- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
válasz
Tigerclaw #149 üzenetére
"A gyártástechnológia területén van azért pár év előnyük. Arra tippelek hogy ha ők botladoztak a 10nm-en, a többi chipgyártó is fog."
Volt, par evvel ezelott. Pont ezert megy most a kapkodas, mert 10 nano nem halad, 2-3 eve tomegtermelnie kellene es lesz meg legalabb 2-3 ev mire sikerul (persze, 2019, hogyne, mint ahogy tavaly 2018 volt a cel tavalyelott a 2017...), mikozben a TSMC iden a sajat 7 nanojan mar 4+ milliard tranyos apple SoC-ot gyart. Az utobbi idoben az ltramobil ternyeres miatt tomenytelen penz omlott a TSMC-hez es Samsunghoz, es ok raadasul egeszseges versenyben vannak, ugy huztak el az intel mellett, hogy az kopni-nyelni nem tudott. Nincs elony mar, csak hatrany, eleg volt par hibas dontes meg elegendo mennyisegu penz a konkurencianak. Persze a konkurencia is botladozott, ezert ragadt be az AMD (es az nV is 28 nanon) ami szinten az intel malmara hajtotta eddig a vizet, de most ennek ugy nez ki egy ideig vege es fordult a kocka.
-
carl18
addikt
válasz
Tigerclaw #149 üzenetére
És mi van azokkal akik random bemennek egy info boltba és szimplán számok alapján vesznek processzort.
Én néztem pár amcsi tesztet, és ott elég sok amerikait meggyőzött a Ryzen.Már csak az árazás miatt is jó vétel a ryzen, vagy ha valakit munkára rak össze gépet.
Azért vannak nem csak elvakult fanatikusok, szimplán az ember azt választja amelyikkel jól jár.Például egy Ryzen 5 1600 vs I7 8700K szinte féláron adja az amd a Ryzent.
Ahova kevés lesz a Ryzen 5 oda a 8700K se lesz elég.Nyilván vannak gyártó fanatikusok is, de valaki mint például én személyes tapasztalat vagy tesztek alapján választ. Azért a Ryzen elég jól feljött, + én követtem a piacot és mielőtt a Ryzen megjelent az intel 6900K 1000 dollárért adta, ez volt 2017 elején aktuális. Eltelt másfél év és jobb processzort kap az ember mint a 6900K szinte harmadáron
Ryzen 7 2700X 329 Dolcsi asszem és elégé ott van a szeren
-
Kayla2
tag
válasz
Tigerclaw #149 üzenetére
Neked illetve hokuszpk - nak válaszolok!
Értem én, de nekem egy olyan csoda kell amit irt kolléga is (időtálló) I9-már felesleges, illetve az 50 mag, csak ha tényleg ez kell akkor mennék idáig. Most az I7-7800X 4.5 GHz-en megy és szépen dorombol. De 7820X volt a nagy álom, viszont tekintve, hogy AMD-ficánkol, várnék a cserére Intel miatt. Tehát nyersen és tömören egy 7820X szerű darab kellene ami 2 évig tényleg ott van a szeren.
Jó dolog az AMD sikere, illetve mostani ténykedése (és itt erősen az AMD fanokra gondolok) mert most már tényleg nem jár rosszabbul az aki AMD-t vesz. Viszont mint írtam ez a piacot felkavarja ez a gondom. Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 2025 - Íme a 26. héten megjelenő játékok listája
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest