Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scholes9
nagyúr
Csak nehogy hasonló megtörténjen majd valamikor AMD oldalon is 😄😈 Az viszont tény, h az Nvidianak jót tenne egy kis konkurencia, mert legyünk őszinték: elszálltak egy cseppet 😖
-
shteer
titán
válasz
v_peter2012 #85 üzenetére
Azert mert prohardver
-
04ahgy
nagyúr
Én csak azt nem értem, hogy hogy jön a perbe épp a GIGABYTE? Miért nem az ASUS, MSi, EVGA, Zotac, Gainward, vagy a többiek?
A GPU-t mindenkinek az nV gyártja, azt pakolják rá a NYÁK-ra.
HGyu
-
7time
senior tag
Akkor gyerekek szerintem csukassuk le a perlőket és árverezzük el a vagyonukat nehogy az Nvidia pár % mínusz nyereséggel zárjon, de ha holnap a valaki kezében szénné változik a BOSCH mixer az ne merjen perelni hiszen csak arról az apróságról nem szóltak hogy az üzemidő nem 200 hanem 20 perc.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
v_peter2012 #85 üzenetére
Ha a Killzone perre gondolsz, akkor az sokkal bonyolultabb ennél, ugyanis ott single és multi módban is 1920x1080 pixeles a frame buffer. A Sony ezt simán meg fogja nyerni, mert a kereset szövegében ez áll: "If native means that every part of the pipeline is 1080p then this technique is not native." Na most ez téves, és a Sony játszva be tudja mutatni a bíróságon, hogy a frame buffer multiban is valóban natív 1920x1080 pixeles. Ki tudják menteni belőle a képet. Innentől kezdve ez a Sonynak nyert ügy, mert a kereset állítása nem áll meg a lábán.
Már készül egy másik kereset, ami úgy lesz megfogalmazva, hogy egy temporális projekciós technikát használ a játék multiban, csak az meg egy trükk, így nem fog eljutni a bíróságig, mert a fejlesztők optimalizálásra vonatkozó szabadságával szemben nagyon nehéz fellépni. -
Areturus
tag
Az X-es variáns alternatívája az általad említett kártyának ha a pure teljesítményüket vetjük össze. Természetesen itt nem a ref megoldásokra gondolok. Kicsit még olcsóbban is beszerezhető. Hátránya azonban, hogy jobban melegszik, többet eszik, és kisebb a tuningpotenciálja.
-
arn
félisten
Nv helyeben visszavasarolnam az osszeset, es ujradobozolnam 3.5 gigaskent. Mehet vissza a polcra. Mit vennenek helyette?
-
wjbhbdux
veterán
Az ilyen perek amerikában úgy végződnek 2-3 év után, hogy közös megegyezéssel kapnak egy tibi csokit akik beperelték az nvidiát, és semmi elmarasztalás nem lesz belőle. Anno a selejtes 8xxxM szériáért volt hasonló bajuk, és 2 millió dollárból kártérítették egész amerikát (éves bevételük 0,2%-a).
A valóság pedig az, hogy a 970-nek nincs alternatvája jelenleg, és semmi baja sincs csak rinyarinyarinyaQQvan.
Tanulság: ne építs olcsó SLI rendszert -
Asbee
veterán
Tedd nyugodtan. Én is várom az amd-t. Csak nehogy megint a duma legyen nagy mint mantle és társaival.
Bár az még mindig érdekelne ahol szerinted a gyári OC-val is gond van, az miért jobb mint ahol a gyári OC-ra rájon még 200Mhz. Halkan hűvösen. Persze megint valami totál ide nem vágó dologgal fogsz jönni. Lépek is innen.
-
v_peter2012
csendes tag
Abu, a sony ellen indított ps4 csoportos perről miért nem írtál anno?
Ártott volna az amd presztízsnek ha tájékoztatod róla az esetleges vevőket, hogy nuku 1080p 60fps amit ígértek?
-
Asbee
veterán
A fermi olyan szempontból még mindig nem ide tartozik, hogy már sehol nincsen. Az ő idejében megtehetted, hogy a konkurenciát ajánld. Jelenleg 970/980 és 290/290X van ebben a kategóriában. Az amd-nél bizony nagyon meg kell nézni melyik típust veszi az ember a fogyasztás miatt. És akkor még lassabb is.
Hiába emeled ki nagybetűvel, leírtam érthetően arról is a véleményem. Ha még mindig nem értetted meg abban én már nem tudok segíteni.
Igen de a valós panaszok az OC verzióknál vannak Tessék?
-
Asbee
veterán
Könyörgöm értsd már meg amit írok. Hogy jön ide a fermi? Leírom még egyszer sokadjára. Én sem tartom szimpatikusnak az nv húzását, még ha jelenleg az emlegetett dolog 1080p és 1440p alatt nem jön elő. Ettől még a nem pontos specifikációk megadása miatt kapjanak a fejükre. Meg a jelenlegi hozzáállás sem szép. Viszont ettől még a 970 mindig best buy. Aki komoly elvi gondot csinál ebből az vesz mást. Ennyi.
(#80) Malibutomi: Sajnos a tapasztalatok nem ezek. Nagyon sokan panaszkodnak külföldi fórumokon is, Asus, MSI, Giga hűtésére. De ezt ne itt beszéljük, ne amd vs nv-be terelődjön.
-
jorgoszka
tag
ez aztán a kulturált válasz. gratulálok. nem vagyok elfogult, csupán szánalmasnak tartom, hogy van, akit a gtx 970 körüli hajcihő boldoggá, elégedetté tesz. az, hogy a te postodból mi jött le nekem, inkább ne firtassuk, mert sírva rohannál a moderátorokhoz. további szép napot!
-
Asbee
veterán
Ja, az alulfeszelés és órajelezésnek van egy legendája, lehet nem ismeritek akkor bocs. Így valóban kicsit félre érthető.
-
Asbee
veterán
Még mindig nem értem ezt miért nekem mondod. De szerintem te sem értetted én miről beszélek. Kérlek fuss neki még egyezer olvasd el mit írtam.
Nem kérdőjeleztem meg a perelést, bár sokan nincsenek teljesen tisztában ezzel a 970 dologgal, pontosan mi van vele. Sok a fél vagy a téves információ.
(#71) LordX: A vrm hőre ne nézz rá. Meg a memória hűtésre.
De ezt ne itt, nem ennek a hírnek a témája.
(#70) MongolZ: Tapasztaltad vagy olvastad? Nekem több 290-em is volt. A ref meg nem 85 hanem 90-94 fokig megy el.
Tri-X, Vapor-X, PCS+ ezek amik használhatóak rendesen. Többi felejtős. 290X-ben még Lightning. Szintén ne itt, nem hírnek a témája. Privátban szívesen leírom.
-
MongolZ
addikt
Megérdemli az nVidia (marketingesei). Miért nem lehet őszintének lenni? GTX 460-nál teljesen nyíltan vállalták.
#63 Asbee: "Amit alul kell órajelezni meg feszelni hogy ne 85 fokon járjon"
Ne írj ilyeneket, mert kicsapja a biztosítékot a mókamikitroll detektorom.
Most hirtelen nem tudtam olyan NEM referencia dizájnt találni, amely felmelegedne 85 fokig. De kb. mindegyik megáll 70 fok környékén. -
Asbee
veterán
Nem tudom mit akarsz hagyni. Semmit nem írtam erről az egészről. Nem szép amit az nv csinál a nem valós specifikáción el lehet indulni. De ettől még nincs alternatíva a 970 ellen, amíg új amd karik nem jönnek.
Amúgy meg nem értem a mondandód a vesszőig, légyszi magyarul.(#67) 7time: GM200 jön márciusban horror áron. A neve kiderül mi lesz.
-
Drizzt
nagyúr
Hat basszus meg mindig nem tudom, hogy visszavigyem-e. Negativum:
- 1 honapig raulnek erthetetlen okokbol.
- Gozom nincs mit vennek helyette. Nekem meg 110K volt a Strix, de azota nem lefele ment az ara. Amd-t tuti nem veszek, ok mar joval korabban leirtak magukat nalam, a 69xx szeriaval. Nameg a legfontosabb szempont, hogy kuss legyen a gepben. Lehet valami gagyi kartyaval ki kene huzni a 980ti-ig.
- Ami a problemam, hogy egyaltalan nem vagyok benne biztos, hogy driveresen kezelheto a dolog, foleg low level API-k eseten. -
7time
senior tag
A szoftverfejlesztés rugalmas és ellenőrizhetetlen dolog de ott nagy a választék, és igen ha 1 ember becsap akkor mindenki megteheti, mert akkor szeretnék veled üzletelni, a szoftvert meg javítják + pénzfizetés nélkül egy frissítéssel a hardvert meg nem lehet.
Asbee
Hagyjuk, az 1 generációs Nvidia ugyanezen a paraméteren ment a kövi Radeon meg más lesz, a lényeg hogy az NVIDIA olyat irt a dobozra ami hazugság!!!!!!!!!!!!!!!!
-
X Factor
addikt
Tehát, ha ők ezt csinálják, akkor másoknak is szabad?
Ezt az analógiát követve, pont azok jutnak eszembe, akik az adó fizetés alól való kihátrálásnál érvként azt emelgetik, hogy de mások se teszik...
Pont ez volt a hozzászólásának a lényege, hogy ne úgy álljunk már hozzá, hogy ez természetes, hisz a gyakorlat ezt mutatja.
Ez elég szomorú és pont, hogy tenni kéne ellene, hogy ne lehessen így.
-
Ott a pont!
Aki védi az Nvidiát, az gondolkodjon el azon mi történne ha ezek után bevett gyakorlattá válna a hardverfejlesztő és/vagy gyártó cégeknél a kozmetikázott, félrevezető specifikáció feltűntetése?
Próbáljon meg mindenki egy kicsit túllendülni az AMD-Nvidia ellentéten, és egyszerű fogyasztóként tekinteni a szituációra. Minden jóérzésű ember felháborodna azon amit az Nvidia művelt. Ne kárörvendjenek az AMD-fanek, mert sajnos velük is előfordulhatott volna hasonló. Az nvidiások meg hagyják abba a szituáció elbagatelizálását, mert lehet hogy maga a "hazugság" kicsi is volt, attól még iszonyat gáz amit az Nvidia művelt. De ez nem csak az Nvidiáról szól, mert ha bármelyik másik cég tett volna hasonlót, akkor is gáz lenne!
Ezen gondolkozzatok el! Mindkét tábor! -
Sondi1986
addikt
Látszik ahol a terméket jóval olcsóbban megtudják venni, ott még kapnak is vissza pénzt.
Mo. felejtsük el hogy lesz ilyen.Nv helyébe valami promóciós játékot adni a 970 tulajoknak.
-
7time
senior tag
-
Jacek
veterán
válasz
jorgoszka #48 üzenetére
Ebből a postból az jött le hogy te igazi zöldhájogos vagy
Csak halkan elárulom hogy 1 év van a két VGA között, és kb pariban vagy az elavult AMd termékkel, aki meg a fogyasztásra veri az ne vegyen 100.-ért VGA-t...
Csak mert annyira ostoba a gondolkodásod hogy ez alapján te öngyilkos leszel amikor kijön az uj Radeon generació mert agyonveri a hőn szeretett nvidiádat, de aztán kijön az új nvidia és.......... long time ago.... -
seolwon
tag
A gyártók találták ki azt a marketing szöveget hogy minél több ram van egy kártyán annál gyorsabb (2-3 GB DDR2 ram stb). Ha ez hülyíteni a népet jó volt akkor most ha a negyede nem megy a ramnak akkor jogosan jár vissza a 25%-a a vételárnak tesztek ide vagy oda.
-
Apollo_21
addikt
Volt már pár Vidia amin úgyanilyen szerencsétlenül sikerült 64bit-es eléréssel a memória x%-a...
Ezen én vmiért most nem lepödtem meg h megint sikerült nekik -
-20%, lolwut. Semmi szükségem rá, de ennyiért vennék egyet.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
LackoMester #21 üzenetére
EK vizesblokk rajta van, szóval nem panaszkodom.
-
Duck663
őstag
Ja félreértés ne essék, nekem nincs 970-em, nem is kell. Nekem az nv piaci szemlélete és viselkedése annyira ellenszenves, hogy még ha jó terméket is készítenének, akkor sem vagyok hajlandó megvenni azt. Egyik haver vitte vissza, de elhajtották. Én az asztalt borítanám rájuk.
Végül is, egy másik haver megvette tőle, őt nem érdekli ez, kipróbálta, rendben volt, megvette, és korrekt is volt nem kezdett alkudozni, mondjuk egy 10-essel kevesebbért adta oda, mint amennyiért vette.
Én pár éve alaplappal jártam meg, 3 hónap ment rá, mire végre használatba tudtam venni. Meg egy HDD-vel (Seagate), na az is szép sztori volt, végül a gyártóval vettem fel a kapcsolatot és ők cserélte ki.
-
Gyuri27
félisten
Az nv-nél nem ez az első hasonló. Lásd noti balhé.
Simán felrakhatták volna a kezüket, hogy srácok elbasztuk. Valamit kitalálunk.
De nem terelünk, ködösítünk, jóvanazúgy.
Remélem a kinti versenyhivatal és egyebek is megbüntetik őket. Ami szerintem biztos. A pert is bukni fogják. Ez is borítékolható. -
bteebi
veterán
válasz
Na igen, a vásárlók nem kis részénél szerintem műfelháborodás (is) van, mert a kártya ettől a "bugtól" függetlenül nagyon jó, jóárasítva (20-30% kártérítés) pedig kifejezetten best buy
. Ettől függetlenül egyáltalán nem sajnálom az nVidiát, sőt.
-
sb
veterán
-
BazsiBazsi
aktív tag
Nvidia ezt nem tudom hogy gondolta... Majd jó lesz ez nekik
-
7time
senior tag
Gyerekek mi köze ennek az AMD -hez, az Nvidia megtévesztette a vásárlókat a specifikációkkal, ha az AMD is ezt teszi ugyanúgy pereljék be, nehogy már egy EU ország állampolgárai kezdjék el fedezni egy USA csaló cég tetteit, holnap csúcs VGA helyett majd belepő szintűt árulnak és ha ez is átcsúszik akkor egy APU-t kaptok, amugy meg tavaly még az Nvidia kártyák sem fogyasztottak kevesebbet mint az AMD, hú nagy durranás a Fermivel hogy is volt?
-
rodrigez
senior tag
Hagyjuk már ezt a durcás, labdába sem rúgós dumát.
Ha az okoz megnyugvást, hogy egy egy friss kártya megver egy 2013 őszén kiadottat 10-15%-al, akkor nyugodtan mantrázzad.
Nincs az a cég aki a másik botlását egy ilyen fricskával ki ne használná. Nincs a képen se szar NV-zés se más ócsárolás. Szimpla megállapítás, amit a jelen szituációban ül és vicces is. De persze lehet ezen besértődni is.
-
szacsa33
tag
Én has-párti vagyok ezért vettem AMD-t harmadjára is egymás után.
Ennek ellenére ha most kellene vennem VGA-t 970-et vennék,szerencsére nem kell.
De ezt a best buy a 970-n nem tudom hová tenni,elvégre 100+ ezres az ára,ezért átlag józsi kb egy hónapot melózik.
Ráadásul egy év múlva,ha el akarod adni mást se fogsz hallani minthogy "ez csak 3.5 GB".
50-ért úgy fintorognak majd mint állat.Ezért is nem lehet a "legjobb vétel"kategória.
Kár ezért a malőrért,de kell ezeknek a nagy cégeknek a vásárlói keménykedés hogy ritkábban húzzanak le. -
DaveJr
őstag
Ha nem vagy elég rámenős tényleg elhajtanak. De megfelelő utánajárás és "fenyegetőzés" után nem fognak elhajtani. Persze jelen esetben nem nagyon tudsz mibe kapaszkodni.
Sajnos sok esetben a nagyker a legnagyobb elhajtó. Simán visszadob a kiskernek használhatatlan eszközöket, mondván náluk működött.
Hogy maradjunk a témánál: videókártya csíkoz kb fél óra terhelés után. Nagykerben bekapcsolják, nincs csíkozás visszadobják, hogy jó. Utána magyarázkodhatsz a felhasználónak, hogy miért 1 hónap mire sikerül kicseréltetni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Én is kíváncsi leszek a per végére.A Nvidia szerintem a fizikailag 4GB van rajta szöveggel védekezhet.És ők így is árulták.Az hogy a 0,5GB lassabb nem biztos hogy megállja e a helyét,még az Amerikai bíróságokon sem.
Megnézném azt a webshopot aki nálunk visszafizet 20-30% a vételárból saját szakállára.
-
Laja333
őstag
válasz
Stukker1987 #24 üzenetére
Az a probléma, hogy a tesztekben csak átlagfpst meg max fpst szoktak nézni. A két legrosszabb mérőszámot, amit csak lehetne használni. Az ilyen tesztekből nem fog kiderülni, hogy 60 fps fölött is lagol a játék, mikroakadásokkal. Aztán biztos a játék a hibás, majd patch javítja. Más kártyák tulajdonosai meg nem értik miről beszélsz.
-
jsk
senior tag
Páran előtte megint AMD-NVIDIA párharcot akarnak csináli a hírből. Holott az nem szól másról, hogy ha a fizető felhasználót átverik, akkor egyik cég se ússza meg. Igenis fizessen kártérítést.
-
bteebi
veterán
Elég durva, és baromi gáz. Egész jófej amúgy a Newegg (ráadásul rendkívül olcsó is), kíváncsi vagyok, hogy vajon az ő káruk is meg lesz-e térítve. Remélem egyébként precedens értékű, az nVidia számára kedvezőtlen ítélet fog születni, és akkor a jövőben talán kevésbé lesz kedve a gyártóknak a trükközéshez
...
-
Laja333
őstag
Az ilyen fikázások mindig jelen vannak, nem kell ezt túlragozni. Elég ha megnézitek mit műveltek a brandek az iphone bendgate esetén. Kicsit örülök is, hogy bevállalta AMD ezt a húzást. Nem nagyon volt rá jellemző ez az agresszív marketing.
Ezzel a 20-30%-al marhajól jártak a vásárlók.
Az NV nem, de őket ne sajnáljuk már a saját hülyeségük miatt. (Aki krvának áll, ne sírjon ha megbsszák.)
-
Stukker1987
senior tag
Mint GTX970 tulajdonos!:
A kártyát nem a specifikációk,hanem a tesztek alapján választottam,ettől függetlenül az Nvidia hozzáállása felháborító számomra,mind a kiadás körüli megtévesztés,mind az ügy kirobbanása óta látható passzivitásuk(sőt hárításuk)...
Én továbbra is elégedett vagyok a karival,de elhiszem/tudom ,hogy léteznek olyan körülmények,amelyekben a kártya igenis lassabb,mint az a specifikációkból következne.A tesztek nem fedhetik le a teljes skálát ahol/amiben a leendő user használja a hardvert,így aki azt hozza fel példának hogy nem lett gyengébb a teszt óta annak félig van igaza.
A megtévesztés mindenesetre teljesen igaz,így valamilyen kárpótlást illene adnia az Nvidiának...
-
LackoMester
addikt
válasz
Snip3r_HUN #8 üzenetére
És jól fűtt a R9 290- es kályha?
Témába vág
Nem védeni akarom az nVidia- t mert tényleg szemétség volt, h. nem az igazi specifikációval jöttek ki, de a kártya tényleg jó, és ha még az USAuser visszakap 20- 30% a vételárból akkor nagyom ajánlott kategória.
Kiváncsian várom,h. mi lesz az ügy végkimenetele,ugye az államokban minden elképzelhető, elég csak annyit megemlíteni, a macska meg a mikro közös kalandja.
-
CorsairS
csendes tag
A leírásban nem szokott lenni valami olyasmi, hogy a specifikációkat a gyártó egyoldalúan bármikor módosíthatja? Vagy ez csak az EU-ban / itthon szokás?
-
And06
aktív tag
-
Kelvin
őstag
válasz
Snip3r_HUN #8 üzenetére
Ezt a képet már jó pár troll ellőtte másik topikban is. Csak másokat zavar és a helyet foglalja, gratulálok neked!
-
westlake
félisten
válasz
Snip3r_HUN #8 üzenetére
Tény. Meg az is tény, hogy az AMD labdába sem rúghat a 900-as szériával szemben. Nálam csak égetik magukat a cégek az ilyen jellegű reklámokkal.
#13: Ki akadályozza az emberek, hogy visszavigyék a boltba a kártyát, vagy bepereljék, ha nem veszik vissza?
#14: Ettől lesz valaki fan?
#15: Ettől gondolom egyből normálissá válik a dolog.
-
zzola
titán
válasz
Snip3r_HUN #8 üzenetére
Gonosz...de őszinte!
-
jozsi
tag
Úgy néz ki, hogy a nép kevesellte azt a 30%-ot
Na majd most fizethetnek a zöldek, mint a katonatiszt
-
Kelvin
őstag
Az szép, a vételár 20-30%-nak a visszatérítése amazonon. Ha ez így van akkor ez a kártya best buy , eddig is az volt de így....
(Amúgy ennyivel csökken is az áruk az adott helyeken, vagy csak azok járnak jól akik már megvették? ) -
nubreed
veterán
Még alig kezdődött el az év de az nVidia sorozatosan szerepel negatív hírekkel a sajtóban, meg is érdemlik a pert.
-
And06
aktív tag
és akkor emlékezzünk vissza az előző PH reklámcikkekre, amiben az nvidiat védték, meg a felhasználókat hülyézték. jó, hogy a világ kulturáltabbik felén ilyen hozzáállással nem lehet messzire jutni(max a biróságra).
-
-
zzola
titán
Puff neki, AMD rulz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest