- Bluetooth hangszórók
- Steam Deck
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
Egy utolsó Phenom a Bull előtt. Azért szép az alap 3,7GHz. Kíváncsi lennék, mennyi marad még bennük.
-
Moresz
csendes tag
HY
Szerintetek az én b55 -ömnek mennyi lehet a tpd-je ha 3600 megy terhelés alatt 1.31v feszen az NB meg 2800/1.28v ???
Előre is köszi a segítséget -
xTREem
tag
"Az L3 cache jelentősége komoly CPU igényes munka esetében jön ki. Pl. videó kódolás.
Akinek viszont ma ilyenre van szüksége, az nem AM3-ast fog venni, hanem i7-et a komoly munkához, mert neki kell."Nem vitáztam, erre a sarkos állításodra reagáltam. Mert eszerint akinek komoly munkája van ("Pl. videó kódolás") az csak az i7-hez fordulhat. Hát nem, van élet a régi konfig és egy új i7-es között is, hidd el, csak pénz kérdése!
Szerintem rosszul fogalmaztál.
-
Allien
veterán
De senki se mondja, hogy MA KELL megvenni ezt a procit! Amikor kezd vége lenni az AM3-nak, és nem nagyon jon már uj proci, akkor kell szét nézni az adott helyzetben legerősebb procit megvenni, és ennyi. Ram oldalon most van 4 gigám, pár éven belul is max 8 giga elég lesz, mert még ma is qrva ritka a 8 gigás szet. Tehát, MAJD lehet, megéri ez a proci is, bár nekem max akkor, ha menne léghutessel 4,6 korul.
-
proci985
MODERÁTOR
ph!n is egy relatíve szűk réteg van, aki folyamatosan fejleszt. illetve csak azért fejleszt, hogy meglegyen a fíling. vagy mert ez a hobbija. ja és meglepően magas azoknak az aránya, akik a gépen dolgoznak.
szóval alapvetően itt az emberek célirányosan veszik a gépeiket, ismerve az előnyöket és a hátrányokat. nem mindenki, de nagyrészt igen.
ps: én három éve quadot vettem, amikor a "minek e2xx0nál erősebb" volt sokak meglátása. azóta is elégedett tulaj vagyok, és ezen nem tervezek változtatni. még mindig bőven elég arra, amire nekem kell... és érzésre még egy ideig ez így is fog maradni. ja igen, nem csak netezek vele
. a Fusion a célra nagyon kevés lenne, mondjuk úgy.
más, alap cikkhez: hm, a leggyorsabb AMD négymagos kb ott tart számításban alapórajelen, amennyit én a q6600amból ki tudok préselni
hát ezt is megértük. mondjuk árban tényleg közel van az 1055T.
-
Roxbury
őstag
Szerintem akinek jelenleg AM3 van és fejleszteni akar hosszú távra, de csak processzort, annak a legjobb választás az X6. Abból is az 1055T. Az is ugyanannyit megy végre (~4.2), mint pl az 1100T.
Időtállóbb lesz, mint az X4, és szinte alig drágább. Ezzel tulajdonképpen el is éri az ember a platform végét. 3-4 évig garantáltan ki lehet húzni vele. Max. videókártyákat kell cserélgetni, már ha a játékokat nézzük. 5-6 ezret megér az a +2 mag. Talán nem most, de 2-3 éven belül (amikor már valószínüleg ki lesz használva egész jól) bánni fogja az ember, hogy nem az X6-ot választotta. Persze, ha jelenleg Ph X4 van a gépben, azt felesleges lecserélni még abszolut, de ilyen Athlon II X2-ről én tuti erre váltanék már, nem sza*akodnék az X4-el. -
LGLuke
őstag
Az lehet, de gondolom nem egy 3,2GHz-es Athlon II x4-et cseréltél egy 3,2GHz-es Phenom II x4-re, és maradt minden ugyanaz.
A másik, hogy ha hobbi és gyakran csinálod, akkor ok, hogy kell, de nem most kell venni.
A vita arról folyik, hogy most van-e értelme beruházni. Nem pedig arról, hogy 1 éve volt-e értelme beruházni!Ha pedig évente egyszer kell vmi családi videót összevágni és kódolni, akkor viszont mindegy is, hogy 2 óra, vagy 3 óra. Azt kibírod.
-
LGLuke
őstag
Nem dísznek van, de a hétköznapi alkalmazások, és a játékok abból szinte egyáltalán nem profitálnak. Ezért ajánlottak leginkább játékosoknak Athlon II x2/x4 CPU-t, a Phenom II helyett, ha olcsó gépet szeretett volna az illető összerakni, mert azonos órajelen max 1-2 FPS a különbség a Phenom javára.
Az L3 cache jelentősége komoly CPU igényes munka esetében jön ki. Pl. videó kódolás.
Akinek viszont ma ilyenre van szüksége, az nem AM3-ast fog venni, hanem i7-et a komoly munkához, mert neki kell. -
DMG
senior tag
Valaki világostson már fel, hogy ha ott van egy rakat Core akkor miért kell erőltetni a HTT-t mellé, erős proci terhelés mellett állítólag már hátrány, és a több Core mellé meg szerintem tök fölösleges.
(#34) [edy]:
Elkerülte a figyelmed a szerver réteg, nagy géptermek több procis gépekkel, ott még a 12 proci is kevés. És ezekből pakolják ők is össze.
-
adrian360
őstag
azért sokkal bonyolultabb ez mint te írod. ad1 te még nem használtál szerintem atom procit, a facebook-os flashek úgy megfektetik hogy esélyed sincs. a másik hogy nem csak hardcore gamer van, vannak a koca játékosok is, akik néha ülnek le de azért szeretnek játszani. és vannak más célszoftverek is adott esetben, amik igénylik a többprocis gépet, akár egy sima irodai munkán is sokat dob, ha egyszere megvan nyitva pár program, sokkal könnyebb navigálni rajta.
-
[edy]
tag
Nekem az a bajom ezzel az egésszel , hogy csak egy hatalmas hype ugy ahogy van. Kb 3 rétegre lehet szerintem osztani a desktop felhasználokat : van aki dolgozik rajta ( pl videót vág , képet szerkeszt stb...) , van aki játszik , és van az átlag ( féjszbuk , net , msn)
Namost a "hardcore" gamer akinek VALÓBAN szüksége van egy procira ami 70.000rel drágább mint az előző , de legalább hoz + 2 fps-t , gondolom megállapodhatunk benne , hogy egy szűk réteg. Aki net , msn féjsz az nem tud leterhelni egy dual core Atomot sem. Aki meg videót vág , azt megértem , hogy kell neki a 12 mag ( i7 980 pl ). Na és msot ember legyen a talpán , aki megmondja nekem , hogy ha nem használsz nagyon durván erőforrásigényes alkalmazást ( mint pl videó vágok , vagy csatorna tervező szoftver , vagy CAD vagy istentudja ) illetve nem vagy "hardcore" gamer , akkor minek is 4 , 6 , meg 8 mag ? Mert szerintem kicsit nagyobb azon emberek aránya aki Burn Test helyett a Messengert futtatja , és 4 quad core-ra jut egy dual core. Épitik itt a 2-300 ezres konfigokat , aztan a proci 8 magjábol 6 még az életbe nem lett terhelve mert egyszerüen nincs mivel. Az én véleményem az , hogy ahelyett , hogy menne hype , hogy jujj nekem már 24 magom van , te meg szar vagy mert neked csak 12 , ahelyett gondolkodni kéne picit , és eljutni arra a szintre , hogy az ember akkor vesz biciklit ha teker , akkor vesz futópadot ha fut , edényt ha főz , és ilyen 4 meg 8 magos procikat , ha valójában szükséges. Az officenak mindegy hogy i3 vagy i7 alatt hajtaod , az msn nek meg végképp. Én igen durván Intelesnek mondom magamat , de a jövö szerintem IS az AMD Fusion szerü cuccokba van. Nekem is van itthon , és játékon kivül tökéletes , szinte mindenre. Amelett hogy egy 980 önmagában 125 watt , nekem emg a komplett gép eszik 28 at ha leterhelem. Kicsit elkéne kezdeni logikusan gondolkodni , és vásárolni. Bocsi ha hosszú voltam.Edy
-
-
LGLuke
őstag
válasz
Bogyó bá' #25 üzenetére
Hol duplázod meg a géped teljesítményét?
Az akkor történne, ha minden eszköz 2x gyorsabb lenne!
Itt max a cpu sebességét duplázod, de még ez sem igaz. Ott sem lesz dupla sebesség, ahol kihasználja a 4 magot a szoftver. Max. 40%-ot fogsz nyerni a leginkább cpu éhes, és 4 szálat kihasználó szoftvereknél.
-
-
bartucc
addikt
Bőven van értelme, mert most lesz olcsóbb az előző architechtúra, és a legtöbb embernek bőven elég annak is a teljesítménye. (5W fogyasztásért, vagy 10% teljesítményért meg nem fizetek másfeles felárat, amibe az új lap, meg proci együttesen kerül....
)
Jól hangzik ez a 3,7 Ghz, de a legtöbb felhasználónak majdnem felesleges lesz. Ha normális áron adnák, nem lesz az, de szerintem biztos jó nagy felára lesz, irreálisan nagy a kisebb testvéreihez képest.
-
Az x4 980Be, vevő oldalról már totál felesleges.
Gyártó oldalról talán még remélhetnek némi kis plusz pénzt a phenom 2 végéből.Főleg ha azt nézem, hogy már az x4 975 is éppen csak olcsóbb, mint az 1090T BE, gyakorlatilag elhanyagolható az árkülönbség.
-
Zso2
őstag
Ez valami raktársöprés szerű akart lenni evvel a Phenom x4 980-al? Emeltek egy 0,5 szorzót(100 mhz) a 975Be után. Ugyanannyit tud ,mint pl 955Be .Felesleges ilyet venni + zsetonért.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Mert miért is?
Én pont most fogok váltani Athlon II-250-ről (3,0GHz), Phenom II- 955-re (3,2GHz), egy elavult AM2+ -os rendszerben, tehát 4GB DDR2-1066 ramos cuccban.
30 ezer az új proci, a még garis régit dobozostul / bontatlan ventistül egy tizesért el lehet adni, magyarul 20 ezer forintból simán megduplázom a gépem teljesítményét.
Nekem bármilyen más upgrade ennek sokszorosába kerülne, alig nagyobb teljesítménynyereség mellett.Persze nem annyira sürgős a dolog: lehet megvárom, hogy kijöjjön a Bulldozer, és még lejjebb menjenek a régi cuccok árai. Akkor nem eladom az Athlont, hanem megy az asszony gépébe a 4600+ helyére. Az meg kuka, vagy dísznek a polcra...
-
Srodney
senior tag
AMD Opteron Budapest Core
erre azért illik emlékezni#2:Így bizony,nem tudom az intel valaha is produkált e ilyet!!!
-
LGLuke
őstag
Igazából még ezt sem mondanám.
Ha valakinek AM3-as rendszere van, annak fölösleges picit gyorsabbra váltani, mert a régi CPU-t olcsón adja el, az új drága lesz, és sokat bukik rajta, alig nyer teljesítményt.
Ha meg AM2+, vagy régebbi rendszere van szerintem már célszerűbb egy korszerűbb alaplapot venni és akkor már az új architektúra lesz a nyerő.
(#14) Roxbury: Szerintem, aki vesz egy SB rendszert, az nem akar váltani 2-3 évig minimum, de lesz, aki 4-5 évig sem.
Akkor nem mindegy, hogy mikor jön az Ivy, ami sokkal nem lesz gyorsabb?!
Így a foglalat sem kérdéses. SB-hez is vesz majd új VGA-t később, ha játszik. -
lujó55
addikt
A profik hogy rávágták egyből!
Köszi: (#8) JColee, (#9) kicsiultra, (#10) nagynorbi -
Giot
addikt
LOL én meg azt hittem hogy a Bulldozer érkezik!
-
LGLuke
őstag
De nem most, mert újonnan drága lesz. Majd, ha kijön az új architektúra, akkor ezek ára drasztikusan esik, és akkor még be lehet ruházni ilyenekre, de csak azoknak, akik nem akarnak platformot váltani.
Aki hosszútávra tervez és régebbi rendszere van, annak inkább az újat célszerű választania.
Akinek AM3-as rendszere van, az meg minek váltson? Az ő rendszere még nem elavult. Számomra logikus. -
Roxbury
őstag
Sandybe sincs, hiszen pár hónap (talán 10 sem) és itt az Ivy.
Ma vettem egy Phenom II X6-ot, ami alapfeszen 3.7-en megy, kis fesz emeléssel 4.2-n.
Full HD felbontás használata mellett 4 évig tuti nem kell költenem semmire, de valószínűleg ebben a felbontásban akkor is ki fogja hajtani maradéktalanul az akkori vid kártyákat.
Ennyit a folyamatos őrült fejlesztgetésekről...
Bulldozert, Sandyt, Ivyt nyugodtan ki lehet hagyni...
-
Allien
veterán
Nana. Ha nekem AM3-s rendszerem van, akkor ugye a lehető legerősebb procit kell majd bele vegyem (a jelenlegi tuningal megy 3,8-n). Így egy kis szerencsével kihagyhatok legalább egy lépcsőfokot. Mit is nyernék, ha most AM3-ról AM3+-ra váltanék? Ugye SEMMIT!
Anno, így sikerült a DDR2-t, és az AM2-t át lépnem, 939+DDR1-ről AM3+DDR3-ra. Ergo, a kijelentésed számomra sántít!
-
lujó55
addikt
Tapasztalatlanságom kérdése: az AMD gyárt(ott) egyáltalán szerverbe való procit valaha?
-
rovtiv
tag
Arra azért kíváncsi lennék, az új Phenomnak mekkora az alapfesze.
-
LGLuke
őstag
Már nincs értelme szerintem AM3-as CPU-ra beruházni. Inkább az új architektúrára kell hosszútávon építeni.
-
Ugyanaz a proci megy most már 4 különböző foglalatban alapból 3,7Ghz-en.
Azért ez igen kellemes. -
BiP
nagyúr
Biztos jó procik ezek, de én a Bulldozert várom, meg az újabb Sandy Bridge-eket. (i3 kategóriára vagyok kíváncsi, no meg majd később az Ivy Bridge-re).
Amúgy szépen kúsznak fel az órajelek, de az a gyári 4GHz csak nem akar meglenni
Volt már egyáltalán olyan proci, ami elérte? Ha jól emlékszem a Prescott P4 teteje is 3,8 volt csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az előbbi vállalat az asztali, míg az utóbbi a szerverpiacot célozza meg.
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest