- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
Aktív témák
-
Fr4G
aktív tag
Látom újra házteszt-rush van:). Persze ez nem baj, de szerintem tobbet is vehetnetek egy cikkbe.
[Szerkesztve] -
Daywalker
addikt
Nekem majdnem pont ilyen házam van, csak nem ''kéményes''. Sokan panaszkodtak szél süvítésre, rezonanziára, de nekem egyik sem hallható. A szellőzőlukak kicsit tényleg lehetnének nagyobbak.
Az alaplap távtartói nem újdonságok, mert már a 386-osom is így volt annó szerelve, csak műanyag lábakkal. Szóval ha valaki műanyaggal szereli, akkor no rövidzár, és no rezonancia. Nekem még nem sikerült úgy szerelni, hogy megszoruljon az alaplap (feltéve h megfelelő lyukakba raktuk a távtartókat, mert ha nem, akkor nem csoda, ha beszorul). Szerintem ez a rögzítési megoldás még mindig jobb, mint a ''csak'' csavaros.
Az ilyen nem ductingos DTK ház hátránya, hogy szarul szellőzik, tehát le kell venni az oldallapot. Szerencsére a ducting ezt a problémát megoldja:)
A ház stabil és tökéletes, a táp meg szuper. Akik nem akarnak csilli-villi házat, azoknak tökéletes megoldás:)"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát a ház nem tetszik (ronda), egyedül az a ventihely, ahova be lehet rakni egy rendszerhűtőt, hogy elvigye a CPU-tól a meleg levegőt. Amúgy nekem ilyen 400-as DTK tápom van és kezdem nagyon nem szeretni. Az alábbi feszültségeket produkálja: [L]http://alvinti4200.fw.hu/ajjaj.jpg[/L]
-
Docci
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #4 üzenetére
Elég nagy intervallumon belül ingadozik folyamatosan.
Ha észlelsz valami stabilitási gondot a géppel akkor cseréld ki,de szerintem ezzel még simán mehet a gép,ha nem fayg vagy nem észlesz valami furcsaságot.
Egyébként +/- 5 % a jó intervallum.Erőt s erényt!
-
Docci
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #6 üzenetére
Szerintem nem.(de annyira nem vagyok otthon a témában)
Egyébként,ha alacsony a fesz az annyira nem baj,mert a táp olyankor ujraíndítja a gépet.
Codegenem(300W) volt kb 1 hónapja és a +3.3v 2.98 volt jó esetben. :)
A gép ujraindult ,de semmi probléma nem volt.
Az egsézben az volt a muris,hogy a win alatt csinálta.A játékok alatt semmi problem nem volt,pedig ,akkor volt terhelve.Több óra ut után se volt gond.Win alatt meg ujraindult.Valamikor meg akkor se.
HA kéred csinálok az aidaból képet,hogy nálam mannyi a fesz.(náalm se annyira fine a 12v)Erőt s erényt!
-
Docci
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Nincs fennt de felteszem ,azt megnézem.
Emilt majd küldök.
[Szerkesztve]Erőt s erényt!
-
vottokar
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #6 üzenetére
Ha jól emlékszem az ATX-es tápok az 5V-os ágra szabályoznak. A benne lévő TL497-es IC alapban egyet tud, és az 5V stabilítása a legfontosabb. (Mielőtt lemorognátok tudom, hogy a 3.3V és a plusz 12V is nagyon fontos, de ezekből az alaplapon levő plusz stabilizátorok csinálják a szükséges feszultségeket, az 5 voltot meg (ugyi szabvány TTL feszültség) direktben kapnák a chipek. Bár a mai chipek közül már nem hiszem, hogy sok minden menne róla direktben, de szerintem a régi időkből ez maradt meg.)
Ha az 5V-od le van terhelve rendesen, akkor nő meg a 12V kimenet feszültsége is. Az hogy az Acorpod már 12.7-et adott le azt jelentette, hogy a táp csúcsra volt járatva...
Az hogy a DTK-d 12V-ja ennyire ingadozik nem jó jel, az enyém elég stabilan tartja a 11.8V-ot. A CPU tápfeszét meg, ha minden igaz a 12V-ból állítja elő az NF7 is...."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
Docci
senior tag
Lenne egy kérdésem:
Hogy lehet azt a beállíatni a progin belül,hogy a cpu hőmérsékletét jelezze ki a tálcán és ne az alaplapét?
Temp1=alaplap
Temp2=cpu
Szóval temp2-t hogy lehetne a tálcán kijelezni?
A képet küldöm!Erőt s erényt!
-
Viktor77
titán
MBM5 meg a bekapcsolástól kikapcsolásig.
Plusz 3 értéket mutat az óra mellett (nem 1-et), és csak 5 megát eszik, szemben a Speedfan 2-jével. Én újabban inkább ezt asználom.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
kbalage2
aktív tag
Én a régebbi DTK házamnál (ránézésre pont ilyen csak fanduct nélkül) most orvosolom a problémákat, oldalra 12 cmes venti, a 8 centiseknél meg a rácsok elöl-hátul távoznak :DDD Egyébként jó kis ház, a táppal nincs semmi gond pedig csak 300 W-os, egyedül talán az nemtecc hogy az alaplaptartó tálca nem kivehető.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
vottokar
senior tag
Mint ahogy írtam, fontos a +3.3V, az +5V és a +12V is, de a tápok alapban a +5V-ot figyelik, és ennek az értékét próbálják meg pontosan tartani. (Egy korrekt táp +/- 0.1V volton belül szokta tartani az értéket, gyakorlatilag +/- 0.25V-ot enged a szabvány. A 12V-os kör a terhelés függyvényében változik kb 11-13V-os határokon belül. Minél korrektebb a táp, annál kisebb ez a változás.
Nem mondom azt, hogy ez a mai ultramodern kisebb vagyonos tápokban ís pont így működik (ilyen kapcsolási rajzot még nem láttam, és ilyen tápot még nem kellett szétbuherálnom), de az alap ATX tápokban valahogy így muzsikálnak."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
-Atis-
tag
válasz Alvin_ti4200 #4 üzenetére
Alvin_ti4200:
Alt+PrintScreen-nel csak az aktuális ablakot másolja a vágólapra a Windows, így megkímélhetsz mindket a desktopodtól... :P
A cikkhez:
''A DTK megint egy nagyszerűen egyszerű, kedvező áru házat alkotott[...]''
Az ''áru''-t itt hosszú ú-val kell írni. -
Smogus
őstag
Hát nekem se jön be ez a ház, egyszerűen nem szép :DDD
de ez csak az én véleményem ez a Fanduckt meg nem hülyeség de szinte majdnem tök fölösleges mert kis moddból meg is van a kívánt helyre a lyukacska.
Az meg hogy ezzel a gari ugrik a házról az meg kit érdekel mert nem hiszem hogy tönkre megy egy ház :))))
A tápról meg azt hallottam hogy jókHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
veterán
Azért lassan jó lenne már javítani a címet... :P
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
DonLeo
senior tag
Kár hogy ez a ház szinte egy az egyben egy Azona ház koppintása.
Csak ez a szellőzőrendszer a különbség, meg, hogy az Azona-ban nem pfc-s a táp (Viszont az olcsóbb kb 5 ezerrel) és elöl nincs rajta usb kivezetés és a bekapcsológomb meg a reset gomb más formájú.
Még belül is dettó ugyanaz. A csavar nélküli rögzítéstől, az alaplapi fém ''csavar'' rögzítőkig minden.
[L]http://www.azona.com.tw/prd05%20computer/page-05.htm[/L]
Bár aztán az is lehet, hogy az Azona koppintott, de nem hiszem mert az Azona-nak ez a háza már jóval több mint 1 éves.
[Szerkesztve]''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
tildy
nagyúr
Mikor lesz már a ''kopoltyúsházak'' atyjának (ősének) a bemutatása?(yy -5601)
AZ volt a legelső-
Illene már bemutatni részletesebben is!!"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Alvin_ti4200
félisten
Nah, itt van egy 300-as Enermax, a helyzet annyiban változott, hogy a CD-RW és a DVD-ROM helyett két vinyó került a gépbe. Adatmentést csinálok éppen, és a +12V 11.74 és 11.92 között mozog, ez már normális szerintem. De a CPU core fesz még mindig hülyén mozog:( 1.65 és 1.74 között random-ban. És ugye 1.725V van beállítva BIOS-ban...
-
MLaca
őstag
válasz Alvin_ti4200 #28 üzenetére
Érdemes talán az ALPALAPI feszültség stabilizátorra is gondolni..
http://mlzphoto.hu/
-
lazsi
tag
TE jó isten! Majdnem 18 e forint jó ár? Én úgy kbmásfél éve vettem hasonló kategóriájú házat felennyiért! És abban is volt venti, meg usb csatlakozó, 400W-os táp ami akkoriban még nem számított alap felszerelésnek mindne házban, meg minden. Ennyi pénzből, meg egy kis alapanyagból ezerszer profibb házat moddolok.
[Szerkesztve] -
vottokar
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #28 üzenetére
Gondolom valamilyen monitorozó programmal nézed a cpu feszültséget. Esetleg megpróbálhatnád multiméterrel.(tudom, hogy nem egyszerű dolog...) Esetlegesen egy tárolóssal, vagy pc kimenetűvel, mert így sokkal könnyebben tudnád hosszabb távon kiértékelni a feszültségértékeket. Ha ezzel is ingadozik .1V-ot a feszültséged, akkor sajna úgy néz ki, hogy nem áll az alaplapi fesszabályozód a helyzet magaslatán. :( (Csak nem abit betegség? Pedig most gondolkodom egy AN7 cserén.)
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #34 üzenetére
Ha nincs egy jobbfajta multimétered meg egy kis szakértelmed, akkor nem is mondtam semmit, mert a core feszültség ugyi nincs kivezetve egy csatlakozóra sem, az alaplapon meg szakértelem nélküli méregetést max. az ellenségeimnek ajánlom. :)
Hát nem NF7-em van és az MBM5-öt használom, de nekem állandóan 1.55V-ot mutat a kijelző (erre van állítva a corefeszültség is, és nem ingadozik).."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
MasOyama
őstag
Kicsit hasonlít valamire... persze... a házamra.... :)
[L]http://www.azona.hu/prd05%20computer/Prd%20image/05.jpg[/L]PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
MLaca
őstag
válasz Alvin_ti4200 #32 üzenetére
Sajnos vannak hibák azokkal az alaplapokkal (is)..
http://mlzphoto.hu/
-
Kirbly
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #32 üzenetére
en szoltam Neked anno, h ne vegyel abitot ha jol emlekszem :(((
Mi? Nem tetszik ez a sor? Hívja a 06-80-NA-ÉS-AKKOR-MI-VAN ingyenes számot…
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #34 üzenetére
Ha ez megnyugtat,az NF7-em 1.9v core feszre 1.83-at jó,ha ad.De lefelé nem ingadozik.
-
vfo7
senior tag
Én a magam részéről nem bízom az ilyen feszültségfigyelő progikban. Jobb a multiméter.
Aki csak a lábával siet, hibázik.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elfelejtettem a film címét
- Call of Duty: Black Ops 6
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG