Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabrika

tag

válasz Degeczi #130 üzenetére

igaz, de olyan szomorú, hogy ez a felhasználókat, vásárlókat teljesen hidegen hagyja.

mostanában vagyunk szvsz annak tanúi, hogy a technika ezen része lassan de biztosan leelőzi a tömegek igényeit, s ha azok stagnálnak és nem fejlődnek akkor a technika sem fog tudni úgy fejlődni :(((

személy szerint én nem értem, mitől van most ekkora hatása a mobilitásnak, a sok sok más szempont felett, mert bár már történelem, de akár milyen pici volt egy zx81-es mégis csak helyhez volt kötve, s nem bántam, most sem kell sokkal több mobilitás

mókásak azok az extrapolációk, amik egy aktuális trendet vetítenek a jövőbe a nélkül, hogy a jövőben felmerülő lehetséges új szempontokat figyelembe vennék
    pl. "2010-ben kezelhetetlen problémát fog okozni a népesség növekedéséből és a közlekedési igények kielégítéséhez szükséges lovak szarának összegyűjtése, tárolása és feldolgozása" 1890

• julius666

addikt

válasz Degeczi #84 üzenetére

és pl. RAW fényképfeldolgozó olyan megoldásban eleve nem is létezik, csak PC-n futtatható programként, mert ahány fényképezőgépgyártó, annyiféle formátum, specialitás...

Most mire gondolsz? Hogy a fényképezőbe épített chip-ek nem tudnának RAW-ot kiadni, vagy hogy mondjuk egy tableten-féle valamin nincs RAW fotókat megnyitni képes Photoshop-szerű képszerkesztő?

általános ARM alapú gép pl. az iPad, aminek alkalmazástól függően még a sima JPG földolgozással is lehetnek teljesítménygondjai - ilyesmi váltaná hát le az asztali gépeket?

Nagyon jó, mutatsz valami gagyi appot, ami szar, optimalizálatlan. Ez nem bizonyít semmit.
    A processzorok erejét amúgy is a programok ritkán használják ki igazán, elég ritka kincs amikor egy asztali alkalmazás sebességspecifikus részeit hardverközeli kódban manuálisan is optimalizálják. Amit a fordító kidob C/C++/esetleg még rosszabb, Java kódból, az fut általában. Régebben teszteltem az x264-et, fordítottam egy, az assembly optimalizációt kikapcsolt, majd egy normál buildet. A normál build 3-4× gyorsabb volt, pedig az eleve jól optimalizált C kódban íródott, illetve a fordító saját kódoptimalizálását is bekapcsoltam.

Szóval az ilyen cuccokban is van kraft még bőven, csak a szoftveroptimalizációra költött pénz sokkal több, mint combosabb hardver alápakolása, így általában a másodikat válasszák az eszközgyártók. No meg ha ugyanaz a szoftver többfajta hardveren is futhatna, akkor pláne pluszmunkát és erőforrásokat jelentene a dolog.
    Az apple cuccainak "smooth" működése mögötti "csoda" éppen az, hogy ott írhatják közvetlenül hardverre a kódot, ellentétben mondjuk az androiddal. Egy iOS ritkán fut nokián.

törölt tag

válasz Degeczi #84 üzenetére

szerintem pontosan meg kéne fordítani amit mondasz: célfeladatra lesz jó az asztali rendszer. szerintem péládul a raw-ba fotózás a legtöbb embernek nem is mond semmit, nemhogy csinálná is. a többség hiába vesz akár dslr-t, ugyanúgy csak automata beállításokkal kattintgat, mint egy 100 ft-os eldobható géppel.
    általános felhasználásra (mint például visszanézegetni a fényképeidet, vagy videókat, vagy kikötni tévére, vagy átvinni megmutatni a nagyinak, és így tovább) tökéletesen megfelelő egy ipad is, és ez még cska fejlődni fog később. lassan négy éve nins asztali gépem (igaz, hogy a laptop is x86, de azért abból a kompaktabb fajta), és a hátam közepére nem kívánom vissza, amikor volt.

törölt tag

válasz Degeczi #70 üzenetére

ahha :D ez mondd azoknak az ARM technológiára épített mobil eszközöknek, amik játszva képesek valós időben HD tartalmakat dekódolni, vagy enkódolni, és mindezt 0,2W fogyasztás mellett. miközben ilyesmire egy háztartásban gyakran 2-4 magos cpu-val és bika vga-val ellátott, 3-400W-ot fogyasztó asztali gépeket használnak, nagyjából azonos áron...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés