- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz wednesday #71 üzenetére
8 multiprocesszor lesz az IGP. Ez azért nem kevés. Átlagos cacheméretek mellett úgy 1 milliárd tranzisztorról beszélünk. Úgy nagyjából 1,6 milliárd lehet a keret, tehát a maradék 600 millióba nem fér bele kettőnél több modul.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz wednesday #71 üzenetére
Én nem tudom csak mondom, hogy ha csak annyi lesz akkor kampec. Az lehet, hogy APUként tarolna, de a mai procierő orientált piacon ez aligha fog jó lenni. Meg az Intel se fogja csak úgy hagyni, hogy a piac APU fele menjen, mikor jelentős lemaradásban van IGP terén, ellenben procierőben ott van.
Miért lenne fele akkora? Kisebb csíkszéllel jönnek? De akkor se számítana ennyit. A 8xxx az 8 mag, vagyis 4 modul. Ugyanennyit kéne kapnia az APUnak is. Ráadásul pont hogy a Steamroller nagyobb, kap még tranyót amitől javul a szálankénti teljesítménye.
Mondjuk én nem tudok pontos méret adatokat, csak mondom hogy a 8 mag meg a nagy GPU az azért helyet foglal. Ettől függetlenül még lehet hogy bőven befér.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Politika
- Külpolitika
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest