Hirdetés
- Gigabyte alaplap topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Mi az hogy lehet?
Egy hatalmas aluminium felület az egész, ami a füleden van szépen bepállik A kintről bevezetett és a füled alatt lévő hőkülönbség párára kicsapóadásában jelenik meg... Kaliforniában nem probléma, rossz helyen laksz.
Továbbra sincs az ég világon semmi értelme fém borítást használni, nehéz, kényelmetlen kopik, és a többi... -
Zanik
addikt
Bepárásodhat az AirPods Max: [link]
Lehet egyedi eset, de azért aggasztó jelenség. Lehet hogy a nagy felületű fém hőhídként viselkedhet? -
Ck.
addikt
Alig várom, hogy megjöjjön a csecse.
-
vicze
félisten
Snazzy.
Csöppet átfogóbb mint a többség. -
[CsuCsu]
őstag
Pontosan. Celszerszamokkal osszehasonlitani felesleges, en is ezek ellen keltem ki a fentebbi hozzaszolasaimban. Mas termek.
Nekem szimpatikus volt (bar draga), de miutan a tokrol ertesultem, eluszott minden szimpatia. Pont azert vennek ilyet, mert kenyelmes es praktikus hasznalni kvazi jo minoseg mellett, de a tok mindezt kukaba dobja. Marad a BOSE QC35-II egyelore.
-
nord_
veterán
válasz
janeszgol #297 üzenetére
Rátapintott a lényegre. Ennyi pénzért közel se a legjobb fejhallgató: azoknak készült, akik egyben szeretnének kapni a jó hangzást, ki- bekapcsolható zajszűrést és az Apple ökoszisztémába remekül illeszkedő (pl. automatikus váltás Mac és iPhone közt) fejhallgatót. Ha valakinek fontosabb a jó átlagos teljesítmény plusz a különböző fícsörök egy eszközben, mint a célszerszámok, akkor némi extra felárért megkapja a lehetőséget.
-
janeszgol
félisten
TheVR: [link]
-
[CsuCsu]
őstag
Ez a tok nem tudom minek kellett. Gondolom az arat is megnyomja, es idiotava teszi a hasznalatot.
-
moleculez
veterán
válasz
Schuler888 #293 üzenetére
Ez most nagyon félrement az Applenél
-
törölt tag
válasz
Schuler888 #293 üzenetére
Nincs egyelőre a webshopban fent, de a fülpárnák 69$-ba kerülnek, szóval szerintem tippre 119 lesz a tok...?
-
Snowy_owl
őstag
Ha majd a postás véletlen beejti mert eltévesztette a címet, akkor talán eladom, mást nem tudok mondani. Remélem lesz belőle valami kínai másolat.
-
törölt tag
Mondjuk ez szerintem mérhetetlen gáz a BT SIG részéről, hogy 2020-ban gyakorlatilag használhatatlan a (BT 1.x óta változatlan?) HSP, és amint bármilyen BT eszközön használnál mikrofont, visszamegyünk monó Sokol rádió szintre hangban (mind mikrofon, mind füles részen). Közben meg ott a több száz kbps sávszélességet tudó A2DP már, és mégis így használhatatlan teljesen például játékra, de jóformán még sima hanghívásra is lassan ez a vacak
-
vicze
félisten
Egyszerűen a HFP/HSP annyira korlátozó, hogy max. a készüléken magán lehetne a jellel valamit kezdeni(feljavítani), amit átküld az a BT korlátozza. Amit a AirPdos tud az nagyjából a max. Amit végső soron tényleg csak az Apple tud megcsinálni, hogy saját protokollt csinálnak BT-n belül és azt használják mondjuk AAC-vel. Mondjuk lehet próbálkoznak vele, de BT esetében a kétirányú sávszélesség és késleltetés problémák nem olyan egyszerűek sajnos.
-
-
vicze
félisten
Hát igen 550$ után már spur vagy kiadni 39-et a kábelre.
Apple is hülye, hogy nem küld értelmes press kitett a fejes mellé, ha már kiküldi nekik előre.
EQ az Music-ban van mint beállítás, így... És így van kitalálva hogy ott legyen az az Apple dedikált appja erre.Normális mic az egy Plantronics/Poly vagy Jabra a többi meg futott még.
Mondjuk az "influencerek" közül kevesen hallottak ilyeneket.
-
Zanik
addikt
A kábeles mód elég érdekes volt, mert valahol ki sem tértek rá, máshol váltig állították hogy nincs. Lehet akkor mégis van, csak lightning-jack kábel hiányában nem tudták kipróbálni.
Több BT fejeshez van dedikált App, ahol az EQ-zható. Vannak akik ezt elvárnák.
Ha már headset, akkor legyen normális mikrofon. Más kérdés, hogy normális ember max. kényszerből használja beszélgetésre ezeket. -
vicze
félisten
Ha eleve csak BT-n tesztelték akkor ott van egy elég nagy korlát hangminőségben.
"nincs kábeles mód"
Ez nem értem elég egyértelműen van. Ami nem világos, hogy MKBHD még azt is megemlíti, hogy megy lemerülve kábelről, ami kicsit meglepődtem, de ok."nincs EQ"
Hol nincs EQ? Vagy hol kell legyen EQ?"csak AAC"
Ez sose volt kérdés, Apple csak ezt támogatja."mikrofon hangminősége elfogadható"
Azaz mikrofon pont olyan szar mint minden BT-n mert a BT codec korlátozza erősen. Tehát pont olyan szar mint midden más a piacon. No Magic there...ANC azonos a legjobbakkal, trancparancy jobb.
Valahogy jól sejtettem, hogy a tok egy katasztrófa...
Ez a legrosszabb benne, hogy teljesen hazavágja az egész használtai élményt, és lényegében kínlódássá teszi.Árát megéri? Apple rajnőgóknak mindenképp(ha használni is akarod a tok miatt nem). Más meg amúgy se vesz ilyen rohadt drága fejest.
-
Zanik
addikt
Gyors összefoglaló amit pár reviewból levontam:
+ relatív jól szól
+ minőségi anyagok és összeszerelés
+ ANC és transparency módok jók
+ mikrofon hangminősége elfogadható
- nehéz
- nincs EQ
- csak AAC
- nincs kábeles mód
- szar a tok
- drága -
Noukoum
veterán
-
Noukoum
veterán
válasz
RetepNyaraB #277 üzenetére
Tény hogy az emberek saját maguk választják az almás eszközöket, pedig lehetne mást is venni.
-
vicze
félisten
válasz
aujjobba #270 üzenetére
Se a linkelt cikk írója, se te nem olvastad el mit jelent valójában az Apple Digital Masters pusztán egy "eljárás", ami garantálni hivatott a lehető legjobb minőséget a 256kbps AAC számára. A kimenete továbbra is ez marad és csak egy címke iTunes-ban, ami végső soron az jelenti, hogy a forrás egy magas felbontású anyag volt.
Hi-Res minősítéshez 40kHz-re kell maga az audió hordozó és a hang kiadó is képes legyen, ez az AAC nem teljesíti így hivatalosan nem beszélhetünk Hi-Res-ről semmilyen formában. -
mbotnd
tag
Az Apple ökoszisztémája csak azért működik jól, mert elzárja a felhasználót az alternatíváktól. Nagyon gáz, újabb példa erre.
-
aujjobba
addikt
válasz
Schuler888 #269 üzenetére
-
Schuler888
senior tag
50komment utan is csak a hulyeseg, "hallgasd meg mielott fikazod be-be-be" meg a tobbi szerecsenmosdatas.
De az, hogy negyedmillaert csak AAC tomoritest tud😂😂 meg 100ert is vicc lenne, az meg hogy jack tamogatas sincs rateszi az i-re a pontot. Konkurencianal meg ott figyel az LDAC kodektamogatas... oooops. Az olyan cringe dolgokat, minthogy a tok mindent ved, csak a serulekeny pantot nem, nem is kommentalnam.
Nem veletlen,hogy apple-user tech csatornak is csak rohognek ezen az ormotlan vackon es a sarba tiportak. Barmennyire vedik a fanok, a tenyek nem valtoznak.😄 -
törölt tag
Leszámítva azt a tényt, hogy az Apple sosem a legjobb hangminőséget célozta (ezt már az ipod korszakban lehetett látni), hanem a tömeges igényeket, mint a kényelem, design, életérzés. Biztos meg tudná oldani, hogy a méretből-kialakításból adódó korlátokon belül tökéletes legyen, de nem érdeke, mert az ő közönségük nem erre gerjed, és így jóval többet keresnek rajta.
-
vicze
félisten
"tudna 'tokeletes' DAC-ot belerakni ebbe a fulesbe."
Nem tudja már pusztán méret/fogyasztás korlátozás miatt se. A lehető legjobb DAC valahol a Chord FPGA-nál kezdőik és nem a off the shelf 1-10$-os chipeknél.Apple lassan 10éve tök ugyanazt a CiriusLogic DAC-ot használja és elég biztos vagyok, hogy ebben is az van, szokásosan Apple logóval ellátva.
Audióban nincs varázslat, évek óta csak az ár lefelé nyomása történik kínából. Van hangolás és kész ennyiből áll az egész. Egy 4cm-es dinamikus egységnek igen végesek a képességei. Még egyszer ezért az árért planárt kapsz és ettől a ponttól egyszerűen nincs miről beszélni.
-
válasz
#32839680 #260 üzenetére
En meg ugy latom, hogy a draga cuccok nagy reszeben a penz nem a valosaghu reprodukciora van elkoltve, hanem olyasmikre, amik vagy a fizikai minosegerzetet novelik, vagy a hangot szinezik ugy, hogy az jobban tetsszen a kedves felhasznalonak.
Es vicces modon jopar referenciaerteku termekben nem arra mennek ra, hogy aranyfustos francia pezsgozes utan keletkezett vizelettel van korbehugyozva a NYAK, hanem relative standard alkatreszeket hasznalnak, csak van mogotte mernokora. (Pl. a szamitogepem mellett egy ideig Genelec 8350-eken hallgattam Spotify-t
, amibol egy par kb. 1.3M, abban sem volt semmi kulonosebb extra, csak rendszerszemlelettel, mernokileg korrekt modon lett az egesz kitalalva, es ennek megfelelo lett a vegeredmeny is).
A lenyeg: meglepne, ha az Apple a maga budzsejevel, ami 10x nagyobb, mint kb. barkie az iparagban (most csak az audio-reszlegre gondolok), nem tudna 'tokeletes' DAC-ot belerakni ebbe a fulesbe.
Ahol felremehet: nyilvan DSP-vel van beallitva a hangzas (hogyan mashogy, az ANC miatt), tehat kerdes, hogy milyenre hangoljak. Viszont az tuti, hogy nem azert nem lesz jo, mert 'nem sikerult', vagy mert 'nincs benne eleg jo elektronika'.
-
törölt tag
Jó, az még pár éve volt, de hogy meg sem említse, hogy amúgy létezik még ennél több is a sztorihoz, ha valakinek igénye van rá, szerintem elég nagy blama. Átlag user nem fog ilyesmit venni magától, ha meg már igen, akkor ne legyen már csalódás, mert azt hitte a "teszt" alapján, hogy oké lesz, közben meg...
-
vicze
félisten
Apple egy marketing cég és a Youtube hype ennek a része, eddig is így volt ez után is így lesz. Megszoktuk.
Vannak olyanok akik nem Apple szponzoráltak azok véleménye nyilván többet számít, de MKBHD is értelmes véleményt fog mondani, csak nagyon nagyon politikailag korrekt lesz sorok között elmondja a valóságot, ő se akar kiesni Apple kegyeiből és hát ott egy rossz szó és csá...Aki audióval foglakozik,az saját magán kívül nem nagyon hallgat másra.
-
nbencee
tag
A youtuberes influencerek nagy többsége aki ezt az eszközt videóban majd véleményezi fogja meg bemutatja, az iphone mellé csomagolt lightning earpodsot, meg Airpods-ot használ mindenhez (zenehallgatás, podcast, film, vágás, stb.) és el sem tud képzelni azoknál jobb hangot, hiszen azokat használják nagy megelégedettséggel, amivel nincs is semmi baj, így majd 10 percen keresztül fogják magyarázni, hogy ez a világ legjobb hangú fejese, és nem létezik ennél jobb, instant get, stb.
szóval én nem igazán értek azokkal egyet , akik itt írják hogy várjuk meg a véleményezését, meg a review-okat, mert az számomra hiteltelen lesz. A sokszázezres - milliós kattintású videókat erről a termékről nem azok fogják elkészíteni akik tényleg értenek a zenéhez illetve az audió technikához, high fidelity cuccokhoz, hanem akik ebből élnek
Az egészben nekem az nem tetszik, hogy ezzel majd butítják a népet, és birkaeffektusként fog menni, hogy a világ leginnovatívabb/legjobb hangú terméke, aztán a valóságban az a maradék 1%, aki tényleg ért hozzá, lehet nem ezt fogja gondolni róla, csak azokat a review-okat a kutya nem olvassa/nézi... -
válasz
#16820480 #253 üzenetére
> Ha fogsz egy adott DA chipet és beforrasztod különböző eszközökbe, akkor tök más hangzása lehet
Ertem, hogy a piac tele van rosszul megtervezett eszkozokkel. (Ha 'tok mas' hangzasa van ket DA-nak, akkor a ketto kozul legalabb egy sulyosan hibas.) De itt tenyleg befejeztem.
-
törölt tag
Amúgy legalább láttál már olyan valakit, aki konkrétan készített AD vagy DA funkciós eszközt? Beszéltél vele arról, hogy mit hogy old meg és milyen kihívásai vannak? Tökre nem arról van szó, hogy nem lehet transzparens meg hibátlan hangú konvertert csinálni, hanem arról, hogy az nem lesz attól még szép hangzású. Ha fogsz egy adott DA chipet és beforrasztod különböző eszközökbe, akkor tök más hangzása lehet (attól függően, hogy mit és hogyan teszel mellé). Tudom tudom, ez is ilyen hifi-mágus sznob hozzáállás, és nyilván annak van igaza, aki csak az adatlapok felől nézi az egészet.
-
válasz
#32839680 #247 üzenetére
Jó minőségű DA-t gyártani semmiféle kihívást nem jelent 2020-ban. Azok az idők már elmúltak.
Tényleg olyan dolgok hangzanak itt el, mint valami idősotthonban. Nem is szeretnék ezen vitatkozni tovább, ez nem egy racionális vita, főleg ebben a témában csomó embernek ezoterikus hiedelmei vannak (pl. arról, hogy mekkora mágia egy audio-szempontból transzparens AD/DA párost legyártani -- 2020-ban semekkora, és kb. 1 forintba kerül).
-
válasz
#32839680 #241 üzenetére
Erdekes modon ez profi studiomonitoroknal standard: marmint hogy van egy analog bemenetuk, de belul van egy AD, aztan DSP (keresztvaltasra, meg a tobbire), aztan DA. Peldaul az egeszen zsenialis Genelec 8351B is ilyen (az egy 2 millas monitorpar).
A Genelec vezeto mernoke szerint normalis DAC utan kotve nincs kulonbseg a digitalis es az analog bemenetek hangja kozott (pedig plusz egy AD-DA van a egyik verzioban). De a hifitopicban biztos megmondanak, hogy ott hulyek dolgoznak
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Nem 24bit mellett papolok semmiképp, de a felvétel alapzaja számít ami elméletileg 0(OFF)(gyakorlatban tudjuk, hogy nem)(/OFF) és így 96dB a max, nyilván lehet tolni fel le, de még egyszer nem a range maximuma a lényeg, hanem a pontossága. Nyilván modern zenénél, ahol 20 sincs a Dynamic range nem érdekel senkit, egy jazz klasszikusnál sokkal inkább fontos ez, nem csak a felbontás.
A magas hangoknak úgy van köze hozzá, hogy minél magasabb a frekvencia annál hangosabb kell legyen hogy halld egyáltalán, és annál nagyobb range(pontosság) kell a felvételbe. A pillanatnyi tüskéktől meg nem fogsz megsüketülni egyáltalán.
Na de térjünk vissza erre a fejesre ami 16bit 48kHz-t és 256kbs AAC-t tud. aka "The ultimate personal listening experience"
-
16 bit az 96 dB kompresszió nélkül is. Azaz ha az alapzaj 30 dB akkor 106 dB hangerőig tuti nem nyersz semmit dinamikatartományban, ha feljebb mész a felbontással. 110 decibel az a láncfűrész hangja kábé egy méterről.
Szóval ha rendszeresen kihasználod a 16 bit feletti dinamikatartományt, akkor rövidesen megsuketulsz.
A hangmagasságnak meg a dinamikatartománynak semmi köze egymáshoz.
-
vicze
félisten
Netatmo a 35dB minimumot méri úgy 70%-ban, ha nem megy a TV, de úgy többnyire jóval 20 alatt van szerintem. Nem Buda mondjuk, mondjuk az elkerülő utat hallom napközben...
16 és 24 közti különbséget leginkább a dynamic range miatt lehet hallani, mert több lesz a részlet egyszerűen. Minél magas orientáltabb a zene annál inkább hallható ez, ott veszik el a legtöbb tartalom a alacsony sample rate és bitrate miatt.
Nyilván a jobb DAC-ok vissza tudják állítani elég jól megsaccolva mi kéne ott legyen, de elég nagy a szórás minek hogy sikerül. -
válasz
#32839680 #227 üzenetére
A Spotify is lehet oké, ha például autóban hallgatod, stb. Az égvilágon semmi értelme például a 24 bites felbontásnak, ha nem szuperül szigetelt szobában hallgatsz zenét (valaki szerint akkor se), mert matematikailag kizárt, hogy a 16 és a 24 bit között van különbség, ha van egy 40 decibeles háttérzaj (ami kb. egy csöndes budai szoba háttérzaja, zárt ablakoknál).
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #227 üzenetére
Jó most egy kizárólag BT-t és 256-es AAC-t támogató fejesről van szó. Egyszerűen ez már eleve úgy bekorlátolja az egészet, hogy csak na. Minden ami legalább egy AptXHD-t tudó jobban szólhat ha a driver képes rá.
Marketing termék, rengeteg marketinggel iszonyat magas árral, kb. ennyi. -
moleculez
veterán
válasz
#32839680 #227 üzenetére
Azt hiszem összefoglaltad a lényeget, a topik zárható
MKBHD ilyen first impression tesztjében rávilágított, hogy nem is olyan egyszerű ezt összemérni, ugye az audiophil/reference megoldásoknál olcsóbb (de nem is szól úgy), a konszumer cuccoknál (Sony, Bose, etc) jóval drágább de nem annyival jobb.Kicsit olyan ez, mint a HomePod, pár év lesz belőle valami emészthető árfekvésű cucc, szélesebb rétegnek. (Ezt a Pro XDR displayre is vizionalizálom).
-
-
-
spawn21
veterán
Imádom az ilyen topikokat.
Van itthon pár apple termék , de ennek értelme nem sok. Demonak megfelel. -
Tény, hogy nem olcsó. Ami Apple-ből szerintem jó árú termék, az a mostani M1-es MacBook Air, az Airpods Pro, az iMac és a Watch. Ezek olyan termékek, amik vagy tudnak valamit, amit a konkurencia nem, vagy nem drágák (M1 Air fanless és sokáig megy, Airpods Pro kényelmes és jó a mikrofon, a Watch az egyetlen széles körben támogatott smartwatch, az iMac meg egyszerűen csak nagyon olcsó ahhoz a hardverhez képest, ami benne van). Az Inteles MacBookok, a Mac Pro, a sima Airpods, etc. nem érik meg a pénzüket.
-
vicze
félisten
Elfogadom azt az érvet, hogy azért veszik mert Appple, rendben van. Túlnyomó többségben Apple usernek én is AirPodsot ajánlok mert nem lesz baja vele, ha csak nincs valami speckó igény.
De ettől nem lesz a terméknek jó ára és nem lesz még csak egyedi se, kb. az az érv hogy Apple user mindent megvesz ami Apple... -
Okés, elfogadom.
Ami még számíthat: csomó Apple user úgy gondolkozik, h a legegyszerűbb, ha megveszi azt, amit az Apple árul egy adott témakörben. Ez nem annyira irracionális, mondjuk száz dollár órabérben azért sok embernek kevesebb, mint amennyibe a netes review-olvasas kerülne :)
-
vicze
félisten
Én 6 teljesen azonos képességű fejest írtam, sőt a házon belüli ANC-s fejesük is ott van, és olyanokat, hogy Audeze Mobius még fel se hoztam ami hangban egy másik dimenzió(remélem nem fog röhögtetni senki hogy egy planárt lenyom) és még minding olcsóbb.
Az egyetlen dolog amit tud, az a legmagasabb árcédula és ez az egyetlen amiben kiemelkedő.
-
-
törölt tag
Nem szeretem kimondottan a Latitude 5500 billentyűzetét sem, amit munkára használok, de nagyságrendekkel jobb, m,int bármelyik MB-é, amit próbáltam (Air és Pro13). Ha az Air-ről beszélünk, akkor az M1 chipig az is süvített eléggé, kb minden tesztben el is mondják, ahogy a melegedést és teljesítmény hiányát. Sajnos a Latitude-om is süvít már néha egy Teams meetingtől is, meg ott a coil whine, a pocsék kijelző. Sajnos manapság nagyon elmentek a designos vékonyítás felé és háttérbe szorult az ergonómia, minőségi perifériák. Az új Air tök jó gép amúgy, leszámítva a billentyűzetét és az OS-t (számomra).
-
nord_
veterán
válasz
IkszIpszilon #203 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az 549 az nettó?
-
IkszIpszilon
aktív tag
549 USA-dollár egyenlő 162 067,54 magyar forint.Nem pedig 235 ezer. 45%al húznak le a semmire ebbe az országba
(persze értem én,hogy drága a kerozin a helikopterbe,de miért én fizessem ki?).Na ez az erős!
Persze az 549dollár is értelmezhetetlen épp agysejtekkel bárkinek.
-
nbencee
tag
Akik "fikáztak" nagyrészt nyomós technikai, használhatósági, design, ár/érték érvekkel leírták a véleményüket, és hangot adtak annak, hogy elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt a terméket válassza különösebb utánajárás nélkül. Te viszont ténylegesen tartalom nélkül itthagytál egy kommentet arról, hogy a dohányosok mennyit költenek (ki kérdezte?) és hogy te megteheted hogy vegyél egyet (megint irreleváns ebben a topikban).
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Apple fejhallgatója döbbenetes árcímkét kapott, ugyanakkor kiváló anyaghasználatra, profi összeszerelésre és komoly hangminőségre számíthatunk tőle.
- Gigabyte alaplap topik
- Formula-1
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Microsoft Excel topic
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Lenovo LOQ 15 IRX9 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i7-13650HX - 16GB- 1TB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest