Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [edy]

tag

Nekem az a bajom ezzel az egésszel , hogy csak egy hatalmas hype ugy ahogy van. Kb 3 rétegre lehet szerintem osztani a desktop felhasználokat : van aki dolgozik rajta ( pl videót vág , képet szerkeszt stb...) , van aki játszik , és van az átlag ( féjszbuk , net , msn)
    Namost a "hardcore" gamer akinek VALÓBAN szüksége van egy procira ami 70.000rel drágább mint az előző , de legalább hoz + 2 fps-t , gondolom megállapodhatunk benne , hogy egy szűk réteg. Aki net , msn féjsz az nem tud leterhelni egy dual core Atomot sem. Aki meg videót vág , azt megértem , hogy kell neki a 12 mag ( i7 980 pl ). Na és msot ember legyen a talpán , aki megmondja nekem , hogy ha nem használsz nagyon durván erőforrásigényes alkalmazást ( mint pl videó vágok , vagy csatorna tervező szoftver , vagy CAD vagy istentudja ) illetve nem vagy "hardcore" gamer , akkor minek is 4 , 6 , meg 8 mag ? Mert szerintem kicsit nagyobb azon emberek aránya aki Burn Test helyett a Messengert futtatja , és 4 quad core-ra jut egy dual core. Épitik itt a 2-300 ezres konfigokat , aztan a proci 8 magjábol 6 még az életbe nem lett terhelve mert egyszerüen nincs mivel. Az én véleményem az , hogy ahelyett , hogy menne hype , hogy jujj nekem már 24 magom van , te meg szar vagy mert neked csak 12 , ahelyett gondolkodni kéne picit , és eljutni arra a szintre , hogy az ember akkor vesz biciklit ha teker , akkor vesz futópadot ha fut , edényt ha főz , és ilyen 4 meg 8 magos procikat , ha valójában szükséges. Az officenak mindegy hogy i3 vagy i7 alatt hajtaod , az msn nek meg végképp. Én igen durván Intelesnek mondom magamat , de a jövö szerintem IS az AMD Fusion szerü cuccokba van. Nekem is van itthon , és játékon kivül tökéletes , szinte mindenre. Amelett hogy egy 980 önmagában 125 watt , nekem emg a komplett gép eszik 28 at ha leterhelem. Kicsit elkéne kezdeni logikusan gondolkodni , és vásárolni. Bocsi ha hosszú voltam.:)

Edy

Új hozzászólás Aktív témák