- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD!4ever
őstag
vágom,szerintem a több kes és a 13 nm okzhatja a több hömérsékletet,nem olvastam annyira vissza de gondolom huzva ennyi a hője.
Nekem volt hogy csunyán fölémért a lapom,75-80 fokokat irt ki egy hütőcsere után,de hömérővel megmértem a procit(!) és 41 fok vol 75 helyett. aztán később meggyogyult a szenzor.(az av8 asokba ez elöfordul.)
Nem tom van e itt Fx tulaj vagy még Opteronos emberke,hogy megtudni,nekik mennyi a procihömérsékletük.
az ecc-s ram modul mennyivel lassit,ha lassit? ram olvasás,irásod? -
AMD!4ever
őstag
Szerintem drága barátom pont te vagy az előitéleteid rabja! Én pusztán a tények alapján döntök.Láttam több p4-es és p4es prescott konfigot müködni. teljesitmények és mindenféle mutatókkal eggyütt.
Vennék én intel bármikor!!! ha jó lenne!! A Pentium M (dothan) pedig jó is!!!
Jól tökönrúgta magát vele a Intel,de tény hogy egész jóra sikerült az a proci.Asztali átalakitóval szakithatna is nálam otthon,de most nincs rá szükség,menjen csak a 3500+@4070+ .
Nekem megteszi... -
AMD!4ever
őstag
Nekem igy is jól szellözik a házam.amugy nincs 3-4foknál több különbség!.Nyugalmi állapotban a videokártya amugy nem melegit!.a rajta levő zalman amugy pont a prociventire nyomja a levegőt.
És még megosztom veled azt is hogy csuma terhelésnél amikor a videokari is /dolgozik nálam(65 fokon) (6600Gt) tuningolva van amugy! Vf 700cu silent-mod/
akkor se éri el tuning mellet a proci a büvös 50 fokot 3 ora alatt se!
ugy ál ez össze,hogy amint terhelem a gépet a proci ugrik egy tiz fokot fel és még utána felcammog párat.
de amig nincs terhelés nem melegszik semmit se.
jah CnQ mellet hüvös szobában (14-15 fok) Ac freezer64-en megállt a venti,mert nem kellet hogy menjen.
De gondolom ez presziéknél elképzelhetetlen,és ha náluk az akkor másnál se lehet. Amugy nemtom milyen géped van,csak gondolom. -
AMD!4ever
őstag
Hadd szoljak bele ebbe a meddőnek tünő vitába!!!!
Az én zseniálisan szarul nagyon sokszor FÖLÉmérő abit av8-as lapom most kivételesen asszem jól mér(vagy fölé)
terhelés nélkül, Cnq nélkül, +házventi nélkül(!),1.6volton a newcastle mag 2510mhzen ment és nem ment 30 fok fölé a proci!!!pedig a szobában van 26 fok is bőven!!!!!!
hozzátartozik azért hogy AC freezer64-el.(1600as f.szám) -
Sir Riccio
addikt
Ezek szerint arról akarsz meggyőzni hogy Intel nem is füt olyan nagyon, csak s
silány ''filléres'' szenzorokat használ, ugye ezt te sem gondolod komolyan??
Tulajdonképp akkor az egész hardwarw piac egy kész átverés shaw, ugyanis akkor nincs is szükség procihütőre, mert a proci hőfoka annyi amennyi, igaz ha bordát megfogod az épp hogy langyos / nálam 28 fokC / de ez nem jelent semmit a proci magja mondjuk 60 fokC. Igy gondolod??? Ez igy tiszta misztikum ugyanis legutóbb azon vitatkoztak velem hogy A64 nem is annyit fogyaszt mint ami az adatlapján található, mert azt sem lehet lemérni, Ragozhatjuk ragozhatjuk de ennek szerintem semmi értelme.
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Nos erről nem kivánok vitát nyitni, ugyanis ez fizika-hőtan- hőátadási tényező,- kérdése. Ha proci mag és a közte elhelyezkedő anyagok hőátadási tényezője noulla lenne, valamint a hővezető képessége 100% akkor a procimag hőfoka és a borda hőfoka megegyezne, de ilyen nem létezik. Viszont minnél inkább megközeliti az emlitett értékeket, annál közelebb van a mag hőfoka a borda hőfokához.Egyszerü példa: kiteszel a tüző napra,- lehet 40 fok,- egy edénybe jeget, el kezd olvadni, de mindaddig amig az olvadékban /vizben / egy borsónnyi jégdarab uszkál a folyadék hőmérséklete 0 fok lesz.
-
Sir Riccio
addikt
Van ötleted a pontosabb meghatározásra? mert nekem nincs, és a filléres szenzor is ennyit mér. De mint emlitettem minden relativ, tehát ez is, ha elfogadjuk hogy a Ti filléres szenzorotok milyen értéket mér akkor tekinthető az én mérésem is ''hitelesnek'' Tisztában vagyok vele hogy a mag belső hőmérséklete ennél magasabb de akkor ennek arányában A Tiétek is magasabb, akkor mit tekintünk etalonnak?? Gondolom a proci sapkáját azért nem akarod levenni a mérés kedvéért???
-
Sir Riccio
addikt
Hogy mit hisztek el és a valóság az két külön dolog, mivel nem hagyatkozom a ''filléres'' szenzorokra, egy BERNER laser hőmérővel mérem az értékeket, tehát pontosak. természetesen nem a mag hőmérsékletét a tokozáson belül, de gondolom ti sem azt adtátok meg. Természetesen sok mulik a ház megfelelő szellőzésén, a kábelek elrendezésén, de lenginkább a benne levő ''hőtermelőkön''.
De ezeket már oly sokszor leirtam, vannak a PH-n akik eljöttek ''ellenőrizni'' és jelentem az általam irt értékeket rendben találták. Azonkivül nem is kell hozzá profi müszer elég ha megfogjátok a borda alját lehető legközelebb a procihoz, és ha nem érzitek melegnek, /emberi test 36-37 fok/ akkor az nem is meleg. Ilyen egyszerü. Természetesen az általam irt érték C&Q mellett idle értendő. (4X szorzó 0,9 V) Egyszerüen nincs a rendszerben ami sok hőt termeljen, az a kevés ami keletkezik az pedig kellő intenzitással távozik. -
Sir Riccio
addikt
Ebben neked teljesen igazad van, itt csupán az Intel és az AMD üzletpolitikája közötti külömbséget kivántuk érzékeltetni, gondolom abban egyetértünk, természetesen kissé sarkitva a dolgot, hogy Intelnél ''ahány proci annyi alaplap'' ez lehet hogy neki jó, viszont nekünk felhasználóknak aligha. /fejőstehén effektus/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Intel kétmagos asztali processzorainak tesztjében azt vizsgáljuk, milyen előnyök várhatók tőlük különféle alkalmazásokban.
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest