Új hozzászólás Aktív témák
-
smkb
őstag
Pont ez a lényeg... nem kell már Intel sem... 40.000 ftos HDMI kimenetes szutyok kínai tabletek is tolják 1080p-n hdmin kifele az MKV-t, sőt még usb hostként külső usb meghajtóról is..., meg gyorsítjak a Flasht is...kit érdekel most már, hogy egy netbook is tud ilyet, amit egy fele tömegű, sokkal hordozhatóbb hosszabb üzemidejű trendi kütyü is tud... az iparági befektetőket és az it piaci elemzőket nem... mert a szomszédba robbant egy sokkal nagyobb bomba... nem véletlen, hogy semmi ráhatása nem volt az AMD papírokra a hetek óta mutogatott Brazos platformnak... nem rossz, csak későn, amikor már van érdekesebb dolog és ebből következőleg már nem fogja megváltani a világot, és főleg nem az AMD ramaty helyzetét. Az ARM és Google... most onnan fog dőlni a pénz, mert az a trendi. Qualcomm, Marvell, ARM, Freescale,Google, NV, Apple... TSMC a Qualcommnak sem bír már eleget gyártani, ők is 30%-al növelték a megrendelést. Senkit nem érdekel az Intel netbookja sem. Ezen nem tudsz felülemelkedni, hogy olyan platform ellen versenyezteted a Brazost, amiből már nem vár senki igazi profitot.. már nem érdekes....és itt bukott nagyot az AMD is... sikerült megint oda bedörrenteni az AMD-nek, ami már nem érdekes. Senki nem vitatja, hogy jó nem jó... csak épp már nem erre megy a trend, van nála érdekesebb, és nem lehet rajta kaszálni.
Ezért nem szabad 3 évet késni...
Én pl személy szerint 400-500 usd-ért az Asus Transformerét venném meg (se intel, se amd alapú netbookot sem nv sem amd vgaval párosítva), és rohadtul várom, hogy itt legyem már egy a kezemben Honeycombbal...
-
qwertly
addikt
Mindenki az intelt gyalázza,hogy milyen megkötéseket alkalmaz az atom procival.De szerintem a noti gyártók így sunyíthatnak,hogy azért nem gyártannak normális hordozható és megfizethető notit mert az intel nem engedi.Pedig szerintem nem is akarnak,nyomják az egyre gagyibb hordozható notikat.
-
Azt hiszem az Intelnél lassan lehet pánikolni,mert az AMD új plattformja nagyon jól sikerült.
Ha az asztali szegmens is ilyen jó lesz akkor valóban lesz oka pánikolni az Intelnek -
ddekany
veterán
Ja, hát furcsa dolgok ezek, de valamiért szinte minden hardveres területen így megy... mintha titokban el akarnának riasztani a vásárlástól, csak azért is beleraknak mindenbe valami elcseszést. A fényes (ujjlenyomat és karc gyűjtő) felületek kapcsán szerintem az van, hogy a kirakatban megtetszik a sok szarkának, megveszik, de mivel elég hamar ronda lesz, hamar újat akarnak. Tehát növeli a forgalmat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért ne lenne igaz? Többet fogyaszt a teljes rendszer, mint a Brazos vagy a Pine Trail. Maximum azt mondhatod, hogy elképzelhető, hogy van olyan notebook a piacon, amibe pakoltak egy nehéz, de combos aksit, így megoldható bizonyos feltételek és súlytöbblet mellett az az üzemidő, ami a Brazos vagy az Atom platformok esetében. Általánosságban viszont egy Atomhoz hasonló dizájn ellen versenyképtelen a CULV fogyasztása, de nyilván az Atom és a Brazos jelentős méretbeli előnyben van, hiszen maga a dizájn kialakítása különböző.
-
erdoke
titán
Kb. ezt mondtam én is, vagyis kizárólag azt hangsúlyoztam, hogy az említett "Core i3-i5 nem bír annyit" nem feltétlenül igaz. Tehát van, ami a nagyobb teljesítmény lehetősége mellett is takarékos átlag felhasználás mellett, csak sokkal többért.
Egészen pontosan a "többet fogyasztanak" papíron és terhelve igaz, de a mindennapokban nem biztos.
Sőt, még azt se mondtam, hogy nem ilyet vennék, ha most itthonra néznék egy hordozható HTPC-t. -
robika88
tag
-
Asus Eee PC 1215B vagy Toshiba C655D \o/ Tudom mar mire cserelem a HP550-em
MOD: bar lehet, hogy valami mobil Athlonos HP lesz belole... -
Zanik
addikt
Azt ugyan még értem, hogy egy kisebb méretű, energiatakarékos platform mellé nagyobb aksi, hosszabb üzemidő párosítható, de még így is megkérdem, ki akar egy 15"-os, 2,5kg-nál nehezebb notebook-ot cipelni?
Bár ha jobban belegondolok, arra jó, hogy napközben autóval elviszem pl. melóhelyre, és nem akarom a töltőt is cipelni, azt otthon hagyhatom...
-
atti_2010
nagyúr
Azért gondolkodni is lehetne néha, sokan beirkálnak zagyvaságokat de mielőtt bármit mondanának el kellene gondolkodni hogy neves gyártók nem akár miért vetették rá magukat a platformra, ha nem lennének biztosak benne hogy jó mindenki kivárna, és egy példa: valakinek csináltam ocsó gépet P4 478 2,4 Mhz kiválóan működött Win 7 -el és XP-vel is, ahogy bejött egy flash weboldal 100% proci terhelés internet szétkapcs jókora lefagyás (távirati stílus), ahogy benyomtam egy HD 4670-et és gyorsította a flasht szinte megtáltosodott a gép és már senki nem mondta volna hogy egy régi P4-es, azoknak szól akik gyalázzák az IGP-s gyorsítást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Aki használja a netbookon a HDMI kimenetet. A Brazos platform esetében ez is alapfelszereltség.
Mutasd meg az Intel ilyen képességekkel felvértezett platformját.
Az ARM a multimédiában nem lesz nyerő, mert egyik SoC sem támogatja a Level 5.1-es H.264 anyagok lejátszását. Itt eltérő a dolog. A Tegra 2 a Level 2.2-ig támogat, míg a PowerVR SGX 53x+ Level 4.1-ig. Ez még mindig nagyon jó egy Tabletbe, de amint komolyabban gondolod már jöhetne egy erősebb megoldás. A Boxee Box-ból ezért lett dobva a Tegra 2.
A Fusion UVD 3.0-s vagyis a Level 5.1 sem akadály.(#31) erdoke: Egy laptopban mi ér többet? Ezek közül egyik sem. Ami egy mobil gépben sokat ér az a netes tartalmak gyorsítása. DirectDraw, Direct2D, flashgyorsítás, WebGL, HTML5 és WebM tartalom gyorsítása ... vagy a videók gyorsítása: H.264/AVC, MPEG-2/4, VC-1, DivX és Xvid. A Fusion mind tudja, a Sandy Bridge esetében ez nem mondható el. De helyette le tud játszani öt filmet párhuzamosan, ami baromi fontos fícsőr. Gondolom azért, mert az AMD az UHD felbontás támogatását tartotta szem előtt.
(#34) Thrawn: Ez csak a szokásos hiszti. Ha azonos áron a közelébe sem ér semmi, akkor elő kell venni egy olyat, ami +1000 dollárért megveri. Fanatizmus
-
TESCO-Zsömle
titán
Ez mind szép és jó, de csak nekem hiányoznak a mobil cuccok közül a Fusion-nal szerelt tabletek?
-
sanzi89
addikt
12 col, 1366*768 matt kijelző, 2 gb ram, Wifi+BT, 6 cellás aksi, kb 100k ár 2 év garival egy csillogásmentes készülékházban... Mennék rögtön a boltba.
-
erdoke
titán
"Continuous Web surfing over Wi-Fi until the battery is completely drained."
Ide kellene egy i7-2657M / i7-2617M / i5-2537M subnoti, hogy össze tudjuk hasonlítani. Szerintem a 6,5 óra WiFi-s netezés 6 cellás akksival simán megvan, 4 órát a nem (U)LV C2D laptopom simán összehoz 14,1" 1440x900-on.
#26, Abu85
"A HD 6850 UHD felbontásban is képes gyorsítani a videót. Ez négyszer Full HD-t jelent. Valaki párhuzamosan szeret öt filmet nézni, míg más egy sokkal nagyobb felbontású videó lehetőségére voksol. Igény kérdése."
Megint a papíron izom, ami semmire se jó. Hány embernek van a laptop kijelzője mellett HD TV-je, amiket az Intel IGP (és az NVIDA GPU) meg tud hajtani eltérő Full HD tartalommal, míg a HD 6850 nem, illetve hánynak van "négyszer Full HD" kijelzője? Melyik értelmes, előforduló felhasználási mód? Melyik ér többet egy laptopban?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Láttad a linket? Az mért fogyasztás. Igen idle-ben feleannyit fogyaszt, mint a D-s Atom. Szerinted erre a Sandy Bridge ULV képes? Itt konkrétan magonként 200 mW-ról van szó.
Tehát, aki 3D-s weboldalakat, akar nézegetni, vagy DVD filmet szeretne HD-be konvertálva nézni az lője fejbe magát. Elfogadom. Nyilván az a fícsőr már nem fontos, amit az Intel nem támogat, függetlenül az előnyöktől.
Videózásnál nagyon nem fog meglepetést okozni, mert a négy óra az nagyon kevés. Az AMD bemutatóján egy HP Pavilion volt kint hatcellás aksival három és félszer játszott le egy két órás Blu-ray filmet. Ezt ki lehet számolni, hogy mit jelent.
A HD 6850 UHD felbontásban is képes gyorsítani a videót. Ez négyszer Full HD-t jelent. Valaki párhuzamosan szeret öt filmet nézni, míg más egy sokkal nagyobb felbontású videó lehetőségére voksol. Igény kérdése.
-
Thrawn
félisten
Van teszt is már:
-
erdoke
titán
A felhasználót nem a papíron lévő fogyasztási adatok érdeklik, ahogy a papíron támogatott (de szoftveresen leginkább ki nem használt) dolgok se.
Egyelőre úgy tűnik, hogy a SNB jelentősen tud javítani az előző generáció hatékonyságán, ami egyben azt is jelenti, hogy kevesebbet fogyaszt azonos felhasználás esetén. Márpedig gyenge használattal egy korábbi generációs i5 ULV is közel azonos üzemidőt biztosított egy jó subnotiban, mint az előző Atom a maga netbookjában. Persze az árak más dimenzióban mozognak. Viszont én csak a "többet fogyasztanak" kijelentésre reagáltam volna. Meg kell nézni valós felhasználással, mert netezéssel, videózással könnyen meglepetést okozhat. A linkelt tesztben levő nem ULV 4 magos CPU 4 óra BR lemezről (!) játszott 1080p-t bírt a 17-es monitoron, 9 cellás akksival. Miközben ha kell a kraft, elég szépen hasít. (pl. az asztali tesztben a 2500k mindössze 20 %kal magasabb órajelű IGP-je 5 db párhuzamos 1080p-t játszott HDD-ről akadás mentesen, miközben a HD6850 csak egyet bírt...)"Let’s start by talking about compatibility problems with the Intel IGP: there were none!"
"All told, Intel’s HD Graphics 3000 checks in an average of 6% faster than HD 5470, 8% faster than GeForce 320M, 25% faster than G 310M, and a whopping 130% faster than both the previous generation HD Graphics and AMD’s HD 4250"
-
nuke7
veterán
azt senki nem veszi észre, hogy a Satellite C655D mekkora fail..? egy 15,6-os noti, amit odaver egy netbook. (az e350-es chippel szereltek bizotsan..)
szerk. közben észrevettem, hogy nem csak nekem tűnt ez fel... -
caizzz
senior tag
kéne fjúzsön. nekem max 12 col játszik most, épp ezért a lenovo x120e-t nézegetem. usában 400 dodó körül kezd, remélem EUban sem lesz égető ára., bár jelen esetben a magyar ár nem érdekel, úgyse itt venném.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Érdemes megnézni a fogyasztási adatokat. [link] Nem hiszem, hogy egy ULV Sandy Bridge feleannyit fogyaszt, mint egy D-s Atom. Az SNB GPU-ja nem tud WebGL-t, OpenCL 1.1-et, OpenGL ES 2.0-át, és DirectX 11-et, amiből nyilván a DirectCompute 5.0 a fontosabb rész.
A Sandy Bridge rendszerek nem csak a prociméret miatt vannak hátrányban. A tokozások is sokkal költségesebb, mint az Atomé és a Brazosé. A hozzájuk tartozó alaplap is nagyobb és jelentősen drágább. Nem véletlenül nem rakják ezeket 500 dollár alatti gépbe. Nem lenne meg a megfelelő haszon. Az Intelnek egy Atomra van szüksége ez ellen. Ráadásul az előző generációnál nagyságrendekkel jobb képességekkel.
-
erdoke
titán
"A Core i3-i5 és az AMD mobil Athlonok többet fogyasztanak, és az IGP-vel sem tudnak annyi mindent gyorsítani, mint a Fusion."
Nem vagyok benne biztos, hogy átlagos felhasználás mellett egy i7-2657M / i7-2617M / i5-2537M kevesebb ideig bírja, miközben ha teljesítmény kell, szénné gyalázzák a Fusion-ös APU-kat (max. DC Turbo up to 2,4 GHz). Amire az ilyen gépeket használják, a 12 EU-s SNB GPU is elég lehet, az IGP-t fejlesztették leginkább.
Nyilván inkább a 250-317 dolláros ár az, ami miatt nem ezeket pakolják az 500 dolláros gépekbe, pedig de jó lenne. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #13 üzenetére
A Core i3-i5 és az AMD mobil Athlonok többet fogyasztanak, és az IGP-vel sem tudnak annyi mindent gyorsítani, mint a Fusion. Ezért látják a gyártók a 15,6 hüvelykesekben az értelmét. Atom szintű fogyasztás, és minden gyártófüggetlen szabvány legújabb verziójának gyorsítása. Ezeket a szolgáltatásokat csak a diszkrét GPU-val szerelt notik kínálják meglehetősen gyenge üzemidő mellett.
Sokan ilyenben gondolkodnak. Nagy kijelző, sokórás üzemidő, mindent tud ... eddig ez 500 dollárért álom volt. Most már valóság.
Nyilván ez egy nyílt felhívás az Intelnek, hogy szüntesse meg az Atom felhasználásának szabályait.
Más notinál egy lapkát kapsz a kezedbe? Ugyanígy vannak jelölve ott is a fogyasztások.
(#15) Translator: Toshiba, Sony, Panasonic.
-
Tomcat
őstag
Hát, ezeknek a "termékeknek" sem én lennék a célcsoportja. Egyiket sem tudnám elképzelni még ajándéknak a családban sem. Egymagos procival 2011-ben? Ugyanmár!
-
15,6 colos gépbe tenni egy egymagos harnat gyenge procit,.............hát nem is tudom.
Ezeket a temékeket maximum 10-11 colos netbookokba képzeltem el, de ott sem 1024x600-as kijelzővel, nem ekkora "nagy" gépekben. Szerintem ez teljesen értelmetlen. Aki ilyen nagyot akar, az vesz hasonló áron egy jó kis x2-vel szerelt notebookot.
A fogysztási számokkal való parasztvakítás meg felesleges, mert senki nem kap a tenyerébe, egy lapkát, hogy itt van nesz, oszt 9W. Pl. a háttértár, meg a kijelzó nem eszik semmit? Arról nem beszélve, ha gyárilag valami kis akksival szerelik, (hogy majd azt is vegyél külön) akkor egy perccel sem kapunk több üzemidőt az elődökhöz képest.
Ennek az egésznek így nagyobb a füstje, mint a lángja.
-
Translator
tag
Én speciel az Iconia Tabletet nézegetem már napok óta, iszony lassan jön róla bármi infó...
De legalább tudom, hogy hívják
-
daninet
veterán
Erőltetik ezt a Kensington Lock-ot a notik oldalába, de mekkora egy trágyahalom, egy A4es lappal ki lehet nyitni
-
berVi
senior tag
szép-szép, de lesz fusion deszkára is, ugye?
-
szaszabee
aktív tag
Mindenképp más árcédulával lessz kedvelt termék De akkor is csak talán
-
dchard
veterán
Nem hitte hogy ezt fogom valaha is mondani, de ami ebből jó lehet az a 12"-os Aspire One 522 a 2x1GHz-es 9wattos fogyasztással, de csak akkor, ha az AMD is rendesen fogja tudni gyorsítani a flash videókat. Akkor ez a gép igazi, kevés kompromisszummal érkező mobil masina lesz, a 400 dollár körüli árára is azt mondom, hogy ha nem 400 euró lesz, akkor elfogadható.
MOD: vissza az egész, csak 10"-os kijelzője van, és nincs benne BT... Ez kb. olyan, mint a Toshibánál a harman kardon hangrendszer versus 1GB RAM 2011-ben...
Dchard
-
gyiku
nagyúr
jo cuccok, de ilyen dragan adni oket... siman bejottek az eddigi note/netbookok helyere arban
azt hittem olcsobb lesz.
-
mickemoto
őstag
Ennél a platformnál is az lesz mint a netbooknál, csak cseppenként adagolják a jót és majd később (1-2 év) mire jönnek az igazán használható megoldások.
-
.mf
veterán
Első kép: éljenek az ujjlenyomat-mágnes fényes kopogós karcolódós műanyagok
Ezeknek a nagyrésze orbitális FAIL. Egyik fele, mintha még mindig az Intel kötné a kezét, 10.1" 1024*600 képernyővel tud csak egy netbookot elképzelni; a másik fele pedig nem 12,1", nem 13,3, nem is 14, hanem egyből 15,6"-os tepsikbe rakja ezt a kis tenyérnyi alaplapot... a pálmát az utolsó viszi el, ami még avval is megtoldja, hogy az alacsonyabb órajelű egymagosat használja... talán ec-peccel döntötték el, hogy milyen specifikációval készítsék a gépet, vagy csimpánzok dolgoznak a tervező-osztályukon? Hihetetlen...
-
Szép adag, jó lenne, ha ezeknek az ára is lemenne 300$ környékére, hogy kipucolják a piacról az Atomot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Acer, az Asus, az MSI és a Toshiba még több gépet épít az AMD Brazos platformjára.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6700 i7-3740QM I 16GB I 500GB SSD I 17,3" FHD I K3000M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest