- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Nagyon igényes teszt.
Nagy munka, kemény munka, nagyon kemény munka, gratulálok!Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Esmein
nagyúr
És nem pasztáztátok újra ?
Btw hűccsétek már le vízzel és teszteljétek le újra, mert a p4-ek 70.4 fokon thermal throttlingolnak mint a mocsok...
[Szerkesztve]"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
fLeSs
nagyúr
válasz bolondember #45 üzenetére
elég rosszul volt bepasztázva a proci (így kaptuk), úgyhogy nem lenne fer számadatokkal dobálózni (amúgy asszem 71 fok volt BIOS-ban ).
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
bolondember
MODERÁTOR
fLeSs!
Egy infót pls, h alapjáraton/terhelve hány (Celsius)fokos(ak) volt(ak) a provesszorok!
és gratula a cikkhez!Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
Dzsekó
addikt
Ha a coolermaster táp wattmérőjét használtátok teljesítménymérésre az nem pontos. A DC teljesítményfelvétel mérése helyett bőven az AC teljesítmény fölé mér.
Részletek:
Bővebben: link -
Alvin_ti4200
félisten
Gratula a cikkhez
Ha a játékokat a közeljövőben alkalmasá teszik majd a többszűlú futtatásra, akkor beruházok egy ilyen prociba. Természetesen A64 X2-re gondoltam. -
Dzsekó
addikt
Miért van az hogy a játék+tömörítés kétszálas tesztekben az athlon 64 minden esetben gyorsabb mint egy Hyper threadinges P4?
Nem azzal reklámozták régen a P4-et hogy a HT begyorsítja a többszálas utasításvégrehajtást?
Akkor hogy lehet hogy egy HT nélküli Athlon 64 gyorsabb? -
TommyGun
őstag
Én asszem jó irányba megy intel papi
most ne nézzük azt hogy mennyit zabál, egyellőre abba gondoljunk bele hogy akik mondjuk ilyen területen melóznak azoknak nagyon jól jöhet egy ilyen masina, nem kell többproccos rendszerért sokat fizetni, duál lap azé nem olcsó, így olcsóbban talán jobbat is kapnak. Elöször úgyis a PROF területeken terjed el ahol ez kifejezetten eklőny. És szerintem előbb utóbb emiatt is meg intel nyomásra biztos vagyok benne hogy desktop téren is érezhetjük a hatását hogy 2 procc van
Ennek 3 akadály van egyellőre. Elsőt taglaltam hogy nagyobb támogatás kell szoftver ügyileg...szerintem ez idővel javulni fog hisz mindkét gyártó a dula core felé megy...
A másik az ára....ez ugye a piac fügvénye és kell egy kis idő amíg megfizethető lesz...
Az uccsó meg a fogyasztás....asszem intel baby egy kicsit több hagsúlyt is fektethetne erre....mondjuk gyári borda helyett gyári vízűtés Mondjuk ez csak a melegdésre lenne megoldás de a fogyasztás naon sok....
Szerintem mindkét gyártónak erre vmi ki kéne találnia....ok AMD-nek nem rossz a fogyasztása de szerintem nem szabadna itt megállni....mindenképp ha dual core felé megyünk akkor már a Dual AMD-nek se lesz olcsó a havi fenntartási költsége...azért havonta +5-10k.....persze intelnek erre jobban rákéne gyűrnia...de mostanság asszem ez alegnagyobb probléma....nagy sebesség manapság annyira nem is kell mert egy 3 gigás cucc legyen az AMD vagy intel mindenre elég...legálábbis home...de a fogyasztás az nem mind1.....
mellesleg hány Mhz-re kapja le magát mondjuk a ''D'' ha épp idle van ?
[Szerkesztve]"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Borisz76
veterán
Gratulálok a cikkhez.
A lényegét nézve : szép és jó az Intel elképzelése de amíg nem támogatják a progik a többCPU-s felépítést addig ez az előny inkább hátrány ( Melegedés, ár ...). Bár idővel a helyzet biztosan változik,mert az AMD is kijön többmagos procikkal és ezáltal élesedik a harc, ami nekünk felhasználóknak csak jó lehet (remélem). De még 1 évig biztosan marad a jól bevált rendszerem.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
erdoke
titán
-
fLeSs
nagyúr
A gyári hűtő (amivel együtt adták a procit) külsőre majdnem megegyezik a régifajta intel hűtővel, annyi a különbség, hogy nagyobb a rézbetét átmérője a közepén, és a lamelláknak is kicsit más a kialakítása.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
-
SzlobiG
félisten
Jó kis cikk tanulságos, hogy nem kell EE-t venni. Meg aki nem kódolgat csak játszik annak bőven elég az egymagos CPU-is. KÍváncsi leszek az AMD kétmagos CPU-hoz. Nem tudja valaki mennyibe kerül egy kétmagos Celeron D?
-
erdoke
titán
MPEG2 és MPEG4 encode esetében nagyon ritka, hogy a HDD lenne a szűk keresztmetszet. Az csak a proci-RAM teljesítménytől függ.
BTW mintha a Photoshop alapprogramja nem támogatná rendesen a többszálú végrehajtást, viszont sok elterjedt pluginja igen.A legjobb aláírás a héten
-
Scream007
őstag
jó a cikk, érdekes dolgok vannak benne.
de szerintem ez a két magos dolog nem a szimpla usereknek való.
max. aki dolgozik a gépen, de otthonra semmiképp nem jó választás szerintem.
továbbra is aki leggyorsabb p4et akarja annak extreme edition a jelszó.
de mivel orbitális különbség nincs 2 proci közt így azt lehet mondani 1 szimpla 3.0C is bőven megfelel a mai időkben, főleg ha még meg is van huzvaBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Esmein
nagyúr
Nem látom a fától az ovnázst. A szokásos intel bencsmárkokban még gyorsabb lett, de amúgy nem profitál túl sokat.(mekkora volt terhelés alatt a max hőmérséklet gyári hűtővel, amit mértetek?)
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Loha
veterán
Nagyon jó cikk lett, gratula!
Én úgy tudom, hogy 2 játék van ami támogatja a dual procikat: A Quake3 kis trükközéssel ki tudja használni, vmint a Microsoft Flight Simulator.
Quake3-nál ezt találtam: konzolparancsok: r_smp Setting this to ''1'' enables dual CPU support for the Quake3 rendering/graphics engine. Note that your graphics card drivers and operating system must support smp. -
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
na ez az, pontosan ezért a többmagos proci a jövő.
vagy ha éppen mobil rackbe másolsz több 10 gigányi cuccot..
nem kevés idő és néznél mozit, hallgatnál zenét, vagy játszanál, de darabokra hullik a rendszer, mehetsz inkább kávézni..
szóval jó lesz ez...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Rez_Grof
őstag
Gratula a cikkhez! Nagyon jóra sikeredett.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
adamsX
aktív tag
Először is gratula a cikkhez. A másik ahogy végig néztem a cikket, még elég jól szerepelnek az amd prockók a kétmagos intelek ellen. Gondoljunk bele mi lesz ha már kijönnek a kétmagosok, ennél csak több teljesítményt fognak mutatni és akkor lesz igazából profi az amd.
-
-
erdoke
titán
''Az a ''játszok és a háttérben tömörítek'' eset kicsit erőltetett volt. Ilyet senki nem csinál.''
Már miért ne csinálna? Én például gyakran tömörítek (film biztonsági másolat újrakódolás), és csak azért nem játszok közben, mert még netezni is alig tudok.
A jövő a mobil processzoroké, de nem azért, mert azok egy az egyben kerülnek át az asztali gépekbe, hanem mert egyre több mobil gép lesz, akár asztali helyett is.A legjobb aláírás a héten
-
Integra
titán
gratula, klassz teszt!
magamfajta lámernek is érthetően leírtad a lényeget, ami a következő:
jelenleg biztosan nem kell két magos proci. és ha lesz is, akkor is amd
tulajdonképpen arra leszek kíváncsi, hogy az alaplapgyártók, mikor kedzenek el gyártani olyan alaplakat, melyeken mindkét cpu mag számára van saját memóriafoglalat.......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
anulu
félisten
grat a teszthez. xbitlabs-ék csináltak Pentium D vs Athlon64 X2 tesztet. szépek ezek az Intel eredmények, csak... a fogyasztása jóval magasabb, mint az X2-nek, a sebessége pedig alacsonyabb...(4800+)
no flame, majd ha letesztelődik PH! laborban, akkor látszódni fog rendesen, miről is beszéltem"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Tigerclaw
nagyúr
Az a ''játszok és a háttérben tömörítek'' eset kicsit erőltetett volt. Ilyet senki nem csinál. Jobb lett volna két ''munka'' jellegű alkalmazást párosítani.
Engem a jelenlegi teszt is arról győzött meg, hogy a jövő a mobil processzoroké és nem az ilyen energiazabáló szörnyetegeké. Szerintem az alkalmazásokat kellene inkább optimalizálni, mint írni egy gyenge programot azon az alapon, hogy az X gigaherz úgyis elviszi. (Talán az újabb VGA karik és a fizikai gyorsítók használatával lekerül a teher a processzor válláról)
Remélem mind az Intel, mind az AMD, sőt VIA mobilprocesszorok hasonló sebességgel fejlődnek, mint a desktop társaik.
Szeretnék olyan PH-s cikket olvasni, ami a mobil procik asztali gépben való használatának lehetőségeit taglalja, de nem csak teljesítményre kihegyezve, hanem elérhetőségek, árak, megoldások (alaplap) hangsúlyal is.Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Sirpi
senior tag
Nagyon szuper, összeszedett cikk lett, gratula! Többek között arról is meggyőzött, hogy nem kell még a 2500+-os Barcimat lecserélnem. Talán majd ha pár év múlva ócsóér hozzámvágnak egy X2-t, de nem akarok flame-elni Szóval lehet, hogy ez a duál-magos pentium gyors, de drága (lenne) a váltás és sokat is fogyaszt.
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
somodisoma
senior tag
Eleg jol sikerult azert az a proci, el kell ismerni... Ha elkezdik a jatekok is alkalmazni a plusz tudast, ami benne rejlik, akkor eleg sok jora lehet majd szamitani!
A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!
-
őstag
Grat a cikkhez
En levontam a kovetkeztetest: nem fogok Pentium EE -t venni az biztos
(max ha fillerekert osztogatjak, es adnak melle legkondit is ) -
Sir Pocok
őstag
Jó a cikk FleSs..
Nem rossz procit hoztak össze az Intel-nél. Csak iszonytató mennyi áramot fogyaszt. Ennek következtében elég sok a fenntartási költsége a rendszernek…Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Ally
- Dark Souls sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- World of Tanks - MMO
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- I3-6100T Intel
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz