- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz Jim Tonic #48 üzenetére
Ha nagyon szeretnéd rakok be 4napos készenlétet 3G-vel minden sync opcióval, de nem használva, 4 nap múlva. (Telefonálás szinte 0.) Ha tényleg "sporolósra" veszem, akkor 10+ nap. (Minden adatkommunikáció off, 2G only, +még pár spórolási lehetőség.) Na ezeket a készenléti időket rakja bele a gyártó a doksiba.
Épp van egy képem 3nap 4óra 1:50 on screennel, full sync és 3G. -
nagyúr
-
Cannabis7
senior tag
válasz Jim Tonic #29 üzenetére
azt elfelejted, hogy egy régi nokiát is le lehetett meríteni 1-1,5 nap alatt ah egész nap snake-ztel, emg nyomkodtad (persze a 631-et még így se, tleg sokszor gondolok erre h miért nem csinálnak abból egy remake-t, abba már simán belemenne egy 3000 mAh akksi ma, kisebb fogasztással is meg tudnák csinálni, simán elmenne egy hónapig , üzletembereknek tablet mellé jó lenne.)
a másik oldalról viszont egy mai okostelefon is bírja 5-6 napig, ha telefonáláson kívül nem használod semmire.
persze jó lenne ha intenzívebb használat mellett is kihúzna legalább 3 napot egy telefon, de hülyeség a régi telókhoz hasonlítnai, mikor azt tleg csak telefonálásraq használtoad, most meg gyakorlatilag egy 4-5 éves asztali gép erejét hordozod a zsebedben, nehány extra funkcióval (mert ugye gps pl nincs egy pcben)
ez a 4+4 mag meg kicsit tleg parasztvakítás, így laikus fejjel bőven elég lenne a 2 A7-es mag a rendszernek.
-
vicze
félisten
Elnézést a dupláért.
Hoho (videó), hát ez azért nem olyan egyszerű.
Két módja lehet a dolognak (big.LITTLE). In-kernel switcher (IKS) azaz párban, és Heterogeneous MultiProcessing (HMP), aminél minden mag használva van függetlenül egymástól, ezt az kernel kell támogassa és még nincs teljesen kész ha jól értelmezem.
Tehát jelenleg csak a páros megoldás elérhető véglegesen, amihez nem kell nagy bevakozás az kernelbe, ezért van végső soron a 4-4. Samsung bemutató videójában is így működött, a A7 magok lekapcsoltak, ha az A15 párjuk bekapcsolt. Köszönöm, pár dolog így már világosabb
Viszont akkor ha elkészül a végleges kernel, akkor gyakorlatilag bármilyen módon lehet keverni a magokat, ami már tényleg nagyon jó megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Jazelle-t tudnak? Mert igazan azzal lehetne valami ertelmeset dobni.
-
namaste
tag
A Linaro foglalkozik kernel fejlesztéssel.
cnx összefoglaló - ha mélyebben érdekel, a cikk végén a pdf-eket nézd meg.
Linaro mini summitA processzorok működési frekvenciáját, feszültségét lehet állítani, vagy akár teljesen lekapcsolni, mindig annyit használ, amennyire igény van. Ez a mai csipekre is igaz. A Qualcomm ehhez még hozzáteszi a magonkénti órajel szabályozást.
-
vicze
félisten
Az A15 ugye "fix" sebességű idle-ben is, és problémás mivel jóval többet fogyaszt mint az A9, ezért jött egyáltalán a big.LITTLE, mert gondot okoz az A15 fogyasztása, hiába csicsikál akkor is "zabál".
A 4 mag meg nemes egyszerűséggel marketing miatt kell, hiába lenne elég 2 HP mag is. Így igazából nem támadható, olyan szempontból, hogy nem lassabb mint a Tegra 4, és még kevesebbet is fogyaszt (majd meglátjuk), nem is volt a Samsungnak más választása, az hogy ilyen korán kihozták, az meg tényleg meglepő. Ha megnézed a Huawei csak H2-ben hozza ugyanezt az architektúrát.
-
dchard
veterán
Ilyen infókra én is kíváncsi lennék.
"Meg esetleg még az új Atomot bevenni, ami egy szálon miatt letolja mindet "erő"-ből. (Előbb eléri az Idle-t, hiába fogyaszt többet.)"
Ezt mondtam én is, hogy jobb lenne inkább két gyorsabb A15-ös mag a mostani 4 helyett. Mivel a legtöbb alkalmazás csak egy szálat használ ki, így ha az egy szálon való végrehajtás gyorsul, hamarabb lehet elmenni csicsikálni.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
vicze
félisten
Köszi.
Ha így, van akkor gondolom, a big.LITTLE is így készül, tehát az A7-esek LP eljárással.
Erről a szabadon kapcsolgatásról van valami doksi? Próbáltam keresni, de még nem találtam.@dchard: Hát a tesztre én is kíváncsi vagyok. Mondjuk a normál aksi tesztek kevesek lesznek ehhez azt hiszem. Meg esetleg még az új Atomot bevenni, ami egy szálon miatt letolja mindet "erő"-ből. (Előbb eléri az Idle-t, hiába fogyaszt többet.)
-
namaste
tag
A Tegra 3 40 nm LPG eljárással készül, eltérő gyártástechnológiájú blokkokat/szigeteket lehet kialakítani. A csip nagy része, beleértve a kiegészítő magot is, LP (alacsony fogyasztású) eljárással, a négy processzormag G eljárással készül. A kiegészítő mag ugyanolyan Cortex-A9, mint a többi, csak másfajta tranzisztorokból épül fel.
A Tegra 4-ről nincs semmilyen nyilvános információ. Az hogy, alacsonyabb órajelen járatják az ötödik magot, önmagában kevés.A big.LITTLE-nél szabadon lehet kikapcsolni, bekapcsolni az egyes magokat a terhelés függvényében, az is előfordulhat, hogy egyetlen Cortex-A7 vagy egyetlen Cortex-A15 működik. Csak arra kell vigyázni, hogy az utolsó ne kapcsolja le önmagát.
-
vinibali
őstag
arról nincs infó, hogy mekkora a lapka?
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
dchard
veterán
Szerintem meg lehet azonos litográfiai eljárással is hatékonyabb magot csinálni, ha tudjuk hogy annak csak 500MHz-en kell futnia, jóval kisebb feszen. Bizonyos szinten bele lehet nyúlni a dizájnba is attól még készülhet ugyanazon a process node-on. Azt is el tudom képzelni, hogy az A15mag bizonyos részeit elhagyják, például nem lesz képes OoO-re, csökkentik a cache(ek) méretét, csökkentik az utasításkészletet stb. Az ARM előnye többek között ez (is), hogy jól variálható még technológiai lépcsőn belül is.
Nem vitatkozni akarok, remélem Anandék vagy valaki szépen lemérik majd a két cuccot, és akkor lesznek egzakt értékeink. Amit te mondasz az is lehet érdekes: 4db A7 + 2db A15, bár ha már HP magokat elvettünk, ennyi erővel beáldozható 1-2 A7 mag is. Érdekes egyébként, hogy a multitaskingnál kizárólag a több alkalmazás egy idejű futtatása az, amivel a gyártók előhozakodnak, és nem az alkalmazások többszálúsítása. Tény, hogy bizonyos alkalmazások nehezen párhuzamsíthatóak. Arra is kíváncsi lennék, hogy nem volna e jobb, ha inkább két gyorsabb magasabb órajelű mag lenne, mint 4 kisebb órajelű (természetesen A15-ről van szó). Érdekes lenne megnézni a felhasználói szokásokról és az alkalmazások működéséről gyűjtött profilokat, kihasználási mutatókat.
Dchard
-
vicze
félisten
Hát ha beveszed a marketing szöveget akkor igazad van.
Csakhogy meséld el nekem, hogy 1 wafferen belül hogy használsz "special low power silicon process"-t?
Pontosan sehogy... (Ezért kell big.LITTLE, mert nem tudod vegyíteni, pl. TSMC-nek a LP node-ját és a performance node-ját...) A speciális annyi benne, hogy 500-on jár és csókolom.
"There is also special logic to allow running state to be quickly and transparently transferred between the companion core and one of the normal cores."
Igen ez csak a éppen futó folyamat átadását írja le, semmi speciális nincs benne. Tegra 3 esetén van egy teljes értékű A9 magod 500MHz-n.Tegra 4 tökre ugyanaz szóval egy A15 lesz minden átalakítás nélkül, leskálázva valamilyen frekire. (Még azt se tudjuk mennyire.)
ARM ajánlás:
"Given the small size of Cortex-A7 CPU cores it may be attractive to use 4 LITTLE cores along with 1 or 2 big cores." Szóval a 4-et alapnak veszik, ami[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Meg is van, azt mondja:
"While all cores are Cortex-A9s, the companion core is manufactured with a special low power silicon process that uses less power at low clock rate but does not scale well to high clock rates; hence it is limited to 500 MHz. There is also special logic to allow running state to be quickly and transparently transferred between the companion core and one of the normal cores. The goal is for a mobile phone or tablet to be able to power down all the normal cores and run on only the companion core, using comparatively little power, during standby mode or when otherwise underutilizing the CPU"
Szóval ez nem egy teljes értékű mag, hanem kifejezetten alacsony sebességre és kis áramfelvételre van kitalálva.
Ez azt is megmagyarázza, amit mindenki az NV szemére vetett, hogy miért nem úgy csinálja mint a Qualcomm az S4-gyel. Hát azért nem, mert egy kizárólag alacsony órajelen futó magot sokkal energiatakarékosabbá lehet tenni ezzel a gyártástechnológiával, mint egy olyat, aminek széles tartományban kéne jól skálázódnia.
Nem mellesleg a Tegra 4-nél is arról szólnak a források, hogy NEM egy teljes értékű A15 mag lesz az 5., hanem egy speciálisan erre a célra kialakított, alacsony fogyasztásra optimalizált A15 ami nem is fog tudni olyan órajelen futni, mint a HP magok. Még mindig azt gondolom, hogy a Tegra4 1db A7 5. maggal járt volna igazán jól, de amíg egymás mellé nem tesznek kettőt, nem fogjuk tudni, hogy valós körülmények között vajon a Tegra4 féle lightweight 5. mag fog kevesebbet fogyasztani, vagy az Exynos 5 két darab A7-e.
Így már azért egész más a gyerek fekvése.
Dchard
-
bteebi
veterán
"Itt alapvetően a marketing kihasználja a nyolc mag fizikai meglétét..."
"...így a Samsung konkrétan nyolcmagos lapkáról beszél, de valójában egyszerre csak az egyik blokk lehet aktív, vagyis négymagos fejlesztésről van szó, mely az egyes blokkok közötti váltással képes energiahatékonyan vagy gyorsan dolgozni."
De ha már gyorsaság ÉS energiahatékonyság, akkor az energiatakarékos rész miért nem csak 2, de nagyobb órajelű magot tartalmaz? Olyan sok program profitálna a 4 magból? Nem hinném...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
dchard
veterán
Most hogy visszagondolok, valahol kilóg a lóláb:
Az NV 5. mag ugyan lehet, hogy A15-ös, viszont emlékeim szerint csak 500MHz-en megy, és nem is tud gyorsabb lenni, mert automatice a HP magokat kapcsolja be ha valamit komolyabban számolnia kell. Ráadásul ki tudja, hogy nem reszeltek.e még valamit azon a magon, távolról sem biztos, hogy az egy ugyanolyan teljesértékű A15 mag, mint a Exynosban a HP magok. Szóval távolról sem biztos, hogy ilyen értelemben összehasonlíthatók.
"Ha nem tévedek nagyot, akkor a 4 A7-ből 2 lekapcsolható"
Így lesz 2db folyamatosan és feleslegesen futó A7 magod az egy darab helyett. Ez pont kétszer akkora fogyasztás mint amire szükség is lenne.
Egyébként emlékeztek még arra, mikor kijött a Nexsus S ARMv7 rev2-vel és az volt a nagy újítás, hogy a rev2 100MHz-en is tudott hívást fogadni a régi meg csak 200-on? Érdekes, hogy nincs arra megoldás, hogy a SoC készenlétben teljesen elaludjon, és csak akkor ébredjen fel, ha a rádió jelzést küld neki. Bár az is tény, hogy a sok azonnali üzenetküldővel és ilyenekkel csak akkor lenne értelme ennek, ha bármilyen IP forgalomnál ébresztené a SoC-ot a rádió, különben hogyan kapja meg a Skype, Viber és egyéb IP-s hívásokat, üzeneteket... A baj az, hogy az interfészek a rádió és a soc között per pillanat nem támogatnak ilyesmit, ergó a SoC nem tud teljesen elaludni csak offline módban, úgy meg ki használja a telefonját...
Dchard
-
nagyúr
Tudnám, minek ez tabletbe. Gyúrnának kevesebb teljesítmény emelkedésre, és sokkal jobb fogyasztási mutatókra.
Telefonoknál is ugyanez megy. Gyakorlatilag a második mag óta fölösleges a Kraft, ígérgetik a fogyasztást, mégis mindenki estére már kapkod a töltő után. Inkább azt érnék el, hogy hetente egyszer kelljen tölteni, mint egy régi Nokiát. Ha ezt az utat választják, csak mennek a PC-k után.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
vicze
félisten
"SoC fixfunkciós hw-es képességeinek a jobb kihasználására"
ööö, hát videó gyorsításnál 4K-nál tartunk, amit a GPU végez. Menü elemeket szintén GPU-ból kell gyorsítani + memóriába chashelni, attól lesz "smooth"... Flash-t meg hova gyorsítsa már könyörgök, mikor kihalt minden mobile platformról, a semmit nem lehet gyorsítani. :S (Androidon még pár böngésző támogatja, telepíteni hivatalosan augusztus óta nem lehet.)Igen arra a videóra gondoltam. Ha nem tévedek nagyot, akkor a 4 A7-ből 2 lekapcsolható, így végső soron marad 2db A7 vs. 1db A15.
-
leslieke
Jómunkásember
Komoly fejlesztés. Lassa ki lehet dobni a PC-ket.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Vix64
csendes tag
Pont ezt akartam írni én is.. van élet 1db A9 maggal is a legújabb android verziónál, nálam az energiatakarékosság inkább jelentene 1db A7 magot, mintsem 4-et.
Itt valószínűleg arra mennek tényleg, hogy alap alkalmazásokra ott lesz az amúgy sem lassú A7-es blokk, ami kevesebbet fogyaszt, mint az S3-ban lévő régi proc és mégsem érzékelhető nagy lassulás - ez lehetett a mérce.
Valaki írta, hogy elvileg az összes magot lehet párhuzamosan használni - 8 mag nekem telefonban kicsit viccesnek tűnik Mégis mire tudnak használni 8 magot?
-
dchard
veterán
Mindkettőtöknek:
Azt leírtam, hogy szerintem sem volt jó választás az A15-ös segédmag, itt hibát követtek el az NV-nél az biztos.
Találtam egy CES-es videót, ahol az ARM-es CEO elmagyarázza nagy vonalakban a dolgot és van egy demó videó is, bár nagyon rövid és pongyola:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GDJ67df0p6A#t=1392s
Az legalább kiderül belőle, hogy függetlenül kapcsolgathatják az A7 és A15 magokat, de az például már nem, hogy képesek-e elaltatni is egyes A7 magokat egymástól függetlenül vagy sem. Engem továbbra sem győztek meg, hogy szükség van 4db ilyen segédmagra, vagy egyáltalán 4db A15 magra egy mobil SoC-ban. Persze ha majd jelenik meg 2 A15 + 1 A7 magos konfiguráció is belőle, akkor miért ne demózhatnának egy ilyen "8" magosat is, de inkább kéne gyúrniuk - és nem csak nekik - a SoC fixfunkciós hw-es képességeinek a jobb kihasználására (például videó, menü elemek és flash hw gyorsítása stb.) mert annál jobb hatékonyságot mezei Cortex magokkal sosem fognak elérni.
Dchard
-
vicze
félisten
Na sikeresen megelőztek.
Először is nem a Samsung találta ki, hanem az ARM saját fejlesztése(2011 októberben lett bejelentve, arra nem emlékszek, hogy Tegra 3 előtt vagy után), a Samsung nyilván licenceli. Nem az elgondolással van a baj nV-nél, hanem ahogy megvalósítják, nem ők találták ezt ki, már a legnagyobb OMAP4-ben is segédmagok voltak 1,5évvel ezelőtt. De azt a hülyeséget amit nV csinál, hogy azonos típusú a kiegészítő mag senki más nem csinálja. Az A15-nek erőteljes problémája a fogyasztás, annyira hogy konkrétan a 4 A7 kevesebbet fogyaszt mint az 1db A15 (még alacsonyabb órajelen is), ehhez jön még, hogy a 4db A7 kevesebb tranzisztorból jön ki mint 1db A15. Igazából nem is kérdés, hogy a "Octa" kevesebbet fogyaszt Idle-ben. Nézd meg a Samsung bemutató videót, nagyon szépen látszik rajta a mag kapcsolgatás egy benchmark alatt. Csak látszólag jobb az nV az 1 maggal gyakorlatban a 4db A7 kevesebbet fogyaszt, azaz az elért idle A7-tel kisebb lesz.
A "szimmetrikus" felépítéscenk ha nem tévedek megvan az oka, de valaki aki mélyebben ért hozzá, hogy miért kell 4+4 elmondhatná. Én meg várom a 2+2-et, ami telefonba tökéletes lesz.[ Szerkesztve ]
-
Vix64
csendes tag
Ezt a technológiát nem a Samsung találta ki, hanem az ARM, de az igaz, hogy a Samsung használja először.
Kicsit utána olvastam ezeknek a magoknak, szerintem sokakat érdekelnek az alábbi adatok:Az A7 mag az A8-hoz képest 5x nagyobb energiahatékonyságú, 50%-kal nagyobb teljesítményű és a mérete is ötöde az A8 magnak. Szóval ez alapján azt mondhatjuk, hogy a 4db A7 1,2Ghz-es mag 80%át fogyasztja egy A8 1,2Ghz-es magnak, és az összteljesítménye elméleti szinten 600%. Aki tanult architektúrákat főiskolán, az tudja, hogy a gyakorlatban az azonos órajelen futó 2 magos processzor az 1 magoshoz képest maximum 40%-kal nagyobb gyorsulást hoz, szóval mondjuk azt, hogy kb. 2 - 2,5x lesz gyorsabb.
A15 és A7 összehasonlítása (átlagoltam a számítási típusokat):
Sebesség: átlagosan 2,2x gyorsabb
Energiahatékonyság: átlagosan 3,2x fogyaszt többet.Ami igen csak megerősíti azt, hogy mégis van helye az A7 magoknak a processzoron.
Nem ismerem túlzottan az android rendszerét, de ha engem kérdeztek, szerintem az A7 magok lesznek használva az esetek 85%-ban, ha flash-es oldalakat nézel böngészésnél vagy durvább játékot indítasz, akkor fog csak elindulni az A15 blokk. -
Rubinhood
csendes tag
Nyolcat fizet, negyet kap...
Kicsit izomagyu megoldasnak tunik. Remelem, ez majd zsakutcanak bizonyul a processzorok fejlodesenek torteneteben. -
devast
addikt
Ahogy olvastam a cikkben, pont, hogy nem így van. Van az egyik négyes megy, vagy a másik. Az optimális az lenne, ha minden magot külön tudnának vezérelni, ki/be kapcsolgatni. Mondjuk akkor meg ennek a rendszernek a működtetése emésztene fel túl sok energiát Nem véletlen, hogy csak tabletekbe ajánlják, fog ez melegedni nem kicsit.
-
azopi74
addikt
"Az egész iparág ebbe az irányba megy: a számítást elvégezni minnél gyorsabban, aztán gyorsan elmenni Idle-be. És mivel a telefon idejének nagy részét Idle-ben tölti, teljesen logikus erre egy kis fogyasztású célmagot fenntartani, de nem négyet."
Nem muszáj annak a négy a7-nek egyszerre futnia, attól függően, hogy mennyi és mekkora számítási kapacitást igénylő háttérfolyamat fut, egyenként fel lehet őket éleszteni. Legalábbis remélem. Egyébként meg a Tegrákban az ötödik mag is full értékű out-of-order mag A9 illetve A15, ez utóbbi kb a 4 darab A7-nek felel meg teljesítményben és fogyasztásban is...
-
dchard
veterán
Nem lesz meg gyorsabban olyan értelemben, hogy lesz 4 Idle magod 1 darab helyett, amik állandóan eszik az áramot, és ugye nem ezekkel a magokkal számoltatunk, ezek csak a készenléthez, meg a hívásfogadáshoz kellenek. A többit a felébresztett HP magok számolják.
Az meg kérdés, hogy el is tudják-e adni annyival drágábban, mint amennyivel többe kerül a gyártása.
Dchard
-
ng0ofy
KORREKTOR
..de így gyorsabban is meg lesz a számítás, a "fejlődés" is megvan (nőtt a magok száma, azonos lapkaméreten, az igaz), a paraszt is vakítva lesz jobban (nyóc' mag!) és mivel ez drága, a jövő évi árbevétel növekedés is meglesz, amire a befektetők/tulajdonosok buknak, tehát aki számít, jól jár. Én meg szomorkodhatok, hogy megint nem lesz pénzem csak 2 éves telefon modellre, amit aztán két évig használnom kell...
-
dchard
veterán
Abszolút egyetlen A7 magra lenne szükség, annak sok értelme lenne és spórolni is lehetne vele, plusz mellé a gyorsan kapcsolgatható HP magok, amikből természetesen annyit kapcsol be amennyit ki is tud hajtani.
Csak azért fakadtam így ki, mert tucatjával lehetett olvasni a fikázó hozzászólásokat minden tegrás hírnél az 5. maggal kapcsolatban, most meg hogy a Samsung csinálja 4x annyi maggal már minden rendben van és szuper és hű...
Az egész iparág ebbe az irányba megy: a számítást elvégezni minnél gyorsabban, aztán gyorsan elmenni Idle-be. És mivel a telefon idejének nagy részét Idle-ben tölti, teljesen logikus erre egy kis fogyasztású célmagot fenntartani, de nem négyet.
Dchard
-
dchard
veterán
Milyen érdekes, hogy amikor az Nvidia bevezette az 5. magot az energiagazdálkodás javítására, hülyének volt nézve, hogy miért nem csökkenti az órajelet meg a feszt meg kapuzik mint az S4, de most, hogy a Samsung kitalálta ugyanezt, ráadásul mindjárt minden meglévő mag mellé rakott egyet, az már maga a nóvum, a világmegváltás. Sokkal több értelme volt az nVIDIA féle megoldásnak: a négy A7 magra semmi szükség, ráadásul rengeteg plusz tranzisztor ami drágítja a gyártást. Az Nvidia is csak ott hibázott, hogy az 5. magot nem A7 maggal csinálta meg hanem A15-tel. Azt is örömmel megnézném, hogy melyik fogyaszt kevesebbet: az egy A15-ös mag, vagy a négy darab A7-es. Persze azonos process node-on készült termékeknél...
Dchard
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na ezzel egyetértek, ez is zabálhat rendesen. Bár mivel tabletbe megy talán ott kevésbé tűnik fel.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
=Mentor=
őstag
A Samsung inkább egy forradalmi akkumulátor kifejlesztésén dolgozzon...
[ Szerkesztve ]
-
Akula
őstag
komoly tabletekre számíthatunk a közeljövőben
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
alma2
csendes tag
A legviccesebb, hogy pl a mobilarena es a tobbi ossze-vissza beszelo oldal is defaultban, feher hatterrel operal, ennyire mobil es energia sporolos baratok...Plusz cserebe meg sz*rul is neznek ki.
Meg szerencse, hogy lehet invertalni jobb androidos romokkal a megjelenitest, kenyelmes egyszeru.[ Szerkesztve ]
-
namaste
tag
A big.LITTLE lehetőséget ad arra is, hogy mind a nyolc mag egyszerre működjön.
A Mali-T604 támogatja az OpenGL ES 3.0-t is (még nincs meg a tanúsítvány).
(#4) flierqqq A GLBenchmark offscreen tesztben a Nexus 10 (T604) az iPad4-nél (554MP4) kb. 30%-kal lassabb, az Nexus 4-nél (A320) egy kicsit gyorsabb.
-
8zabi
őstag
ameddig a kijelzők fogyasztásával nem tudnak mit kezdeni, kb. teljesen mindegy mennyit fogyaszt a processzor
-
flierqqq
tag
4 A7 mag helyett elég lenne kettő és szépen csökkenne a fogyasztás..
Amúgy ez a T604 mennyivel gyengébb mint egy SGX544MP4 vagy egy Adreno 320/330?Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz ZoliM@ster #2 üzenetére
Egyetértek. Ez már brutális, reszkess Snapdragon S4 Pro (bár abból is jön az új sorozat, kérdés melyik lesz jobb, fogyasztásilag szerintem ez.)
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
ZoliM@ster
aktív tag
Nagyon durva cucc lett...
Samsung Galaxy S22 Ultra
-
vicze
félisten
A T604 biztos mint GPU, csak mert bemutatón 2X teljesítményről beszél, de ezek szerint csak az Exynos 4Quad érti és nem a Exynos 5Dualra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külpolitika
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2690 (SR0L0) 8 mag / 16 szál 2.90GHz / 3.80GHz turbo processzor
- AMD Ryzen 5 3400G + gyári hűtő
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -
- Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 1 év magyar bolti garival! (ALZA) -
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) BOX Processzor! BeszámítOK