- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Schuler888 #293 üzenetére
Nincs egyelőre a webshopban fent, de a fülpárnák 69$-ba kerülnek, szóval szerintem tippre 119 lesz a tok...?
-
törölt tag
Mondjuk ez szerintem mérhetetlen gáz a BT SIG részéről, hogy 2020-ban gyakorlatilag használhatatlan a (BT 1.x óta változatlan?) HSP, és amint bármilyen BT eszközön használnál mikrofont, visszamegyünk monó Sokol rádió szintre hangban (mind mikrofon, mind füles részen). Közben meg ott a több száz kbps sávszélességet tudó A2DP már, és mégis így használhatatlan teljesen például játékra, de jóformán még sima hanghívásra is lassan ez a vacak
-
törölt tag
Leszámítva azt a tényt, hogy az Apple sosem a legjobb hangminőséget célozta (ezt már az ipod korszakban lehetett látni), hanem a tömeges igényeket, mint a kényelem, design, életérzés. Biztos meg tudná oldani, hogy a méretből-kialakításból adódó korlátokon belül tökéletes legyen, de nem érdeke, mert az ő közönségük nem erre gerjed, és így jóval többet keresnek rajta.
-
törölt tag
Jó, az még pár éve volt, de hogy meg sem említse, hogy amúgy létezik még ennél több is a sztorihoz, ha valakinek igénye van rá, szerintem elég nagy blama. Átlag user nem fog ilyesmit venni magától, ha meg már igen, akkor ne legyen már csalódás, mert azt hitte a "teszt" alapján, hogy oké lesz, közben meg...
-
törölt tag
Amúgy legalább láttál már olyan valakit, aki konkrétan készített AD vagy DA funkciós eszközt? Beszéltél vele arról, hogy mit hogy old meg és milyen kihívásai vannak? Tökre nem arról van szó, hogy nem lehet transzparens meg hibátlan hangú konvertert csinálni, hanem arról, hogy az nem lesz attól még szép hangzású. Ha fogsz egy adott DA chipet és beforrasztod különböző eszközökbe, akkor tök más hangzása lehet (attól függően, hogy mit és hogyan teszel mellé). Tudom tudom, ez is ilyen hifi-mágus sznob hozzáállás, és nyilván annak van igaza, aki csak az adatlapok felől nézi az egészet.
-
törölt tag
Nem szeretem kimondottan a Latitude 5500 billentyűzetét sem, amit munkára használok, de nagyságrendekkel jobb, m,int bármelyik MB-é, amit próbáltam (Air és Pro13). Ha az Air-ről beszélünk, akkor az M1 chipig az is süvített eléggé, kb minden tesztben el is mondják, ahogy a melegedést és teljesítmény hiányát. Sajnos a Latitude-om is süvít már néha egy Teams meetingtől is, meg ott a coil whine, a pocsék kijelző. Sajnos manapság nagyon elmentek a designos vékonyítás felé és háttérbe szorult az ergonómia, minőségi perifériák. Az új Air tök jó gép amúgy, leszámítva a billentyűzetét és az OS-t (számomra).
-
törölt tag
Az alapján, hogy kipróbáltam a billentyűzetét. Nincs nyomáspontja, nem érzem mikor nyomok le egy billentyűt, olyan mintha egy vékony gumiréteggel bevont asztallapot nyomogatnék. Ennyi erővel lehetne full érintőfelület is, azon sem lenne sokkal kevesebb visszajelzés.
Illetve hát az M1 generációig a hűtése és teljesítménye is rossz volt, azt most úgy néz ki megoldották, ahogy képernyőből is jobbat kapott. -
törölt tag
Persze, de a fejhallgató-DAC-amp megoldásoknál meg más lesz negatívum. Hordozhatónál általában a kényelem és hordozhatóság a két elsődleges szempont, otthoni rendszernél meg a hangminőség. Hiába király fejes egy HD600 vagy Beyer T1, de buszon, repülőn, irodában nem sok értelme van, mert másokat is zavar (a kiszűrődő hang) és te sem hallasz eleget belőle.
Ennél a cuccnál például előny, hogy ha mindened almás, akkor azokkal nagyon kényelmesen fog együttműködni a saját BT chipjük. Egy gombnyomás kb átváltani telefonról tabletre, laptopra vele, egy stabil és konzisztens élmény az összes forrással. Ilyet például nem tud az amúgy közvetlen konkurenciának számító Sony XM3 és XM4 (legalábbis a tesztekben a multi device supportját nagyon lehúzták). Vagy mondjuk a fém kialakítás miatt lehet, hogy nem fog úgy nyekeregni, mint a Sony, Bose vagy Beats cuccok.
Ettől még egy nagyon drága termék, de ha azt nézed, hogy a legolcsóbb laptopja az Apple-nek 1000$ és közben meg egy ergonómiai csőd, akkor annyira nincs min meglepődni azért. -
törölt tag
válasz
moleculez #147 üzenetére
Leírom inkább privátban, mert itt nagyon off és nem is rövid annyira
tovgab: Persze, lehet ilyet is, csak ez nem is igazán kényelmes, és nem is igazán felső kategória, mint ahogy a kolléga hangoztatta. A HD600 az egyik legolcsóbb fejese a Sennheisernek, ami szépen szól (megfelelő forrásról), de mivel nyitott, így eleve nem igazán mobilitásra tervezték. Az a Momentum sorozat lenne, ami meg hangban vacak. A DAP vagy hordozható DAC meg hangban sokat tud hozni, de kényelemben sokat veszít az ember. Próbálkoztam én is sokat vele, de a vége mindig az lett, hogy inkább nem használtam, mert mire összedugdostam mindent meg bekapcsolgattam, már kb oda is értem volnaÚt közbenre most van egy BT modul (DAC) és rövid kábellel rajta egy IEM, ami kis helyet foglal, egyszerű használni, headsetként is működik, de messze nem megy 20+ órát és nincs ANC sem, illetve hosszabb távra nekem nem jó, mert nem bírok ~1 óránál tovább IEM-et a fülemben. Valamit valamiért.
De visszatérve (a közben reagáló) eredeti kommentelőre, ő egyszerűen máshogy értelmezte a high-end, hifi, audiofil jelzőket.Juhaszatti: Ahogy vicze1 írja. Illetve a Sennheiser is kb alibizik a füleseivel, nem igazán fektettek soha energiát abba, hogy tényleges fejlesztést csináljanak, mert így is tonnaszámra adják el. Ezek a nevek nem igazán nagy nevek manapság sajnos, főleg nem hordozható audióban.
Itt amúgy igaz az, hogy az olcsó kategóriában egy kínai termék jobbat fog nyújtani, mint egy márkás, mert ez utóbbiaknak ingerküszöb alatt van (derogál) érdemeben foglalkozni az olcsó cuccokkal, míg felső kategóriában (pár kivételt leszámítva) a kínaiak nem tudnak versenyezni, mert nem tartanak olyan szinten (kivételek a teljesség igénye nélkül: Hifiman, Auralic, Topping, iBasso, stb). -
törölt tag
Pedig nem jön ki annyiból... Vagy csak más fogalmaid vannak az audiofil meg a jó minőségű jelzőkről. Egy komoly DAC olyan 100-150k körül indul, egy fejes mondjuk 60-80k és akkor még csak középkategória alját súroljuk, erősítő szintúgy bőven 100k felett, és akkor még utcai füles is?
Persze
Semin: Jaja, fantasztikus termékeik vannak. Most vettünk anyukámnak egy ipad 8-at. Előtte gondolkodtam, hogy talán saját használatra vennék majd egy Air-t, hát amíg beállítgattam a dolgokat ezen a tableten, addig eldőlt, hogy biztosan nem veszek, mert kitépem az összes hajam, ha napi szinten kellene használni.
-
törölt tag
Pont remek példa az IE800 arra, hogy mennyire nem éri meg az árát valami (bár ez igaz a többi Sennheiser fülesre és a fejesek nagy részére is)
AKG esetében szintén vannak problémák, de ők legalább a felső-közép és felső kategóriában minőséget kínálnak. Beyer fülest nem is gyárt (illetve pár éve, amikor utoljára néztem, akkor nem gyártott, csak egy kínai cég termékeit címkézték át). Bose a hangját tekintve semmi extra, csak a kényelem és ANC miatt számít még névnek.
-
törölt tag
-
törölt tag
Annyit legalább elérnek vele, hogy a kommersz fejhallgató tesztekben innentől talán nem a 100$ feletti árcédula lesz a "drága felső kategória".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Apple fejhallgatója döbbenetes árcímkét kapott, ugyanakkor kiváló anyaghasználatra, profi összeszerelésre és komoly hangminőségre számíthatunk tőle.
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest