azaz ha rányomja akkor vállalja a következményeit, hogy kap néha személyes kritikát is, hisz ad is személyes vonalat a videókban...
Se nem tisztán autós/ technológiai Youtuber se nem egy személyes varázsával követőket bevonzó influenszer.
Nem állt be egy pusztán technikai infulenszerré és egy nagyon személyes attitűd sincs meg hanem valahol a kettő között próbál meg lavírozni ami baromira vissza nyalt most neki.
Egy ilyen embernek, aki egy csomó cég arca, nyomatta már az Audi, BMW meg Hyundai is,a Tiszta energiák meg nem tudom én kik ilyen példával jár elő más embereknek egy igazából teljesen hétköznapi személyes konfliktus miatt.
Utána ráadásul mint elmesélte egy rádiós műsorban átment a szomszédba és tök normálisan megbeszéltek mindent.
Azaz nem egy suttyó idióta volt a szomszédban. Ha oda megy szól neki hogy" hé haver nem tudnád elnapolni egy kicsit mert fáradt vagyok pihenni szeretnék" valószínűleg simán egy pacsival elrendezték volna,és ezt videóra veszi mekkora dolog lett volna. így meg ezt a példát mutatta meg a követőinek, hogy így kell ez, ez az emberi hozzáállás kell.( nagyon sok kiskorú követi)Utána ráadásul azt mondja hogy kikészült, mert őt kritizálják és ez miatt történt ez. Oka volt rá!!!
Miközben így bánik ő másokkal ezzel a hangnemmel rendezi le a dolgait és ő sérelmez ha kritizálják. Nevetséges állszent hozzáállás, hánynom kell tőle. -
-
kuntics
aktív tag
válasz
csomi1977 #74 üzenetére
Tök jó a szabályozás meg minden, csak tegyél mellé egy többműszakos munkarendet és egyből kijön, miért van hétvégén meg vasárnap fűnyírás meg ilyenek. Persze, régen tartható volt a hétvégi pihenőidő, de akkor nem is volt annyira elterjedt a szombati túlóra meg a 12 órás műszak.
Városi gyerek vagyok, nem érzem saját bőrömön ezt a témát, viszont a heti egy szabadnapot sokáig volt szerencsém “élvezni”. Reggel 4 előtt kelés, du 3 utáni hazaérkezés után nem volt sok energia. Főleg, hogy másnap kezdődött előről.
-
csomi1977
aktív tag
45 éve élek vidéken. A vidéki ember hétköznap csinál ilyet mert van annyira kulturált ,hogy hétvégén hagyja pihenni a szomszédokat. Mikor a sok drága pesti ki kiköltözött vidékre azóta vannak ilyenek. Egyébként meglehet nézni a polgármesteri hivatalban mikor milyen házimunkát lehet csinálni. Pl nálunk vasárnap tilos a fűvágás.
-
RudY
addikt
válasz
forumpista #65 üzenetére
Az en velemenyem az, hogy tolerancia kell, de szabalyok is.
Épp ez a furcsa, hogy léteznek meglehetősen pontos szabályok, a többség viszont még nem is tud róla, holott több embert érint, mint pl. a KRESZ, amiről már mindenki hallott legalább valamilyen szinten.
Van általános, illetve helyi önkormányzati szabályzás (állattartás, zaj, szag géphasználat stb.) az adott terület besorolásához igazítva (zártkert, bel- vagy külterület, ipari vagy üdülőterület stb.).
Többnyire akkor kerül csak a figyelem központjába, ha már elmérgesedik a helyzet és valamelyik fél utánanéz.
Néhány kiragadott példa: belterületen csak a szomszédok beleegyezésével tartható haszonállat, kedvtelésből tartott állat (pl. kutya, macska) szintén helyileg meghatározott darabszámig (általában 3-3), természetesen a megfelelő körülmények között. A zajkeltés ügye is hasonló, régóta nincs már szoci maradványos "csendrendelet", viszont van helyette elég részletes általános és szintén helyire optimalizált szabályzás a birtokvédelemhez sorolva. Durva általánosságban hétköznap 08:00-20:00 között kell(ene) végezni az építkezés, felújítás, barkácsolás stb. zajoskodást, hétvégén már helyileg eltérhet, van ahol szombat délelőtt és utána satu és qss.A konkrét témához visszatérve, ennek a kiborulós videózgatásnak akkor volna értelme, ha az ő környékén 18:00-ig lehet zajoskodni, amit kétlek. Innentől kezdve vagy fölösleges ripacskodás, vagy tudatos nézettség generálás, bár szerintem inkább az előbbi.
-
sh4d0w
félisten
válasz
forumpista #66 üzenetére
Akkor most se legyen?
-
Utóbbi.
Egyre megbotránkoztatóbb a stílusa és ezzel kiérdemli az átlag ember népharagját.
Kb egy éve iratkoztam le róla. -
forumpista
aktív tag
válasz
Feketelaszlo #45 üzenetére
+1. Ez az “igy szokas” a 90es evekben meg jelent meg, amikor a vadnyugati vivmanyok talalkoztak a vadkeleti emberekkel.
Hol volt itt az 50-60-70es evekben falun otthon fuszegely nyiro, meg funyiro, meg traktor a kertben, meg lancfuresz meg flex…
-
forumpista
aktív tag
válasz
adlersson #58 üzenetére
Dehogynem volt konfliktus ezekbol, csak nem csinaltak rola tik-tok videot. Nekunk is szoltak amikor az epp aktualis kutyank non-stop vonyitott amikor elmentunk otthonrol (raadasul mi nem is tudtunk rola).
Meg olyan is volt felenk hogy a helyi hulye csutka hangeron duborogtette a kertben a hangfalat mert o ugy szeret kerteszkedni, ot meg 26x jelentette fel 26 szomszed.
De meg olyat is hallottam hogy a kiherelt simsonnal motorozo hulyegyereket megdobalt az egyik szomszed tojassal.Nem veletlen letezik am a “rossz szomszedsag torok atok” magyar kozmondas, es ezt nem a panellakasok koraban talaltak ki.
Az en velemenyem az, hogy tolerancia kell, de szabalyok is.
Ha este 6kor nyirsz fuvet, oke. Ha vasarnap reggel 6kor, nem oke.
Attol hogy valaki igy szokta meg nem biztos hogy jol szokta. -
-
Mondjuk a kettő nem zárja ki egymást.
Nálunk az utcában volt két öblös, ráadásul egymás mellett, ott minden hétvégén ment a mulatós. Nem csináltak semmi különlegeset, nem volt buli vagy vendégség csak így múlatták az időt. Szerencsére estefelé mindig lelőtték a muzsikát azért.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Feketelaszlo #57 üzenetére
Általában az olyan kistelepüléseken nem jellemző a publikus ivászat, ahová sok újgazdag költözött be - ők ezt a tevékenységet otthon végzik.
Laktam 1000 fős kis faluban, random időpontokat kiválasztva mindig kb. ua törzsközönséget lehetett tetten érni a kocsmában.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Nem sértődtem meg.
Nyílván lehetnek olyan falvak ahol más a helyzet. Arra hogy alkoholista ország vagyunk arról sajnos sok a statisztika, de ettől még lehetnek olyan falvak ahol nincsenek.
A környéken a borászat megy, de a szomszéd megyében is, szóval ez régióra jellemző.
Légszennyezést nem mondanám hogy nálunk problémás lenne, mert ami a gépekből és a háztartásokból távozott azon kívül nem volt más füst forrás, a levegő tiszta volt, amikor voltak marhák a TSZ-ben akkor büdös is.
Forgalomból eredő zaj szintén lehet kisebb máshol, de itt ment a mezőgazdaság erősen, mert a környék alkalmas volt rá, plusz errefelé kavicsbánya sok helyen van ami tovább növelte a forgalmat.
Meg itt a vasút, sokan vannak akik a MÁV féle folyamatos műszakban dolgoznak 12 órás műszakokban és ha máskor nem tudta megoldani akkor nappalos műszak után akkor este 7-8 körül nyírt füvet.
Biztos van olyan falu, ahol se bánya, se TSZ, se vasút, se szőlőtermesztés nincs és ott egy kicsit halkabbak a hétköznapok és talán annyi alkoholista sincs, de a környékre nem ez volt jellemző. Vannak erre is eldugott zsákfalvak ahova kb. csak lakni járnak mert nincs ott semmi és az tényleg a nyugalom szigete, de szeszlepkék azért vannak. -
válasz
"Én sem akarok mindentudó szerepben tetszelegni, de úgy érzem helytelen ezeket a jelenségeket a magyar vidékre kivetíteni - nem hiszem, hogy az átlag magyar falu
fullalkesz volna..."Pedig az. Nem full, de alkesz.
Országok listája alkoholfogyasztás alapjánA listában tartalmazó 191 ország listáján, a nyolcadik helyre ittuk be magunkat. Ez azért figyelemre méltó teljesítmény. Ha megnézed a volt SZU és gyarmatai foglalják el az első 10 helyet. Egyedül Anddora tudta beinni magát a Kelet-Európa tízes csapatába. De Andorra a turizmusból él, nem feltétlenül a helyi lakosság hozza össze a helyezést.
De bizonyosan van olyan falú, amiben az emberek többsége nem alkoholista. De a felnőtt lakosság körében 10-ből 4-en isznak naponta. Nem csak ők az alkoholisták. Mindenki aki rendszeresen fogyaszt alkoholt. Az is aki csak hétvégenként.
Európa összességében is kiemelkedően iszákos. Az egyik Bajor szerzetesrend jelmondatát idézem: "hagy bennünket inni" Sörfőzéssel ütötték az unalmas napjaikat a szerzetesek.
Münchennek 7 nagy hagyományos sörfőzdéje van és további 5 kisebb. Ezek minősített terméket gyártanak. Még a müncheni repülőtérnek is van saját sörfőzdéje.
Ha megkérdezel egy falusi idős asszonyt, hogy iszik-e alkoholt, a válasz egyértelmű. Alkoholt nem, csak sört. Az alapvető élelmiszerek jegyzékében a tej helyén sör van feltüntetve. Németország még így is csak a 23. helyre tudta beinni magát. -
Nem t'om, én is falun nőttem fel, de nálam beleivódott a mindennapokba, hogy valaki fát aprít (főleg télen), fűvet, sövényt nyír, zajonganak az állatok és soha nem volt szóváltás emiatt senkivel, pedig nyaranta mi is este 6-7 körül nyírtuk a füvet mert már akkor is 500 fok volt, amint feljött reggel a nap. Ezek miatt rinyálni igazi tahóság.
-
Feketelaszlo
senior tag
Ha hajlandó vagy felülvizsgálni, hogy az általad leélt és tapasztalt világon kívül (időben előtte/utána vagy akár csak a szomszéd faluban) lehettek másképp is a dolgok és nem általános igazság a zaj, alkoholizmus, légszennyezés, stb. jelenléte amit feltétlenül el kell fogadni akkor komolyan gondoltam. Mármint ne vedd sértésnek, de a dramatikusság alapján az átlagnál szerintem sokkal trógerebb falutok lehetett, nem mindegyik ilyen lepratelep ám.
Én sem akarok mindentudó szerepben tetszelegni, de úgy érzem helytelen ezeket a jelenségeket a magyar vidékre kivetíteni - nem hiszem, hogy az átlag magyar falu full alkesz volna vagy hogy ma az átlag magyar faluban oké lenne este 8-kor fűkaszálni, s hogy aki ezt felhánytorgatja az automatikusan panaszkodó városi pojáca (vagy legalábbis nem e miatt lesz az).
Ha nem akarunk ennyire kritikusan hozzáállni, akkor csak szarkazmus volt, ezen tán csak nem veszünk össze. -
KISDUCK
addikt
válasz
Feketelaszlo #55 üzenetére
Ha nem volt rajtuk sapka azért ittak, ha volt rajtuk sapka akkor azért.
Nem tudom hogy valami szarkasztikus poénnak szántad-e a hsz.-ed, mert már késő van és tompa vagyok, de ha komolyan gondoltad, akkor ezúton tájékoztatlak hogy alkoholista nemzet vagyunk már jó ideje. Ráadásul itthon a borászatnak régi hagyománya van és az az 500-1000 liter bor amit egy család összehozott egy évben azt nem Pumukli itta meg és a pálinka még szóba sem került. Mára megváltozott a szeszlepkék táplálkozási szokása és vannak olyan egyedek akik inkább átálltak a tablettásra és/vagy a sörre az égetett szesz mellé. -
Feketelaszlo
senior tag
Jó, de nem lehet hogy részben épp azért voltak alkoholisták az emberek, mert egész nap a fejükben zúgott a vasút, kukoricadaráló, kutyaugatás, szovjet traktor és a tütükével nyomták el? Mármint betintázva nyilván könnyebb elviselni a 0-24 zajongást és "nem ingerültnek" lenni miatta.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Hat felénk alkoholizmus volt meg csoróság, úgy hogy régen a motoros fűkaszának nem volt nagy karrierje nálunk. Meg itt minden féle mezőgazdasági masina és tehergepjármű járt a TSZ meg a bánya miatt úgy hogy itt nem voltak ingerültek az emberek a zajra annyira. Meg ott voltak még mindenkinél a haszonállatok, kukoricát is kellett darálni gyakran, fa fűrészelés is mindenhol ment még se volt probléma. Volt aki este 7-8 körül vágott füvet mert munka miatt úgy jött ki neki.
-
mephi666
nagyúr
válasz
bitblueduck #49 üzenetére
k6-2-m volt 20-25 éve... szaggatott vele a divx-es gladiátor
tényleg nem hozta az elvárásaimat, de nem tartott vissza, hogy utána duron750-re váltsak, ami ár/érték-ben marhajó volt... azóta x2 3800, athlon2 250, ryzen3 2200g... notiban i3, i5... egyiket se szapulom
mindegyik tökéletesen jó arra, amire használom
-
bitblueduck
senior tag
én annak idején toltam neki pár $-t patreonon is, mert alapvetően nagyon jó videókat is készít. De aztán amikor újra gondoltam hogy nyomok egy kis támogatást akörül volt ez is, aztán inkább hagytam a fenébe ->benzines fűnyírót köpködi.
amellett, hogy néha rájön a gyökérség még az is baj, hogy neki mindig igaza kell legyen.
alaposan utánajár témáknak, 90%-ban jól is gondolhatja, de amikor valami oltári baromságot von le ahhoz is körömszakadtáig ragaszkodik. Pl egyszer szívott AMD K6-os procit, az nem volt jó neki aztán azóta is gagyi az AMD [link] -
KYZRR
őstag
Tőle egy emlékezetes videót ismerek, amikor egy macskás képen kiakadt...
[link]
Szóval, ja, nem sokat nőtt az ingerküszöbe azóta. -
válasz
A legtöbb településen a helyi önkori megszabja, mikor lehet zajongani. Csak hát a kutya se tud erről.
-
Somatom
veterán
Tök érdekes ez a topik. Nemtom ki az a Handras, de már útálom.
-
Feketelaszlo
senior tag
Jó, de ez a "falun nőttem fel, ezt itt így szokás" nem érvényes kifogás, mert nagyapám is falun nőtt fel - ugyanazon a földrajzi helyen -, az ő korában mégsem volt szokás. S nem csak azért, mert még nem találták fel a motoros fűkaszát, hanem mert nem volt elfogadott, hogy pihenőidőben nagyon zajonganak az emberek, még jobban tiszteletben tartották egymás nyugalmát. Aztán ez valahol félrement és jött helyébe az a mentalitás, hogy ha ő is krampácsolhat akkor én is, majd a '90-es években csúcsosodott ki egy állandósult zajszennyezésben*.
Viszont az, hogy a te vagy az én gyerekkoromban a szokatlan időpontokban történő hangos munka elfogadott volt már változik - ami talán nem olyan nagy baj. S az én tapasztalataim szerint többnyire nem a gyüttmentek problémáznak amiatt, ha a helyiek hangoskodnak, hanem inkább fordított az összefüggés és az őslakosok szokták kikérni, ha a betelepülő vasárnap füvet nyír vagy beröffent egy aggregátort.
Ettől persze handras még egy irritáló ripacs, de néha még az irritáló ripacskodásban is meg kell látni az igazságot.*Azóta főleg azért csökken a zajszennyezés, mert bejött egy csomó EU-s meg iparági szabályozás a hangnyomás értékekre, így már nem tud olyan hangos fűnyírót venni a szomszéd, mint régen vagy pl. a mai autók sem alakítják olyan hatékonysággal zajjá az energiát, mint anno a Kispolszki
-
kuntics
aktív tag
Ha erre járna egy hifista javitson ki ha tévedek:
Milliós hifi rendszer mellé már illik a helyiség akusztikájára is figyelni, amibe bele jöhet akár a komplett szoba “kibélelése”. Ez jócskán vesz el a térből, meg a családi költségvetésből is. És valószinűleg még ezután sem lesz 100%ig olyan a lakás, amibe illene a milliós hifi rendszer. Plusz ugye a mai 1 millió nem egyenlő az 5 évvel ezelötti 1 millióval vásárlói értéken.
Meg különben is, rendes hifistánál csak a kábelezés 7 számjegyű összeg
-
8th
addikt
Alföldiként mondom az alföldön is ugyanez van. Random napszakban flex, fűkasza, benzines fűnyíró, tuctuc zene, kutyaugatás, macska vonyítás. A tizenéves kölkök motorozgatnak fel alá a buherált motorjaikkal, rohadt hangos büdös traktorok, kombájnok fel alá. A második szomszédban fél öt és kilenc között végig kukorékol a kakas (fejben már egy hadseregnek elegendő pörköltet főztem belőle) plusz még beszerzett egy pávát vagy mi a szart az meg úgy ordít egész nap, hogy az embernek az az érzése támad, hogy míg nem figyelt lepottyantották a Jurassic Park kellős közepén. A szembe szomszédnak van egy olyan "jó" szokása, hogy kikapálja a gazt reggel este este hétkor mikor ablakot lehetne nyitni végre nekiáll eltüzelni ami amúgy vagy öt éve tilos de pont leszarja. 5x szóltunk, hogy legalább várja már meg míg megszárad és akkor gyújtsa meg de debil nem lehet vele szót érteni. Elitta már az agyát nem is érti a problémát. A vidéki élet ilyen nekem már fel sem tűnik pedig eredetileg külvárosi panelproli volnék. Én választottam ezt az életet én jöttem ide városból nehogy már majd a szomszédság alkalmazkodjon a gyüttmenthez.
hábandika pedig ne a szomszéd qrva anyját szidja mert még leveri a koronát a fogáról ha a fülébe jut. Inkább fogja a pereputtyát és takarodjon be a betondzsungel közepén álló paneltömb tizedik emeletre ott majd nem fog füvet nyírni senki. Mekkora köcsög proli amúgy. Párizsis kenyér borral, gecc...
-
janeszgol
félisten
Az átlagember valóban elég gonosz másokkal. Lásd FB, tiktok, Insta hozzászólások. Masszív gonoszkodás, semmi több. Gonosz emberek gyűjtőhelye ezek. Plusz a PH is.
De! Én azt látom, hogy az átlagtól jobb élete van, így ezt kéne megbecsülni. Tudja nagyon jó, hogy mennyire gonosz emberek annak, akik mennek hajnalban dolgozni, meg szívják a kátrányt a gyárakban stb. Na neki ezeket nem kell csinálnia.
A fenének olvassa a hozzászólásokat. Inkább élje a saját életét, és skippelje a hozzászólásokat. Vagy alkalmazzon szorgosabb admint, aki minden ioyat kitöröl, ami érzékenyen érinti. -
lo_jo
senior tag
Mit vársz attól, aki egy "negatív IQ tesztről" még büszkén posztol is? [link]
-
nyunyu
félisten
Ja, Stöki emlegette Gaborca adásában Handras néven Csumit/Tatcomot, csak nem voltam benne biztos, hogy a kilencvenes évek végi Guru táborokból nekem is ismerős Tatcom, meg a mostani Handras az ugyanazt a személyt takarja, így nem kötöttem össze a vegyünk panelba millióért hifit arccal.
(övé volt anno a netdepo.hu, mielőtt átnyergelt az iStylera?) -
RudY
addikt
Nem ismerem annyira a ténykedését, néhány napelemes videóját néztem meg, annyira nem volt számomra érdekfeszítő a többi témája (sem). Száraz tény, hogy egyes tartalmi elszámoláskor a nyers klikk után csordogál a járulék. Ha van olyan brand, akinek/aminek ő az arca, akkor továbbra is kétesélyes a megítélése, hiszen az is tény, hogy van olyan masszív tömeg, akiknek nagyon bejön a "fúúgecc ez a csávó kimondja aztathogy..." és fel is vállalja, akkor ez őszinte gyerek, lehet hinni neki.
Mindettől függetlenül beletenyerelt valamibe, megosztottabb most lett a közönsége, nyilván felvállalja amit és ahogy nyilvánossá tett és megoldja, ahogy akarja. -
Andrásunkról mindigis az volt a véleményem, hogy nem az átlag magyar fejjel gondolkozik és elbújva a videóiban (legalábbis amikor még néztem) ott volt az a faktor ami miatt leírta magát nálam. Ezzel meg végképp. Pcs.
-
-
-
.Szaki.
addikt
Pontosan erről van szó.
Ezen felül azok a követők is, akik eddig úgy gondolták, hogy oké, vannak korlátai a srácnak, de van egy-két jó tartalma, azok ezek után azonnal leiratkozhatnak. Akik pedig most felkapták, azok a trash-re mennek, nem pedig a minőségi tartalomfogyasztásra.
Na igen, a budlight is egy szép sztori.
-
shaddam
aktív tag
Na pont ez az. Már nem olyan idők vannak hogy mindegy mit csak beszéljenek rólam = siker. Lásd a budlight egy hónapja tartó mélyrepülése. Handrás egy csomó pénzt kap patreonról, ilyen videók és médiahírverés után lehet a szponzorok elgondolkodnak hogy nem akarnak ehhez asszisztálni
-
-
RudY
addikt
A létező legjobb reklám, számtalan helyen róla beszélnek/vitáznak még olyanok is, akik talán soha nem is hallottak róla. Nagy hirtelen sokkal többen keresik fel a csatornáit és nézegetik a régebbi videóit is, akár érdeklődéssel... zseniális marketing.
-
totron
addikt
Egy nagy gyerek szenvedélykiélését látjuk, az eszköz/fókusz változik időről időre, van ilyen. De miért követik emberek? Ez az igazi kérdés. Számos antipatikus mozzanat van a videóiban, de a kedvencem, mikor téglával beb@sztak egy még jó ablaküveget egy lakatlan házban - nem kell ehhez kommentár. Pozitívumok is vannak, szeret kikutatni 1-1 témát, népszerűsége okán még szóba is állnak vele érdemi emberek is időnként. Az megint egy jó kérdés, hogy a közönsége ezekből a mélyebb tartalmakból mennyit fog fel. Az összes fűkaszás mondjon le, eleve, megszületés előtt.
-
.Szaki.
addikt
Nem egyszerű a helyzet. HAndrás lehetne akár egy jó youtuber is, de a személyisége egyszerűen nem teszi ezt lehetővé. ...
Ő a tipikus példája azoknak, akiket finoman csak úgy szoktak jellemezni, hogy "nem a legélesebb kés a fiókban". Régebben követtem a munkásságát, sőt időnként mostanában is rápillantok a csatornájára és tényleg voltak és vannak is jó tartalmai, de a fentebb írt dolgok miatt egyszerűen értékelhetetlenné válik minden amit csinál.
Azt a live-ot nem láttam, amire Pista is reagált, csak a megvágott verziót, valamint a fűkaszás videó is megvan. Tisztán látszik, hogy bár úgy tesz mintha értené mire utal Pista, egyszerűen nem fogja fel a lényeget és persze Pista sem tökéletes - és akkor finom voltam - de azért az minimum vicces, amikor egy HAndrás úgy gondolja, hogy magasabb szinten van nála. Anyagilag lehet, de ebben az esetben nem pénzügyekről van szó, hanem intelligenciáról. Érzelmiről is.
Azt sem érti miért volt szükséges Pistának a saját csatornáján szóvá tenni, hogy a francért nem lehet normálisan használni egy tesztautót, vagy ha már egy méretes tuskó az illető, akkor legalább miért nem takarítja ki visszaszolgáltatás előtt. ... Egyszerűen nem érti.
Amiben viszont igaza van: A magyar kommentszekció, legyen szó YouTube-ról, Facebookról, vagy akár TikTokról (mondjuk aki ezen a platformon minőségi fogyasztókra számít, az meg is érdemli) egyszerűen katasztrofális állapotban van. Azzal teljesen egyetértek, hogy lehet szó bármilyen tartalomról, ott mindig lesz minimum egy barom, aki a témától teljesen függetlenül valami marhaságot fog bekommentelni. (De csúnya vagy; biztos részeg vagy; nézd már a kopaszt; kussolj már, ...stb.) Ezek tényleg felháborítók, de ezt egy tartalomgyártónak egyszerűen meg kell tanulni kezelni. Nem azzal van a gond, hogy ezeket magára veszi. Aki azt mondja, hogy leszarja, azt is biztosan szíven üti.
A gond azzal van, ahogyan erre reagál. Proli módon elkezd gusztustalanul káromkodni, anyázni, istenelni, ez pedig meglátásom szerint teljesen kontraproduktív.
Fontos kiemelni: Nem azzal van a baj, hogy káromkodik. Göbi is szokott káromkodni, Pista is, még Karotta esetében sem ritka. De a káromkodást is tudni kell használni. Valaki YT-on írta és én is egyetértek vele, hogy ott van például TheVR Pisti is. ... Ha valaki, hát ő folyamatosan káromkodik, mégsem zavaró, mert tudja, hogy azoknak a szavaknak mikor és hol van a helye. András meg csak túltolta. ... Amire persze később azt mondta, hogy szándékosan tette, szerintem viszont nem erről van szó.
-
nyunyu
félisten
20 éve a házimozis szektát tolta, onnan átment zöldség-gyümölcs kofába, aztán mostanában elektromos közlekedőedény promóterként funkcionál?
Mit hagytam ki?
(Kb. a házimozis érában volt utoljára emberi méretű arca, melósistván magyar hangjaként már eléggé isten komplexusa lett.) -
shaddam
aktív tag
Handrás mindig is egy (pénzes) proli volt. A marketingje volt jó, meg remekül ráérzett mikor kell egyik szektából átülni a másik szektába. A házát is úgy tarhálta össze. Ahogy hallom eddig se csípték a környéken, de a videó után ez csak rosszabb lesz
-
mephi666
nagyúr
-
kuntics
aktív tag
Pár videóját láttam én is, több nem igazán kell belőle. Volt/van pénz, épült is egy házat, meg elhitte a filmeknek a nyugodt kis családi házas életet. Csak hát ugye az nem jött be, arról elfelejtett tájékozódni, hogy falun van fű, vannak állatok meg nem mindenki influenszer és zajjal jár a hétköznapi “falusi élet”. Vett volna egy tanyát, ott talán nem zavarja a szomszéd. A parizeres kenyér bor kombó meg egy csoda
De volt pár hónapja is egy kirohanása, amikor vmi autóról videózott. Letelt a kiszabott ideje, de még neki állt feljebb mikor elzavarták.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Szimplán hülye. Nagyon nem bírom a tagot, egy beképzelt valaki, akit épp felkapott a média anno..
-
Falun nőttem fel, de nem emlékszem hogy bármikor lett volna bárkinek problémája abból hogy valaki hangosan csinált valamit nappal
Én is falun nőttem fel, és biztosíthatlak, hogy ugyanúgy k****anyáztak az emberek, csak az orruk alatt, mert persze máskor meg ők flexeltek, vágtak fát.
-
KISDUCK
addikt
Én még talán az első covid hullámban láttam egy két videóját, de többet nem. Pár napja láttam a "jólvanezígy"-ben róla egy kis beszámolót hogy megháborodott. Az a fűkaszás videó nagyon késsz volt, csóró nem tudja hogy ilyenkor kussolni kell és másnap délben flexelni hogy minden egyensúlyba kerüljön.
Falun nőttem fel, de nem emlékszem hogy bármikor lett volna bárkinek problémája abból hogy valaki hangosan csinált valamit nappal, pedig volt olyan 3. szomszéd aki még esőben is damilozott 20:00 körül. -
Szégyenlem, de nagyjából tudom, hogy egy ilyen influenzás, vagy mi a bánat ez a tag. Mióta a munkahelyemen átálltam Edge-re, a kezdőlapon mindig egy rakás állítólagos hír van, köztük volt ez is. Egyébként nem tudom, a Bing honnan szedi ezeket, de szinte mind ilyen kattintásvadász valami.
-
-
Miről van szó?
Hallottam már az ürgéről, de kb. annyira érdekel, hogy... semennyire -
Persze aki nem tudja miről van szó , az most sem fogja megtudni . Egy forrást tessék írni vagy legalább miről van szó röviden , esetleg link formájában .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest