Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
"16gb ramom és 500-as 860 evo-m van, 4 magossal sem volt villám a render, de két magossal nyugodtan lemehetek sétálni a kutyával, nem lesz kész mire visszaérek ( : ramot alig eszi, 8gb is bőven sok neki, ami a ramot is eszi az a photoshop pl"
-Két mag vicc, eleve tök felesleges beszélni róla, ha renderelsz, elég nagy hiba ilyennel nekiállni egyáltalán.
4 natív magtól kezdve nem lesznek problémáid, 4/4HT-el meg főleg nem. Neki azzal az i7-el biztos hogy nem a CPU a szúk keresztmetszet. Nálad a két mag biztos. A ramod meg arányosan a használt/rendelkezésre álló szálakkal használja. Azaz 2 maggal persze hogy nem fog beszippantani annyit, mint 8 szálon, ez evidens."de, pont a cpu a szűk keresztmetszet" - Nálad, mert nevetséges 2 maggal állsz neki ilyennek.
. Minden mag/szál mellé én 1 GB ramot rakok eleve. Ha render van, vagy bármi más, ami RAM specifikus, akkor szál/magx2 RAM.
Tegyél be egy 8 magos/szálas i7-et a 8GB ramod mellé és máris nem lesz sok.
.
De ez már nagyon off. -
Chaser
legenda
válasz
Geller72 #197 üzenetére
ettől a probléma él, és nem mindenkinek van 1-2-3 több gépe
satz18
mondjuk fél milliósakat? ( :
rengeteg gép durván trotylingol', nincs fenn nbc-n sem minden gép, és mondtak már ott is zöldséget
egyébént meg takonypasztázás' miatt is lehet gond, nem egy gép van ami gyárilag hitvány pasztázással jön ki, és azoknál nem olyan egyszerű megoldani a cserét ha atomjaira kell szedni a gépetszerk:
és az allcore érték ezeknél a rendereknél a mérvadó, nem 1-2 szálas turbó, 100%-on használnak mindent ami cpu és a gépben van ( : -
Geller72
veterán
Amíg én kezelem a peccseket és a BIOS-t, addig ez a része nem hat meg. A többi sem, mert jelen pillanatban olyan VGA-m van, aminél egy 8600 is túlzás lenne, így a 8700-at ha HT szintjén kiherélem, még mindig erősebb procim marad, mint egy 8600.
. És mivel nekem egy 1060 is elég FHD-ra, ha váltok, akkor majd 1070 körülre - még ott sem lesz CPU limitem valszeg azokkal a játékokkal, amikkel én játszom FHD-n.
A "játszós" gépen meg nincs cpu killer MS patch, és nem is lesz.
. Azaz egy jó darabig még nekem nem lesznek problémáim ezzel az egésszel.
-
Chaser
legenda
válasz
Silenzio #193 üzenetére
bivaly ( :
4 magos i7-es? ha 2 magos az nem i7, csak ráhazudják, mondjuk már lassan a 4 magos is "csak" i5
valszeg trotylingol' az a cpu rendesen, mai divatnak megfelelően, papíron szép, erős, gyakorlatban a hűtés miatt 5-10 perc után lemegy alapórajel alá, h meg ne főjön az egész
melyik gép ez?Geller72
de, pont a cpu a szűk keresztmetszet
16gb ramom és 500-as 860 evo-m van, 4 magossal sem volt villám a render, de két magossal nyugodtan lemehetek sétálni a kutyával, nem lesz kész mire visszaérek ( : ramot alig eszi, 8gb is bőven sok neki, ami a ramot is eszi az a photoshop pl -
Nekem leginkább Star Citizen miatt kéne egy kicsit erősebb, és simán lehet, elég lenne a 2600 is a 3600 helyett. UserBenchmarknál nézhetem a Peak Lab Bench részt, egy jól beállított gépre inkább lesz érvényes, amit ott látok, vagyis a 1010 pont vs 1130 pont a 3600 javára. (Star Citizen az összes szálat kihasználja, mégpedig elég jól.) Ez 12% difi csak. De ha az Average User Bench-nél maradunk mégis, akkor is csak 16%-ot ver a 3600 a 2600-ra.
Fórumon meg olvastam is olyat, hogy a húzott 2600-a után a srác húzott 3600-ra váltott, és Star Citizenre azt írta, maximum 15%-os átlagos fps-növekedést tapasztalt, ami elég lófütty.
-
Pont ebben kezdtem el gondolkodni tegnap este én is, miután elkezdtem olvasni az ASRock fórumát a sok problémáról, amit a B450 + 3600 kombó okozhat.
Nem is emlékszem már, mikor volt számomra szuper procis teszt PH!-n, szerintem nem is érdemes hosszan rugózni azon, hogy most se lett kiváló; sok hasznos infó mégis leszűrhető belőle, vagyis egynek jó. Elég nagy a net, sok helyről nézi magának össze az ember az egyes procikról való véleményét...
-
capulet75
addikt
válasz
Geller72 #169 üzenetére
"A 8700 2 éves proci. 6 mag, HT-val. És most xarjam össze magam, hogy 2 évvel később az AMD egy hasonló paraméterű, de 3x nagyobb cache mérettel, fejlettebb architektúrával, fele akkora csíkszélességgel ugyanitt tart?
."
Az Intelnél pont emiatt vannak most bajban, hogy nem tudják tartani az órajelet a csíkszél csökkenésével. Ezt valahogy nem képes felfogni a tisztelt nagyérdemű jó része. Szerinted miért van 14nm+++++++++++++ még mindig? Hosszú évek óta ment a leaófaxt a magokba, a zórajel a kiráj című örökzöld sláger, aztán most visszanyalt a fagyi. Van ilyen.
-
-
koko52
nagyúr
Gondolom elolvastad az eredeti cikket. De ha nem segítek: ez két felesleges CPU, mert az alattuk lévő tesó pont ugyan ennyit tud jóval olcsóbban. A 3600 és a 3700X
-
Calibos
addikt
válasz
huskydog17 #48 üzenetére
Das ist wahr! Én is feleslegesnek tartom őket.
-
joey04
titán
válasz
Cingáriusz #120 üzenetére
Mert az jól fogy promó nélkül is. Azért küldi az amd az x-et, hogy arról is írjanak és vegyék/vigyék az emberek.
-
joey04
titán
Jók lettek az új Ryzenek, de ez a teszt...
Legtöbb helyen írják, hogy a 3600x pénzkidobás, a 3600 sokkal jobb vétel, nem véletlen, hogy 3600-ból van hiány mindenhol. És nem azért, mert az a legolcsóbb, mert a 3600x feletti példányokból is hiány van. A játéktesztek eredményei meg nevetségesek. A valóságban továbbra is valamivel az intel mögött vannak. Mondom mindezt leendő 3600 tulajként.
-
Habugi
addikt
válasz
Geller72 #169 üzenetére
Kolléga, őszintén, én már semmit nem tudok erre az egészre mondani.
Az előző hsz-emben linkelt teszt értékeket ugye egy olyan 2600-al mérték ami náluk gyorsabb volt bárminél amit az Inteles lapjukba raktak, az akkori cikk/teszt alatt pedig azon "sírtak" a népek, hogy a grafikonokról 20méterről látszott, hogy fuldokolnak a kártyák a CPU limittől a 2600 miatt, DXMD-ben pölö amivel mértem is azért is olyan szorosak náluk az eredmények, holott a 2080Ti-nek sokkal de sokkal jobban el kellett volna húznia..
Amit tudtam én megtettem, még azt is felajánlottam h ráérős pár órámban megyek és beállítom azt a qrva configot, segítő szándék vezérelt, nem is a cikk alá reagáltam az abszurdumra.
Mostanra eltelt fél év és még mindig ugyan itt tartunk, lejön ugyan azzal a moslékkal egy CPU teszt, érted..Látom a főoldalon új tesztjük van, megnyitom és ha meglátom h szerepelt benne az Intel configjuk tudom hogy az egész kuka, nem ér meglepetés, történet vége.
Ezért is döntöttöm úgy h most már ideje hozzászólnom mert látom hogy még sokan nem értik mi van, szerintem mindenki nyugodtan eressze el a témát mert nincs értelme ezen rugózni, sem értetlenkedni sem pedig meglepődni. -
Geller72
veterán
Egy tisztességes Z370 deszkát kellett volna alátolni, és jól belőni a BIOS-t. Kb ennyi. Én már a 8700k-nál sem értettem, hogyan hozták itt ki a 2700X-et jobbnak a tesztekben, amikor ezer másik külföldi oldalon simán elvérzett. Tutira nem hiszem el (ezt már a másik AMD-s (előző, 3700x) tesztben is említettem) hogy a 9900K@5Ghz-en ennyire tohonya lenne. De ott is és itt is azt a választ kapjuk, hogy "hát gyerekek ez van, a mikroszoft valszeg ennyire leszedálta az inteles procikat a peccsekkel". Pedig már az akkori teszten is szóltam, hogy a fogyi adatok sem stimmelnek, de krvára nem. Az meg hogy (mint most is van ilyen jellegű része - korábbi hsz.-ben leírtam) a 3700X az egyik tesztben szarabbul adta, biztos a 65W TDP miatt van, de az összes többiben meg nem számít akkor, vagy mi a xar? Csak az egyik gammánál van TDP limit?
A következőnél meg már nincs? (Ahol mondjuk jobban teljesít, egészen véletlenül, mint az adott Intel
)
A 8700 2 éves proci. 6 mag, HT-val. És most xarjam össze magam, hogy 2 évvel később az AMD egy hasonló paraméterű, de 3x nagyobb cache mérettel, fejlettebb architektúrával, fele akkora csíkszélességgel ugyanitt tart?
.
-
-
Habugi
addikt
válasz
#06658560 #166 üzenetére
Ez pontosan így van, már februárban is jeleztük feléjük többen is, hogy komoly gond van náluk az Intel tesztconfiggal.
(PH tesztconfigok summája.., Abutól.)A magam részéről nem voltam rest és egy kis időt is raktam bele, persze egy Offosban nem az adott teszt alatt, jóhiszeműen azt reméltem elindul valami és megkeresik hol a bibi, nem akartam a cikkhez/teszthez plusz feszkót generálni.
A lényeg az hogy ők sem tudják mi a gond, szóval nulla előrelépés történt, ami főleg ezen dolgok fényében nem szerencsés.
Plusz az amit említesz.., nincs feltüntetve.
Részemről egyébként nem nagy kaland, rengeteg értékelhető tesztet talál az ember ha akar, a PH-nak is van, az összes amiben nem szerepelt ez az Intel configjuk () vagy ahogyan írod is, ahol/amiben csak AMD cuccokat lehet/kell összevetni.
-
Bakker ,az aktuális csúcs procik tesztjéről volt szó.
Ilyenkor a legkeményebb software teszt kell.
Lehet /olvasni /lehet kritizálni az eredményeket..de ne harapjátok már le abu fejét mert nem olyan lett a teszt mint szerettétek volna. -
-
Geller72
veterán
..amennyiben a te szóhasználatodban átlagosnak tekinthető az, ha egy átlagos felhasználó 84k-ért vesz procit.
Ugye te is érzed? Hogy mennyire átlag user az, aki ennyiért vesz procit?
Meg aki 84k-ért vesz procit, az nem vesz egy normális hűtőt, ami biztosan meghűti ezt a procit, mert a gyári elég karesz. Erről beszélünk, nem másikról.. És szerintem aki 84k-ért vett egy ilyen procit, annak már van egy komolyabb hűtője. Ha meg még nincs, akkor abban a pillanatban lesz, ahogy ezt a procit maxon akarja majd használni gémre. Mert miért használná alapfrekin, ha tud többet is? Gondolom, nem azért adott ki éppen most 84k-t egy procira.
-
Solten
őstag
Ez a Wraith Spire huto valami eszmeletlenul jo "gyari letere", nyilvan nem tuninghoz keszult de becsulettel teljesit egy 65W-os CPU-nal, es szinte teljesen hangtalan. Legkavaroja a Cooler Mastertol van.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
egy sima 3600 kellett volna a tesztbe, nem az x-es.
-
fanti
addikt
Annyira unom már a játékteszteket....mert szerintetek érdekel engem egy 1070Ti esetében a 3700X vs. 9900K difi? Nem az fps számlálóra, meg a min. fps-re recskázok. Le is szarom mindkettőt nagy ívben.
Kizárólag a programok (virtualizáció, fotoshop, sony vegas, lájtrúm, stb... érdekel).
Azok alatt meg pont olyan gyors a 3700X mint egy 5GHz-es 9900K.
Csak épp 50 ezerrel olcsóbb és nincs teli bekdórokkal....
Számomra egyértelmű a választás!Na csá!
-
Geller72
veterán
válasz
Kronos3000 #144 üzenetére
Most éppen egy nagy hülyeséget írtál. 6 magra már default szinten írnak játékokat. És itt most ne egy 10 éves gammát nézzünk, vagy egy Windóz (akár W10) telepítőt, ami egy magot/szálat használ. Single eleve adott a hat mag, tesztek mutatják, szal teljesen felesleges hülyeséget írni. Multiban még dominánsabb a dolog. Ezt is kiscsilliárd teszt mutatja, csak be kellene pötyögni a keresőbe, megnézni pár ezer Yt,-s videót. Aki nem játszik, renderel, használ CPU igényelte progikat, hanem csak netezik, vagy hülyeségeket kommentel fórumokon, annak egy 2006-os Quad C2Q is elég egy satás SSD-vel, vagy egy 3k-s i3. Szerencsére nem ezek az igények ezek szerint, legalábbis ami az eladásokat illeti. De, gondolom, neked sem egy ilyen van.
-
-
válasz
#06658560 #145 üzenetére
Dehogyisnem! Egy 775-ös konfigom van... csóró vagyok most ,és egy baromi régi dx9 es játékot játszom ami kizárólag 1 magot használ ,optimizálatlan /hűlyére módosítva /script hegyek miegyébb....iszonyat le tud esni az fps akár 20 alá is néha max meg 70... és ezzel igy frankón tudtam érzékelni a win heti változásait.
Frankó volt... mentek egy pályán 30fps... másnap bekapcs 1/2 óra darálás... aztán game indul 20fps... any@d!
Tudom régi sz@r gépem van... de win szerint kellettek rá a csuda pach-ek mint egy falat kenyér.... szerintem ez a cpu nem is ismeri azokat az utasitásokat aminek a hibáit foltozgatták.
Win 3.0 óta mindig lelkesen tesztelgettem az ójdonságokat ,de ez az első amire azt mondtam ,hogy nem... a sz@ros insider verziók nem voltak annyira retkek mint egy "egyhónapos" win ami felszedi az elmúlt 5 éves patchokat is... -
Atom_Anti
senior tag
-
válasz
Kronos3000 #144 üzenetére
Elég együgyű ez a hozzászólás így mikor 6 magról beszélünk csak. Bármelyik olcsó mobil 8 magos! Ja hogy nincs bennük szál? Nincs mert minek kéne ellőni mikor ARM-nek nincs konkurencia.6 éve az koppintja mint eddig Intel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem egészen erre gondoltam, hanem hogy mivel W10 az egyetlen platform amin tesztelnek, így nincs összehasonlítási alap, csak a külföldi tesztek, amik rendre mást mutatnak.
Lehet, hogy az egyik W10 frissítés okozza, de lehet, hogy nem. Ha ott lenne pl. a Strange Brigade Linuxos tesztje is a Windowsos mellett, már lenne egy összehasonlítási lehetőség.Freddy S: 20% körül van a Win7 a Steamen, és jövőre megszűnik a támogatása. Azon a platformon már értelmetlen tesztelni.
Amióta van SteamPlay és proton, azóta van értelme érdemben játékokról beszélni Linux alatt.Kronos3000: mondod ezt addig, amíg nem kell pl. tömörítened valamit. Mindjárt átérzed, hogy miért jó a több szál.
-
Atom_Anti
senior tag
Ez egy nagyon jó teszt amit linkeltél, pozitív, lényege hogy 3600 és 3600x még teljesítményben is ugyanaz, ha azonos hűtőt kapnak. Vagyis ha egy 3600-ra ráteszek egy wraith spire hűtőt, akkor 3600x em van. Én egy réz magos, heat chamberos AMD wraith spire hűtőbordát teszek rá, csendes ventivel, így gyakorlatilag kapok egy 3600X+ -t.
Kronos3000
Igen, egyetértek, én ráadásul egy kisebb 4 magost akartam eredetileg, de nincs még 7nm-esben
.
-
Kronos3000
senior tag
Szép,szép,jó kis proci,rengeteg mag,szál de a jó isten se nagyon tudja kihasználni,max a tesztprogramok,meg a profi renderelők,meg ilyesmi.Ez már,vagy még csak e-kuki a többség számára.
-
-
Sani0423
csendes tag
Szerintem ez lesz a 2600 méltó utódja
Best buy csak menjen lejebb az ára
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Televan74 #138 üzenetére
Már elég régóta szinvonalasabbak az Ipon tesztek. Legalábbis eddig ahol volt gond a méréssel vagy egy programmal, az mindig meg lett emlitve.
Én ezt ép esszel nem tudom felfogni, hogy lehet publikalni egy cikket úgy, hogy tisztaban vannak vele az adatok rosszak. Hány embert fog ez felrevezetni? Csak azért kiadni egy tesztet mert "mar nincs nálunk a hardver", evvan.
-
Goldmember01
tag
Kisorsoljátok azt a 2080 Ti-t? Micsodaaa?? Meg is nyertem?!?! Hát ez szuper!!! Mikor külditek vagy hogy van ez hát köszönöm szépen mikor érkezik meg?
-
Stonerice
őstag
Inkább megvárom az ipon tesztet
-
-
-
joesz
lelkes újonc
Hali!
"Like Steve from GN said, 50 dollars for the letter X". 3600 vs? 3600X. Egy találó komment az alábbi videó után:
[link]Egyébként a nagy átlag nem 2080 Ti-t használ. Jó, így nincs VGA limit, de én inkább egy ilyen kártya árából építek egy komplett faxa gépet...vagy kettőt...por...izé azokra a játékokra, amivel esetleg játszok, arra tökéletesen megfelel nekem (ajjj, nem nekem van a legtöbb bench pontom, és fps-em, bruhahahaha).
Üdvözlet -
válasz
CPT.Pirk #131 üzenetére
Figy... olvasd vissza a hsz eket... egy kezeden megszámolhatod ,ahol nem a "game" alatti teljesitményt nézik.
Még azt csodálom ,hogy ilyen tesztekbe belevágnak ,amikor ilyen szép betonstabil a rendszer.
Gondolom a tesztek fele elment arra ,hogy be is lőjék a rendszert a maximum közelébe. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem nincs bajom az eredményekkel, nekem azzal van bajom, hogy az okok nem szerepelnek a tesztben, hanem Abu hozzászólásaiból kell összerakni mi is a szitu.
Az nekem egy saját szívfájdalmam, hogy csak Windows alatt tesztelnek. Pedig ott olyan eszközök állnak rendelkezésre Linux alatt, mint a phoronics test suite, amivel még gyorsabban lehet egy komplett tesztsorozatot letolni, mint Windows alatt és az eredmények összevetéséhez meg ott van a cucc saját netes adatbázisa n+1 teszteredménnyel és procival.
Utoljára mikor toltam PTS tesztet, besorolta a Ryzen 2600-as kicsit húzott procimat az Epyc-ek közé és azzokkal mérte össze a cucc. Mint kiderült nem is véletlen, mert lenyomta a legkisebb Epyc-et a 2600-as. -
Kupszi
aktív tag
Nem akarom védeni az intelt, mert miért is tenném. De ez a teszt kicsit meglepett. A 9900K mindenhol eddig 1080P game tesztben toronymagasan vert mindent, most meg a lista legalján.
Persze benne lehet az is hogy a májusi update kicsinálta a HT-t, de ennyire? -
válasz
CPT.Pirk #127 üzenetére
Itt a gémerek összekapcsolják a win +dx12 "oszt nincs más"... pont 2 napja osztottak ki ,hogy csak ez létezik
Win meg heti/havi szinten változik... szóval esélytelen 1 tesztet összevetni bármivel....
Ha meg egy verzióhoz ragaszkodsz akkor meg az a baj......
Ell kell fogadni... e héten az AMD nyert... majd jövőhónapban meg az Intel ,ami káosz van......vga driverek is ...egyik jobb mint a másik...alaplapi biosok mind2 oldalt... megáll az ész -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megint a Windowszal kínlódtok... Értem, hogy a gémerek nagy többsége a DX12 miatt ezt használja, de ilyen problémás helyzetben lehetne valamilyen alternatív, nem Windowsos tesztrendszeretek, ami segítene egyértelműbbé tenni a helyzetet. - bár úgy nyilván nagyon nehéz dolgozni, ha kb. minden csak kölcsönben van ott nálatok egy rövid ideig.
Nyilván ismeritek, de elég meglesni a Phoronixos arc tesztjeit,
itt van a nálatok is használt Strange Brigade teszt Linux alatt: [link]
Itt meg a tavalyi Ryzen gaming tesztje: [link] -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Ezzel nem vagy egyedül
(Vagy legalább a kettőről, fej fej mellett, lásd előző hsz-em linkje).
-
Dißnäëß
nagyúr
Na, tök jó, hogy ez kijött, lehet rámenni, így hátha esik picit még jobban a sima Ryzen 5 3600 ára
Tuningban ugyanis ugyanoda mennek, alapban, nem húzva pedig szinte alig-alig (inkább semmi) észlelhető előnye nincs az X-nek, viszont árban lényegesen több.
Ár/értékben a sima 3600 verhetetlen az X-hez képest. Kár, hogy ebben tesztben minden szerepelt, csak a sima 3600-as nem..
Egy tökjó kűűfőődi teszt az angolosoknak: [link] Még a TDP-re is kitér, hogyan is kell ezt értelmezni, bármi is legyen az AMD TDP-k mögötti speckója és kalkulációja. A lényeg, hogy a két CPU ugyanaz és Ti minél több 3600X-et vesztek, annál több esélyem marad nekem szürke kisegérnek megvenni a sima 3600-ast.
Köszi
-
Televan74
nagyúr
válasz
Mert 3600X -et kaptak tesztelésre!
-
Tekintve, hogy az igazi népprocesszor (best buy) a sima 3600-as, így nem értem, miért nem arról készült egy részletes teszt.
-
Gpety
tag
Jó proci ez, de ha már vennék, akkor inkább a 3700x-et választanám, még ha az AMD gyors generáció váltásának nem kicsit az is az oka, hogy árban is utol szeretnék érni az Intelt, mindig szépen vastagítanak egyet az árcédulán, érdemes csak megnézni az 1600x, 2600x és a 3600x viszonyát.
Csak egy ok miatt nem rohanok a boltba Ryzenért, ez pedig a hitvány szoftverfelhozatal, a játékok ötlettelen nudlik, mintha mindenki elfelejtette volna, hogy kell hozzájuk történtet is írni, meg forgatókönyv is dukálna melléjük, mint egy jó filmnél. Minek is fejleszteni így.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #111 üzenetére
Úgy jött ki kérlekszépen, hogy F1 nél a fogyasztásnál megolvadt a mérő, és mire az intelt mérték már nem igazán lehetett kinézni a kijelzőt, de úgyvoltak vele, hát... legyen 77, igen 77 az határozottan jó lesz. Nagyon jó.
Jó akkor legyen 77.
+100W , etyefene. intel etyhh... fosh. HETVENHÉT BÁÁÁM -
hombre[EU]
veterán
Nagyon jó cpu lesz ez nekem szimulátorozni
fōleg,ha ōsszel beesik 200€ alá ,ha nem akkor visszük 250ért.egyefene
-
törölt tag
Ezt hogy?
Csapágyra van szidva az intel, itt meg a piros csík alig fért ki, de ez nem valami elírás?
Az látszik hogy aidára immunis. -
Atom_Anti
senior tag
Oh , hogy már megint ez a nyomorult Windows 10, érdemes lenne már 7-re visszatérni, a jobbak úgy is azt telepítenek!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #113 üzenetére
Korrigálni egy nap sincs. Ryzen 3000-es processzort szerezni tesztre már hatványozottan nehezebb.
De egyébként elsődlegesen inkább az Intel gépeket érintő problémára kellene rájönni, csak hát a fene egye meg, nem akarnak más eredményt adni az új Windows 10 verziókkal.
-
törölt tag
Ez a 77% mégis hogy jött ki?
-
Geller72
veterán
"Ahogy azt már korábbi publikációnkban is említettük, a 3700X "gyenge" szerepléséhez talán a 65 wattos TDP keretnek is köze lehet (ne feledjük, a grafikonon látható összes többi CPU ennél nagyobb kerettel rendelkezik)"
-Ahham, a többinél meg nem, mi? Hogy van ez?
-
pandras83
őstag
Az egyébként alapos és pontos teszt legnagyobb hiányossága, hogy se a 2600 se a 2600x nem szerepel benne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #101 üzenetére
Nincsenek már itt a processzorok. Nem tudunk máshogy mérni. Amikor meg még itt voltak, akkor az Intel procik nem voltak itt. Utólag könnyű okosnak lenni. Most azt lehetne csinálni, hogy kidobjuk az F1 2019 eredményeket, de volt olyan szerencsénk, hogy a fogyasztást is ehhez mértük, tehát a játék fogyasztási eredményeket is ki kellene dobni, de mivel nincsenek itt a Ryzenek, így nem tudjuk mással újramérni. Egyszerűen nem gondoltunk arra a tesztkörnyezet beállításánál, hogy az Intel nem fog jól működni az F1 2019-cel, már csak azért sem, mert ez egy általuk szponzorált cím.
-
gab1ka
senior tag
Ha tudatában vagytok hogy a tesztjeitek hibásak, ami által megtévesztő eredményt hoznak, akkor minek publikáljátok így a cikket? Persze ha fórumhozzászólásokban keletkező 1000 kritizáló komment is növeli ilyenkor az oldal látottsági mutatóját azt megértem. Okkal jönnek lassan minden ph-s teszt alatt a színvonalat megkérdőjelező hozzászólások.
-
Dr. Akula
félisten
Értem én, de azért nem kéne elszakadni a valós használattól, mert egy lowend beállításban nagyobb különbséget lehet kimutatni. Aki ilyet vesz, az nem arra kíváncsi hogy 320x200-ban mit tud.
Ha nincs különbség, akkor az az infó, legalább tudja az ember hogy felesleges annyi pénz elköltenie CPU-ra, inkább vegyen jobb VGA-t, és akkor mehet fullHD fölé is.
-
[CS]Blade2
addikt
Külföldi tesztek alapján kell tájékozódni, meg olyan videók alapján, ahol nincs semmi sus-mus. A mit vegyek és egyéb topicokban is a külföldi teszt alapján ajánlanak. Annak pedig nincs párja, amikor össze van rakva egy konfig és látod a beállításokat, hogy milyen bios, milyen beállítás, milyen windows, mi a játék beállítása, és videón látod, hogy mit megy.
A teszt összehasonlítási lényege a PH-n nem mérvadó már a C2Q és 8800GT kora óta kb.A user, aki ez alapján vásárol, sokszor csalódik. A 8800GT korát azért is hoztam fel. Abból a korból van az első tapasztalatom, hogy adott user megvette a hardvert a teszt alapján, a másiknak a teszten kikapott hardvere volt, és a való életben, a valós felhasználás mellett, racionális beállításokkal a lassabb volt a gyorsabb.
Nem egy ilyen embernek magyarázhattam el, hogy 2560x-ban ultra beállításokkal csillió élsimítással lenne átlag 15 FPS-ed, ahogy a tesztben, és ott gyorsabb a konfigod, mint a másiké. De ő nem akar átlag 15 FPS-el dia vetíteni. Más beállításon meg 60 FPS körül vagy +10 FPS-t vert a lassabb konfig a gyorsabbra, ami már egyezett a külföldi teszttel.A PH földtől elrugaszkodott tesztjeiben hiába szerepelnek valós felhasználások, minden teszt szintetikusnak, labor körülménynek vehető, mert ők a HW nyers számítási teljesítményét akarják kimutatni.
Ez olyan, mintha a kocsik fogyasztásánál megnéznéd a labor körülményeket, meg a katalógus adatokat. Még a board computer alapján sem tuti.
Csak a valós használat, mérve a km-t, utána meg visszatankolni az elhasznált benzin-t, az a tuti. A külföldi tesztek ehhez sokkal közelebb vannak, vagy a logout tesztek, de a youtube videók ált. a legjobbak, vagy ha ki tudod próbálni magad. -
D013
aktív tag
Én aztán örülök az AMD feltámadásának, követem a 2017-es csoda óta. De na, azért itt valami bűzlik, az i9-9900k-t még nem nagyon sikerült befogni, pár fps-el mindig alatta van bármelyik 3000-es Ryzenről beszélünk. Nem értem miért kell ferdíteni a benchmarkokon, így is nyert az AMD ár/teljesítményben, nem kell neki a rásegítés, szerintem.
-
huskydog17
addikt
"Nem megy gyorsabban, ha a májusi Windows frissítés van telepítve, és nem kapcsoljuk ki a biztonsági javításokat."
De igen, megy gyorsabban, ahogy azt te magad is leírtad (lásd lent) és rengeteg teszt is bizonyítja*.
#64: "Annyit kiderítettem, hogy eléggé komplex a probléma és pont beletenyereltünk. A májusi Windows 10 óta nagyon nagy lett a jelenetek közötti variancia. Tehát effektíve előfordulhat az, hogy ugyanabban a játékban egy pályán kifejezetten jó a teljesítmény, jól működik a proci, míg egy másikon kifejezetten rossz."
Akkor végtelenül, pofon egyszerű a megoldás: olyan pályát válasszatok a játékon belül, ami normálisan megy, például Ausztrália. Nem is értem, hogy miért pont az egy, nem jól működő pályát rakjátok a tesztbe és ráadásul az alapján méritek a fogyasztást! Ez nekem eléggé epic fail-nek tűnik.
*Korábban már linkeltem ,de akkor itt van még egyszer két jó mérés
[link]
[link]Semmi más dolgotok nincs, minthogy másik pályát választotok és meg van oldva az anomália (feltéve, ha a fenti állításod igaz).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kompakt vízhűtés
- Iqos cigaretta
- Tesla topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- További aktív témák...
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Samsung Galaxy XCover 6 Pro / Kártyafüggetlen / 6/128GB / 12 Hó Garancia / AKCIÓÓÓ
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest