Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
és pl. RAW fényképfeldolgozó olyan megoldásban eleve nem is létezik, csak PC-n futtatható programként, mert ahány fényképezőgépgyártó, annyiféle formátum, specialitás...
Most mire gondolsz? Hogy a fényképezőbe épített chip-ek nem tudnának RAW-ot kiadni, vagy hogy mondjuk egy tableten-féle valamin nincs RAW fotókat megnyitni képes Photoshop-szerű képszerkesztő?
általános ARM alapú gép pl. az iPad, aminek alkalmazástól függően még a sima JPG földolgozással is lehetnek teljesítménygondjai - ilyesmi váltaná hát le az asztali gépeket?
Nagyon jó, mutatsz valami gagyi appot, ami szar, optimalizálatlan. Ez nem bizonyít semmit.
A processzorok erejét amúgy is a programok ritkán használják ki igazán, elég ritka kincs amikor egy asztali alkalmazás sebességspecifikus részeit hardverközeli kódban manuálisan is optimalizálják. Amit a fordító kidob C/C++/esetleg még rosszabb, Java kódból, az fut általában. Régebben teszteltem az x264-et, fordítottam egy, az assembly optimalizációt kikapcsolt, majd egy normál buildet. A normál build 3-4× gyorsabb volt, pedig az eleve jól optimalizált C kódban íródott, illetve a fordító saját kódoptimalizálását is bekapcsoltam.Szóval az ilyen cuccokban is van kraft még bőven, csak a szoftveroptimalizációra költött pénz sokkal több, mint combosabb hardver alápakolása, így általában a másodikat válasszák az eszközgyártók. No meg ha ugyanaz a szoftver többfajta hardveren is futhatna, akkor pláne pluszmunkát és erőforrásokat jelentene a dolog.
Az apple cuccainak "smooth" működése mögötti "csoda" éppen az, hogy ott írhatják közvetlenül hardverre a kódot, ellentétben mondjuk az androiddal. Egy iOS ritkán fut nokián. -
törölt tag
szerintem pontosan meg kéne fordítani amit mondasz: célfeladatra lesz jó az asztali rendszer. szerintem péládul a raw-ba fotózás a legtöbb embernek nem is mond semmit, nemhogy csinálná is. a többség hiába vesz akár dslr-t, ugyanúgy csak automata beállításokkal kattintgat, mint egy 100 ft-os eldobható géppel.
általános felhasználásra (mint például visszanézegetni a fényképeidet, vagy videókat, vagy kikötni tévére, vagy átvinni megmutatni a nagyinak, és így tovább) tökéletesen megfelelő egy ipad is, és ez még cska fejlődni fog később. lassan négy éve nins asztali gépem (igaz, hogy a laptop is x86, de azért abból a kompaktabb fajta), és a hátam közepére nem kívánom vissza, amikor volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Futás, futópályák
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 17 256GB kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- LG UltraGear Gaming Monitorok : FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest