- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nikon DSLR topik
- OLED TV topic
- iPad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Így nézve az egész proci dolog egy fétis, mert már egy i5-9400 is több mint elég az emberek 99%-nak. De ahol nem ez számít, ott számít az, hogy melyik gyorsabb proci. Ha nem számítana, akkor ez a topic sem nyílt volna meg, maradjunk ennyiben.
Akinek mindegy, hogy mennyi fps, azt az új procik sem érdeklik, mert még mindig egy 4790k-val, vagy 1600X-el játszik. A S1151 V1 -6xxx/7xxx-et és még az említett 4790k-t is tök felesleges iderakni, mert minek, Drága és abban az árban hat magost veszel ugyanattól a gyártótól, ami jobb és olcsóbb, vagy egy árban van vele.
Mint írtam én is örülök neki, ha végre legalább azonos szintre kerül a két gyártó, mert az árban is jó nekünk. Bár, mint tudjuk, az átlag usernek ugye már rég nem a proci a szűk keresztmetszet egy játékban, hanem a VGA, ami az adott procival egy szinten lenne. Az lényegesen drágább, arról még sincsenek ekkora viták.
.
-
turbokappa
senior tag
Látom sokan temetik az intelt.Hosszú idő után jutott oda az amd hogy utolérte az intelt...de hogyan? Kisebb csíkszélességen!!! Ez inkább nem dicsőség. A tdp-ről meg annyit hogy full terhelésen a megadott érték dupláját is fogyasztja, nincsenek csodák.
Egy biztos hogy ez a pofon hiányzott az intelnek. -
lemusz
addikt
Azért van némi difi a lapoknál is, egy egy éves használtat nem tudsz annyiért eladni még 2 év garival sem, mint amennyibe egy vadi új kerülne. A ramokról se feledkezz meg, B360 miatt nekem pl 2666Mhz-esek vannak, de ezeket nem szívesen vinném ryzen2 alá, szóval az is csere legalább 3200-asra ami ugyancsak pluszköltség. Végeredményben az egész cser belekerülne vagy 50 ezerbe és mennyivel lenne erősebb gépem? kb 20%-al? Majd a tesztek megmondják, várom őket.
-
lemusz
addikt
válasz
Dilikutya #182 üzenetére
Biztos csak az beszél belőlem, hogy az egyébként jó áron vett i5 8400-amat (50K) egy évre rá nem szívesen adtam volna el kb 20-ért... de hasonló értékcsökkenése lett volna a 2600-nak is, első genes ryzenekről nem is beszélve. Használtpiacon pl a mai napig jó használhatóságot képviselő 4 magos sandy/ivy procik táblacsoki értéken? Hmmm.
-
Ezt én se értem.
Tegyük fel van most egy 300 dollárt érő intel procid. Ha 120 dollárért jobb AMD-t lehetne kapni nála, akkor azzal a használt procid eladási értéke lezuhant volna 90 dollárra. Ez elsőre borzasztónak tűnik. Igen ám, de a utána már csak 30 dollárt kéne rádobnod (90 + 30 = 120), és lenne egy jobb procid, vagy kinézhetnél magadnak egy még jobbat, és mondjuk 110 dollárból (elképzelt 200 dolláros árkategória), szóval szinte fillérekből a mostaninál egy nagyon sokkal jobbra válthatnál.
Ehelyett a mostani helyzet az, hogy a 300 dolláros intel procid egy 200 dolláros új AMD-vel van kb egy szinten. Ezzel a használt piacon lement a procid 170 dollárra. Ha most számottevően jobbat akarsz, akkor dobhatsz rá az árára 180 dollárt (170 + 180 = 350).
Szóval melyikkel jártál volna jobban? Ha 110 dollárt, vagy ha 180 dollárt kellene egy fejlesztésre ráfizetned?
-
Ragnar_
addikt
válasz
Geller72 #185 üzenetére
Ezzel csak az a probléma, hogy azóta itt a Ryzen3, az Intel meg már kb. csak átnevezni tud, mivel semmi tartalake
nincs már a 14nm++++++++++ban.. Eddig az Intel IPC-ben volt jobb és órajelben, de ha az AMD hozza ugyanazt alacsonyabb órajelen, akkor totálmindegy, hogy 5GHzen megy az adott proci vagy 4.4 GHzen. Elvileg. Aztán a valós teszteknél majd kiderül. Játékra meg minden i5 8600 fölötti proci a játékok 75%-ban csak pénzkidobás jelenleg, de ez azért még változhat a jövőben.
-
carl18
addikt
válasz
Geller72 #185 üzenetére
Ár-érték arányba le is verte az intel az AMD. Az intel 6600K ellen Egy Zen 1600X jobb vétel és azonos árban mentek szinte. A Zen+ Már elég közel került az intelhez, az meg hogy a Witcher 3 nem 180 hanem 140 fps-el fút egy Csúcs GPU mellet ne legyen már mérvadó. Nyilván aki Ryzen 5/I5 mellet dönt nem fog 1000 dolláros kártyát mellé rakni. Az emberek nagy része még is áttért Ryzenre, ez már a győzelem bizonyos foka.
-
Geller72
veterán
..csak aztán nehogy megint "rídogálás" legyen a dologból, mint volt mindkét legutóbbi esetben is az 1xxx és 2xxx-es Ryzeneknél.
. Ott is mindenki kikiáltotta az Intel-gyilkos procit, aztán lett arcra esés. Így tesztek, meg úgy tesztek, aztán mégse.
Én is alig vártam már, itt a házikó ami csak az X570-et meg a Ryzent várja, minden más adott. A 3700X-et terveztem eddig, de egyre bizonytalanabb vagyok. Az eddigi kamuk arról szóltak, hogy 12/24-5Ghz, és már meg is jött az első két pofon. Se nem 12/24, se nem 5Ghz. A 3700X 65W-ja meg kb akkora kamu, mint a 8700 65W-ja.
Egy darabig , ja annyi, Aztán meg ne lepődj meg, ha "bedadog".
. Most jön majd, hogy persze, mer' azaemdének elég lesz az alacsony freki is. Eddig sem volt az, a legkisebb i5 játékban az 1800X-et és a 2700X-et is megette.
.
-
lemusz
addikt
Valahol azért megnyugtató, hogy nem a leakek szerinti 99-120$-os áron jön a 3600. Rengeteg proci indult volna el meredek értékzuhanásban lefelé, ami drámaian felkavarta volna nem csak a még kapható, de a régebbi platformok használtpiaci árait is.
-
Ez szerintem egy tipikus felreertes. Korabban szimplan nem letezett a mai HEDT kategoria. A mai HEDT gyakorlatilag picit butitott szerverprocik konzumer-ruhaban. Egy ugyes marketinghuzas, semmi tobb. Nem veletlen, hogy a HEDT procik nagy resze workstation-okben kot ki, nem otthoni gepekben.
-
-
carl18
addikt
Intel árvágás?
Abba ne is reménykedj... Ők nem igazán arról híresek hogy szoktak árat csökkenteni.
Igen csinálnak fizetett tesztet ahol a nem korrekt körülmények közt hogy az intel kihozzák győztesnek.
A megjelent 9. generációs IGP mentes selejt verziói se voltak egy fillérrel se olcsóbbak. Nem fognak ők árat csökkenteni, ez 99%. Inkább piacra dobnak egy 8/8-as I5-őt de ár csökkenésre én nem látok esélyt. -
2600X TDP felett is tud menni a ryzen master szerint giga 470X gaming lapban.
-
xNAGOYAx
tag
válasz
Hopkins95 #128 üzenetére
Azért az nvidia is olyan játékokkal demózik ami az ő kártyájukon jobban teljesít
nem értem téged mért zavar ha ezt teszi az amd is. Ha megnézed kb a játékok 75% jobban megy nvidián és egy része azért mert a pc-k többségében nvida kártya van, jobban vannak optimalizálva. Ha jól emlékszem az amd régebben felvette a kapcsolatot a dota fejlesztőivel és k* jó patchet csináltak amivel nagyon jól fut ez azért gáz, hogy külön kérni kell,de ez van. A lényeg , hogy inkább a fejlesztőknek kéne jobban csinálni a játékokat és nem lenne ekkora teljesítmény különbség. Ha megnézed a konzolok grafikáját pl god of war, uncharted, stb... nagyon szép és sokkal régebbi és gyengébb hardverek vannak benne mint amiket most megkapsz. Amíg az nvidia lesz több gépben addig szerintem ne úgy állj hozzá az új hardverekhez , hogy azonos vagy nagyobb teljesítményt kapsz.
-
Ragnar_
addikt
"miközben a 9400f 182-n nyitott és stabilan veri a 2600/2600x párost játékokban."
Tehát azt mondod aki platformot vált játékra az Intel 9400f-ben gondolkodjon ? Hamarabb elfogy a 9400 (AC originsben -10%) ahogy a játékok elkezdenek több szálra is optimálisan skálázódni, abban viszont igazad van, hogy várjuk meg a teszteket abból kiderül mely kiadókat/fejlesztőket sikerült az Intelnek lefizetnie.
(Egyébként a 9400f jelenleg az Intel legjobb ár/érték arányú processzora játékra, azt én is úgy gondolom,. csak ugye az időtállóságával lehet gond.) -
paprobert
őstag
Érdemes megnézni a PUBG demot a keynote-on.
Okkal fogalmazott úgy Robert Hallock, hogy "Nem lesz CPU bottleneck a játékban", és nem úgy, hogy "Mi vagyunk a gyorsabbak játékban".
Ebben úgy tűnik nem sikerült előzni.Illetve két dologra kiváncsi leszek majd a független tesztekben:
1. Idle fogyasztás.
A 2 chiplet + IO die együtt szemmel láthatóan elég terjedelmesre sikeredett. + még jön a gyorsabb IF is. A Ryzen ebben nem skálázódott lefele, mert mindenhova ugyanaz a die került. Erős a gyanúm, hogy itt visszalépés lesz. A kérdés az, hogy mennyi.2.
A 2 vs. 1 chipletes latency különbség. Hátrányban lesz-e a 2x6 mag az 1x8-hoz képest? -
arn
félisten
en ilyet nem mondtam, csak az a szomoru, hogy egy mainstream proci 500 eur, noha egyket eve meg max 300-350 korul volt. ugyanaz zajlik, mint a videokartyaknal, ahol korabbi csucskategoria araban a kozepkategoria jon.
ha ez neked jo, vedd meg 500 euroert a procit, majd par szaz euroert a lapot meg hozza 800ert a videokartyat. es elmondhatod, hogy meg haromszor ennyit is rakolthettel volna.
-
Ragnar_
addikt
Nem rossz, bár a pletykák úgy látszik ez esetben túloztak (a 8c/16t @5GHz 3600X-el) Az azonos egyszál teljesítmény Ryzen3 4.4GHz vs Intel 4.9GHz azt hiszem pontot is tett az Intel 14++++++++++++++++ nm-erének végére. A valós alkalmazás tesztek még hátra vannak, de ha a nagy részében tartja a teljesítményét és ha esetleg lehet húzni is, mint az elődöket néhány százalákkal különösebb feszemelés nélkül is akár, akkor még egy kicsit jobb a helyzet.
-
talmam
tag
Csak beérett az i7 3700 ról r7 3700 ra
Kiváncsi lennék majd egy ilyen benchmarkra majd -
arn
félisten
-
Predatorr
őstag
Ős-intelesként is mulatságos olvasnom a Ryzen játékos hátrányáról. Fél éve van 2600X-em, minden játékban pöccre inteles teljesítménnyel (4k). A neten is számos teszt látható erről, a direkt cpu limites teszteknél (ahogy senki nem játszik) ált. oda is írják, mit és miért tesztelnek így. 4db fullon hajtott RTX2080-at kéne a gépembe raknom, hogy cpu-limites legyen (addig a proci eltotymorog 25-30%-on), ami gyakorlatilag lehetetlen. Komoly minőségű grafikával még fhd-ben sincs szignifikáns különbség.
-
carl18
addikt
válasz
hackeeeee #150 üzenetére
Hát én se tudom mennyi lesz benne a potenciál, ezt nem lehet megjósolni. Csak tippeltem hogy azért akadnak biztos 5 ghz-re húzható darabok a waferből. Mondjuk az volt a baj én is bedőltem anno az Adored tv híreinek, végül kiderült még se volt igaz. Se baj legközelebb nem kell minden szivárgás tényként kezelni...
Kis off mert nem AMD de csak az intel válaszára leszek kíváncsi, ez a váratlan nem számított teljesítmény emelkedés válaszra kényszeríti az intelt. Csak egy Zen 3700X közel 9900K teljesítményt kinál 329 dolcsiért, az intelnek a 9700K-ja drágább és gyengébb is. Az eddigi hírek alapján az intel csak jövőre dobja piacra az új processzorokat. Az AMD addig elég szép piaci részesedéshez juthat majd, egy 10/10 i7 se lesz teljes megoldás az AMD-re.
-
joey04
titán
Nagyon szép, hogy egy Cinebench mit mutat, de majd a valódi tesztek lesznek érdekesek. Mondjuk én nem a felsőkategóriában nézelődök, nekem a 3600x lesz érdekes, esetleg a 3600. már eleve van némi emelkedés, mert a 2600x elvileg 230 dolláron nyitott a 3600x meg 250-en, de a 3600 is 199 lesz, miközben a 9400f 182-n nyitott és stabilan veri a 2600/2600x párost játékokban. Most akkor ez új széria magasabb áron kicsit lesz jobb elvileg az intelnél. Plusz ha még az intel csinál egy minimális árvágást is... Szóval jelenleg én még mindig Intelt vennék, de várom a teszteket.
-
Nem ertem a problemat. Mar a pentium 4 extreme is $1000 korul nyitott anno, pedig az bo 15 eve volt.
Szerintem ezek nevetsegesen korrekt arak, 1,5-szeres aron is intel ala igerne az AMD ar/teljesitmenyben, es akkor meg az ajanlott HT off, SMT on szitut nem is neztuk.
$500 egy felsokategorias cpu-ert konkretan a pofatlanul olcso arazas kategoriaja. -
Alvin_ti4200
félisten
Mit kellene tudniuk azon kívül, amit beleírtak a hírbe?
Amúgy a 4.6 GHz nagyon jó eredmény, hiszen 15%-os IPC javulással ez papíron egy 5.3 GHz-es Zen+ teljesítményét jelenti (ha a többi fejlesztést nem nézzük).
Az RX5700 számomra is némileg csalódás, hiszen a Strange Brigade-et használták tesztelésre, ami köztudottan nagyon jól fekszik a Radeonoknak, így az RTX 2070-nál 10%-kal magasabb teljesítmény azt jelenti, hogy durván 20%-kal lesz lassabb a Radeon VII-nél, igaz, 28%-kal olcsóbb is nála. Ha a többi játékot nézzük, akkor ez +/- 10%-os teljesítmény lesz az RTX 2070-hez képest, de többnyire inkább mínusz, mint plusz.
-
zooliii
tag
CPU fronton respect az AMD-nek.
Persze független tesztek még nincsenek, de jók lesznek ezek, emiatt nem aggódom. Ha majd kevésnek érzem a mostani 4 magos i5-ömöt (az még nem most lesz alighanem), szinte biztos, hogy ilyenre váltok, 6 vagy 8 magosra.Navi az már más téma, ott bőven vannak bennem kérdőjelek, mennyire lesz jól eltalálva, teljesítmény, fogyasztás, árazás szempontjából egyaránt. Sajnos e téren pár éve eléggé a konkurencia mögött kullognak.
Pedig VGA váltás jóval hamarabb esedékes nálam. Remélem a legjobbakat.
-
VGNGR
senior tag
Már vizionálom aprón a 45k-s 8700 árakat! Várós!
-
carl18
addikt
Frekvencia csak egy szám, a 15% ipc miatt azonos órajelen jobb is lehet mint az intel. Ahogy elnéztem 4,6 ghz lesz alapból a legmasabb boost órajel. De kis tunningal szerintem egy 5000,5100 mhz-et el mehet ha jól van hűtve.
BiP Köszönöm , amúgy se hiszem meg lehet különböztetni egy amerikait egy kanadaitol
Egy videóból nem lehet ezt kiszűrni.
-
bocimód
csendes tag
tudtok valamit az órajelekről? elvileg lett volna 5.1ghz-es modell is. így számomra elég csalódás. 4.6 a legmagasabb szint 2019-ben 7nm-en?
-
Köszönjük a konstruktív kommentet. Ez egy vélemény és ez a fórum arra van, hogy ezt megvitassuk. Lehet ellentmondani, vitatni, csak kérem ha lehet, maradjunk meg az érveknél. Köszi.
(#133) the_mad Ezt honnan veszed, hogy nincs?
Másik: konzolon ugyanolyan jó akciók vannak már régóta, mint PC-n, ha nem jobbak néha. Lásd Sirandrish hozzászólását. Plusz ott a használt piac, ahol szintén féláron vagy olcsóbban vehetsz lemezes játékokat. -
lenox
veterán
mivel gyakorlatilag kétszer nagyobb tempóra képes, mint a konkurens csúcsmodellnek számító Intel Xeon Platinum 8280 kétutas konfigurációja, miközben hasonló a fogyasztása.
Van mer specifikacio? En mindenhol csak a tbd-t latom a fogyasztasra.
-
Dilikutya
félisten
Az XboX One X optikai meghajtó nélküli variánsa idén érkezik. Bár egyelőre ez csak lehetőség, a meghajtóval szerelt verzió is megmarad, ebben a generációban még mindenképp. Utána meg ki tudja. PC-n sincs cserebere, és én jól meg is vagyok nélküle. Lemezen nem is veszek játékot, max ha valami hihetetlen ajánlat, sokat a lemez úgysem ér, van olyan játékom, amit lemezről nem is lehet telepíteni, egyből szedi le az egészet a Steam. Bár lehet konzoloknál csak rátölti a patcheket.
-
BiP
nagyúr
Ő sem mondta, hogy ettől lesz gyorsabb az intel. Te hivatkoztál amcsi-ra, csupán ezt javították.
Amúgy én sem tudtam, hogy kanadai. Sőt, én pl. JayZTwoCents-ről hittem azt, hogy kanadai, erre most nézem, hogy ő meg pont amcsi
(#125) -Skylake-: azért az általános életkörülményeket azért meghatározza. De ez OFF.
Mellesleg carl18 dobta be egyáltalán a nemzetiség témát, hogy amcsi, senki nem feszegette volna sose, mert a Zen2 kapcsán nem szempont.(#110) the_mad: Azért PC-n sem kerül 4x annyiba ugyanazt a minőséget kihozni, mint konzolon.
Ha 3x-4x annyiért veszed a PC-t, akkor jobb minőséget kapsz, aminek ára van. Ne azt nézd, hogy _akár ennyiből is vehetsz PC-t_, azonos szintet hasonlítgassunk, almát almával. Tény, hogy adott szinten a konzolnak jobb az ár/érték aránya, de túlozni is felesleges. -
Sirandrish
legenda
-
hyperspace
őstag
Nagy port kavart Xbox One-nál az elején, hogy nem lehet majd eladni a lemezes játékokat sem. Szerintem Microsoftnál lesz opció, hogy csak digitális, de emellett mindenhol lesz lemezes/stickes/akármilyen megoldás. Én örülnék annak is, ha nem bluray-t adnának, hanem egy pendriveszerű kulcsot.
-
the_mad
aktív tag
válasz
Carlos Padre #129 üzenetére
Kvázi PC-n sincs virágbolt... lassan 10 éve. Az akciókat meg hagyjuk.
59.99EUR 49.99EUR.. -
the_mad
aktív tag
válasz
Carlos Padre #129 üzenetére
Remélem az optikai meghajtót is kiszedik belőlük. ne legyen má' csere-bere..
-
Hát nekem a Navi eddig csalódás lett, amit eddig mutattak belőle...
Komolyan, egyetlen olyan játékban demózzák, ami köztudottan az AMD-t favorizálja? Ráadásul csupán 10%-ot hoz a RTX 2070-en? Ha max 400 Dollárért lesz, akkor még akár jó deal is lehet, de ez a csúcs Navi ajánlat, akkor az elég nagy csalódás. Egy új architektúrától elvárnám, hogy a csúcs Nvidia kártyákkal versenyeztetik.
Ami szintén hiányzott, hogy a Vega 56-al és 64-el nem mutattak összehasonlítást, hogy azoktól mennyivel gyorsabb, így aki esetleg gondolkodna rajta, nem tudja mire számítson.
Komolyan, inkább ne mutassanak addig semmit belőle, amíg nincs indításra kész portfólió árakkal és grafikonokkal, mert ez így csak elveszi az ember kedvét tőle.
-
Ribi
nagyúr
És ez a kari is pont úgy elég FHD-ra minden szempontból. Hol a gond?
Az hogy hoznak ki még erősebbeket is amik bírják a 4k-t is az miért zavar ennyi embert mindig?
Miért mindig a legdrágábbhoz kell mérni mindent?
Ez a baromság megy mindenhol és sajnos nem csak a gépek terén. Megnézed a neten, hogy XY milyen gazdag, mekkorát ugrik, mit vett és máris szarul érzed magad, hogy te nem. Szedjétek már össze magatok
Rohadt unalmas ezt a sok negatív depis fost olvasni...-Skylake-: Akkor miért kell megemlíteni? Ha nem számít akkor nem említi meg. Nem véletlenül lett megemlítve. De az is rosszul...
Nem lesz attól senki több mert amcsi, főleg ha nem is amcsi. És kevesebb se.
Inkább én kérdezhetném, hogy nem mindegy? Miért tőlem kérdezed? -
-Skylake-
addikt
Miert amugy szerinted nem mindegy igazabol ? Azt az egy kerdest leszamitva, hogy "Szia hol szulettel?" leszamitva milyen altalanosaggban felmerulu helyzetben szamit igazan, hogy mi a valasz ? Melyek az elet azon aspektusai, ahol ugy nagyon szamit 2019-ben, hogy te most budapesten, dublinban vagy hamburgban szulettel ?
-
hobizoli
nagyúr
nem nagyon jatszok, meg foleg nem is dolgozok, de van PC-m, es pont tablet-m nincs
azer a 10-12"-s akarmit is kezben tartani meg mindig farasztobb/kenyelmetlenebb tud lenni, mint egy egeret tologatni egy 27-32"-s monitor elott ulve
ahhoz kepest a noti meg a tablet egy kvarcjatektelefonon meg max kenyszerbol netezek
-
-Skylake-
addikt
"Persze vannak kivételek, de én nem rájuk gondoltam. Anno GTX780-at vettem a mostani RTX2060 árában."
Ebbol ha meg ki is hagyom az inflaciot es tarsait, akkor is marad egy pont ami vitan felul all : az lehet, hogy anno a gtx780 csucskat volt most viszont a vele egy arban levo 2060 csak kozepkozep, de teljesitmenyben haladas van. Ma egy 2060 teljesitmenye a gtx 780 felett van, tehat az oke , hogy elcsusznak a kategoriak atlagarai, de csuszik vele a teljesitmeny is. Szebbek a jatekok, nagyobb szamitast igenyelnek, de adott penzen nagyobb szamitasi teljesitmenyt is kapsz. Ne erts felre se te , se senki, en is bovem tulzasnak tartok felmilliot egy 2080ti-ert, de irrealisnak tartanam a 100ezer forintot is. Csak az egyiket irrealisan magasnak a masikat pedig irrealisan alacsonynak.
-
-
válasz
antikomcsi #92 üzenetére
Az agresszív árazás a 3900x-re igaz, de arra viszont nagyon. A többi valóban nagyjából a helyén van.
-
GodGamer5
addikt
Na végre dobták a GCN-t. Kíváncsi vagyok mit hoztak össze a Navikkal. Mondjuk a Radeonoknál ez a minden szériának más neve van hozzáállás, elég nagy káosz.
-
the_mad
aktív tag
válasz
-Skylake- #73 üzenetére
Aki nem játszik/dolgozik PC-n, annak nincs is PC-je. Internetezést, filmezést megoldják telefonon, tableten, legroszabb esetben laptopon. Egyszerűbb és kényelmesebb. Persze vannak kivételek, de én nem rájuk gondoltam. Anno GTX780-at vettem a mostani RTX2060 árában. Zászlóshajó vs aktuális termékpaletta középkategóriája. Ez a nem mindegy. Processzorok szintén. Én szerintem nagyon nem jó irányba halad az árképzés.
-
carl18
addikt
válasz
flashpointer #103 üzenetére
Most nézzem Kanadai, de nem ugyan mindegy? Nyugati így megfelel? Ettől az intel nem lesz gyorsabb..
-
-
the_mad
aktív tag
válasz
Carlos Padre #84 üzenetére
Csak a konzolért egyszer kifizetsz 400-500 zöldhasút. Egy PC esetében meg 3x4x fizeted ki és ezek csak a fődarabok, a sallang benne sincs (ha esetleg valaki teljes gépcserét hajtana végre). Bár ott meg a 60 eurós játékárakkal húzzák le az embert...
-
-
hyperspace
őstag
válasz
flashpointer #103 üzenetére
Így van, USA-tól északra van.
-
killbull
aktív tag
válasz
Geri Bátyó #105 üzenetére
Örökké nem eshet.
-
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #88 üzenetére
lassan 1$=1eur-ral ( :
hova nyomja még le?apróért adják már mot is a 2000-es szériát, újnak sztem ha ütős lesz itthoni nagykerek/kiskerek feltolják az árát ahogy szokták, 1-2 hónapig biztos, és valószínű h tényleg ütős lesz
engem a cpu már nem is érdekel, tudom h jó lesz, a vga annál jobban, namajdanavi' :d -
carl18
addikt
Bravó! Remek processzort dobott a piacra az amd, a 3700X elég ígéretes és egy szálas teljesítménybe hatalmasat fejlődött az AMD. A 3700X jobb mint egy 9700K/8700K sebezhetőség nélkül, és több szálas teljesítménybe is jobb. Még az Amcsi videós Linus is csinált videót és ö is elég pozitívan beszélt az új AMD Ryzenről. Az új PCI-E 4.0 miatt elég hatalmas fejlődés lesz, az X570 alaplapok akár 4950 MB sebeségű M2 SSD-t is el kezelnek majd. 3 éve senki se gondolta ezt, most meg szinte ott tartunk hogy az AMD átveszi a vezetést.
Intel meg kidobott egy 9900KS-t 5 ghz fix órajelel (Sebezhetőséggel) Szóval Hypet Treading minusz vagy.....vagy a sebezhetőség lassulását le kell vonni. Amúgy komolyan kit tudnak megvenni ezzel a +300 mhz-el?
A Zen 2 mellet az intel újra nevezgetése csak egy hülye játéknak tűnik. Más felől a Intel 14+++++++++ már elég vicces, már a 9900K is elég nehezen fért bele a 95 wattba. Nem igazán tudom elképzelni hogy egy 10/20 szálas intel meg 4,5 ghz felett járjon 95 watt tdp mellet. 250-300 watt mellet viszont reális hogy menni fog
-
Raymond
titán
válasz
hackeeeee #88 üzenetére
"Viszont ha esetleg ez kicsit megnyomná lefelé a 2000 széria árát, az nem lenne rossz, bár sajnos, nem nagyon lesz ilyen, szerintem."
Mar par hete lenyomta ugyhogy ha kell akkor most lepj. Majd meglatjuk marad-e meg raktaron az R5 2000-esekbol juliusra, ha igen akkor ott az uj 3000-es sorozat nem nagyon rug labdaba ugyanis L:https://geizhals.de/amd-ryzen-5-2600-yd2600bbafbox-a1804462.html?v=l&hloc=de]R5 2600 = 130EUR es az R7 2700 se elvetendo 208EUR-ert ha valaki 8 magosban gondolkodik. Ez a ketto EUR-ban ugyanazzal a DE AFA-val 211 es 349 ami azert jelentos felar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hardcore café
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Filmvilág
- iPhone topik
- Másfél évtizedre kitiltották a BOE-t Amerikából
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest