- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Eljött a vég kezdete? | Sora 2 – beszéljünk róla
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrika
tag
igaz, de olyan szomorú, hogy ez a felhasználókat, vásárlókat teljesen hidegen hagyja.
mostanában vagyunk szvsz annak tanúi, hogy a technika ezen része lassan de biztosan leelőzi a tömegek igényeit, s ha azok stagnálnak és nem fejlődnek akkor a technika sem fog tudni úgy fejlődni

személy szerint én nem értem, mitől van most ekkora hatása a mobilitásnak, a sok sok más szempont felett, mert bár már történelem, de akár milyen pici volt egy zx81-es mégis csak helyhez volt kötve, s nem bántam, most sem kell sokkal több mobilitás
mókásak azok az extrapolációk, amik egy aktuális trendet vetítenek a jövőbe a nélkül, hogy a jövőben felmerülő lehetséges új szempontokat figyelembe vennék
pl. "2010-ben kezelhetetlen problémát fog okozni a népesség növekedéséből és a közlekedési igények kielégítéséhez szükséges lovak szarának összegyűjtése, tárolása és feldolgozása" 1890 -
julius666
addikt
és pl. RAW fényképfeldolgozó olyan megoldásban eleve nem is létezik, csak PC-n futtatható programként, mert ahány fényképezőgépgyártó, annyiféle formátum, specialitás...
Most mire gondolsz? Hogy a fényképezőbe épített chip-ek nem tudnának RAW-ot kiadni, vagy hogy mondjuk egy tableten-féle valamin nincs RAW fotókat megnyitni képes Photoshop-szerű képszerkesztő?
általános ARM alapú gép pl. az iPad, aminek alkalmazástól függően még a sima JPG földolgozással is lehetnek teljesítménygondjai - ilyesmi váltaná hát le az asztali gépeket?
Nagyon jó, mutatsz valami gagyi appot, ami szar, optimalizálatlan. Ez nem bizonyít semmit.
A processzorok erejét amúgy is a programok ritkán használják ki igazán, elég ritka kincs amikor egy asztali alkalmazás sebességspecifikus részeit hardverközeli kódban manuálisan is optimalizálják. Amit a fordító kidob C/C++/esetleg még rosszabb, Java kódból, az fut általában. Régebben teszteltem az x264-et, fordítottam egy, az assembly optimalizációt kikapcsolt, majd egy normál buildet. A normál build 3-4× gyorsabb volt, pedig az eleve jól optimalizált C kódban íródott, illetve a fordító saját kódoptimalizálását is bekapcsoltam.Szóval az ilyen cuccokban is van kraft még bőven, csak a szoftveroptimalizációra költött pénz sokkal több, mint combosabb hardver alápakolása, így általában a másodikat válasszák az eszközgyártók. No meg ha ugyanaz a szoftver többfajta hardveren is futhatna, akkor pláne pluszmunkát és erőforrásokat jelentene a dolog.
Az apple cuccainak "smooth" működése mögötti "csoda" éppen az, hogy ott írhatják közvetlenül hardverre a kódot, ellentétben mondjuk az androiddal. Egy iOS ritkán fut nokián. -
törölt tag
szerintem pontosan meg kéne fordítani amit mondasz: célfeladatra lesz jó az asztali rendszer. szerintem péládul a raw-ba fotózás a legtöbb embernek nem is mond semmit, nemhogy csinálná is. a többség hiába vesz akár dslr-t, ugyanúgy csak automata beállításokkal kattintgat, mint egy 100 ft-os eldobható géppel.
általános felhasználásra (mint például visszanézegetni a fényképeidet, vagy videókat, vagy kikötni tévére, vagy átvinni megmutatni a nagyinak, és így tovább) tökéletesen megfelelő egy ipad is, és ez még cska fejlődni fog később. lassan négy éve nins asztali gépem (igaz, hogy a laptop is x86, de azért abból a kompaktabb fajta), és a hátam közepére nem kívánom vissza, amikor volt. -
törölt tag
ahha
ez mondd azoknak az ARM technológiára épített mobil eszközöknek, amik játszva képesek valós időben HD tartalmakat dekódolni, vagy enkódolni, és mindezt 0,2W fogyasztás mellett. miközben ilyesmire egy háztartásban gyakran 2-4 magos cpu-val és bika vga-val ellátott, 3-400W-ot fogyasztó asztali gépeket használnak, nagyjából azonos áron...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Netfone
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING RTX 3080 Ti Trinity 12GB GDDR6X videókártya eladó!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ez mondd azoknak az ARM technológiára épített mobil eszközöknek, amik játszva képesek valós időben HD tartalmakat dekódolni, vagy enkódolni, és mindezt 0,2W fogyasztás mellett. miközben ilyesmire egy háztartásban gyakran 2-4 magos cpu-val és bika vga-val ellátott, 3-400W-ot fogyasztó asztali gépeket használnak, nagyjából azonos áron...